ΠΕΣΤΑ ΗΛΙΑ, ΠΕΣΤΑ…ΣΕ ΑΚΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ…Ο ΜΑΗΣ ΦΤΑΝΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ!!

τριανταφυλλόπουλε είσαι πολύ λίγος για να παγιδέψεις τον Ηλία…. απλά εισαι κι εσυ ενα  λαμόγιο όπως και τ’ αλλα του διαπλεκόμενου θόλου σας …

48 σκέψεις σχετικά με το “ΠΕΣΤΑ ΗΛΙΑ, ΠΕΣΤΑ…ΣΕ ΑΚΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ…Ο ΜΑΗΣ ΦΤΑΝΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ!!

  1. Να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα πάντα και εις βάθος στα ΑΕΙ.
    Εκτός από τα κονδύλια των ΕΛΚΕ (όπου έχουν γίνει μεγάλα πάρτι!), θα πρέπει να γίνουν ενδελεχείς έλεγχοι και αλλού, όπως π.χ., στα κονδύλια των λογ/σμών εκτός προϋπολογισμού, που μοιράζονταν αυτά, σε ποιους κ.λπ. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν έλεγχοι και σε δαπάνες των Προϋπολογισμών, όπως ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΕΡΓΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ και άλλα πολλά ωραία και σε βάθος 10-15 χρόνων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα πρέπει να ανακοινωθούν μαζί με τα ονόματα των υπαιτίων και ενεχομένων σε περιπτώσεις διαφθοράς. Εξυπακούεται ότι ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοσθεί για όλους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι και να μην γίνει καμιά συγκάλυψη, όπως έχει γίνει πολλές φορές.

    Μου αρέσει!

  2. ΕΜΠ: Τι θα γίνει μ’αυτό το φέουδο ανομίας;
    ΕΜΠ: Διαφθορά, ασυδοσία, ατιμωρησία, λαμογιά, οικογενειοκρατία, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Κύριοι επιθεωρητές έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας ……….. Ο Λαός αναμένει αποτελέσματα και όχι συγκαλύψεις!

    Μου αρέσει!

    • Διαφθορά σε όλα τα επίπεδα στο ΕΜΠ.
      Φίλε, συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δεν βρωμάνε μόνο τα οικονομικά, βρωμάνε και ζέχνουν και τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ! Εκεί να δεις δυσωδία……. Απ’όλα έχει ο μπαχτσές: Τι παράνομες προσλήψεις διαφόρων ημετέρων με πλαστές προϋπηρεσίες, τι πλαστά δικαιολογητικά, τι παράνομες ιδαχοποιήσεις βάσει πλαστογραφιών, τι παράνομα προϊσταμενιλίκια, παράνομες μοριοδοτήσεις, βάσει πλαστογραφιών σε εκθέσεις αξιολόγησης κ.λπ., στους πίνακες μοριοδότησης για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων κ.λπ., κ.λπ. …..απίστευτα πράγματα! Όσα δεν μπορείς να φανταστείς! Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, αν αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά ποτέ ……..

      Μου αρέσει!

  3. ΕΜΠ: «Ένα ιερό φέουδο ανομίας».
    Ποιος θα ασχοληθεί σοβαρά, άραγε, μ’αυτό το ϊερό φέουδο ανομίας» και τους διάφορους διαφθαρμένους διοικούντες του διαχρονικά; Όποιον τομέα και αν πιάσεις, λερώνεσαι …… Εκεί, όπου ενδημούν όλα τα «φρούτα»!

    Μου αρέσει!

  4. Θα γίνει ποτέ ενδελεχής έλεγχος στο ΕΜΠ;
    Πότε θα τελειώσει το πάρτυ της ατιμωρησίας, της ασυδοσίας, της λαμογιάς και της διαπλοκής στο ΕΜΠ; Κύριοι του ΣΔΟΕ, γίνει ποτέ ενδελεχής έλεγχος ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ σ’αυτό το αμαρτωλό φέουδο ανομίας; Διότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκεί μέσα βρωμάνε!

    Μου αρέσει!

  5. Φορολογικές αμέλειες στο ΕΜΠ (;;;!!!!!!!).
    Τι φορολογικές αμέλειες και κουραφέξαλα μας λέτε κύριε Πρύτανη; Δεν απέδιδαν τον φόρο ως όφειλαν! Και τι σημαίνει η μη απόδοση φόρου; Και ποιοι τον εκαρπούντο; Μήπως, μπορείτε να δώσετε σαφείς απαντήσεις;

    Μου αρέσει!

  6. Επιτακτική ανάγκη να θεσπιστεί πλαίσιο για την προστασία μαρτύρων κατά της διαφθοράς!
    Πριν από καιρό είχαν προαναγγείλει την θέσπιση νομικού πλαισίου για την προστασία των μαρτύρων κατά της διαφθοράς, κάτι που ισχύει στο εξωτερικό, αλλά εδώ δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη. Αλήθεια, τι «φρενάρησε» κάτι τέτοιο; Αν θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι ουσιαστικό, να νομοθετήσουν για την προστασία μαρτύρων κατά της διαφθοράς. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ. Αλλά, μήπως δεν συμφέρει πολλούς κάτι τέτοιο και εξαγγέλλονται διαχειριστικοί έλεγχοι έτσι, «σε κουβέντα να βρισκόμαστε»; Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, κύριοι κυβερνώντες!

    Μου αρέσει!

  7. Κύριοι αρμόδιοι του ΕΜΠ, για τις αμοιβές διαφόρων ημετέρων «κάτω από το τραπέζι» από τα κονδύλια του ΕΛΚΕ, του ΕΠΙΣΕΥ ξέρετε τίποτα; Για τις εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες διαφόρων ημετέρων, έχετε να πείτε κάτι; Αν γίνει πραγματικά εις βάθος έλεγχος και στα πάντα στο ΕΜΠ η έρευνα θα αποκαλύψει μια τόσο ζοφερή πραγματικότητα, που δεν την χωράει ανθρώπου νους!

    Μου αρέσει!

  8. Αδικαιολόγητος πλουτισμός …….
    Κύριοι Επιθεωρητές του ΣΔΟΕ, εκτός από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών καθηγητών του ΕΜΠ, θα πρέπει να προχωρήσετε και στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών διοικητικών στελεχών, διαφόρων «ημετέρων», συνδικαλιστών κ.λπ., σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας. Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

    Μου αρέσει!

