Το «όχι» του Μουρίνιο στον Αμπράμοβιτς και η πρωτιά επι τέλους του Αλόνσο στο κινέζικο Grand Prix

Νέα διάσταση στο… σίριαλ περί επιστροφής του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι δίνει η «El Pais». Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι ο Πορτογάλος τεχνικος δέχθηκε τον περασμένο μήνα πρόταση από τον ιδιοκτήτη των «μπλε», Ρόμαν Αμπράμοβιτς, την οποία όμως απέρριψε, επειδή ζητά να έχει τον απόλυτο έλεγχο και σε ζητήματα που αφορούν αγορά ή πώληση ποδοσφαιριστών.    >>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ουσιαστικά ο νυν τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει αυξημένες αρμοδιότητες για να πει το «ναι» στην προοπτική μίας δεύτερης θητείας στον πάγκο της Τσέλσι, κατά τα πρότυπα των υπερεξουσιών που έχει ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ατη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και ο Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ.

Σύμφωνα με την «El Pais», ο Μουρίνιο επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, ευελπιστώντας ότι μία ενδεχόμενη κατάκτηση του Champions League με τη Ρεάλ θα «αναγκάσει» τον Αμπράμοβιτς να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση.

Σε διαφορετική περίπτωση, πάντα κατά την ισπανική εφημερίδα, ο Πορτογάλος δεν αποκλείει να παραμείνει στον πάγκο των «μερένγκες», με τους οποίους άλλωστε έχει συμβόλαιο ως το 2016.

Πρώτος ο Αλόνσο στο κινέζικο Grand Prix

Δεκατρείς αγώνες δίχως νίκη ήταν υπερβολικά πολλοί για τον Φερνάντο Αλόνσο! Ο Ισπανός οδηγός αναδείχθηκε νικητής στο Grand Prix της Κίνας και το πανηγύρισε, ανεμίζοντας τη σημαία της Ferrari στο parc ferme. Μετά από μια κακή εκκίνηση και μια σύγκρουση με τον Σέρχιο Πέρες (McLaren) o Κίμι Ράικονεν τερμάτισε δεύτερος για τη Lotus με ζημιά στη μπροστινή πτέρυγα, ενώ τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. Ο νικητής του πολυσυζητημένου προηγούμενου αγώνα, Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε 4ος, παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία, όμως ο Ράικονεν μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς. Ο Γερμανός τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυνήγησε μέχρι την καρό σημαία τον Χάμιλτον και την τρίτη θέση σε έναν συναρπαστικό τελευταίο γύρο. Ο Τζένσον Μπάτον εκμεταλλεύτηκε την τακτική των δύο πιτστοπ της McLaren και τερμάτισε 5ος. Χάρη στην έκτη θέση του Φελίπε Μάσα η Ferrari πλησίασε τη Red Bull στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στους πέντε βαθμούς ενόψει του επόμενου αγώνα την ερχόμενη Κυριακή (21/4, 15.00) στο Μπαχρέιν. Η Red Bull πήρε βαθμούς μόνο από τον Φέτελ, αφού ο Μαρκ Γουέμπερ εγκατέλειψε. Ο Αυστραλός είδε μια ρόδα από το μονοθέσιο του να κυλάει στην πίστα μετά από ένα πιστοπ που… σηκώνει πρόστιμο, ο τρόπος που έγινε. Όλα τα μονοθέσια βγήκαν αλώβητα από την πρώτη δύσκολη στροφή μετά την εκκίνηση. Ο Χάμιλτον υπερασπίστηκε την πρώτη θέση του, όμως ο Ράικονεν «κόλλησε» και επέτρεψε στις Ferrari των Αλόνσο και Μάσα να τον περάσουν στον 5ο γύρο. Η Mercedes δεν ήταν αρκετά γρήγορη όπως παραδέχθηκε ο Ρος Μπροουν και ο Χάμιλτον διαμαρτυρόταν για την υποστροφική συμπεριφορά του μονοθεσίου του.
Ο Βραζιλιάνος Μάσα της Ferrari με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli έμεινε περισσότερο από όσο έπρεπε μέσα στην πίστα και έχασε την επαφή με τους πρωτοπόρους.
Μετά το δεύτερο πίτστοπ, ο Αλόνσο κυριάρχησε με τη μέση γόμα να κάνει θαύματα στη Ferrari. Ο Ισπανός προσπέρασε τον Φέτελ στον 42ο γύρο και ουσιαστικά «κλείδωσε» το βάθρο. Ράικονεν και Χάμιλτον ήταν αχώριστο ζευγάρι σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα, ακόμα και μέσα στα πιτ με τον Φινλανδό να κρατάει άνετα τη δεύτερη θέση. Ο Χάμιλτον δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με τον Φέτελ (με φρέσκα ελαστικά) στους τελευταίους γύρους, χάθηκε χρόνος προσπαθώντας να περάσει τα πιο αργά μονοθέσια και όταν ο Γερμανός είχε μόνο μπροστά του τον Χάμιλτον, έχασε μια καλή ευκαιρία, κάνοντας ένα μικρό λάθος που του κόστισε χρόνο. Με νίκη ισοδυναμεί για τον Αυστραλό Ντάνιελ Ρικιάρντο (Toro Rosso) η έβδομη θέση, το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα του. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Πολ Ντι Ρέστα (Force India), ο Ρομαίν Γκροζάν (Lotus) και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Sauber). Ο τελευταίος ήταν ένας από τους έξι οδηγούς που οδήγησαν τον αγώνα, όμως οι άλλοι πέντε τερμάτισαν ή στο βάθρο ή κοντά σε εκείνο. Με την 31η νίκη στην καριέρα του λοιπόν ο 31χρονος Αλόνσο έχει όσες νίκες έχει και ο Νάιτζελ Μάνσελ. Μόνο τρεις μεγαλύτεροι οδηγοί έχουν περισσότερες από αυτόν (Μίκαελ Σουμάχερ, Αλέν Προστ και Άιρτον Σένα). Ακόμα ένα δείγμα της μεγάλης καριέρας του αποτελεί το γεγονός πως έχει αναδειχθεί νικητής σε ένα τουλάχιστον Grand Prix τα τελευταία εννέα χρόνια.

Η τελική κατάταξη

1. Αλόνσο Ferrari 1ωρ.36:26.945

2. Ράικονεν Lotus-Renault +10.100δευτ.

3. Χάμιλτον Mercedes +12.300

4. Φέτελ Red Bull-Renault +12.500

5. Μπάτον McLaren-Mercedes +35.200

6. Μάσα Ferrari +40.800

7. Ρικιάρντο Toro Rosso-Ferrari +42.600

8. Ντι Ρέστα Force India-Mercedes +51.000

9. Γκροζάν Lotus-Renault +53.400

10. Χούλκενμπεργκ Sauber-Ferrari +56.500

11. Πέρες McLaren-Mercedes +1:03.800

12. Βερν Toro Rosso-Ferrari +1:12.600

13. Μαλντονάντο Williams-Renault +1:33.800

14. Μπότας Wlliams-Renault +1:35.400

15. Μπιάνκι Marussia-Cosworth +1 γύρος

16. Πικ Caterham-Renault +1 γύρος

17. Τσίλτον Marussia-Cosworth +1 γύρος

18. Φαν ντερ Γκάρντε Caterham-Renault +1 γύρος

Ταχύτερος γύρος: Φέτελ 1:36.808

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.