Το περιεχόμενο της έννοιας «Αγανακτισμένος»

5ae5c-la8rometanastesaytomastigonontai

Από έναν ευρύτατο κύκλο ανθρώπων και απ΄ όσα εισπράττω προσωπικά σε πόλη και χωριό, έχω βγάλει ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία μπορεί να είναι και αυθαίρετα, σε σχέση με την έννοια του «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ».

>>>>>>>>>>>>>>>>ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Έτσι, σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν κυρίως:

 1. Πολλές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δικαιολογημένα λόγω των………………………..>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 2. περικοπών διαμαρτύρονται και τώρα είναι και υποχρεωμένοι να τηρούν το ωράριο εργασίας! Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι πολιτικοί υπάλληλοι με τις υποδιαιρέσεις τους (Εφορίες, πολεοδομίες, ταμεία, Δήμοι κλπ.), αλλά και στρατιωτικοί, σώματα ασφαλείας. Οι περισσότεροι ανήκουν σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

 1. Χιλιάδες αγρότες οι οποίοι μετά την παρακολούθηση των επιδοτούμενων εκτάσεων από τα δορυφορικά συστήματα εκτός του ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν τα πραγματικά στρέμματα, από το 2014 είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων. Οι περισσότεροι ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή».

 1. Ιδιοκτήτες καφετεριών, μπαρ που δεν έκοβαν ποτέ αποδείξεις  και στην εποχή του Μνημονίου ζητάνε και τα ρέστα από το ΣΔΟΕ που τους ελέγχει. Αυτοί κινούνται κυρίως προς Χρυσή Αυγή μεριά και «τσιμπάει» κάτι ο Καμμένος.

 1. Γιατροί και φαρμακοποιοί οι οποίοι στην εποχή της πλασματικής ευημερίας φρόντισαν να αξιοποιήσουν το… γόνιμο κλίμα που είχε διαμορφωθεί σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων, ώστε να συνταγογραφούν ασύστολα, αφαιρώντας μελλοντικά από τους ασφαλισμένους και ειδικότερα την παρούσα και τις επόμενες γενεές ποσά συντάξεων ή παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι περισσότεροι εξ΄ αυτών κινούνται προς τα άκρα, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ ή «Χρυσή Αυγή», αλλά κάτι παίρνει από δω και ο Καμμένος.

 1. Συνταξιούχοι των 50-55 ετών οι οποίοι πρόλαβαν και πήραν το εφάπαξ και μια πολύ καλή σύνταξη περίπου 2.500-3.000 και τώρα είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν με 1.300-1.700 ευρώ και με το εφάπαξ αφάγωτο. Οι περισσότεροι κινούνται προς ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή και όσοι απογοητεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και δεν θέλουν ΣΥΡΙΖΑ, πάρκαραν προς ΔΗΜΑΡ.

 1. Δανειολήπτες οι οποίοι αγόρασαν δεύτερο και τρίτο αυτοκίνητο με πιστωτικές κάρτες (βλέπεις γκρίνιαζαν και τα παιδιά στο σπίτι…) και τώρα φταίνε οι τράπεζες που τους τα παίρνουν πίσω. Εδώ έχουμε προτιμήσεις σε ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΞΕΛ, ως επί τω πλείστον. Μια μερίδα των νεότερων που τώρα δεν έχουν αυτοκίνητο , κοιτάζουν προς ΚΚΕ αλλά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 1. Χιλιάδες νέοι που είχαν ως όνειρο το Δημόσιο ή δεν είναι διατεθειμένοι να βρουν δουλειά για να βάλουν προϋπηρεσία (γι αυτό έχουν δουλειές οι αλλοδαποί). Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι άνεργοι στη χώρα είναι 1.399.000. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι και αυτοί που δηλώνουν στον ΟΑΕΔ ότι ψάχνουν δουλειά είναι 870.000. Άρα, έχει περίπου 530.000 οι οποίοι είτε σπουδάζουν, είτε δουλεύουν με «μαύρα», είτε δεν θέλουν να δουλέψουν (άεργοι). Τέτοιοι νέοι στην επαρχία ανήκουν κυρίως στην «Χρυσή Αυγή» , σε πολλά αστικά κέντρα στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και κάτι… ψιλαδούρες στους ΑΝΕΞΕΛ.