  9. Στο ΕΜΠ αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο ……
    Οικογενειοκρατία, ανομία, ασυδοσία, διαφθορά, παρανομίες και λαμογιά κάθε είδους, κλεψιά, παραγοντισμός, παράνομες προσλήψεις, παραβίαση κάθε δεοντολογίας, «φαμίλιες», μέθοδοι «καμόρας», παρακράτος, μπραβιλίκια, παράνομος πλουτισμός διαφόρων, υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων, άνιση μεταχείριση υπαλλήλων, mobbing, χειραγώγηση, παράβαση καθηκόντων, κατάχρηση εξουσίας, ιδιοτέλεια διοικούντων, συντεχνιακά συμφέροντα, εργοδοτικός συνδικαλισμός, επίορκοι, χαμηλό επίπεδο, βρώμα, δυσωδία και άλλα πολλά……………………………. Και δεν είναι μηδενισμός η αναφορά όλων αυτών, είναι δυστυχώς η αλήθεια και η τραγική πραγματικότητα ………

    Μου αρέσει!

  10. Ερωτήματα προς την Υπηρεσία Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ:
    Γιατί δεν έχουν δοθεί οι Εκθέσεις Αξιολόγησης, εδώ και τουλάχιστον 3 έτη σε όλους τους υπαλλήλους; Μήπως, με το πρόσχημα της μη έγκαιρης συγκρότησης ειδικής επιτροπής κ.λπ., διότι κάποιοι εξ αυτών θα είχαν υψηλή βαθμολογία στους πίνακες κατάταξης για την διαθεσιμότητα; Πως εξηγείται το γεγονός να εμφανιστούν εκ των υστέρων Εκθέσεις Αξιολόγησης σε συγκεκριμένους μόνο υπαλλήλους, ως επί το πλείστον προϊστάμενους (τμηματάρχες και διευθυντές), καθώς και διάφορους ημετέρους, -ενώ πριν δεν είχαν μπει καν Εκθέσεις στους πίνακες μοριοδότησης κατά την απογραφή των υπαλλήλων-, και να υπολογιστούν τώρα σε μερικούς στους νέους πίνακες κατάταξης (15/1/2014) υπαλλήλων του ΕΜΠ; Τούτο, προφανώς, στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας. Η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους (για να αποφύγουν τις μηνύσεις), δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των υπαλλήλων, που δεν τους έχουν δοθεί οι Εκθέσεις, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότηση των υπαλλήλων. 2) Επίσης, γιατί δεν έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ούτε καν τα έντυπα Εκθέσεων Αξιολόγησης για τα έτη 2011 και 2012 για να τα συμπληρώσουν, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος; Τούτο, επίσης στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας και η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους δεν πρέπει να γίνει, διότι δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των ανωτέρω υπαλλήλων, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότησή τους; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

    Μου αρέσει!

  11. ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ.
    Στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, περιέργως οι μηχανικοί. Με αυτόν τον τρόπο εξαιρέθηκαν και εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες (το 2007 κ.λπ.) μηχανικοί-διοικητικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ΕΜΠ, συναλλασσόμενοι για χρόνια με το ΕΜΠ εργολάβοι, μέλη οικογενειοκρατίας κάθε είδους ημέτεροι κ.λπ.! Επινόησαν να τους βαπτίσουν μηχανικούς-διοικητικούς. Οι περιέργως εξαιρούμενοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ! Τώρα καταθέτουν χωρίς ντροπή τροπολογία για να τους μετατρέψουν σε ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ, για να τους διασφαλίσουν πιο πολύ. Επίσης τους υπόσχονται μετά να τους κάνουν ΔΕΠ. Έτσι θα έχουν και δικαίωμα ψήφου στην εκλογή πρύτανη. Οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, ήταν η αιτία να εμφανίζονται τα ΑΕΙ με πλεονάζον προσωπικό. Η εξαίρεση των πιο πάνω μηχανικών-διοικητικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων, πτυχιούχων κ.λπ. κατηγοριών) νόμιμα προσληφθέντων και άλλων ΑΕΙ, τα οποία δεν έκαναν παράνομες προσλήψεις μηχανικών-διοικητικών. Αναρωτιέται κανείς: Α) Γιατί δεν διώχθηκαν οι παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ και οι αρμόδιοι που τους προσέλαβαν, αλλά αντιθέτως τους εξαίρεσαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας; Β) Ποιος συμβούλεψε το Υπουργείο Παιδείας για την εξαίρεση των «μαϊμού» μηχανικών-διοικητικών του ΕΜΠ; Γ) Σε τι χρειάζονταν οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί, που τώρα τους αναβαπτίζουν σε ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του ΕΜΠ, πέραν της ιδιοτελούς τακτοποίησης συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Η ψήφιση αυτής της τροπολογίας είναι πρόκληση και σκάνδαλο.

    Μου αρέσει!

  12. Όταν η ατιμωρησία επικρατεί και η επιβραβεύεται η πλαστογραφία …..
    Στο ΕΜΠ συμβαίνει το εξής αντισυναδελφικό τον τελευταίο καιρό και ειδικά από τότε που δημοσιεύτηκαν οι νέοι τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας υπαλλήλων: Πολλοί εκ των μη απογραφέντων υπαλλήλων συμπεριφέρονται απαίσια σε συναδέλφους τους που απεγράφησαν κατά την απογραφή του Οκτωβρίου. Δηλαδή, συμπεριφέρονται υποτιμητικά, επιτιμητικά σε συνεχή και εντεινόμενη βάση και εν ολίγοις τους ασκούν το λεγόμενο mobbing (εργασιακή παρενόχληση)! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πλήρους ατιμωρησίας που βασιλεύει σ’αυτό το φέουδο ανομίας! Αλήθεια, κύριε υπουργέ, τι θα γίνει με τους μη απογραφέντες; Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και με τους πλαστογράφους, χάρη στις πλαστογραφίες των οποίων και, στις, ως εκ τούτου του γεγονότος επιπλέον μοριοδοτήσεις τους, έχουν ήδη βγει πολλοί υπάλληλοι άδικα σε διαθεσιμότητα από τον Οκτώβριο 2013. Θα εφαρμοστεί ποτέ ο νόμος στις περιπτώσεις τους ή όχι, πράγμα που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν και να συμπεριφέρονται έτσι;

    Μου αρέσει!

  13. Θα ξηλωθεί ποτέ το κουβάρι του συστήματος διαπλοκής στο ΕΜΠ;
    Κύριε Πρύτανη του ΕΜΠ, δεν μας τα λέτε καθόλου καλά. Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε δηλαδή..Είσαστε υπόλογος για πάρα πολλά πράγματα.

