Οι βρώμικες σκέψεις της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά κατά της Χρυσής Αυγής, ώστε να συνεχίσει το ξεπούλημα!

Οι βρώμικες σκέψεις της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά κατά της Χρυσής Αυγής, ώστε να συνεχίσει το ξεπούλημα!

Επίκειται επιβολή δικτατορίας της κλεπτοκρατίας, της μίζας, της ρεμούλας και της απατεωνιάς

Πολλά είναι τα σενάρια που διακινούνται τελευταίως για την ενδεχόμενη κήρυξη εκτός νόμου ή εκλογών της Χρυσής Αυγής. Βεβαίως οι μανδαρίνοι και οι παρατρεχάμενοι των υπουργείων μπορεί να απεργάζονται νέες αντισυνταγματικές διώξεις, αλλά λειτουργούν εντελώς εκτός της κοινωνίας, ώστε να αντιληφθούν την ματαιότητα των πράξεων τους και να αλλάξουν στρατηγική.

Ψηλαφώντας το ιστορικό της όλης υποθέσεως οφείλουμε φυσικά να σταθούμε στις πρώτες συλλήψεις που έγιναν με την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», παρότι δεν υπήρχαν καν ενδείξεις περί αυτού. Όπως ευστόχως παρατήρησε ο διδάκτωρ του ποινικού δικαίου , Αθ. Αναγνωστόπουλος, η συγκεκριμένη κατηγορία αποδόθηκε όχι επειδή έστεκε, αλλά επειδή έδινε δυνατότητες στους διώκτες της Χρυσής Αυγής. Όπως έγραψε ο αριστερότατος καθηγητής: «η χρησιμότητα της εγκληματικής οργάνωσης εξαντλείται στην προδικασία, διότι επιτρέπει στις διωκτικές αρχές να τελούν τις ειδικές ανακριτικές πράξεις του άρ. 253Α ΚΠΔ, όπως ανακριτική διείσδυση, άρση απορρήτου, επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.»

Εν συνεχεία και με όπλο την δημιουργική κοπτοραπτική δηλώσεων και ομιλιών που προέκυψαν από αυτή την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, προέκυψε η όλη σεναριολογία περί κηρύξεως της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου. Προεξάρχοντος του «υπασπιστή» του Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργου Σωτηρέλλη, ξεκίνησε μία διαδικασία που αφορά την επαναφορά διατάξεων του 1974 και την άσκηση καταστατικού χαρακτήρα αλλαγών από την κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε απόφαση αφορά την Χρυσή Αυγή. Δεν θα αναλωθούμε ιδιαιτέρως στην σεναριολογία γύρω από τον Σωτηρέλλη, αφού αυτή είναι μία υπόθεση αποπροσανατολισμού και μόνο. Έτσι και αλλιώς έχει λάβει ήδη την απάντηση του, αφού αποδεδειγμένα η διάταξη που επικαλείται δεν υπάρχει, αλλά είναι προϊόν της φαντασίας του. Έλαβε, άλλωστε, χθες στην εκπομπή του Χατζηνικολάου την αρμόζουσα απάντηση από σοβαρούς νομικούς και όχι τσαρλατάνους που νεκρανασταίνουν ανύπαρκτες διατάξεις.

Η όλη ιστορία Σωτηρέλλη γίνεται για να κρύψει το πραγματικό σχέδιο, οι διαπραγματεύσεις για το οποίο ξεκίνησαν με τις προ μηνός αιφνιδιαστικές συνάντησεις Σαμαρά – Παπούλια και Παπούλια – Τσίπρα, που αφορά την έκδοση συντακτικής πράξεως, ώστε να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Θα επανέλθουμε στον ορισμό της συντακτικής πράξης, όμως αξίζει να πούμε ότι περί αυτού ομιλούσε η φαινομενικά «εκτός τόπου και χρόνου» επιστολή Μητρόπουλου στον Τσίπρα, αλλά και οι συζητήσεις του Βορίδη με την Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής, που «μαρτυρούσε» ο «Βηματοδότης». Οι ταγοί της συγκυβέρνησης προσπαθούν να επιτύχουν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου, στις μεθοδεύσεις τους.