 1. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δημοσιογράφοι οι οποίοι κλαίνε για την κατάρρευση της κρατικής διαφήμισης ή για την απώλεια θέσεων εργασίας σε γραφεία Τύπου. Εδώ κυρίως έχουμε στροφή προς τα Αριστερά ή πολύ Αριστερά.

 1. Γενικώς, συμπολίτες μας που δεν ήξεραν τι σημαίνει Εφορία. Εδώ οι «αγανακτισμένοι» πάνε και προς Χρυσή Αυγή και προς ΣΥΡΙΖΑ.

   

 1. Επιδοματούχοι-«μαϊμού» με «τρελόχαρτα», «μαϊμουδόχαρτα» κλπ. συγκροτούν επίσης μια μάζα που στρέφεται σε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, κάτι τσιμπάνε ΚΚΕ και μερικά άλλα κόμματα.

 1. «Κίνημα δεν πληρώνω». Κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Α. Πλείστοι εξ΄αυτών (για τον ευρύτατο κύκλο μου μιλώ πάντα…) ήταν ψηφοφόροι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τις εποχές που ο δικομματισμός έπιανε 80%-85%.

Β. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και ειδικά στην φάμπρικα και στο καθημερινό σκληρό μεροκάματο παρατηρούν τις εξελίξεις γενικώς…

Γ. Όλοι οι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» (φοροφυγάδες, αργόσχολοι, μπαταχτσήδες, άεργοι) αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες.

Δ. ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή καταγράφουν αυτή τη στιγμή ποσοστά που πλησιάζουν το 40%. Σχεδόν όλοι κατά το παρελθόν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ (οι περισσότεροι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε τα 2/3 του ΠΑΣΟΚ) και Ν.Δ. (σχεδόν το 1/5 των παλαιών δυνάμεων).

πρώην αριστερός αιμοδότης

5 σκέψεις σχετικά με το “Το περιεχόμενο της έννοιας «Αγανακτισμένος»

 1. Διαρκής κοροϊδία από την Κυβέρνηση… με αποδέκτες καφενόβιους ή βολεμένους ψηφοφόρους
  =========================================================================

  Τρόπους και μεθόδους αποπροσανατολισμού που αγγίζουν τα όρια της εξαπάτησης επεξεργάζεται το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης.

  Τα περί δήθεν πρόθεσης του Πρωθυπουργού να εξετάσει ο ίδιος το μείζον θέμα του επιτρεπτού των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας, αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια προσωρινού εφησυχασμού της κοινής γνώμης, ενώ προετοιμάζουν νέα πράξη (σοκ) νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα επιτραπούν οι πλειστηριασμοί. Εξ ου και η συνάντηση αύριο Βενιζέλου και Σαμαρά!!

  Πρόκειται για συνέχεια της παρελκυστικής τακτικής που ακολουθούν οι συγκυβερνούντες, όπως και το success story της Κίνας, ή παράσταση εγκαινίων επανέναρξης των έργων κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου Πατρών, όπου είχαν μεταφερθεί μηχανήματα και φορτηγά από άλλα έργα των αναδόχων, τόσο στην Αθήνα όσο και στο λιμάνι της Πάτρας για την δημιουργία σκηνικού εξαπάτησης και τα οποία απομακρύνθηκαν μόλις έφυγαν οι κάμερες και φυσικά το έργο δεν προχωρά!!!

  Οι σχετικές, κατηγορηματικές, διαψεύσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κεδίκογλου έχουν την ίδια αξία με τις αντίστοιχες κατηγορηματικές διαψεύσεις των «φημών» περί κλεισίματος της ΕΡΤ μία εβδομάδα πριν εξαγγείλει ο ίδιος το κλείσιμό της.

