Mr. SAMARAS, αν έχεις «ούμπαλα» πες Ναι και προχώρα στη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου….

947169_10151489190113640_1999698044_n

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου, ή «Νόμου του Αίσχους». Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς κι όπως φαίνεται καθαρά η «μπίλια» έκατσε στην απόσυρση του!

Έτσι, από την ΝΔ επιβεβαιώθηκε ότι «Στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, έγινε προχθές σύσκεψη στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.».

Νόμος υπάρχει, λοιπόν, από το 1979, οπότε δεν χρειαζόμαστε άλλον, είναι η θέση της ΝΔ.     >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Οι δύο συνέταιροι του φον Αντωνάκη –ΠΑΣΟΚ και ΡΗΜΑΔ- επιμένουν βέβαια, αλλά αποκλείεται να προβούν σε… απονενοημένο διάβημα (να ρίξουν την κυβέρνηση), γιατί αν γίνουν τώρα εκλογές αλίμονο τους…

Επίσης, πλήρη στροφή κάνουν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία ενώ τις προηγούμενες ημέρες ζητούσαν επιτακτικά τη γρήγορη ψήφιση του νόμου «για να τελειώνουμε μ’ αυτούς», τώρα συνιστούν… καθυστέρηση. Χαρακτηριστικό είναι το κύριο άρθρο της καθεστωτικής ναυαρχίδας του ΔΟΛ («Βήμα»), υπό τον τίτλο «Καμία βιασύνη για τον αντιρατσιστικό νόμο», που καταλήγει ως εξής:

«Και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρνητικές για τη Δημοκρατία εμπειρίες από τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες και εδώ και στο εξωτερικό. Το ζήτημα προφανώς δεν είναι απλό, ούτε εύκολο στον χειρισμό του. Και τέλος πάντων σε καμία περίπτωση οι νομοθετικές προβλέψεις δεν μπορούν να οδηγούν σε απαγορεύσεις πολιτικής δράσης ή έκφρασης. Η άνοδος, η όποια άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικό φαινόμενο. Και ως τέτοιο πρωτίστως πρέπει να αντιμετωπισθεί. Οι απαγορεύσεις προφανώς δεν αποτελούν λύση. Αντιθέτως μάλιστα το πιθανότερο είναι να την ευνοήσουν. Γι’ αυτό χρειάζονται δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Και σίγουρα η βιασύνη δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος».

Κι εδώ το ερώτημα που προκύπτει, είναι το εξής: τώρα τους έπιασαν οι… δημοκρατικές τους ευαισθησίες; Γιατί δεν τα έλεγαν αυτά από την αρχή τα ΜΜΕ; Και γιατί η ΝΔ δεν το ξέκοβε ευθύς εξ’ αρχής στον Ρουπακιώτη, αλλά στην αρχή εμφανιζόταν να συμφωνεί μαζί του;

Η απάντηση στο καυτό ερώτημα είναι η εξής: σε όλες τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό, η Χρυσή Αυγή –ανεβαίνοντας συνεχώς- βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την ΝΔ (που ήταν δεύτερη και… καταϊδρωμένη…). Αποφάσισαν, λοιπόν, βιαστικά να φέρουν αυτό το έκτρωμα, έχοντας βάσιμες ελπίδες ότι έτσι θα σταματήσουν την Χρυσή Αυγή. Όμως, στις τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την ανακοίνωση για τον ερχομό του «Νόμου του Αίσχους», η Χρυσή Αυγή πέρασε στη δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας την ΝΔ! Πανικόβλητοι, λοιπόν, μπροστά στον κίνδυνο να τους πάρουμε… φαλάγγι από τώρα, ανέκρουσαν πρύμναν!

Πάντως, ότι κι αν κάνει το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς, με νόμο ή χωρίς νόμο, η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη. Σε λίγο καιρό θα είναι μια δυσάρεστη ανάμνηση!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Mr. SAMARAS, αν έχεις «ούμπαλα» πες Ναι και προχώρα στη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου….

 1. Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 04:59

  Τί προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που διχάζει την κυβέρνηση

  —————————————————————————————-

  μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  Εκτύπωση
  E-mail
  Σχολιάστε πρώτοι!