    Μου αρέσει!

  14. Ποιες είναι οι «ιερές αγελάδες» του ΕΜΠ;
    Επιγραμματικά, οι «ιερές αγελάδες» του ΕΜΠ, θεωρώ ότι είναι: α) Τα μέλη του σκληρού πυρήνα της οικογενειοκρατίας, η οποία στο ΕΜΠ είναι πάρα πολύ ισχυρή και καταδυναστεύει τα πάντα, β) Οι 500 περίπου παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, τον κλάδο των οποίων εξαίρεσαν σκανδαλωδώς από το Πρόγραμμα Διαθεσιμότητας, εις βάρος όλων των άλλων κλάδων, όχι μόνο του ΕΜΠ, αλλά και άλλων ΑΕΙ, μετά από παρέμβαση εκ των έσω για ιδιοτελείς συντεχνιακούς και προσωπικούς λόγους και σκοπιμότητες, γ) Κάτι μηχανικούς-εργολάβους, πρώην συναλλασσόμενους με το Ίδρυμα, τους οποίους τους προσέλαβαν, παράνομα πάντα, στα 60 τους (!) και τους έχουν «πρώτο βιολί» πίστα, δ) Κάτι συνδικαλιστοπατέρες, οι οποίοι φροντίζουν πρωτίστως για το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτά τα ωραία και θαυμαστά συμβαίνουν σ’αυτό το «ιερό» φέουδο ανομίας που έχει καταντήσει το ΕΜΠ, δυστυχώς!

    Μου αρέσει!

  15. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΠ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
    Όπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, κατά την απογραφή στους πίνακες μοριοδότησης (πίνακας 21ης/11/2013) εμφανίστηκε μεγάλης έκτασης πλαστογραφία από υπαλλήλους του ΕΜΠ. Αφού, ως γνωστόν, η ηλεκτρονική πλατφόρμα που συμπλήρωσαν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, δεν θα πρέπει να διωχθούν όσοι πλαστογράφησαν, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα να βγουν σε διαθεσιμότητα άλλοι αντί άλλων; Με την απογραφή τους τώρα από την υπηρεσία απαλλάσσονται με προκλητικό τρόπο για τις πλαστογραφίες που διέπραξαν με δόλο. Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με δημόσιο υπάλληλο και οποιαδήποτε συγκάλυψη δείχνει επιβράβευση της πλαστογραφίας και της διαπλοκής! Δεν πρέπει κάποτε να εφαρμοστεί ο νόμος σ’αυτή τη χώρα;

    Μου αρέσει!

  16. Mobbing – ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    Στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) που υπηρετώ, έχουν γίνει εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς.
    Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ.
    Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας και να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους. Ποιοι θα με αξιολογήσουν, για να απολυθώ; Τα μέλη της οικογενειοκρατίας; Τα υπηρεσιακά συμβούλια ή άλλα όργανα που βγαίνουν με τις ψήφους της οικογενειοκρατίας, αφού αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία; Οι «φαμίλιες»; Μήπως η όλη προσπάθεια των προϊσταμένων θα είναι να σώσουν την οικογενειοκρατία, αυτούς που μπήκαν από το παράθυρο, χωρίς διαγωνισμό, «την σάρκα από την σάρκα τους»; Θα αξιολογήσουν αρνητικά με τεχνάσματα ικανούς υπαλλήλους, με εμπειρία, πτυχιούχους, οι οποίοι προσλήφθηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, για να σωθούν οι ημέτεροι; Μήπως η οικογενειοκρατία οδηγεί και σε φαινόμενα διαφθοράς; Πρέπει να διαλυθεί η οικογενειοκρατία από τις Δημόσιες υπηρεσίες. Να διωχθούν οι επίορκοι αρμόδιοι, που προέβησαν σε αυτές τις προσλήψεις. Ναι στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με διαφάνεια και αξιοκρατία. Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, οι έξω από αυτήν, δέχονται διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying). Επομένως επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), το οποίο ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει νομοθετηθεί σε άλλες Χώρες.
    Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει από ανεξάρτητη αρχή και όχι από την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους παράνομα προσληφθέντες, τις «φαμίλιες».
    Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.
    Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία έτη, ως υπάλληλος, έχω υποστεί και υφίσταμαι μια συνεχή και διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), σας εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής:
    Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):
    Είναι κακοήθης συμπεριφορά και η υποβολή του εργαζόμενου σε ψυχολογική παρενόχληση, μιας συστηματικής και διαρκούς επίθεσης σε βάρος ενός προκαθορισμένου θύματος από ένα μεμονωμένο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, που σκοπό έχει να πλήξει και να βλάψει την φήμη, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του υπαλλήλου-θύματος και να τον ωθήσει τελικά να εγκαταλείψει την θέση εργασίας του. Πρόκειται ουσιαστικά για μία κατάσταση ψυχολογικής βίας-τρομοκρατίας. Εχθρικές συμπεριφορές που συνιστούν παρενόχληση αποτελούν οι προσβολές, η απομόνωση, συνεχών αρνητικών σχολίων, διάδοσης κουτσομπολιού, η χρησιμοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μειωτικά σχόλια, στέρηση ευκαιριών, αγένεια, πειράγματα, ύπουλοι εκφοβισμοί, χρησιμοποίηση αισχρής γλώσσας ή σαρκασμού, διαβολές, εργασιακή υπονόμευση, εξευτελισμού, εισβολή στην ιδιωτική ζωή, ταπεινώσεις, συνεχής κακολογία, εξαναγκασμός σε αδράνεια, διάδοση αρνητικών σχολίων, καψώνια στην χορήγηση αδείας, φωνές δυνατά μπροστά σε άλλους, υποτιμητικά σχόλια, διάδοση ψεύτικων φημών, συκοφαντίες, εξευτελισμού, οι προσβολές στην προσωπική αξιοπρέπεια και η λεκτική βία κ.λπ. Είναι η επαναλαμβανόμενη αδικαιολόγητα επιθετική και κακοήθης συμπεριφορά κατά ενός εργαζομένου, που περιλαμβάνει ψυχολογική και λεκτική βία στον χώρο εργασίας. Γίνεται χρήση εκδικητικών, μνησίκακων, κακόβουλων ή εξευτελιστικών προσπαθειών για να υποβιβαστεί ένας υπάλληλος. Τέτοιες επίμονες αρνητικές επιθέσεις πάνω στην προσωπική ή επαγγελματική απόδοση είναι απρόβλεπτες, παράλογες και άδικες. Μειώνουν συστηματικά τον υπάλληλο-στόχο, για να διαβρώσουν την όποια υποστήριξη αναζητήσει αργότερα και τον δυσφημούν. Ο εκφοβισμός είναι μια σκόπιμη, επαναλαμβανόμενη και ασεβής συμπεριφορά προς έναν εργαζόμενο που έχει επιλεγεί ως στόχος. Ο εκφοβισμός και η βία, συνοδεύονται από απειλές ή προσβολές. Έτσι δημιουργείται ένα έντονα τοξικό εργασιακό περιβάλλον.
    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!
    Το 2005 ψηφίστηκε ο Νόμος 3304 για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας (ΦΕΚ Α’ 16/27-01-2005). Ο Νόμος αυτός ενσωμάτωσε τις οδηγίες 2000/43/ΕΚ και 2000/78/ΕΚ, ωστόσο περιορίζει το παράνομο των παρενοχλήσεων μόνο σ’ αυτές που έχουν ως έρεισμα και βάση, τα πιο πάνω , χωρίς να επεκτείνεται ή να εστιάζει σε κάθε παρενοχλητική συμπεριφορά της οποίας μπορεί να τύχει ο εργαζόμενος στον χώρο εργασίας του.
    Χωρίς διάθεση υπερβολής, οδηγούμαστε στο λογικό συμπέρασμα ότι: Για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν ανήκουν σ’ αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες επιτρέπεται απροκάλυπτα η προσβολή, η απαξίωση, η περιφρόνηση, η περιθωριοποίηση, η υποβάθμιση, η υποτίμηση, η επιθετική συμπεριφορά κ.λπ.!!!
    Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.
    Σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν νόμοι που ρυθμίζουν με σαφήνεια τέτοιες καταστάσεις. Θύματα συμπεριφοράς mobbing μπορούν να καταφύγουν στα δικαστήρια και να μηνύσουν τον εργοδότη τους ή τον/-τους mobber(s).
    Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.
    Η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία από το φαινόμενο της ηθικής παρενόχλησης, κρίνεται απαραίτητη και στην Ελλάδα, αφού θα αποτελούσε ένα είδος ελάχιστης πρόληψης και θα προέβλεπε τρόπους επίλυσης και αποκατάστασης της αξιοπρέπειας των θυμάτων. Επιπλέον, η διεξαγωγή ερευνών για την καλύτερη κατανόηση των διαφόρων παραμέτρων του φαινομένου, την έκτασή του σε υπηρεσίες και οργανισμούς και την εκ μέρους της πολιτείας προτάσεων και εφαρμογής μέτρων είναι επιβεβλημένη. Η νομική ομπρέλα που πρέπει να ανοιχτεί για το ζήτημα πρέπει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από διεκδίκηση αποζημιώσεων. Οφείλει να δρα στην κατεύθυνση της πρόληψης, αλλά και στην προστασία του υπαλλήλου- θύματος που καταγγέλλει το φαινόμενο.
    Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.