  Η εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει το πρόσχημα τόσο για την έναρξη των πλειστηριασμών, όσο και για άλλα μέτρα στήριξης των Τραπεζών και των Ασφαλιστικών τους εταιριών, όπως το σεισμόσημο και η υποχρεωτική ασφάλιση των …ποδηλάτων!

  Η δε συγχορδία περί δήθεν αποφυγής της κατάρρευσης του Τραπεζικού συστήματος το οποίο έχει «καταπιεί» μέχρις στιγμής 32 δις ευρώ και θα τους καταβληθούν ακόμη 50 δις ευρώ, αλλά και της δήθεν αναθέρμανσης της αγοράς των ακινήτων με την έναρξη των πλειστηριασμών, αποτελεί ένα ακόμη αισχρό ψέμα, αφού θα κρημνιστούν οι τιμές τους στο 50% (τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών).

  Η επίθεση κατά της χώρας και των Ελλήνων κορυφώνεται με συνεργό την Ελληνική Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.

  Τα περί νέου δανείου το 2014 σε μία ήδη υπερχρεωμένη χώρα, αποτελούν πλέον την τελική επίθεση με νέο μνημόνιο που θα οδηγήσει στην παντελή κατάρρευση της οικονομίας, πλήρη απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και του Εθνικού Πλούτου.

  Ο Σεπτέμβριος αναδεικνύεται στον κρίσιμο μήνα όπου θα δούμε την πλήρη υποχώρηση της Δημοκρατίας, την καταστρατήγηση των ατομικών ελευθεριών και την επιβολή κρατικής τρομοκρατίας.

  Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι: Πως θα αντιδράσει σύσσωμη η αντιπολίτευση…Αν θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες…

  Πως θα αντιδράσουν ειρηνικά άλλα αποφασιστικά οι πολίτες…

  Μου αρέσει!

 2. Ο καημός του τουρκοφασίστα…

  Διαβάστε για ποιον λόγο επιτίθεται ο γνωστός Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ στον βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ!

  Δεν χάνει ευκαιρία να μας απασχολεί συχνά-πυκνά στο «Προξενείο-Στοπ» ο διαβόητος τουρκόψυχος Πομάκος Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ (τον βλέπετε στην 1η φωτογραφία, ανάμεσα στους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής), αυτός ο τρισμέγιστος δημοκράτης αγωνιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων (όπως μάς τον είχαν πλασάρει κάποτε κάποια αθηνέζικα μεγαλοβοθροκάναλα, χώρια βέβαια που τον είχαν αναγάγει και σε επαΐοντα…θρακολόγο)! Λίγες μόλις μέρες μετά απ’ όσα σας γράφαμε για τη ρουφιανιά του να βγάλει στη φόρα τα ονόματα των υποψηφίων ιμάμηδων (στοχοποιώντας τους κατ’ επέκταση), ο λεγάμενος επέστρεψε στο προσκήνιο, αυτή τη φορά κράζοντας έναν «δικό» του: τον επίσης πολύ γνωστό και πολύ φανατικό τουρκόφρονα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (στη 2η φωτογραφία, παρέα με τον ψευδομουφτή Μέτε), βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε για ποιον λόγο…

