ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

stratos

Η αναγνώριση του στρατού αποτελεί διαβατήριο για γρηγορότερη έξοδο στη σύνταξη, όμως το τίμημα είναι υψηλό, γιατί οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να επιταχύνουν την έξοδο από την αγορά εργασίας.Σύμφωνα με το Εθνος για το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων το κόστος κυμαίνεται από 200 ως 250 ευρώ για κάθε μήνα, ωστόσο το τίμημα μπορεί να διπλασιαστεί για τους υψηλόμισθους.  Οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι σε καλύτερη μοίρα, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να εξαγοράσουν τον στρατό με 120 ευρώ το μήνα.

Το όφελος από την εξαγορά είναι διπλό: τα χρόνια του στρατού μετράνε τόσο για τη θεμελίωση δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης. Ωστόσο για την αναγνώριση της θητείας μετράνε διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με τη χρονιά που κλειδώνει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.  Ακριβότερα κοστίζει η εξαγορά για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010.  Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι όμως τυχεροί καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη.  Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από το 2011 ως το 2014 προβλέπεται έκπτωση 30% για την εξαγορά της θητείας.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση 50% προβλέπεται για όσους κλειδώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.   Δίνεται έκπτωση και σε όσους ασφαλισμένους επιλέξουν να καταβάλουν εφάπαξ το τίμημα της εξαγοράς. Αν επιλέξουν τη μέθοδο της σταδιακής αποπληρωμής, οι δόσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τους μήνες που εξαγοράζονται.

source

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.