Οι πρώτες 2000 απολύσεις στο δημόσιο αποκλειστικά απο ΝΠΙΔ

apolyseis-dimosio-katigories

Aπό ΝΠΙΔ κάθε νομικής ή εταιρικής μορφής (ευρύτερος δημόσιος τομέας, Α.Ε. του Δημοσίου, ΔΕΚΟ) μέσω της κατάργησής τους θα προέλθουν οι πρώτες 2.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο. Αυτό ξεκαθαρίζει μιλώντας στην «Ε» ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες η λίστα των καταργούμενων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι πρώτες καταργήσεις οργανισμών, οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν σε αναγκαστικές αποχωρήσεις υπαλλήλων. Σε ποια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός και τι θα περιλαμβάνει;

«Το ζήτημα της αναδιοργάνωσης των φορέων του Δημοσίου είναι πρώτα απ’ όλα μια ανάγκη δική μας, μια ανάγκη που αισθάνεται, πιστεύω, ο Ελληνας πολίτης. Στόχος μας είναι να πάψει ο κατακερματισμός του κράτους, με τη δημιουργία βιώσιμων φορέων οι οποίοι θα παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες, χωρίς σπατάλη πόρων. Υπάρχει σε εξέλιξη στενή και παραγωγική διυπουργική συνεργασία για το ζήτημα αυτό, με αντικείμενο τόσο την αξιολόγηση των φορέων όσο και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας της παροχής όλων των πραγματικά αναγκαίων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ανεξάρτητα του φορέα που θα τις παρέχει. Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

»Γράφονται και λέγονται αρκετές υπερβολές για το ζήτημα. Ας μην ξεχνάμε ότι η πολυσυζητημένη υπόθεση της κατάργησης 2.000 οργανικών θέσεων σε ΝΠΙΔ του Δημοσίου ώς τον Ιούνιο αντιστοιχεί στο 0,3% του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου! Το νοικοκύρεμα των φορέων είναι αναγκαίο και προχωρά, όμως το να μονοπωλείται από το ζήτημα αυτό η δημόσια συζήτηση για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, αδικεί τη συνολική προσπάθεια της μεταρρύθμισης: αξιολογήθηκαν οι δομές όλων των υπουργείων και σχεδιάστηκαν νέες, με μείωση περίπου 50% διευθύνσεων, τμημάτων κ.λπ. Τέθηκαν οι βάσεις της αξιολόγησης του προσωπικού, μιας αυτονόητης σε όλο τον κόσμο διαδικασίας, η οποία ώς πρόσφατα αποτελούσε ταμπού στην πατρίδα μας. Επισπεύδονται οι πειθαρχικές διαδικασίες, με παράλληλη πρόσληψη νέων υπαλλήλων με υψηλά προσόντα για την αντικατάσταση όσων αποχωρήσουν για πειθαρχικούς ή ποινικούς λόγους».

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.