  Πριν από λίγες μέρες κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση του Ζεϊμπέκ (μαζί με τον συνάδελφό του Τάσο Κουράκη), με αφορμή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας 12 μειονοτικών δημοτικών σχολείων στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού (σ.σ. το έχουμε ξαναπεί πολλάκις στο «Προξενείο-Στοπ» για το τεράστιο πρόβλημα μαρασμού που αντιμετωπίζει η μειονοτική εκπαίδευση, πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την τουρκική πλευρά και τον πρόξενο Σενέρ αυτοπροσώπως). Με την ερώτηση λοιπόν που κατέθεσε, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έθεσε κάποια επιμέρους ερωτήματα, όπως π.χ. με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η
  προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων μειονοτικών σχολείων, αν υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης της απόφασης αυτής – και σε αντίθετη περίπτωση, αν υπάρχει τουλάχιστον μέριμνα προκειμένου να διασφαλιστεί εγκαίρως η μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, αλλά και η μετακίνηση των εργαζόμενων εκπαιδευτικών του ελληνόφωνου και τουρκόφωνου προγράμματος από τα σχολεία των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία σε άλλα σχολεία. Πέραν αυτού, ο Ζεϊμπέκ επισήμανε μέσα στο κείμενο πως η απόφαση του Υπουργείου «στηρίζεται στην ψυχρή αριθμητική λογική με την οποία αντιμετωπίζεται ο μαθητικός πληθυσμός και δεν διαβλέπει τον ποιοτικό ρόλο του σχολείου, ως φορέα γνώσης και πολιτισμού, έναν ρόλο μάλιστα που ειδικά στα απομακρυσμένα χωριά της Ξάνθης και της Κομοτηνής έχει πρωταρχική σημασία για τη μουσουλμανική μειονότητα».

  Και ως εδώ καλά. Έλα όμως που στον Ντεντέ δεν άρεσε καθόλου η αναφορά του βουλευτή σε μουσουλμανική μειονότητα (και όχι σε τουρκική), άσε δε που ανακάλυψε ότι ενώ στο επίσημο (ελληνικό) κείμενο αναφέρεται αυτό που σας προαναφέραμε, στην τουρκική μετάφραση (που δόθηκε αργότερα στον μειονοτικό τύπο) αναφέρεται ο όρος «Μειονότητα Δυτικής Θράκης»! Οπότε είπε να τραβήξει απέναντι στον βουλευτή Ξάνθης ένα…σιχτίρ μερεμέτ στην τουρκοφυλλαδίτσα του «Τρακιανίν Σεσί» με το γνωστό του πλέον σε όλους μας ειρωνικό ύφος. Το δημοσίευμα (7/8/2013) έφερε τον τίτλο «Στην Αθήνα ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ…Στην Ξάνθη Μειονότητα Δυτικής Θράκης…» (3η φωτογραφία) και ανέφερε επί λέξει τα εξής (μετάφραση tourkikanea.gr):

  «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ υπέβαλε ερώτηση στη βουλή. Και καλά έκανε, αυτή είναι η δουλειά του.

  Αλλά ο βουλευτής στο ελληνικό κείμενο αναγνωρίζει τη μειονότητα μας ως ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

  Στη μετάφραση του κάνει λόγο για Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

  Και αν ήταν κυβερνητικός βουλευτής, θα λέγαμε δεν πειράζει… Αλλά είσαι βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αριστερό κόμμα.

  Και μάλιστα είσαι ο πιο ισχυρός βουλευτής του κόμματος σου στην Ελλάδα….

  Αν λοιπόν δεν μπορείς να κάνεις τον πλέον απλό προσδιορισμό…

  Ο Αλλάχ ας δώσει καθοδήγηση – ή πιο σωστά να δίνει ΘΑΡΡΟΣ…

  Στην Αθήνα ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ….

  Στην Ξάνθη Μειονότητα Δυτικής Θράκης…

  Σε φιλάμε στα μάγουλα, βουλευτή-άρχοντα…».

  Προφανώς ο πολυαγαπημένος μας φίλος Ντεντέ θα ήθελε αυτά που κάνει ο Ζεϊμπέκ μέσα στα τζαμιά παρέα με τον πρόξενο και τον ψευδομουφτή Μέτε, ακριβώς τα ίδια να κάνει και μέσα στην ελληνική Βουλή. Ίσως και να ουρλιάζει από τα έδρανα ότι είναι Τούρκος και δουλεύει για τη Μάνα Πατρίδα του. Και γιατί όχι δηλαδή να μην έχει και κάνα κουμπούρι και να πυροβολάει εξ επαφής όποιον άλλο βουλευτή αμφισβητεί τον όρο «τουρκική μειονότητα»; Οπότε εμείς τώρα τι να πούμε, άποψη είναι κι αυτή! Άμα θέλει πάντως ο Ντεντέ, ας κατέβει αυτός για βουλευτής, να πάει στη Βουλή και να ουρλιάζει αυτοπροσώπως εκεί μέσα τα γνωστά του περί…γκιαούρηδων. Ιδού η Ρόδος…

  Μου αρέσει!