Το όλο σενάριο κινείται γύρω από τον δήθεν αυταπόδεικτο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως «εχθρό της δημοκρατίας» και εδώ είναι που αρχίζει το αστείο του όλου πράγματος. Διαβάζουμε, λοιπόν, από τις σημειώσεις διδασκαλίας του Συνταγματικού Δικαίου του αριστερού και πολέμιου της Χρυσής Αυγής, πλην έγκριτου νομικού και συνταγματολόγου, πρώην υπουργού, Αντώνη Μανιτάκη, περί συντακτικών πράξεων:

«Η έκδοση συντακτικής πράξης αποτελεί εκδήλωση (και απόδειξη μαζί) της άσκησης πρωτογενούς συντακτικής εξουσίας από τα κρατικά όργανα, εξουσίας δηλαδή που ασκείται χωρίς να στηρίζεται σε προϋπάρχοντα κανόνα δικαίου ή να δεσμεύεται από αυτόν και χωρίς να εξαρτάται από άλλη εξουσία ή βούληση. Όταν η συντακτική πράξη εκδοθεί, ενώ ισχύει συνταγματική τάξη, τότε συνιστά, αυτόχρημα, ενέργεια ανατρεπτική για την ίδια. Δεν την παραβιάζει απλώς, την υπερβαίνει καταλύοντάς την. Τα κρατικά όργανα που εκδίδουν συντακτικές πράξεις «ενεργούν κατ’ αντίθεσιν οξυτάτην προς την προϋφισταμένην συνταγματικήν τάξιν, την οποίαν δι’ αυτής της συμπεριφοράς τους καταλύουν». Ενεργούν διαρρηγνύοντας τους νομικούς δεσμούς της με την υπάρχουσα συνταγματική νομιμότητα. Σφετερίζονται συντακτική εξουσία, η οποία ανήκει εξ ορισμού στην «κυρίαρχη» εξουσία του λαού. Με αυτήν την έννοια δρούν και αποφασίζουν αυτόβουλα. Είναι αυτονόητο ότι δεν νοείται, όσο ισχύει ένα Σύνταγμα, έκδοση συντακτικών πράξεων από όργανα συντεταγμένης εξουσίας, χωρίς αυτά να αποβάλλουν, ταυτόχρονα, τη «νόμιμη» ιδιότητά τους. Συνταγματικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να εκδώσουν συντακτικές πράξεις, χωρίς να παύσουν να είναι «νόμιμες» και χωρίς να μεταβληθούν σε κυβερνήσεις πραξικοπηματικές. Μόνον de facto κυβερνήσεις νομιμοποιούνται να ασκούν συντακτική εξουσία και να εκδίδουν συντακτικές πράξεις.»

Αυτό που λέει, δηλαδή, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών (επί κυβερνήσεως Πικραμμένου) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (επί κυβερνήσεως Σαμαρά) είναι ότι η έκδοση της συντακτικής πράξεως θα αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση είναι μία χούντα που έχει καταλύσει το πολίτευμα και συνεπώς θα πρέπει να αποκλείσει από τις εκλογές τον ίδιο της τον εαυτό, αφού θα είναι πλέον de facto εχθροί της δημοκρατίας, χωρίς εισαγωγικά.

Το επίσης αστείο της όλης υποθέσεως είναι ότι ενώ είναι έτοιμοι να καταλύσουν τον πολίτευμα και να επιβάλλουν δικτατορία, η μοίρα τους είναι να ηττηθούν, αφού ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή έχει στο πλευρό του τον Ελληνικό Λαό και συνεπώς δια της γνωστής ρήσεως ότι «ο κάθε Λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει», είναι καταδικασμένοι να υποστούν την εκλογική ήττα, η οποία θα έρθει μετά την ήδη τελεσθείσα πολιτική τους ήττα.

Η Χρυσή Αυγή διαθέτει λύση για οποιαδήποτε μεθόδευση και αν σκεφτούν οι ταγοί της χούντας του μνημονίου, οπότε κάλλιστο για αυτούς είναι να σκεφτούν την επόμενη μέρα της ήττας τους και να μην επαναπαύονται στις «δάφνες» των αντιδημοκρατικών τους μεθοδεύσεων. 

Για την ιστορία ας παραθέσουμε το πότε έχουν εκδοθεί συντακτικές πράξεις: «Έτσι, συντακτικές πράξεις στην Ελλάδα εκδόθηκαν κατά κόρον από τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, αλλά και από τη δικτατορία των συνταγματαρχών 1967-74. Συντακτικές πράξεις εκδόθηκαν επίσης και από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (1974) που ήρθε στην εξουσία μετά την πτώση της δικτατορίας και τη μεταπολίτευση, για να καλυφθεί το συνταγματικό νομικό κενό που υπήρχε πριν από την ψήφιση του Συντάγματος του 1975.» Τα σχόλια περιττεύουν…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι βρώμικες σκέψεις της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά κατά της Χρυσής Αυγής, ώστε να συνεχίσει το ξεπούλημα!