    Μου αρέσει!

  17. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
    Οι πύλες του ΕΜΠ έχουν κλείσει από μια οικτρή μειοψηφία διαθεσίμων και καταργημένων υπαλλήλων (άραγε, με ποια ιδιότητα;), οι οποίοι με την βοήθεια κάποιων φοιτητών διαφόρων αριστερών εξωκοινοβουλευτικών ομάδων κάνουν face-control σε όποιον επιχειρήσει να εισέλθει, είτε πρόκειται για εργαζόμενο, είτε πρόκειται για καθηγητή, ερευνητή, είτε πρόκειται για φοιτητή και με εντελώς φασιστικό τρόπο απαγορεύουν ή επιτρέπουν την είσοδο κατά το δοκούν! Καθημερινά πια είναι τα φαινόμενα σοβαρών παρενοχλήσεων, προπηλακισμών, ακόμη και μπουγελώματα συμβαίνουν! Ακόμη και αν κάποιος κατορθώσει να περάσει από τις «Συμπληγάδες» στην πύλη, είναι αδύνατη η πρόσβασή του σε χώρους γραφείων από αλυσίδες στις πόρτες και λουκέτα. Η πλήρης ανομία και ασυδοσία βασιλεύουν! Η σκοπιμότητα, εκτός από την κατάργηση εντελώς της ΚΥΑ για τους διαθέσιμους, είναι και ο τορπιλισμός και η ματαίωση των επικείμενων πρυτανικών εκλογών με τον νέο νόμο. Η πρυτανεία εντελώς απούσα, υπογείως όμως άλλα σενάρια απεργάζεται με τους κ.κ. του εργοδοτικού συνδικαλισμού! Είναι και η τεράστια οικογενειοκρατία στην μέση και πως θα την διασώσουν, είναι οι λογής-λογής «ημέτεροι», που παρανόμως διορίστηκαν διαχρονικά και τα συμφέροντα που διακυβεύονται… Αυτά είναι μερικά από τα αδιανόητα που συμβαίνουν σ’αυτό το «φέουδο ανομίας και διαφθοράς» που είναι το ΕΜΠ. Άραγε, ένας εισαγγελέας δεν ακούει;

    Μου αρέσει!

  18. Όλα εδώ πληρώνονται!
    Πολλά συγχαρητήρια στο Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΜΠ, το οποίο έπραξε σωστά!
    Πετάχτηκαν απέξω κάποιοι υποψήφιοι, που είχαν συνδέσει το όνομά τους με ό,τι χειρότερο συνέβαινε στο χιλιοταλαιπωρημένο Ίδρυμα τα τελευταία χρόνια, κάποιες «δήθεν εμβληματικές» προσωπικότητες, διαπλεκόμενες και θλιβερά απομεινάρια ενός νοσηρού παρελθόντος που είναι ανεπιθύμητο.
    Εύχομαι, αυτές οι εκλογές να τελεσφορήσουν και μακάρι να εκλεγεί ο καλύτερος πρύτανης!
    Το θέμα είναι, αν το γνωστό και μη εξαιρεταίο παρακράτος του ΕΜΠ, αφήσει να διεξαχθούν οι εκλογές και δεν δημιουργήσει τα γνωστά παρατράγουδα, κατά την προσφιλή τακτική του!
    Τέλος εποχής λοιπόν και μια καινούργια και καλύτερη μέρα ξημερώνει για το ΕΜΠ και όλη την Πολυτεχνειακή κοινότητα.

    Μου αρέσει!