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

  1
  2
  3
  4
  5

  (0 ψήφοι)
  Τί προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που διχάζει την κυβέρνηση

  Ανακοίνωση σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αναφέρει ότι θεωρείται ως ποινικό αδίκημα ο «εγκωμιασμός», η «κακόβουλη άρνηση» και η «εκμηδένιση» της σημασίας εγκλημάτων γενοκτονίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σύγκριση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου με το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

  Αναλυτικά από τη σύγκριση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου με το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκύπτουν τα εξής:
  Α) Οι διατάξεις που ισχύουν μέχρι σήμερα για την ποινική αξιολόγηση πράξεων ρατσισμού και ξενοφοβίας (Ν. 927/1979, Ν. 1419/1984 άρθρο 24 , Ν. 3304/2005 και άρθρο 3 παράγραφος 3 , Ν. 3719/2008 σε συνδυασμό βέβαια με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα) καλύπτουν σε σημαντικό βαθμό τις σχετικές δικαiϊκές ανάγκες.

  Ωστόσο το προτεινόμενο νομοσχέδιο, πέραν του ότι με αυτό ενσωματώνεται- καθ’ υποχρέωσή μας- η οδηγία πλαισίου 913/2008 στο εσωτερικό μας δίκαιο διαφοροποιείται ως προς τις ισχύουσες διατάξεις ή προστίθενται σ’ αυτές, μεταξύ άλλων και οι παραπάνω ρυθμίσεις:

  1. Είναι πληρέστερο το άρθρο του νομοσχεδίου σε σύγκριση με αυτό του Ν. 927/1979 ( π.χ. στο πρώτο «όποιος εκ προθέσεως προτρέπει, – στο σχέδιο- παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει» ή στο νομοσχέδιο «και μέσω διαδικτύου», ενώ στο Ν. 927/1979 δεν υπάρχει.

  2. Με το νομοσχέδιο διευρύνονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες θεωρούνται αξιόποινες πράξεις ρατσισμού ή ξενοφοβίας, εφόσον εντάσσονται σ’ αυτές και εκδηλώσεις, οι οποίες στρέφονται εναντίον προσώπων ή ομάδων αυτών που διακρίνονται εξαιτίας των φυσικών ή πολιτιστικών χαρακτηριστικών τους.

  Π.χ. Με το νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται οι γενεαλογικές καταβολές, η φυλή, το χρώμα, η εθνοτική καταγωγή (σχετικώς ως προς το τελευταίο υπάρχει ο Ν. 3304/2005, αλλά μόνο για τον τομέα απασχόλησης).

  Επί πλέον η αξιόποινη αξιολόγηση εκτείνεται για πρώτη φορά και σε περίπτωση προσβολής πραγμάτων ( κινητών ή ακινήτων) που χρησιμοποιούνται κυρίως για τέλεση των θρησκευτικών επιλογών τα προστατευμένα πρόσωπα).

  Β) Με το νομοσχέδιο τιμωρείται βαρύτερα η φερόμενη συμπεριφορά, όταν έχει ως αποτέλεσμα την τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

  Γ) Περαιτέρω, η τέλεση των ανωτέρω πράξεων από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

  Δ) Προβλέπεται ως παρεπόμενη ποινή η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοσχέδιο.

  Ε) Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο τυποποιείται ως ποινικό αδίκημα ο «εγκωμιασμός», η «κακόβουλη άρνηση» και η «εκμηδένιση» της σημασίας εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, καθώς και των εγκλημάτων ναζισμού, όταν οι συμπεριφορές αυτές στρέφονται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά (π.χ. τη φυλή, τη θρησκεία κλπ.).

  Ωστόσο, για τη συγκρότηση αξιόποινης πράξης απαιτείται: α) η ανωτέρω συμπεριφορά να μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της και β) τα προαναφερόμενα εγκλήματα να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.

  ΣΤ) Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο καθιερώνεται με σειρά ρυθμίσεων διοικητική ευθύνη νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων για τις εμπίπτουσες στις διατάξεις του νόμου αξιόποινες πράξεις μελών τους ή άλλων φυσικών προσώπων που συνδέονται μαζί τους.

  Ζ) Θεσπίζεται δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ ή αναγνωρισμένων θρησκευτικών φορέων.

  Η) Εισάγονται ειδικές διατάξεις για την προστασία θυμάτων ή και ουσιωδών μαρτύρων των προαναφερόμενων εγκληματικών πράξεων, που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, η οποία συνίσταται στην απαγόρευση έκδοσης σε βάρος τους διοικητικής πράξης απέλασης ή χορήγησης άδειας παραμονής μέχρι την έκδοση τελεσίδικης-αρχικά είχε τεθεί πρωτοδίκως- δικαστική απόφαση.

  Θ) Οριοθετείται η ποινική αξιολόγηση των παραπάνω πράξεων, όταν αυτές τελούνται ειδικότερα μέσω διαδικτύου.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.