Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Κλιμακωτά μέχρι 1η Σεπτεμβρίου για φυσικά πρόσωπα. Μέχρι 8 Ιουλίου για τα νομικά

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

  Ανακοινώθηκε με μια μέρα καθυστέρηση η πολυπόθητη και πολυσυζητημένη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα και θα είναι η τελευταία όπως αναφέρει στο twitter του ο γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τα φυσικά πρόσωπα θα δοθεί κλιμακωτή παράταση έως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η νέα προθεσμία είναι μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

 Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών έχουν ως εξής: 

 Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής: 

–  ψηφία 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013, 

–  3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013, 

–  7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013, 

 – 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

–  για το ψηφίο 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

 Παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.).

 Η προθεσμία αυτή σχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄ , ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.