 3. Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

  ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΚΤΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

  Ξεκίνησε ήδη το σχέδιο της εκκένωσης 8 Νοσοκομείων του ΕΣΥ…

  Μέχρι τέλους του χρόνου θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ μέσω της περίφημης «κινητικότητας», η οποία είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.
  Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους, καθώς και η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Από χτες το πρωί…

  Οκτώ συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται στα παραπάνω νοσοκομεία, προκειμένου να καταγράψουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς και να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους σε άλλες κλινικές. Από αύριο, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

  Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), «είναι εγκληματικό να διαλύονται Νοσοκομεία και εκατοντάδες Κλινικές του ΕΣΥ όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις 8 ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο.
  Ο κ. Γεωργιάδης εκφωνώντας το σκονάκι που του διοχέτευσε η τρόικα προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως κλείνοντας Νοσοκομεία κάνει την περίθαλψη καλύτερη!
  Ποιος τον πιστεύει;».

  ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
  Ήδη γιατροί και εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου με 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας και κάλυψη με 24ωρη κινητοποίηση για τα Νοσοκομεία της περιφέρειας, την Παρασκευή 23-8-2013.
  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία προκηρύσσει 4ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 23-8-2013 από 11πμ έως 3μμ. Ταυτόχρονα καλύπτει με 24ωρη κινητοποίηση τα Νοσοκομεία της περιφέρειας που με αποφάσεις τους ζητούν κάλυψη για τη συμμετοχή στην απεργία και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 12 κάτω από το Υπουργείο Υγείας.
  Τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Αυγούστου θα συνεδριάσουν αντίστοιχα η Ε.Ε. και το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ: «ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ»
  Ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, έδωσε την Πέμπτη 22 Αυγούστου συνέντευξη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», αναφερόμενος στην εκκένωση οκτώ νοσοκομείων που βάζουν λουκέτο.
  «Ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες προκαλεί ανατριχίλα το άκουσμα της εκκένωσης νοσοκομείων» ανέφερε ο Δ. Βαρνάβας, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία ζει σε κατάσταση σοκ».

  Μου αρέσει!

 4. Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

  ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

  Πρώτο θέμα σε όλα τα σημερινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων η σύσκεψη που υπήρξε στο Μέγαρο Μαξίμου με παρόντες Σαμαρά-Βενιζέλο-Στουρνάρα-Χατζηδάκη για το θέμα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας…

  Δεν θα σταθούμε στις παπαριές του Βενιζέλου ότι πρέπει «να προστατευθεί το σπίτι του φτωχού και του μεσαίου πολίτη» και στις ανούσιες κοινολογίες του Σαμαρά ότι θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα προστατεύει τους οικονομικά αδύναμους
  Εμείς θα κάνουμε μια πιο ρεαλιστική πρόταση στην κυβέρνηση. Αφού τόσο κόπτεται ώστε να υπάρξει «τραπεζική-στεγαστική πίστη» γ’ αυτό είναι αναγκασμένη –σύμφωνα με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ- «η πρώτη φάση της μερικής άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014 θα αφορά κυρίως επιχειρηματίες, εμπόρους και λιγότερα από 10.000 ακίνητα», να τις υποδείξουμε «πεδίο λαμπρό» ώστε οι τράπεζες να μην χάσουν τα χρήματα που έχουν δανείσει. Να απαιτήσει λοιπόν…