 1. Ο/Η Χρήστος Παππάς Πολιτικός Κρατούμενος Φυλακές Κορυδαλλού λέει:

  Χρήστος Παππάς:

  Αγώνα μέχρι τη Νίκη, Αγώνα για τη λευτεριά, για την Ελλάδα!

  Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 – 11:50

  Χρήστος Παππάς: Αγώνα μέχρι τη Νίκη, Αγώνα για τη λευτεριά, για την Ελλάδα!

  Το μήνυμα του Χρήστου Παππά στους Κύπριους Συναγωνιστές του ΕΛΑΜ

  Αδέλφια συναγωνιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Αγαπημένε σύντροφε Χρίστο Χρίστου,

  Σας γράφω από το κελί της τιμής, από τη φυλακή που μας έριξαν οι άτιμοι πολιτικοί μας αντίπαλοι εξυφαίνοντας μια άθλια σκευωρία.

  Οι προδότες του μνημονίου, όλοι αυτοί που ξεπουλούν τη πατρίδα μας κομμάτι-κομμάτι, εξαθλιώνουν το λαό μας, νόμισαν ότι με φυλακίσεις και διώξεις, με ψέματα και προβοκάτσιες, με στυγνές δολοφονίες, θα μπορούσαν να κάψουν το φρόνημά μας, την απόφασή μας για ελευθερία στον αγώνα μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ που να ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Δεν αρκούν τα λίγα λόγια, οι λίγες γραμμές ενός μηνύματος, για να σας εκφράσω τις σκέψεις μου, την ακλόνητη πίστη μου στη πατρίδα και τις ιδέες μας, την αποφασιστικότητά μου για αγώνα. Αγώνα μέχρι τη Νίκη. Αγώνα για τη λευτεριά, για την Ελλάδα.

  Σας κάνω λοιπόν, μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές μια κατάθεση ψυχής. Όταν πέφτει το βράδυ και ακούγεται βαριά η κλειδαριά της σιδερένιας πόρτας, όταν είμαι μόνος και ελεύθερη φτερουγίζει η ψυχή μου και ο λογισμός σε μέρη και πρόσωπα αγαπημένα, να ξέρετε ότι είμαι μαζί σας.

  Είμαι μαζί σας στα «φυλακισμένα» μνήματα, στα οδοφράγματα, στη Πάφο που υψώσαμε το μεγάλο ιστό με τη γαλανόλευκη. Είμαι στο πλευρό σας, στις συγκεντρώσεις, στις ομιλίες, στο τίμιο και ωραίο πολιτικό σας αγώνα.

  Κανείς μα κανείς, αγαπημένοι συναγωνιστές δε μπορεί να μου στερήσει τον ελεύθερο λόγο, το ελεύθερο φρόνημα και να φυλακίσει την ελεύθερη ψυχή μου. Μια ψυχή που αγωνίζομαι και μέσα στη φυλακή, όπως έκανα πάντα, να κρατήσω καθαρή και ολόρθη, Θεία και Ελληνική. Εμείς οι Έλληνες εθνικιστές κρατάμε αλώβητες της ψυχές μας, τη πίστη μας και τη τιμή μας σε έναν κόσμο ερειπίων και εξαθλίωσης.

  Οι προδότες των κυβερνήσεών μας, σε Ελλάδα – και εννοώ τη κυρίως Ελλάδα, γιατί για εμάς η Κύπρος είναι Ελλάδα – και Κύπρο, έχουν πουλήσει τη ψυχή τους. Όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Φάουστ έχουν φυλακίσει την ψυχή τους στην ανομία, στην προδοσία, στο ψέμα και στην συναλλαγή. Αυτοί είναι οι δυστυχείς και οι φυλακισμένοι. Φυλακισμένοι στην απώλεια. Θα τους κρίνει ο Θεός! Αλλά θα τους τιμωρήσει ο λαός! Εμείς!

  Ο περήφανος, απροσκύνητος και ακαταμάχητος λαός! Οι Έλληνες Εθνικιστές σε Ελλάδα και Κύπρο!

  Συναγωνιστές κρατήστε γερά το μετερίζι του αγώνα. Δώστε τον ωραίο σας αγώνα σαν νέοι μαχητές του ΔΙΓΕΝΗ για μια ΛΕΥΤΕΡΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ!

  Συνεχίστε ακάθεκτοι μέχρι την ημέρα που θα ηχήσουν οι σάλπιγγες της ΝΙΚΗΣ μέχρι την ημέρα που θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της λευτεριάς και θαπλημμυρίσει εκθαμβωτικά, Ελλάδα και Κύπρο, το φως της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

  Είμαι μαζί σας!

  Χρήστος Παππάς
  Πολιτικός Κρατούμενος
  Φυλακές Κορυδαλλού

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.