Πότε θα σταματήσουν τα »ταξίδια αναψυχής» στη Νέα Υόρκη υπουργών και »μαυρογιαλούρων», με κρατικό χρήμα, γιά δήθεν »προσέλκυση επενδύσεων»;

Οι »κολλητοί» του πρωθυπουργού με τις… βουλευτικές βλέψεις, οι κρατικές σπατάλες, τα »παραμύθια»

Aβραμοπουλος, american jewish committee

Η νέα μόδα με το »παραμύθι» περί ταξιδιών στο εξωτερικό γιά »προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα», γιά να δικαιολογούνται σπατάλες δημόσιου χρήματος, καλά κρατεί, άσχετα αν ο λαός της Ελλάδας »γονάτισε», εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών-κομματικών συμμοριών και λοιπών »ημετέρων» του »κρατικού συστήματος» σπατάλης και »αρπαχτής».
‘Ετσι κι εφέτος, το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών ετοιμάζονται γιά Νέα Υόρκη (5-7 Ιουνίου), γιά να επαναλάβουν τον………..  >>>>>>>>>>

αποτυχημένο »άθλο» του χρόνου 2012, που ήταν πολύ… πλούσιος σε »κούφιες» δηλώσεις και εξαγγελίες στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, αλλά πολύ φτωχός σε αποτελέσματα. Με αυτό το »κόλπο» βολεύονται και »μαυρογιαλούροι» ανεύθυνοι υπουργοί, που »αποδεχόμενοι» τις προσκλήσεις (Κ. Χατζηδάκης, Ο. Κεφαλογιάννη, Ν. Μηταράκης κ.ά.) συμμετέχουν σε αυτά τα συνέδρια (ή »επενδυτικά φόρουμ»), ουσιαστικά δηλαδή, κάνοντας τουρισμό και ψώνια στη Νέα Υόρκη ή αλλού, με »υποχρέωση» να εκφωνήσουν έναν »δεκάρικο».
Σημειώνουμε ότι, το Συνέδριο, πριν ένα χρόνο, υπουργός που συμμετείχε σε αυτό, το είχε αποκαλέσει »μούφα».
Αυτήν την φορά, τουρισμό με κρατικό χρήμα στη Νέα Υόρκη θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ενώ λέγεται, ότι, το »τουριστικό ταξίδι» δεν θα χάσει -οι κακές συνήθειες δεν κόβονται- ο Νότης Μηταράκης. ‘Αλες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι, θα παραυρεθεί κι εφέτος η κ. ‘Ολγα Κεφαλογιάννη. Μπορεί να προκύψει και… Δημ. Αβραμόπουλος, που θα είναι Ουάσιγκτον δύο ημέρες ενωρίτερα και »κάθε τρεις και λίγο» βρίσκει αφορμή γιά… »υπηρεσιακά»(!) πολυήμερα φυσικά, »ταξιδάκια αναψυχής» -με κρατικό χρήμα- στη Νέα Υόρκη. Από κοντά και κρατικοδίαιτοι του ΤΑΙΠΕΔ, υποτίθεται »λόγω των αποκρατικοποιήσεων που προωθούνται», αλλά και από τον αναποτελεσματικό φορέα-»μαϊμού», Invest in Greece.
Εφέτος, όπως είχε αναγγελθεί, θα ομιλούσε στο Συνέδριο στη Νέα Υόρκη -και μάλιστα στο πανάκριβο ξενοδοχείο Plaza στο Μανχάτταν- ο πρωθυπουργός. Αλλά μετά την »κλωτσιά» που έφαγε από τον Λευκό Οίκο δεν θα έρθει στις ΗΠΑ και δεν θα παραυρεθεί στο επενδυτικό Συνέδριο με τα μηδαμινά αποτελέσματα. Βλέπετε, επικεφαλής στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο, με έδρα την Αθήνα και ελάχιστη γνώση των ΗΠΑ, είναι ο »κολλητός» του