Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές 2013-2014. Διαδικασία, χαρτιά …

Αναρτήθηκε η εγκύκλιος διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την προκήρυξη εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές 2013 2014 .

Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές 2013 2014 αφορά το Διαγωνισμό Επιλογής σπουδαστών-τριών για την εισαγωγή και κατάταξη τους στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων, (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) καθώς και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ).

Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών.

Δεν προκηρύσσονται θέσεις για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όλοι οι υποψήφιοι -ες για τα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις «Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως τονίζεται στην  προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές 2013 2014 , όσοι -ες έχουν τα απαραίτητα προσόντα που περιγράφονται στην προκήρυξη και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Προκαταρκτικές εξετάσεις για μια ή περισσότερες Σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013 (ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής) και μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες -ίδες του Εξωτερικού υποβάλλουν το αργότερο μέχρι 8 Ιουλίου 2013, με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους.

Στην προκηρυξη για τις στρατιωτικές σχολές 2013 2014

αναφέρονται  Ε Δ Ω  οι υπηρεσίες που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά.

Πηγή

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές 2013-2014. Διαδικασία, χαρτιά …

 1. Tutorpool: Δωρεάν μαθήματα σε κάθε γωνιά της χώρας

  4 Απριλίου 2013

  Η μεγάλη οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας και η αδυναμία πολλών οικογενειών να διαθέσουν τα απαιτούμενα χρήματα για τα φροντιστήρια των παιδιών τους, γέννησε το Tutorpool, ένα εθελοντικό δίκτυο διδασκαλίας στο οποίο οι πρώην μαθητές βοηθούν τους σημερινούς ‘’κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη’’.

  Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα μέσα από μια συζήτηση στο twitter και αμέσως εμφανίστηκαν πολλοί εθελοντές που θέλησαν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους. Έτσι μέσα σε ένα μήνα ανέβηκε το site. Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία αυτή είναι άνθρωποι από την ευρύτερη και επιστημονική κοινότητα, φοιτητές αλλά και όσοι θεωρούν την παιδεία θεμελιώδες δικαίωμα.

  Όπως όμως υποστηρίζει στο metrogreece.gr, η κα. Σίλια Βιτωράτου ο κόσμος εμφανίζεται δύσπιστος αν όντως τα μαθήματα είναι δωρεάν και τονίζει πως: ‘’Όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στο κείμενο που είναι αναρτημένο στη σελίδα του #tutorpool (FAQ), οι εθελοντές διδασκαλίας δεσμεύονται κατά την εγγραφή τους πως θα παρέχουν τη γνώση και το χρόνο τους χωρίς να αξιώνουν (αλλά ούτε να αποδέχονται αν προσφερθεί) οικονομικό αντίτιμο. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως οποιαδήποτε (άμεση ή έμμεση) αναφορά σε οικονομική συναλλαγή ακυρώνει αυτομάτως την συμμετοχή του εθελοντή διδασκαλίας και γι’ αυτό θα πρέπει να αρνηθούν και το ταχύτερο δυνατό να ενημερώσουν την ομάδα του #tutorpool για το συμβάν.’’
  Οι γονείς/κηδεμόνες εκπροσωπώντας τους μαθητές και λαμβάνοντας υπόψη τους όρους συμμετοχής , καταχωρούν τα στοιχεία του μαθητή και έπειτα έχουν πρόσβαση στον χάρτη. Πάνω εκεί μπορούν να βρουν τα διαθέσιμα μαθήματα αλλά και τον δάσκαλο που τα πραγματοποιεί ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα να ζητήσουν κάποιο μάθημα αν αυτό δεν υπάρχει και να περιμένουν να βρεθεί ο εθελοντής. Έπειτα ενημερώνεται ο δάσκαλος/καθηγητής με email και έρχεται σε επαφή με το μαθητή για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Το tutorpool είναι λοιπόν ο διαμεσολαβητής μεταξύ μαθητή και δασκάλου.

  Όπως σημειώνει η Αγάθη Παπανότη, ‘‘Προτείνουμε τα μαθήματα να γίνονται στο σπίτι του μαθητή πάντα με την επίβλεψη του γονέα’’. Το εντυπωσιακό όμως με το tutorpool είναι πως δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια καθώς ‘’χρησιμοποιώντας την τηλεδιδασκαλία μπορούν να πραγματοποιηθούν μαθήματα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας ή ακόμα και στο εξωτερικό. Η τεχνολογία μας βοηθά να δημιουργούμε μια ψηφιακή γειτονιά που εκμηδενίζει τις γεωγραφικές αποστάσεις.’’ σημειώνει η κα. Σίλια Βιτωράτου. Μέχρι τώρα η Αθήνα μπορεί να διαθέτει τους περισσότερους εθελοντές αλλά στην επαρχία συναντάται η μεγαλύτερη ζήτηση εκ μέρους των μαθητών και η ανάγκη εύρεσης περισσοτέρων εθελοντών.

  Ο επόμενος στόχος του tutorpοοl είναι ‘’να μπορέσουμε να οργανώσουμε ομαδικά μαθήματα υπό την αιγίδα δήμων ή άλλων φορέων’’ ,λέει η Αγάθη Παπανότη. Το site βελτιώνεται και επεκτείνεται συνεχώς ενώ γίνεται και προσπάθεια οργάνωσης της βιβλιοθήκης που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό ενώ θα γίνονται και αναρτήσεις προσφοράς και ζήτησης σχολικών εγχειριδίων.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.