ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟY 2013 * ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ * ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκτύπωση εκκαθαριστικού 2013

ef467083210d3453180ead2ef4fd2709_L


Τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να κάνουν εκτύπωση του εκκαθαριστικού 2013 του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, υπενθυμίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να κάνουν εκτύπωση του εκκαθαριστικού 2013 που τους έχουν αποσταλεί. Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι: https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ. Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, το υπουργείο, επισημαίνει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

source

7 σκέψεις σχετικά με το “ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟY 2013 * ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ * ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 1. Εφορία: 5 «λυπητερές» ως 30/8

  Από το διαδίκτυο θα χρειαστεί να αναζητήσουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος του 2013 και του ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 περίπου 500.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση των οφειλών αυτών μέχρι τις 30 Αυγούστου.
  Σχολιάστε 4 & δείτε τα σχόλια
  57 6 +10 1
  Εφορία: 5 «λυπητερές» ως 30/8 -Κυνηγοί εκκαθαριστικών γίνονται οι φορολογούμενοι

  Δεν φτάνει που οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν έξι φόρους έως τον Φεβρουάριο του 2014, το υπουργείο Οικονομικών τους καλεί να βρουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά και να πάνε να πληρώσουν.

  Έτσι, από το διαδίκτυο θα χρειαστεί να αλιεύσουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012 περίπου 500.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση των οφειλών αυτών μέχρι τις 30 Αυγούστου.

  Σε αυτούς δεν έχουν φθάσει τα εκκαθαριστικά μέσω του Ταχυδρομείου, αν και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης λήγει σε 4 μέρες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα σημειώματα βρίσκονται ήδη στις δηλωθείσες διευθύνσεις των φορολογουμένων, αλλά οι τελευταίοι δεν είναι σε θέση να τα λάβουν επειδή βρίσκονται μακριά, λόγω θερινών διακοπών.

  Αρκετοί από τους φορολογούμενους αυτούς -αν και δεν έχουν ακόμη πάρει στα χέρια τους τα εκκαθαριστικά- καλούνται να πληρώσουν έως και πέντε «χαράτσια» μαζεμένα στις επόμενες 4 μέρες.

  Συγκεκριμένα, έως τις 30 Αυγούστου με την πρώτη δόση πρέπει να πληρώσουν:

  1. Τον φόρο για τα εισοδήματα του 2012.

  2. Την εισφορά αλληλεγγύης επί των εισοδημάτων του 2012.

  3. Το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2012.

  4. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011

  5. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012.

  Προκειμένου οι φορολογούμενοι αυτοί να καταφέρουν να πληρώσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου την πρώτη δόση από τα παραπάνω «χαράτσια» θα πρέπει να εισέλθουν, μέσω του διαδικτύου και με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτήσει, στο σύστημα TAXISNET για να κατεβάσουν, σε μορφή αρχείων PDF, τα εκκαθαριστικά τα οποία έχουν εκδοθεί και έχουν ήδη αναρτηθεί. Στη συνέχεια θα πρέπει να τα εκτυπώσουν και να τα προσκομίσουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛ.ΤΑ. μαζί με τα χρήματα της πρώτης δόσης των οφειλών τους, ώστε να την εξοφλήσουν εμπρόθεσμα.

  Εναλλακτικά, μπορεί να μη χρειαστεί να έχουν μαζί τους τα εκτυπωμένα μέσω διαδικτύου αντίγραφα των εκκαθαριστικών τους, αλλά σε ένα απλό χαρτί να έχουν σημειωμένο, για κάθε είδος φόρου που πρέπει να καταβάλουν, τον σχετικό κωδικό πληρωμής που ονομάζεται «Ταυτότητα Οφειλής» και το ακριβές ποσό της δόσης.

  Σε κάθε περίπτωση τα δύο αυτά στοιχεία θα πρέπει να δίδονται στον ταμία του υποκαταστήματος της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. ώστε η πληρωμή να είναι έγκυρη και να μην υπάρξει πρόσθετη ταλαιπωρία.

  Για πολλούς από τους φορολογούμενους αυτούς που είναι συνταξιούχοι και δεν έχουν εξοικειωθεί με το διαδίκτυο, η όλη αυτή διαδικασία που περιγράψαμε μπορεί να σημάνει νέα πρόσθετη ταλαιπωρία.

  Οι φορολογούμενοι πρέπει σήμερα ή εντός των 4 ημερών:

  – Να βρουν κάποιους συγγενείς τους που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τους λογιστές τους για να τους εξυπηρετήσουν, δηλαδή να τους εκτυπώσουν τα αντίγραφα των εκκαθαριστικών που είναι απαραίτητα για την εμπρόθεσμη πληρωμή των δόσεων.

  – Να λάβουν από τους ανθρώπους αυτούς τα αντίγραφα των εκκαθαριστικών.

  – Να βρουν αμέσως τα ποσά που οφείλουν, τα οποία μπορεί να είναι υπέρογκα και να υπερκαλύπτουν τις μηνιαίες συντάξεις τους.

  – Να προσέλθουν το συντομότερο δυνατό στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. για να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ποσά!