A. Σαμαρά, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, που έχει και… βουλευτικές βλέψεις, ενώ οι »κακές γλώσσες» λένε ότι έχει και… εμπορικά προσωπικά συμφέροντα (εισαγωγών-εξαγωγών, στις ΗΠΑ). Πριν ένα χρόνο ο κ. Γραμματίδης είχε κάνει, με την λήξη του Συνέδριου στη Νέα Υόρκη, βαρύγδουπες δηλώσεις γιά την… »επιτυχία του Συνέδριου» και… »προσέλκυση επενδύσεων». Φυσικά ο άνθρωπος, επειδή έχει βουλευτικές φιλοδοξίες, έλεγε παραμύθια, γιατί τα αποτελέσματα είναι γνωστά: ΔΕΝ έγινε απολύτως τίποτα.
Μάλιστα έχει και… »άποψη»(!) γιατί ο Ομπάμα δεν δέχτηκε τον Σαμαρά, αποδίδοντας την άρνηση στο… »βεβαρυμένο πρόγραμμα» του πρόεδρου των ΗΠΑ, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε…»κάφρους». Ενδεικτική και η δήλωσή του »σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, δεν πρέπει να αποκλείεται ο καθορισμός σχετικής συνάντησης εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, πιστεύουμε ότι είναι και βεβιασμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» (16 Μαίου 2013). Δυστυχώς γιά τον κ. άσχετο πολιτευτή και κρατικοδίαιτο ταξιδευτή, τα γεγονότα άλλα λένε.
Αλλά το ερώτημα είναι, ΠΩΣ ο πρωθυπουργός ανέχεται ακόμα, να συνεχίζονται οι πρακτικές του παρελθόντος, γιά να ταξιδεύουν -κάνοντας προσωπικό τουρισμό με κρατικό χρήμα-, υπουργοί και διάφοροι »μαυρογιαλούροι», στο όνομα της δήθεν »προσέλκυσης επενδύσεων», που λίγους μήνες αργότερα αποδεικνύονται »παραμύθια» και »μπούρδες».
Ενδεικτική και η περίπτωση με τους »μεγάλους επενδυτές» εκατομμυριούχους Ομογενείς, που υπό τον Κλίντον θα… »βούλιαζαν» την Ελλάδα με επενδύσεις. Κοντά δύο χρόνια μετά, δεν επένδυσαν ούτε ένα ευρώ και απλά κοιτάζουν τι θα αρπάξουν από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, σε εξευτελιστική τιμή.
Φυσικά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ανάλογα με το »λάδωμα» και τις »γνωριμίες», προβάλουν τα ταξίδια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις κρατικοδίαιτων υπουργών και »αξιωματούχων», αλλά λίγους μήνες μετά, δεν αναρωτιούνται γιατί τίποτα -από όσα εξαγγέλθηκαν- δεν έγινε πράξη. Απλά, »πάμε γι’ άλλα» και η σπατάλη δημόσιου χρήματος γιά την καλοπέραση »ημετέρων», »καλά κρατεί».

Σημ.: Αν όλοι αυτοί ήταν »πατριώτες» και πλήρωναν από την τσέπη τους γιά να βοηθήσουν την πατρίδα, θα λέγαμε »μπράβο» τους. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τότε ντροπή τους και ντροπή στον πρωθυπουργό που ανέχεται τέτοιες αμαρτωλές καταστάσεις, που παραμυθιάζουν τον λαό και σπαταλούν ασύστολα -χωρίς ντροπή- το χρήμα του, γιά υποτιθέμενες »προσελκύσεις επενδύσεων», που αποδεικνύονται αυτό που πραγματικά είναι: »Μπούρδες» γιά παραπληροφόρηση του δοκιμαζόμενου λαού της Ελλάδας.