  19. Έξω η οικογενειοκρατία και…
    …. όλοι οι προηγούμενοι πρυτάνεις που βάσισαν την εκλογή τους στα παιδιά και παραπαίδια τους, στους συγγενείς και στα κόμματα. Νέοι τελείως άνθρωποι που διακρίνονται για το ήθος τους, και ανεξάρτητοι δεσμών εντός πανεπιστημίων να στελεχώσουν τις θέσεις αυτές.
    Έξω η κομματοκρατία

    Μου αρέσει!

  20. Ο διεστραμένος του ΕΜΠ και η ανωμαλάρα, λαμόγια που κάνουν και mobbing-παρενόχληση. Διαπλεκόμενα απόσκατα του παρακράτους, που διαλύσατε τα πάντα. Όξω και γρήγορα για ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΩΜΑΛΑΡΕΣ.

    Μου αρέσει!

  21. Τι θα γίνει με το ΕΜΠ;
    Κύριοι Εισαγγελείς, κύριοι του ΣΔΟΕ, κύριε Επιθεωρητά Δημόσιας Διοίκησης, τόσα ανατριχιαστικά και φοβερά πράγματα γράφονται και καταγγέλλονται σχεδόν καθημερινά πια στο διαδίκτυο και στον τύπο για αυτό το άντρο της ανομίας, που είναι το ΕΜΠ και –φαντάζομαι- θα έχουν γίνει και καταγγελίες και σε εσάς. Αλήθεια, τι έχετε κάνει για όλα αυτά; Διότι, δεν βλέπουμε να γίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, παρά τα τόσα καταγγελλόμενα! ΓΙΑΤΙ; Π.χ., διαβάσαμε για κάποια «τρύπα» αρκετών εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΕΜΠ και ότι θα ελεγχόντουσαν οι προσωπικοί λογαριασμοί καθηγητών του ΕΜΠ, αλλά έκτοτε έτερον αυτού ουδέν! Ο Ελληνικός Λαός δικαιούται να μάθει την πορεία των οποιονδήποτε ελέγχων, που διενεργούνται. Ή, μήπως θα θαφτεί το όλο θέμα σαν την λίστα Λαγκάρντ; Διότι έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ρίζες της διαπλοκής είναι πολύ βαθιές, είναι διακομματικές, ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς και συγκαλύπτονται τα πάντα. Όμως, κύριοι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ και η ΑΝΟΜΙΑ στο ΕΜΠ έχουν ονοματεπώνυμο!

    Μου αρέσει!

  22. Διάδοχη κατάσταση.
    Ο νέος πρύτανης του ΕΜΠ, καθ. κ. Ι. Γκόλιας είναι διάδοχη συνέχεια και μέρος του προβλήματος της προηγούμενης απαράδεκτης και διεφθαρμένης πρυτανείας του κ. Σ. Σιμόπουλου. Αλήθεια, πως αλλιώς εξηγείται η τοποθέτηση του καθ. κ. Α. Σιόλα (πρωτοπαλίκαρου και εκτελεστικού οργάνου του πρώην πρύτανη) ως αναπληρωτή πρύτανη και μάλιστα επί θεμάτων διοικητικών και θεμάτων Πληροφορικής; Μήπως, η τοποθέτησή του είναι για να κουκουλώσει παρανομίες, διοικητικές και Πληροφορικής, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος και παρά την επικείμενη συνταξιοδότησή του, που αποτελεί και νομικό ασυμβίβαστο γι’αυτές τις αρμοδιότητές του;
    Τυχαία όλα αυτά;;;; Δεν νομίζουμε καθόλου!!!!
    Κρίμα, κύριε Γκόλια. . . . . . . .

    Μου αρέσει!

  23. ΕΜΠ: Η κατάσταση παραμένει ίδια (και απαράλλαχτη)!
    Το μακρύ χέρι της προηγούμενης διεφθαρμένης πρυτανείας του κ. Σιμόπουλου είναι ο αναπληρωτής πρύτανης (με την νέα πρυτανεία), κ. Α. Σιόλας, ο οποίος είναι μέρος του προβλήματος της προηγούμενης πρυτανείας και η τοποθέτηση του οποίου εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Ντροπή και αίσχος! Το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΜΠ, τι λέει γι’αυτό και για όλα τα αίσχη που συνεχίζουν να διαδραματίζονται; Ακούει καθόλου ή μήπως όχι;

    Μου αρέσει!

    • Αξιολόγηση υπαλλήλων στο ΕΜΠ: Από ποιους; Από τους θύτες;
      Στο ΕΜΠ, ποιος θα κάνει κανονική και αντικειμενική αξιολόγηση; Μήπως οι «θεματοφύλακες» της οικογενειοκρατίας και της ανομίας; Διότι, δεν μπορείτε να φανταστείτε, τι μεθόδους χρησιμοποιούν κάποιοι φαύλοι πολύ υψηλά ιστάμενοι του ΕΜΠ για να διαφυλάξουν το status-quo και να αποδυναμώσουν ικανούς και έντιμους υπαλλήλους, που δεν ανήκουν όμως στην οικογενειοκρατία και δεν έχουν καμία σχέση με την φαυλότητα, την διαφθορά και την λαμογιά! Βάζουν τους αχυρανθρώπους τους να τους ασκούν το λεγόμενο mobbing-bullying (εργασιακή παρενόχληση), στημένα σκηνικά κατασυκοφάντησης κ.λπ., κ.λπ. Σκέτος κανιβαλισμός ασκείται από το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του ΕΜΠ! Όλοι αυτοί έχουν «πλάτες» και πολιτική κάλυψη, γι’αυτό τα κάνουν αυτά και ίσως στοχεύουν και σε κάποιους πολιτικούς θώκους. Ποιος λοιπόν θα αξιολογήσει τους υπαλλήλους-θύματα του mobbing; Μήπως οι ίδιοι οι mobbers, οι ίδιοι οι θύτες; Προφανέστατα αυτό θα γίνει, προκειμένου να βγάλουν αυτούς τους υπαλλήλους, δήθεν, ακατάλληλους και να απαλλαγούν έτσι απ’αυτούς! Κύριε Ρακιντζή, Επιθεωρητά Δημόσιας Διοίκησης, τι λέτε για όλα αυτά; Κύριοι Εισαγγελείς; Κύριε Υπουργέ της Παιδείας; Κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Κύριοι του Συμβουλίου Διοίκησης;;;;;; Ποιοι, άραγε συγκαλύπτουν τις όποιες καταγγελίες γίνονται για όλα αυτά τα φαινόμενα;;;;; Εκκωφαντική σιωπή !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Μου αρέσει!

