ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ SKYΛA ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ! ΡΕΠΟΥΣΗ: “ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ”

sklantzithresNέο αναθεωρητικό κτύπημα στην ελληνική Ιστορία από την βουλευτή της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση η οποία με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, χαρακτήρισε τον χορό του Ζαλόγγου “Εθνικό Μύθο”! Συγκεκριμένα ερωτηθείσα για τον χορό του Ζαλόγγου απάντησε ότι «Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».Δηλαδή ήταν μύθος (αναφέρεται ως ιστορικός γεγονός από τουλάχιστον τρεις ιστορικούς και χρονογράφους της εποχής ότι οι Σουλιώτισες έπεσαν στον γκρεμό για να μην ατιμαστούν από τους Τούρκους)… …………..  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Για το βιβλίο της Ιστορίας και τον ‘’συνωστισμό’’, είπε ότι «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ”συνωστισμός” υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».

Πρόσθεσε ότι «γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες».

Μεταξύ άλλων, η Μ.Ρεπούση ζητά να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους, υπερασπίζεται τη θέση της για τις γενοκτονίες, επικαλούμενη τα σταλινικά εγκλήματα, χαρακτηρίζει, ουσιαστικά, «εθνικό μύθο« το χορό του Ζαλόγγου και, αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, εξηγεί ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά… το ρήμα!

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής της κυβερνητικής βουλευτού, είναι τα εξής:

«Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους» δήλωσε αρχικά η Μαρία Ρεπούση.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα» πρόσθεσε.

Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης: «Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, η κυρία Ρεπούση σχολίασε: «Χώρες της Βαλτικής έχουν χαρακτηρίσει γενοκτονίες τα σταλινικά εγκλήματα. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα εγκλήματα της Βαλτικής γενοκτονίες; Δεν είναι ότι οι ιστορικοί αρνούνται αυτά τα εγκλήματα. Κορυφαίο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι το Ολοκαύτωμα. Οι ιστορικοί, είμαστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση των όρων. Δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν εγκλήματα».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ακόμη: «Δεν θέλουμε να ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση ή η έκφραση άλλης άποψης. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης, η πλειοψηφία είναι κατά» και, αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλε, δήλωσε ότι «η επιστολή μου ήταν ιδιωτική που απευθύνθηκε σε συναδέλφους μου. Έλεγα ότι ενδέχεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο να υπάρχει διάταξη για ποινικοποίηση της μνήμης. Ήταν μια επιστολή που έλεγε ‘’στο βαθμό που υπάρχουν αντίστοιχες προβληματικές διατάξεις έχετέ το υπόψη σας’’. Αν υπερασπίζομαι ό, τι υπερασπίζομαι, είναι γιατί δεν θέλω να βγαίνουν νόμοι για το τι θα λένε και θα γράφουν οι ιστορικοί».

«Το πρόβλημα μ’ αυτό το σχέδιο νόμου το έχουν αυτοί που ασκούν ρατσιστική βία και αυτοί που παρακινούν σε ρατσιστική βία. Η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει αν ο λόγος είναι ρατσιστικός και οδηγεί σε πράξη βίας. Υπάρχει αναγκαιότητα να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Για τη Χρυσή Αυγή, η Ρεπούση δήλωσε πως «η ΧΑ υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία».

Ερωτηθείσα αν νιώθει θύμα, η κυρία Ρεπούση απάντησε: «Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα».

πηγή

3 σκέψεις σχετικά με το “ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ SKYΛA ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ! ΡΕΠΟΥΣΗ: “ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ”

 1. Γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στη Βουλή! Καταγγελει
  ο βουλευτή της Χ.Α Χρήστο Παππάς
  ========================================================

  Τη στιγμή που στη Βουλή λαμβάνονται μέτρα για την απαγόρευση οπλοφορίας των βουλευτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ζητάει να…
  υποβάλλονται σε επιπλέον έλεγχο οι βουλευτές για ναρκωτικά στην είσοδο!
  Μάλιστα στη διάσκεψη των προέδρων είπε πως η Χ.Α. έχει πληροφορίες που μέσα στη Βουλή γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

  Στο αίτημα του Χρήστου Παππά αντέδρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτα τα όσα ζήτησε ο βουλευτής της Χ.Α.

  Την ίδια ώρα στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε η απαγόρευση των όπλων στο Κοινοβούλιο.

  Μου αρέσει!

 2. AΜΠΙΔΜΑ ΘΕΛΤΣ ΣΑΝ ΤΓΙΔΑ ΡΕ ΚΑΤΣΙΚΟΜΑΡΙΝΑ.

  Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΒΓΑΛΕΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΥΛΕΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΛΑΧ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ…ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΝΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΠΕΡΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ. ΑΝΤΕ ΓΙΔΑ ΑΛΑΧ…ΑΛΑΧ…ΜΠΙΡ ΑΛΑΧ..

  ΑΠΟΜΕΙΝΑΔΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΔΕΙΘΝΗ ΖΗΤΙΑΝΑ.

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΜΑΖΩΜΑΤΑ.
  ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ…ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…
  ΔΕΝ ΤΣΓΑΜΑΣ ΤΗΝ ΜΑΝ ΑΠ ΤΣΕΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΠΕΙΔΑ.

  Μου αρέσει!

 3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ….

  ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ….ΨΥΧΟ….ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΝ…ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΑΡΡΩΣΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΥΤΩΝ…ΚΑΙ ΣΩΣΩΝ ΑΥΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ Ο ΔΑΙΜΟΝ…ΟΛΩΝ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡ ΥΜΩΝ….ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ…
  ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ
  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΩΣΤΟΙ.
  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ….ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΝΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ.

  ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΟΥΚ ΕΚ ΣΑΡΚΙΚΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΞ ΣΤΕΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΥ. ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ…ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΡΤΙ ΒΟΥΛΗ.
  ΓΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΟΜΑΓΑΖΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΥΡΝΤΕΛΛΟ ΤΑΥΛΑΝΔΕΖΩΝ ΚΩΛΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…
  ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΛΕΩ…ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ…ΑΛΛΑ Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΣΑΚΩΣΕ ΤΑ ΤΡΙΑ…ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΡΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…ΟΧΙ ΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΤΡΙΑ ΣΥΝ ΤΡΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΣΑΚΩΣΕΙ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ…ΟΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΤΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΔΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΞΙΑ…ΕΚ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. ΑΧ ΠΑΛΙ ΕΓΙΝΑ ΚΑΚΟΣ..
  ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.