  Να πληρωθούν τα τεράστια δάνεια που έχουν πάρει οι κυβερνητικοί φίλοι-καναλάρχες και που πραγματικά τα ποσά που χρωστούν φέρνουν ίλιγγο.
  Να τα παραθέσουμε: ΔΟΛ – 134 εκατομμύρια ευρώ Πήγασος – 164,3 εκ. ευρώ Τηλέτυπος- Mega – 123,5 εκ. ευρώ ΑΝΤ1 – 170 εκ. ευρώ Alpha – 58 εκ. ευρώ Forthnet-Nova – 331 εκ. ευρώ
  Και αφού, η άθλια συγκυβέρνηση, βάλει χέρι σ’ αυτά τα θαλασσοδάνεια, ας προχωρήσει στα δάνεια που έχουν πάρει Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, όπως και θα τραπεζικά δάνεια τεραστίων διαστάσεων «δανικά κι αγύριστα» που έχει πάρει όλη η επιχειρηματική ελίτ της χώρας.

  Αν εισπραχθούν αυτά. τότε ας απαιτήσει και από τον μεροκαματιάρη που πήρε ένα στεγαστικό δάνειο για να αποκτήσει το «δικό του κεραμίδι» και σήμερα έμεινε άνεργος, φτωχοποιημένος, σε οικονομικό αδιέξοδο, να σταθεί συνεπείς στις τραπεζικές του υποχρεώσεις.

  Μου αρέσει!

 5. Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

  ΣΩΠΑΤΕ ΡΕ… ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΞΥΝΟΓΑΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΗΘΟΣ

  O κύριος Σ. Ξυνίδης, πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ξύπνησε! Ξέχασε όμως ότι ως ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ υπουργός του ΓΑΠ…

  Συγκυβερνούσε για λογαριασμό του ΔΝΤ με τους κηπουρούς κι αυλικούς του ΓΑΠ (Τίνες, Δρούτσες και κακό συναπάντημα), με βασιλόφρονες (βλέπε Γερουλάνο) και με τον κ. Βενιζέλο που του παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ ο ολετήρας της δημοκρατικής παράταξης ΓΑΠ (επ’ ευκαιρία… ο Βενιζέλος ήταν Ένωση Κέντρου Νέες Δυνάμεις κι όχι ΚΟΔΗΣΟ). Καλά τα λέει για το νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν κι αυτός ένας από τους βασικούς «οικοδόμους» του ακροδεξιού νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ… Τώρα μας λέει πως έχει «ηθικά διλήμματα». Δείτε θράσος…

  Μέρες με απασχολεί η σκέψη της συμμετοχής μου, κυρίως λόγω της ιδιότητας του πρώην Γραμματέα του πάλαι ποτέ Εθνικού Συμβουλίου, στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη, που οργανώνει η σημερινή του ηγεσία. Κατέληξα ότι στο δίλημμα της συμμετοχής ή όχι υπήρχαν πολλά επιχειρήματα ένθεν κακείθεν. Πολιτικά, επικοινωνιακά, ιδιοτελή αλλά κυρίως ανιδιοτελή, ηθικά και συναισθηματικά. Αντιφατικά, παρορμητικά, ψυχρά υπολογιστικά.

  Μέχρι που… κατάλαβα ότι σε αυτή την πολυσύνθετη και στενόχωρη διαδικασία μας έχει βάλει τεχνηέντως η σημερινή ηγεσία.
  Πρώτον με το ύφος της που μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε εάν θέλουμε να παρευρεθούμε στην επέτειο.
  Και δεύτερον με τα ηθικά διλήμματα που μας θέτει, κυρίως θέλοντας να επιβάλει μία προς τα έξω εικόνα «οικειοθελούς μαντρώματος» χάριν της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης κλπ,κλπ.