    • ΕΜΠ: Α. Σιόλας & Υιός.
      Αν και άλλαξε η πρυτανεία στο ΕΜΠ, ο πρώην πρύτανης, επέβαλε και έχωσε το δεξί του χέρι, τον κ. Α. Σιόλα, ως αναπληρωτή πρύτανη (στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης!) και μάλιστα αρμόδιο στον καίριο τομέα των διοικητικών θεμάτων, για να ελέγχει την κατάσταση και να κάνει πάντα τα δικά, φαύλα και άνομα σχέδια. Είδε λοιπόν κανένας να αλλάζει καμία κατάσταση και γιατί άλλωστε; Αφού ο εν λόγω αναπληρωτής πρύτανης έχει να «βολέψει» τον γιο του και από παράνομα προσληφθέντα υπάλληλο ΙΔΑΧ, που στη συνέχεια έγινε παράνομα ΕΔΙΠ, θέλει να τον κάνει υποψήφιο διδάκτορα (ΔΕΠ) στο ΕΜΠ! Αφού τον τακτοποιήσει, μετά θα φύγει με σύνταξη! Τέτοιες ομορφιές συμβαίνουν!!!!

      Μου αρέσει!

  24. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠ;
    Είναι πια γνωστό τοις πάσι ότι στο ΕΜΠ υπάρχει και δρα ένα ισχυρό παρακράτος, αποτελούμενο από λογής-λογής κλίκες διαφόρων ημετέρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διορισθεί με παράνομες διαδικασίες, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ. Αυτό διογκώθηκε κυρίως επί των ημερών της διεφθαρμένης πρυτανείας του πρώην πρύτανη, Σ. Σιμόπουλου και της αντιπρυτανείας της Τ. Μοροπούλου! Η ανομία, η ασυδοσία, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η κακοδιοίκηση, ο χαφιεδισμός, η εργασιακή παρενόχληση και ο εκφοβισμός των μη ημετέρων, η λαμογιά και οι μέθοδοι υποκόσμου, κυριολεκτικά βασιλεύουν! Αυτή την στιγμή η νέα πρυτανεία και το Συμβούλιο Ιδρύματος στέκονται εντελώς ουδέτεροι και (περίεργα) απόμακροι να αντιμετωπίσουν αυτή την άσχημη και απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα και να βάλουν μια τάξη, ενώ τα εκτελεστικά όργανα της προηγούμενης διοίκησης προσπαθούν με κάθε τρόπο, και το επιτυγχάνουν εν πολλοίς, να καταλάβουν διάφορες θέσεις-κλειδιά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια και βεβαίως το «κουκούλωμα» και η «συγκάλυψη» των ανομιών της προηγούμενης, ανεκδιήγητης πρυτανείας. Οι όποιες καταγγελίες αυτών των καταστάσεων και φαινομένων σε αρμόδιες δημόσιες αρχές, όλως περιέργως (;), προσκρούουν σχεδόν πάντα σε ολόκληρους τοίχους και τείχη δυσκολιών και αδιαφορίας και σοβαρές υποθέσεις-καταγγελίες θάβονται κυριολεκτικά. Όλα αυτά γεννούν αυτομάτως εύλογα ερωτηματικά: Γιατί τόση ολιγωρία από τις αρμόδιες αρχές; Μήπως, υπάρχει άνωθεν πολιτική κάλυψη και συγκάλυψη των ανομιών και του παρακράτους, διότι στο ΕΜΠ έχει οικοδομηθεί διαχρονικά ένα πελατειακό κράτος με διακομματική διαπλοκή; Υπάρχει επιτέλους κράτος Δικαίου σ’αυτή την χώρα;

    Μου αρέσει!

  25. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΠ 2014: «ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ»; …………..
    Ο νέος, Τηλεφωνικός Κατάλογος του ΕΜΠ, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 10/9/2014 αναφέρει τα εξής παράδοξα και άξια απορίας: 1) Ενώ στην πρώτη σελίδα αναφέρονται κανονικά η νέα πρυτανική αρχή, αντιπρυτάνεις, αναπληρωτές των, γραμματείες κ.λπ., στην επόμενη σελίδα, στη ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΣΠΟΥΔΩΝ ως Διευθύντρια αναφέρεται η κ. Γυφτάκη Ιωάννα, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και μερικά χρόνια (!). Ενώ είναι γνωστό ότι από τις αρχές του 2014, σε αυτή τη θέση έχει τοποθετηθεί από τον τ. πρύτανη κ. Σ. Σιμόπουλο, ο κ. Φραγκίσκος Βορτελίνος (!) (παρανόμως και χωρίς προκήρυξη), διαδεχόμενος την κ. Συγγιρίδη Σταματέλλα, η οποία είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από τον τέως πρύτανη (παρανόμως και χωρίς προκήρυξη κατά το διάστημα της 3μηνης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων το 2013 και ενώ ήταν κλειστό το Ίδρυμα) και είχε χρηματίσει Γενική Διευθύντρια για μικρό χρονικό διάστημα. 2) Στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ως Διευθύντρια αναφέρεται η κ. Συγγιρίδη Σταματέλλα, η οποία, ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από την υπηρεσία από τις αρχές επίσης του 2014 και έχει υποβάλει τα χαρτιά της για σύνταξη (!), ενώ δεν αναφέρεται η νυν Διευθύντρια κ. Ελένη Παπαγιάννη (!), η οποία τοποθετήθηκε σε αυτή την θέση με την αποχώρηση της κ. Συγγιρίδη, από τον τ. πρύτανη, κ. Σ. Σιμόπουλο, (επίσης παρανόμως και χωρίς προκήρυξη!). 3) Στο ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ως προϊσταμένη αναφέρεται η κ. Λόξα-Μπέλεχα Γιαννούλα, επίσης αποχωρήσασα εδώ και περίπου 1 χρόνο (!), ενώ δεν αναφέρεται η νυν προϊσταμένη. 4) Στο ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ, αναφέρεται ως προϊστάμενος ο κ. Σιώνας Δημήτριος, επίσης αποχωρήσας λόγω συνταξιοδότησης πάνω από ένα χρόνο (!). 5) Στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ως Διευθυντής αναφέρεται ο κ. Μακρής Ανδρέας, επίσης αποχωρήσας τον τελευταίο χρόνο (!), χωρίς να αναφέρεται το όνομα του νέου Διευθυντή. Για να μην αναφέρουμε επίσης το πλήθος των αναληθειών που αφορούν συγκεκριμένες υπηρεσίες και τμήματα, όπως τα ΤΜΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ-ΑΡΧΕΙΟΥ κ.λπ. Γιατί όλα αυτά; Μήπως, διότι κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν δια της μεθόδου της στρουθοκαμήλου από κάτι (π.χ., Δικαιοσύνη κ.λπ.) ή κάποιους ή να καλύψουν τις άνομες πράξεις και τις παρανομίες τους; Μήπως, διότι κάποιοι –γνωστοί και μη εξαιρεταίοι- νομίζουν ότι έτσι «θα θολώσουν τα ύδατα»; Πάντως, οι «παπατζήδες» του ΕΜΠ έκαναν για άλλη μια φορά το θαύμα τους και επικαιροποίησαν τα στοιχεία του Τηλεφωνικού Καταλόγου του ΕΜΠ κατά το δοκούν και κατά τις σκοπιμότητές τους. Γιατί είναι αδύνατο να δεχτεί κάποιος ότι ο «δαίμων του τυπογραφείου» έβαλε όλως τυχαίως το χεράκι του! Η νέα πρυτανική αρχή και το Συμβούλιο Ιδρύματος, πως δέχονται αυτό αίσχος;

