Από την 1η Ιουλίου, μείωση 6% στους μισθούς των τραπεζικών υπαλλήλων – Τι περιλαμβάνει η νέα κλαδική σύμβαση

assets_LARGE_t_420_54166286

Μειώνονται κατά 6% οι βασικοί μισθοί των τραπεζικών υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.
Μείωση 6% στους μισθούς των τραπεζικών υπαλλήλων Το επίδομα ισολογισμού δεν ισχύει, αλλά διασώζονται το επίδομα γάμου και μια σειρά άλλων παροχών.

Η νέα συλλογική σύμβαση έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και προβλέπει τα εξής:           >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

– Τα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου μειώνονται κατά 6% από την 1η Ιουλίου. Με τη νέα κλαδική σύμβαση ο βασικός μισθός για τον νεοεισερχόμενο διαμορφώνεται στα 940 ευρώ και σταδιακά φτάνει τα 1.143 ευρώ για όσους έχουν 33 έτη υπηρεσίας. – Οι βασικοί μισθοί των διευθυντών και υποδιευθυντών διαμορφώνεται στα 1.559 και 1.355 ευρώ αντίστοιχα (και αυξάνονται για κάθε χρόνο παραμονής μετά το 33ο κλιμάκιο ή για κάθε χρόνο παραμονής τους στον βαθμό).
– To επίδομα ισολογισμού δεν ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2013.

– Στις κεντρικές υπηρεσίες των τραπεζών (εκτός των καταστημάτων δικτύου) δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας μέχρι και σε τρεις βάρδιες (από τις 7.45 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή). Προτεραιότητα δίνεται στην οικειοθελή συμμετοχή των εργαζομένων στην (εκτός του κανονικού ωραρίου) δεύτερη και τρίτη βάρδια. Μάλιστα ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας μειώνεται κατά μία ώρα στην τρίτη βάρδια που λήγει στις επτά το βράδυ.
– Το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων της κλαδικής σύμβασης του 1984 (υπόλοιπα παλαιών και νέα δάνεια) μειώνεται από 1ης Ιουλίου κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Επίσης παρέχεται δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειάς τους μέχρι και 40 έτη, ώστε να διευκολύνεται η αποπληρωμή τους από τους δανειολήπτες- εργαζομένους των τραπεζών.

– Τα ποσοστά και οι προϋποθέσεις χορήγησης των κλαδικών επιδομάτων (γάμου, σπουδών κ.ά.) ισχύουν όπως και στις προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις του κλάδου. Το ίδιο ισχύει και για τα ποσά και στις προϋποθέσεις χορήγησης των κλαδικών παροχών (π.χ. του κατασκηνωτικού, βρεφονηπιακού επιδόματος).
– Διατηρούνται σε ισχύ όλες οι προηγούμενες θεσμικές ρυθμίσεις για το ωράριο, τις άδειες, τις μητέρες κ.ά.

source

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.