Τα παραμύθια με τους »μεγάλους Ομογενείς επενδυτές» και οι »παπατζήδες» ‘Ελληνες πολιτικοί

Το καλοκαίρι 2012 (
22 Ιουλίου) πήγαν, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και άλλους. Μεγάλη η δημοσιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ. Είπαν ΘΑ έδιναν και μερικά εκατομ. δολ. γιά τις ανάγκες του λαού, χώρια οι »μεγάλες επενδύσεις». Οι της περίφημης Οργάνωσης »Hellenic Initiative», Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία, συναντιούνται με υπουργούς όταν αυτοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Κοντά δύο χρόνια συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι. Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είδε τίποτα από αυτούς, απλά επειδή είναι του »πάρε» και όχι του »δώσε». Περιμένουν να αγοράσουν κάτι σε εξευτελιστική τιμή στην Ελλάδα, όχι να επενδύσουν. Τώρα, ένας ακόμα γραφικός υπουργός της κυβέρνησης των μηδενικών, ο των Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, συναντήθηκε μαζί τους στη Νέα Υόρκη 21 Φεβρουαρίου ’13, υποτίθεται γιά… »επενδύσεις» στην Ελλάδα. Μίλησαν και είπαν διάφορα και φυσικά οι »επενδυτές» πάντα βρίσκουν »δικαιολογίες»: Φορολογία στην Ελλάδα, απεργίες, διαδηλώσεις, πολιτική αστάθεια κλπ… Και έτσι απλά, διαιωνίζεται το ίδιο παραμύθι γιά να δικαιολογούν οι σοβαροφανείς ‘Ελληνες πολιτικοί, τα ταξιδάκια τους στις ΗΠΑ και αλλού και γιά να πωλούν ελπίδα στον λαό. Φυσικά, οι »έντιμοι» ‘Ελληνες πολιτικοί, ευελπιστούν και σε καμιά… »προμήθεια» γιά την… μεσολάβηση.
Η ουσία: ‘Ολοι αυτοί οι πολυεκατομμυριούχοι ΔΕΝ έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ σε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. ‘Ενας μάλιστα από αυτούς, που θέλει να γίνει και δήμαρχος Νέας Υόρκης, »έχει βάλει στο μάτι» τον »Αστέρα Βουλιαγμένης», αλλά με την προϋπόθεση να τον αγοράσει σε… εξευτελιστική τιμή. Μιλάμε δηλαδή γιά μεγάλους… »Ομογενείς πατριώτες», που θα… »βοηθήσουν» την Ελλάδα και τον εξαθλιούμενο λαό της !!!
Σημ.: Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που εκπροσωπεί ποσοστό 17-20% της Ομογένειας ΗΠΑ, αλλά παρουσιάζεται ως…ηγέτης της, άσχετα αν το 80% ούτε θέλει να τον ξέρει.
Υπουργική επίδειξη τυχοδιωκτικής »φιγούρας» και κυβερνητικής ανευθυνότητας
Στο γεύμα, σε μιά επίδειξη τυχοδιωκτισμού και ανευθυνότητας, ο υπουργός, προσφέρθηκε να παραχωρήσει το κτίριο της παλιάς πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, γιά να χρησιμοποιηθεί από τους »σωτήρες», με την προϋπόθεση, αυτοί να το ανακαινίσουν. Φαίνεται, η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, είναι »κτήμα» του κάθε »φιγουρατζή» της κάθε κυβέρνησης, γιά να το »παραχωρεί» όπου και όπως αυτός »γουστάρει»… Μιλάμε δηλ. γιά κατάντια.

Από 18 Ιανουαρίου 1999... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πότε θα σταματήσουν τα »ταξίδια αναψυχής» στη Νέα Υόρκη υπουργών και »μαυρογιαλούρων», με κρατικό χρήμα, γιά δήθεν »προσέλκυση επενδύσεων»;

  1. Παράθεμα: ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ Νέας Τάξης Πραγμάτων | Blog: "ΕlaTora"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.