    Μου αρέσει!

  26. Ο ΠΑΠΑΣ-ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠ ή ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ;
    Ο πάπας-Φραγκίσκος του ΕΜΠ, δηλ., ο Γενικός Διευθυντής του ΕΜΠ, αυτός ο μόνιμος μνηστήρας της εξουσίας και αρχι-συνδικαλιστής παλιάς κοπής και τεχνολογίας, φάντασμα αλλοτινών εποχών που συνεχίζει να πλανιέται πάνω από το ΕΜΠ, που είναι κρυμμένος και «κλωσσάει τ΄αυγά του»; Διότι δεν φτάνει που τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση από τον τ. πρύτανη Σ. Σιμόπουλο τελείως παράνομα και χωρίς καμία προκήρυξη (δεν είδαμε και κανένα καπνό να βγαίνει κατά την τοποθέτησή του!), κρύβεται επιμελώς ακόμη και από τον νέο τηλεφωνικό κατάλογο του ΕΜΠ, όπου αναγράφονται άλλα αντ΄άλλων! Αλήθεια, ασκεί στοιχειωδώς τα καθήκοντά του ή ξέρει μόνο να εισπράττει τον γενναίο μισθό του; Το ερώτημα όμως είναι, εάν αυτός ο παντοδύναμος «πρώην άρχων» συνεχίζει να είναι κάτι σαν φετίχ και για την καινούργια πρυτανεία; Κύριοι της νέας πρυτανικής αρχής, καταλάβετέ το καλά, όλα αυτά δεν είναι καθόλου καλά σημάδια. Αλλάζουμε εποχή και αυτές οι μέθοδοι πάλιωσαν πια. Δεν βλέπετε ότι το όχημα πια αγκομαχά και δημιουργεί αβεβαιότητες και ανασφάλεια; Δεν βλέπετε ότι χρειάζονται αξιοπιστία και δημοκρατικές αποφάσεις για να πάμε μπροστά; Οπότε, habemus papam vel no habemus papam?

    Μου αρέσει!

    • ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠ.
      Ο Γενικός του ΕΜΠ είναι τόσο εγκάθετος, που πιο εγκάθετος πεθαίνεις! Πρώην αρχισυνδικαλιστής της λεγόμενης συνδικαλιστικής αλητείας, πρώην αρχι-πασόκος, που τώρα έγινε ροζ (Συριζοφέρνει), διεφθαρμένος και λαμόγιο, άνθρωπος του παρασκηνίου, υποχθόνιος και υποκινητής πολλών βρώμικων καταστάσεων, εκβιαστής και με πολλές περίεργες ιδιαιτερότητες, από τους επικεφαλής του παρακράτους του ΕΜΠ, δεξί χέρι του, επίσης διεφθαρμένου πρώην πρύτανη στις παρανομίες κ.λπ., κ.λπ. Ανακατεμένος σε παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφίες, παράνομες προσλήψεις και άλλα πολλά δυσώδη! Αυτά αρκούν για να καταλάβει κάποιος πολλά για το ποιόν του και να επέμβουν οι δημόσιες αρχές! Η νέα πρυτανεία του ΕΜΠ να το χαίρεται τέτοιο «διαμάντι»………

      Μου αρέσει!

  27. ΚΛΟΠΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ) ΣΤΟ ΕΜΠ.
    Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η συμμορία, που νέμεται το ΕΜΠ, κλέβει χρόνια τώρα τον πανάκριβο εξοπλισμό του ΕΜΠ. Αυτό γίνεται πολύ συχνά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και μόλις αγοραστεί ο πανάκριβος εξοπλισμός, «κάνει φτερά», πριν ακόμη πολλές φορές αποσυσκευαστεί! «Αναφέρουν», «κάθε τρεις και δύο» ότι έγινε κάποια κλοπή. Οι διοικήσεις που ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι του παράνομου πλουτισμού κάνουν δήθεν ΕΔΕ (μαϊμού) και τα κουκουλώνουν ή δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Δεν το αναφέρουν φυσικά στην Αστυνομία (!) κ.λπ. Μετά έχουν το θράσος να γράφουν στις αποφάσεις τους για «αγορά εκατομμυρίων εξοπλισμού προς αντικατάσταση των κλαπέντων» (!), τα οποία πάλι «κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι» (!!!) κλέβουν κ.ο.κ. Εκτελεστικά όργανα των κλοπών είναι διάφοροι φύλακες του ΕΜΠ, ημέτεροι, παράνομα προσληφθέντες, η οικογενειοκρατία κ.λπ.
    Επιβάλλεται λοιπόν να ελεγχθεί αμέσως από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας αυτή η αθλιότητα που λαμβάνει χώρα και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος από τον υπόκοσμο του ΕΜΠ.

    Μου αρέσει!

