Ξανά στη Βουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέφερε με επίκαιρη ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, αναφερόμενος ειδικά στο δεδικασμένο υπέρ των Διστομιτών.
«Πρέπει να γίνουμε τολμητίες». Με αυτά τα λόγια παρότρυνε τους κυβερνώντες χαρακτηρίζοντάς τους «άλαλους» και «ντροπιαστικά άτολμους» στο…
συγκεκριμένο θέμα- ο κ. Καπερνάρος να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις που έχουν εκδικαστεί από ελληνικά δικαστήρια. Αναφερόμενος ειδικά στην απόφαση για την αποζημίωση των Διστομιτών με περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για την οποία ουδείς υπουργός Δικαιοσύνης τόλμησε να εφαρμόσει τον νόμο, όπως είπε, χαρακτήρισε έκνομους τους υπουργούς Δικαιοσύνης από το 2000 ως το 2010. Υποστήριξε άλλωστε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με διακρατικές διαφορές, αλλά με αξιώσεις πολιτών κατά ξένου Δημοσίου. «Πιστεύετε στα ελληνικά δικαστήρια, ναι ή όχι; Είστε ή δεν είστε μη υποταγμένοι, είστε ή δεν είστε μη υποτελείς;», ρώτησε σε υψηλούς τόνους.

Ότι η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων απάντησε από την πλευρά του ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας ότι ο εκάστοτε υπουργός και η κυβέρνηση δεν κρίνονται από το αν μιλούν ή όχι, αλλά από το τι λένε, όχι από το αν τολμούν ή όχι, αλλά από το αν είναι αποτελεσματικοί. Υποστήριξε λοιπόν ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση θέτει τις βάσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλής και την πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών για συγκέντρωση και ανάλυση του σχετικού υλικού. Παρέπεμψε πάντως, στην επεξεργασία που γίνεται αυτή την ώρα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την Πολιτεία να αναμένει την γνωμοδότησή του…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.