  Σύμφωνα με όσα επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χθεσινή ανακοίνωσή του, οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει ακόμη μέσω ταχυδρομείου τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) των ετών 2011 και 2012, τα οποία αναγράφουν ως ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης την 30ή Αυγούστου, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εκκαθαριστικά αυτά και να τα εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

  Συγκεκριμένα, από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr μπορούν να κάνουν «κλικ» στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και στη συνέχεια, μέσα από τις επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9», μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

  Οι σύνδεσμοι είναι

  https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων και

  https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

  Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισαγάγουν τους κωδικούς πρόσβασης στις υπηρεσίες του ΤΑΧΙSnet. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ουσιαστικά, μέσω της ανακοίνωσης αυτής, ότι πολλά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης την 30ή Αυγούστου 2013 δεν έχουν φθάσει ακόμη στους παραλήπτες τους!

  Παράλληλα, επισήμανε ότι «ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους», υπονοώντας σαφώς όσους βρίσκονται ακόμη σε θερινές διακοπές. Φοβούμενη λοιπόν μήπως όλοι αυτοί δεν ενημερωθούν έγκαιρα για την υποχρέωσή τους να πληρώσουν μέχρι 30-8-2013 την πρώτη δόση των φόρων που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ, επιχείρησε με την ανακοίνωση αυτή να υπενθυμίσει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσής τους μέσω του διαδικτύου.

  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.».

  Δηλαδή, οι φορολογούμενοι αρκεί να γνωρίζουν τους κωδικούς πληρωμής που αντιστοιχούν στις βεβαιωμένες οφειλές τους, καθώς και τα ποσά της πρώτης δόσης.

  Μου αρέσει!

 2. Eιναι στη σωστη κατευθυνση,η χρηση του η.υπολ.Ποιος ομως καλυπτει την αγορα υπολογιστου, το ιντερνετ,που δεν ειναι αξιοπιστο δορυφορικο εργαλειο με σταθερη λειτουργια.Μηπως η γριουλα των 350 ε.που μπορει να θελει εξ αναγκης και καποια γυναικα να την υπηρετει;Υπεσχεθει ο κ.Σαμαρας-οχι αυτος που κτυπησε πεναλτυ,να μας δωσει αξιοπιστο ιντερνετ Πληρωνουμε ,εχουμε δεν εχουμε με μηδαμινα αποτελεσματα,Καθε τοσο διακοπη.ΛΟΓΩ ΤΗς ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΟς ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΑΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.ισως και οψιμο ανταγωνισμο του ΟΤΕ με τις αλλοτε προστατευομενες εταιρειες,απο διευθυντικα στελεχη του,που ανοιξαν τηλεφωνικες εταιρειες.Ο ΟΤΕ δεν λεει να βαλλει νερο στο κρασι το,να πουλα με το χαμηλοτερο τιμολογιο απο τις αδελφες προστατευομενες εταιρειες.Μηπως κομπινα.;τυπου ζιμενς;Χρειαζεται και ο εκτυπωτης συναμα.Δεν χρειάζεται και μελανια;Καλο ειναι να τιμησει ο κ Σαμαρας τον λογο του σε ,οτι υπεσχεθει οπως και την ονομασια των Σκοπιων..Καποιο παιγνιδι παιζεται και μεταξυ ΟΤΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΘΕΤΩ.[με πορδες αυγα δεν βαφονται].Οι ελληνες πρεπει να διαβασουν πολυ,γιατι η παραπληροφορηση ειναι αβυσσαλεα και θα ξεχασουμε[ τις χαμενες πατριδες[.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ πρωτον στα παιδια για να αποκομισουν αβίαστα γιατι πεινανε γνωσεις,αλλα και στους υπολοιπους που δεν πηγαν στο Χαρβαντ-αλλα θελουν να μαθουν δωρεαν περισσοτερα.Και οσοι πηγαν δεν το διαβασαν το Χαρβαντ, γιατι ηταν τα παιδια πολιτικων,,,…ΠΟΥ ΜΕΛΛΗΜΑ ΤΟΥς ΗΤΑΝ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…..προχωρειστε επι τέλους με συμφερουσες τιμες,για την συντομη εξορρυξη του περελαιουνκλπ,χωρις καθυστερησεις γιατι θα γινουμε φτωχοι νιγηρες,αν δεν γιναμε με τετοια καθστερηση απο την εποχη του Ηροδοτου,Νισαφι κ, Μανιατη.Σας βλεπω δορυφορουμενο των εβραικης καταγωγης παιδιων της Βουλης,που μας εβαλλαν στο Δ.Ν.Τ.,ΤΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.Θα υποχρεωθω και εγω να πω,γιατι ενω δεν εχετε μομφες ,να πω το .

  Μου αρέσει!

 3. ΕΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ.

  ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΡΗΜΑΞΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΔΗΛΩΝΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ.
  ΑΝ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΓΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΝΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.
  ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ.
  ΑΤΙΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
  ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΑΧΤΗ ΝΑ ΚΑΓΕΙΣ.

  Μου αρέσει!

 4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.

  ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΚΙ.
  ΕΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ.
  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟ.
  Η ΑΠΟΧΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΧΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.

  Μου αρέσει!

 5. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.

  ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΜΠΑ ΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΧΓΩΡΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.