  Καταλήγω:
  Πρώτον εσείς, της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ευθύνεστε για το ότι δεν μας έχετε αφήσει καμιά διάθεση να παρευρισκόμαστε στις αμφίσημες επετειακές εκδηλώσεις. Θα προσκαλέσετε και τους κυβερνητικούς εταίρους, υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου, στις προκλήσεις των οποίων αντιδράσατε ως ΚΟΔΗΣΟ; Θα ανεχθείτε τις ξεκάθαρα δεξιές, έστω και συγκεκαλυμμένες με δήθεν διανοουμενίστικο προοδευτικό περιτύλιγμα, αναλύσεις ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και οι φιλολαϊκές και κοινωνικού περιεχομένου πολιτικές του ευθύνονται για την κατάντια της χώρας; Μας θέτετε ηθικά διλήμματα για τη συμμετοχή μας στην επέτειο εσείς που στηρίζετε με άκριτο και επικίνδυνα «αδιάφορο» τρόπο την παλιννόστηση ενός σκληρού δεξιού αυταρχικού κράτους και την επαναδόμηση τον παραπαιόντων τριών κατεστημένων που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή:
  1)του παλιού αποτυχημένου τραπεζικού κατεστημένου που επαναδομήθηκε, επανακεφαλαιοποιήθηκε και παραδόθηκε στους ίδιους τραπεζίτες χωρίς την παραμικρή συμμετοχή και έλεγχο του δημοσίου και άρα των πολιτών, που τόσες θυσίες έκαναν. Στους ίδιους τραπεζίτες που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα της χώρας στην καταστροφή τους παραδίδετε άνευ όρων και ελέγχου τα κλειδιά των ίδιων τραπεζών. Αν όπως λέτε οι τράπεζες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και χρειάζονται ακόμη και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, γιατί οι ίδιοι τραπεζίτες έδειξαν αυτόν τον ζήλο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης να κρατήσουν οι ίδιοι τα κλειδιά;
  2)του παλιού αποτυχημένου μεταπρατικού επιχειρηματικού κατεστημένου, δηλαδή των επιχειρηματιών χωρίς επιχειρήσεις! Αυτών που αφού ξεζούμισαν κάθε κρατική επιχορήγηση, πούλησαν, αγόρασαν, εμφανίστηκαν, εξαφανίστηκαν, κάθονται στην πρώτη γραμμή των εκδηλώσεων των Επιμελητηρίων όταν μιλά ο κ. Σαμαράς και κάνουν βόλτες με τα αεροπλανάκια τους τα κυβερνητικά στελέχη. Στη σύγκρουση για τη δημιουργία διαφανούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος και αδιαφανούς επιχειρηματικού ντόπιου κατεστημένου, το δεύτερο νίκησε καθ’ ολοκληρίαν. Γι’αυτό ούτε μια ξένη επένδυση δεν γίνεται στην Ελλάδα. Γιατί η σημερινή κυβέρνηση «έπεισε» ακόμη και τους τροϊκανούς ότι σε αυτή τη χώρα μόνο τα «ντόπια λαγωνικά» μπορούν να δράσουν.
  3)Του ίδιου αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου. Των πολιτικών που είναι όμηροι των καστών που τους ανέδειξαν, των ντόπιων μεταπρατικών συμφερόντων που τους στηρίζουν, των αλά κάρτ πολιτικών κατευθύνσεων που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, των εξαρτήσεων από τα ΜΜΕ που προβάλουν ή καταστρέφουν την εικόνα οποιουδήποτε με όρους χυδαίου αγοραίου προϊόντος. Στην καλύτερη περίπτωση πολιτική αυτονομία μπορούν να διατηρήσουν μόνον οι προερχόμενοι από τα τζάκια και από τις μεγάλες πολιτικές οικογένειες. Είτε γιατί απέκτησαν πολλά είτε γιατί έζησαν όλη τους την ζωή με την ψύχωση της «προσφοράς στον τόπο».

  Λοιπόν διλήμματα δεν μπορώ να έχω μόνον εγώ. Αφού η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει σαφή και κατηγορηματική θέση και δεν αντιμάχεται τα παραπάνω για μένα δίλημμα δεν υπάρχει. Τα διλήμματα ήταν δικά της.

  Χεστήκαμε κυρ Ξυνίδη…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.