Πώς θα διορθώσουν τα στοιχεία ακινήτων στο Ε9 όσοι δεν πλήρωσαν ΦΑΠ

Τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για το έτος 2011 θα έχουν σύντομα εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το έτος αυτό και ως εκ τούτου δεν έλαβαν εκκαθαριστικά για την καταβολή του συγκεκριμένου φόρου.

Η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων του Ε9 του 2011 θα παρέχεται στους συγκεκριμένους φορολογούμενους για ένα τετράμηνο, δηλαδή μέχρι και τον Μάρτιο του 2014, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του «περιουσιολογίου» που υπάρχει στο σύστημα TAXISNET (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.grτης Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών).

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης των μηδενικών εκκαθαριστικών Φ.Α.Π. του έτους 2011, δηλαδή των σημειωμάτων που αφορούν στη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2011 κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αντικειμενικής αξίας κάτω των 200.000 ευρώ.
Τα μηδενικά εκκαθαριστικά Φ.Α.Π. έτους 2011 θα αναρτηθούν στην εφαρμογή Ε9 και από την ημερομηνία έκδοσής τους (η οποία θα είναι μέσα στον Νοέμβριο) οι φορολογούμενοι θα έχουν 4 μήνες προθεσμία για την διόρθωσή τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Πρακτικά αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε περίπου 5 εκατομμύρια φορολογούμενους που δεν ήταν υπόχρεοι σε πληρωμή Φ.Α.Π. να προβούν σε διορθώσεις των στοιχείων ακινήτων Ε9 όχι μόνο για το έτος 2011, αλλά και για τα έτη 2012 και 2013 μόλις αναρτηθούν και τα μηδενικά εκκαθαριστικά Φ.Α.Π. των ετών αυτών στην σχετική εφαρμογή του συστήματος ΤΑΧΙSNET.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι είναι υπόχρεοι πληρωμής Φ.Α.Π. για τα έτη 2011 και 2012 (όσοι έχουν λάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα Φ.Α.Π.) και θέλουν να προβούν σε διορθώσεις των στοιχείων ακινήτων τους για τα συγκεκριμένα έτη, θα πρέπει να το κάνουν σύντομα.

Γι’ αυτούς, η τετράμηνη διορία λήγει μέσα στον Νοέμβριο καθότι τα περισσότερα εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ 2011 και 2012 εκδόθηκαν κατά την διάρκεια του Ιουλίου.

money-money.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πώς θα διορθώσουν τα στοιχεία ακινήτων στο Ε9 όσοι δεν πλήρωσαν ΦΑΠ

 1. ΜΙΑ ΚΑΛΥΒΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ.

  Χαράτσια εδώ, χαράτσια εκεί
  χαράτσια και πάραπέρα
  γεμισε όλη η χώρα
  αχ…ανάθεμά την ώρα.

  ΑΧ…ΟΙ ΔΟΛΟΙΟΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ
  ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
  ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΝΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ.

  ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ
  ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ
  ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ|
  ΚΑΚΩΝ ΓΩΝΙΩΝΕ ΣΠΕΡΜΑ.

  Μια καλύβα κληρονόμισα
  και εγώ από τον παππού μου
  και πληρώνω χαράτσια αβέρτα
  αλλά λέω στη Βουλή ΧΕΣΤΑ.

  Αυτό το κράτος χτικιό
  δεν έκανε για μένα τίποτα
  θα ήταν καλύτερα να πέθαινα
  παράκαιρα και να γλίτωνα.

  ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ
  ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΑ
  ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ
  ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

  Βρε ζούζλα γκαβάδια
  ένας πολίτης έρχεται
  μόνο ένα μηνα το χρόνο
  η και τρεις αλλά πληρώνει
  για δεκατρείς βρε χαιβάνια.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΝΤΩΝ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.