Πως να κάνετε την ταυτοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Πως να κάνετε την ταυτοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Ενεργοποίηση της νέας υπηρεσίας για την απογραφή και την συμπλήρωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για τους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων.
Η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε θέτει σε εφαρμογή από σήμερα το απόγευμα στο
idika.gr τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία «Απογραφή και Συμπλήρωση κενών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ», με σκοπό την διευκόλυνση των συνταξιούχων και δικαιούχων μερισμάτων.

Ο δικαιούχος σύνταξης/μερίσματος θα έχει τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε σύνταξης που λαμβάνει ή άλλο έγγραφο του Ταμείου από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία του, να ελέγχει εάν είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και σε περίπτωση έλλειψης ενός από τα δύο, να τα συμπληρώνει. Διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία δεν αφορά τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.
Η νέα υπηρεσία για το
ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Η.ΔΙ.Κ.Α (www.idika.gr) και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) από το απόγευμα της Δευτέρας 1/4/2013 έως το βράδυ της Δευτέρας 8/4/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης της νέας υπηρεσίας οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε (www.idika.gr).

πατήστε εδω

πηγή


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πως να κάνετε την ταυτοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

 1. Tutorpool: Δωρεάν μαθήματα σε κάθε γωνιά της χώρας

  ==============================================

  4 Απριλίου 2013

  Η μεγάλη οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας και η αδυναμία πολλών οικογενειών να διαθέσουν τα απαιτούμενα χρήματα για τα φροντιστήρια των παιδιών τους, γέννησε το Tutorpool, ένα εθελοντικό δίκτυο διδασκαλίας στο οποίο οι πρώην μαθητές βοηθούν τους σημερινούς ‘’κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη’’.

  Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα μέσα από μια συζήτηση στο twitter και αμέσως εμφανίστηκαν πολλοί εθελοντές που θέλησαν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους. Έτσι μέσα σε ένα μήνα ανέβηκε το site. Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία αυτή είναι άνθρωποι από την ευρύτερη και επιστημονική κοινότητα, φοιτητές αλλά και όσοι θεωρούν την παιδεία θεμελιώδες δικαίωμα.

  Όπως όμως υποστηρίζει στο metrogreece.gr, η κα. Σίλια Βιτωράτου ο κόσμος εμφανίζεται δύσπιστος αν όντως τα μαθήματα είναι δωρεάν και τονίζει πως: ‘’Όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στο κείμενο που είναι αναρτημένο στη σελίδα του #tutorpool (FAQ), οι εθελοντές διδασκαλίας δεσμεύονται κατά την εγγραφή τους πως θα παρέχουν τη γνώση και το χρόνο τους χωρίς να αξιώνουν (αλλά ούτε να αποδέχονται αν προσφερθεί) οικονομικό αντίτιμο. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως οποιαδήποτε (άμεση ή έμμεση) αναφορά σε οικονομική συναλλαγή ακυρώνει αυτομάτως την συμμετοχή του εθελοντή διδασκαλίας και γι’ αυτό θα πρέπει να αρνηθούν και το ταχύτερο δυνατό να ενημερώσουν την ομάδα του #tutorpool για το συμβάν.’’
  Οι γονείς/κηδεμόνες εκπροσωπώντας τους μαθητές και λαμβάνοντας υπόψη τους όρους συμμετοχής , καταχωρούν τα στοιχεία του μαθητή και έπειτα έχουν πρόσβαση στον χάρτη. Πάνω εκεί μπορούν να βρουν τα διαθέσιμα μαθήματα αλλά και τον δάσκαλο που τα πραγματοποιεί ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα να ζητήσουν κάποιο μάθημα αν αυτό δεν υπάρχει και να περιμένουν να βρεθεί ο εθελοντής. Έπειτα ενημερώνεται ο δάσκαλος/καθηγητής με email και έρχεται σε επαφή με το μαθητή για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Το tutorpool είναι λοιπόν ο διαμεσολαβητής μεταξύ μαθητή και δασκάλου.

  Όπως σημειώνει η Αγάθη Παπανότη, ‘‘Προτείνουμε τα μαθήματα να γίνονται στο σπίτι του μαθητή πάντα με την επίβλεψη του γονέα’’. Το εντυπωσιακό όμως με το tutorpool είναι πως δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια καθώς ‘’χρησιμοποιώντας την τηλεδιδασκαλία μπορούν να πραγματοποιηθούν μαθήματα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας ή ακόμα και στο εξωτερικό. Η τεχνολογία μας βοηθά να δημιουργούμε μια ψηφιακή γειτονιά που εκμηδενίζει τις γεωγραφικές αποστάσεις.’’ σημειώνει η κα. Σίλια Βιτωράτου. Μέχρι τώρα η Αθήνα μπορεί να διαθέτει τους περισσότερους εθελοντές αλλά στην επαρχία συναντάται η μεγαλύτερη ζήτηση εκ μέρους των μαθητών και η ανάγκη εύρεσης περισσοτέρων εθελοντών.

  Ο επόμενος στόχος του tutorpοοl είναι ‘’να μπορέσουμε να οργανώσουμε ομαδικά μαθήματα υπό την αιγίδα δήμων ή άλλων φορέων’’ ,λέει η Αγάθη Παπανότη. Το site βελτιώνεται και επεκτείνεται συνεχώς ενώ γίνεται και προσπάθεια οργάνωσης της βιβλιοθήκης που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό ενώ θα γίνονται και αναρτήσεις προσφοράς και ζήτησης σχολικών εγχειριδίων.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.