Στο Αρκάδι το νέο «όχι» στα χημικά του πολέμου

 

Στο Αρκάδι το νέο "όχι" στα χημικά του πολέμου-Ρεπορτάζ απο Ευρωπαικά ΜΜΕ

Στην ιστορική μονή Αρκαδίου – σύμβολο των αγώνων των Κρητικών – θα γίνει το επόμενο παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στην Μεσόγειο θάλασσα.

Την ίδια ώρα το πρώτο μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Σούδα, αλλά και στις γενικότερες αντιδράσεις, αναφέρονται Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, το επόμενο ραντεβού χιλιάδων Κρητικών είναι την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 12:30 στο Αρκάδι και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

«Η Κρήτη σηκώνεται για ολόκληρο τον κόσμο. Το ξέρει καλά εδώ κι αιώνες: πώς να αναγεννάται από τις στάχτες της. Ψυχή έχουμε εμείς οι Κρητικοί, μα για να την έχουμε ολάκερη θέλουμε και τον τόπο μας καθάριο. Γεννηθήκαμε εδώ στο πολύπαθο κρητικό τοπίο και περπατήσαμε σ’ αυτό και μάθαμε να ανασαίνουμε μόνο στην ελευθερία και την ανθρωπιά. Δεν χωράμε αλλού και δεν θέλουμε να χωρέσουμε. Γιατί ο ουρανός δεν κουλαντρίζεται σε στενοσόκακα.

Παγκρήτιος σηκωμός από όλους για όλους με σύνθημα «όχι στα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο, όχι στο θάνατο, ναι στην ειρήνη και τη ζωή». Όχι στο γονάτισμα και την εθελοδουλία της Γηραιάς Ηπείρου. Ναι στο ωραίο παράλογο του κρητικού λαού: να μάχονται όλοι ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας για την πατρογονική γη.

Οι συντονιστικές επιτροπές (πρωτοβουλία Χανίων-Ρεθύμνου-Ηρακλείου-Λασιθίου) καλούν όλους στον δίκαιο αγώνα μας: την Εκκλησία, την Περιφέρεια, τους Δήμους, τις πολιτικές δυνάμεις-κόμματα, τα εργατικά κέντρα, επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους, συνδικαλιστικούς φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, τοπική κοινωνία, ενεργούς πολίτες, άπαντες, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο μαρτυρικό Αρκάδι στις 23.3.2014 και ώρα 12:30. Εκεί θα είμαστε, εκεί όπου δεν μας περιμένουν, εκεί για να σώσουμε ότι μπορούμε στην αστραπή και να το διατηρήσουμε καθαρό στον αιώνα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στο Αρκάδι το νέο «όχι» στα χημικά του πολέμου

 1. Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

  Αίτημα για 101 προσλήψεις από τρεις Δήμους της Κρήτης πριν τις εκλογές

  Αίτημα για να προσλάβουν 101 άτομα πριν από τις εκλογές έχουν υποβάλλει στα αρμόδια Υπουργεία οι Δήμοι Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

  Δήμος Ηρακλείου

  Στην πρόσληψη 111 εποχικά εργαζομένων επιθυμεί να προβεί για το 2014 ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος έχει ήδη στείλει το αίτημά του στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Συγκεκριμένα, ζητούνται 70 Εργάτες καθαριότητας, δώδεκα Τεχνίτες οικοδομικών εργασιών, δέκα Εργάτες πρασίνου και έξι Οδηγοί.Το αίτημα περιλαμβάνει, επίσης, δύο θέσεις Διευθυντών χορωδίας και μία Ιατρού εργασίας με σύμβαση μίσθωσης έργου, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης των αιτημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δήμου.

  Δήμος ΡεθύμνουΠενήντα δύο θέσεις εποχικού προσωπικού περιλαμβάνει το αίτημα του Δήμου Ρεθύμνου για το 2014, υψηλόβαθμο στέλεχος του οποίου παρατήρησε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, οι διαδικασίες έγκρισης θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, παρά να βρίσκονται σε τόσο πρώιμο στάδιο.Ο δήμος ζήτησε 51 θέσεις για τον τομέα της καθαριότητας και, συγκεκριμένα, για Εργάτες, Χειριστές, Μηχανημάτων Εργων, Οδηγούς Απορριμματοφόρων και άλλες ειδικότητες, αλλά και μία θέση Νομικού για τον Ξενώνα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.Για τον ίδιο Οργανισμό ζητήθηκε να πραγματοποιηθούν και ανανεώσεις συμβάσεων για Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο.

  Δήμος ΧανίωνΤην έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών για τις 38 θέσεις που ζητά, αναμένει ο Δήμος Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις αφορούν 36 θέσεις στον τομέα της Καθαριότητας, εκ των οποίων 19 για Εργάτες καθαριότητας και δέκα για Οδηγούς απορριμματοφόρων, ενώ από μία θέση κατανέμεται στις ειδικότητες Μηχανοτεχνίτη, Χειριστή JCB, Χειριστή καδοπλυντηρίου, Υδραυλικού, Τεχνίτη πλακών, Ξυλουργού και Σιδηρουργού.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.