ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΦΙΜΩΣΗ: Δεν έδωσαν τον λόγο στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την άρση ασυλίας τους

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΦΙΜΩΣΗ: Δεν έδωσαν τον λόγο στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την άρση ασυλίας τουςΣε έναν αποκλεισμό άνευ προηγουμένου, πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της ψευτοδημοκρατίας τους προχώρησε πριν λίγο ο προεδρεύων της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο εν λόγω αντιπρόεδρος στέρησε για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά δρώμενα τον λόγο από τους βουλευτές Γεώργιο Γερμενή και Ευστάθιο Μπούκουρα, οι οποίοι ήθελαν να τοποθετηθούν επί του ζητήματος της άρσης ασυλίας.

Ενώ οι βουλευτές ζητούσαν επίμονα τον λόγο καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδικασίας, ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν τους έδωσε τον λόγο παρατύπως με το πρόσχημα ότι το αίτημά τους ήταν άκαιρο. Να σημειωθεί πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν εγκαίρως τον λόγο και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, αλλά ο κ. Μαρκογιαννάκης προτίμησε να μιμηθεί τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε στερήσει τον λόγο στον βουλευτή Κασιδιάρη να τοποθετηθεί επί του προσωπικού στο αίτημα της άρσης ασυλίας Κανέλλη – Δούρου, καθώς ήταν ο μηνυτής.

Μετά τον άνευ προηγουμένου αποκλεισμό από όλα τα εξωνημένα ΜΜΕ που δεν προβάλλουν ποτέ τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής αποκλείστηκε ακόμα και από την Βουλή, για να τοποθετηθεί για το γνωστό επεισόδιο με τον δήμαρχο Αθήνας, Καμίνη. Μετά από αυτό το πρωτοφανές κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» της ψευτοδημοκρατίας τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν, αρνούμενοι να συμμετέχουν σε αυτό το στημένο παιχνίδι.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΦΙΜΩΣΗ: Δεν έδωσαν τον λόγο στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την άρση ασυλίας τους

 1. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΦΟΡΙΑ

  Ποια περιουσιακά στοιχεία και δαπάνες θα ελέγχει η εφορία

  Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και για τις δαπάνες διαβίωσής τους θα πρέπει να υποβάλλουν στην εφορία οι φορολογούμενοι, επιτηδευματίες ή μη που θα ελέγχονται με βάση τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

  Εγκύκλιος του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη παρέχει οδηγίες προς τις εφορίες σχετικά με την διαδικασία των ελέγχων. Έτσι όπως διευκρινίζεται οι φορολογούμενοι θα καλούνται με επιστολή της εφορίας να συμπληρώσουν δύο έντυπα.

  Το πρώτο είναι το έντυπο με όλα τα διαθέσιμα περιουσιακά τους στοιχεία. Θα παρέχουν αναλυτική κατάσταση των στοιχείων αυτών καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία των δαπανών που σχετίζονται με αυτά. Και το δεύτερο είναι το ερωτηματολόγιο με τον τρόπο διαβίωσή τους και των υποχρεώσεων τους (δαπάνες κ.ά).

  Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο αν οι ελεγχόμενοι δεν συνεργάζονται με την εφορία θα πληρώνουν πρόστιμο από 1.000 ως 50.000 ευρώ.

  Με άλλη εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων ορίζεται ότι θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος στο το 2% των δηλώσεων που υπέβαλαν οι επαγγελματίες το 2012 και αφορούν τα εισοδήματα του 2011.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.