  28. ΟΙ «ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ» ΤΟΥ ΕΜΠ.
    Το ΕΜΠ στεγάζει , σιτίζει, μισθοδοτεί διαφόρους 40άρηδες κ.λπ., που δηλώνουν «αριστερές εξωκοινοβουλευτικές ομάδες». Φυσικά αυτό είναι η μπούρκα. Πολλοί από αυτούς είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικά, που για την αγορά τους φροντίζει το ΕΜΠ να τους χρηματοδοτεί! Οι κλίκες του ΕΜΠ τους ξέρουν με τα ονοματεπώνυμά τους και γνωρίζουν τα τηλέφωνά τους. Μπείτε, π.χ., στο εστιατόριο του ΕΜΠ στην Πατησίων να δείτε «εικόνες απείρου κάλλους»! Απέναντι από τον φοιτητή να τρώει ο αναρχικός-πρεζόνι. Γι’ αυτό οι αναρχικοί-πρεζόνια είναι γύρω από την Πατησίων, περιμένοντας σίτιση, μισθό και εντολές δράσης. Αυτοί με εντολές των οργάνων των διοικήσεων κάνουν καταλήψεις (π.χ., όταν το παρακράτος του ΕΜΠ δεν θέλει να εφαρμόσει νόμους της Πολιτείας), να κάψουν κτίρια (π.χ., κτίριο Αβέρωφ) με αρχεία, να κάνουν κλοπές οργάνων αξίας εκατομμυρίων, να απειλούν τη ζωή όσων χαλάνε την πιάτσα της διαφθοράς και γενικά να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Να διαλύουν συνεδριάσεις Συγκλήτου, να κλείνουν φασιστικά τις πύλες, όταν υπάρχει κάποια κινητοποίηση, να τρομοκρατούν φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενους κ.λπ.
    Αυτοί λένε ότι είναι «φοιτητές». Οι διεφθαρμένες διοικήσεις που τους χρησιμοποιούν, τους βαπτίζουν κουτοπόνηρα «εξωπανεπιστημιακά άγνωστα στοιχεία»!
    Μόνο που δεν τους είναι καθόλου άγνωστα. Αυτοί «οι άγνωστοι», είναι μίσθαρνα όργανα, τους έκαναν πλούσιους και είναι επώνυμη ομάδα κρούσης του υποκόσμου του ΕΜΠ, που γνωρίζει τα ονοματεπώνυμά τους και τους αριθμούς κινητών τους τηλεφώνων και που φυσικά το ίδιο άθλιο αυτό παρακράτος του ΕΜΠ τους παραχώρησε!
    Έλεος πια με αυτή τη μαφιόζικου τύπου, διαχρονική και διακομματική συγκάλυψη.
    Θα πρέπει να γίνει άμεσα κάτι. Ο δοκιμαζόμενος λαός, το Σύνταγμα και το δημόσιο συμφέρον το απαιτούν. Τέρμα πια τα τεχνάσματα, οι μεθοδεύσεις και οι συγκαλύψεις, για τη διατήρηση της διακομματικής χρηματοδότησης από το παρακράτος.

    Μου αρέσει!

  29. ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ.
    Οι οργανωμένες ομάδες (κλίκες) οικογενειοκρατείας στο ΕΜΠ, ζητούν ακύρωση της ΚΥΑ και να γυρίσουν όλοι πίσω από την κινητικότητα. Γι’αυτό το λόγο έχουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις 9/12/2014 για να προβάλουν τα αστεία επιχειρήματά τους.
    Το ΕΜΠ θέλει πίσω την οικογενειοκρατεία, η οποία είναι εκπαιδευμένη για χρόνια στην λαμογιά και στην ανομία. Ακόμη και πολλαπλάσιοι άλλοι υπάλληλοι να τους δοθούν από άλλους φορείς, δεν τους θέλουν –όπως άλλωστε έχουν πολλές φορές εκφράσει απροκάλυπτα- (!!!), διότι θέλουν τον δικό τους στρατό κρούσης, της λαμογιάς, της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων.
    Επιστρατεύουν ακόμη και την Σύγκλητο για τα παράνομα σχέδιά τους. Γι’αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα, πριν η οικογενειοκρατία και οι συμμορίες του ΕΜΠ πετύχουν τα άθλια σχέδιά τους σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και να δοθεί ένα τέλος στην λαμογιά πριν πραγματοποιηθούν οι περίεργες και άθλιες συναντήσεις τους, που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος, για να συνεχίσουν έτσι απρόσκοπτα την λεηλασία του ΕΜΠ.

    Μου αρέσει!

  30. ΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΕΔΙΠ ΤΟΥ ΕΜΠ!
    Μπορεί να μας πει κάποιος κάτι για το, πως και πόσοι παράνομα προσληφέντες υπάλληλοι ΙΔΑΧ, μέλη της οικογενειοκρατίας του ΕΜΠ, έγιναν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΕΔΙΠ, ως σκαλοπάτι για να τους κάνουν υποψήφιους διδάκτορες στο ΕΜΠ και να εκλεγούν στη συνέχεια; Οικογενειακή υπόθεση τακτοποίησης δηλαδή …….. Μπόχα και δυσωδία! Η Πολιτεία μπορεί να κάνει στοιχειώδεις ελέγχους για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις καταπάτησης κάθε νομιμότητας ή ούτε αυτό μπορεί να κάνει; Όμως όλα αυτά θα βγουν σύντομα στο φως με διευθύνσεις και ονόματα.

    Μου αρέσει!

  31. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, Ω ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΟΪ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ!
    Με τους παράνομα προσληφθέντες εργολάβους, πρώην συναλλασσόμενους με το ΕΜΠ, που κάποιοι τους προσέλαβαν σε μεγάλη ηλικία και τους έκαναν υπαλλήλους ΙΔΑΧ, οι οποίοι τυγχάνουν και σύζυγοι καθηγητριών του ΕΜΠ και προστατευόμενοι κάποιων διεφθαρμένων διοικούντων και άκρως διαπλεκόμενους, τι προτίθεσθε να κάνετε; Εσείς, βέβαια απολύτως τίποτα, πως να θίξετε τα ιερά και τα όσια; Έχουν και κάτι παιδάκια τους να βολέψουν και να τα κάνουν ΔΕΠ εξάλλου.
    Αλλά ένας εισαγγελέας, ένας επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης δεν ακούει καθόλου; Πολλή κουφαμάρα έχει πέσει φαίνεται.

    Μου αρέσει!

  32. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΚΛΟΓΗ» ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ!
    Να δείτε στο ΕΜΠ, τι γίνεται με τα μέλη ΔΕΠ. Ούτε προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάνουν, όπως γίνεται με όλα τα άλλα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ! Έχουν γίνει μέλη ΔΕΠ εν μια νυκτί εν κρυπτώ και απαραβύστω…. Αφήστε πια με τους λέκτορες, τι γίνεται …… Θέματα ενδοοιικογενειακής υπόθεσης δηλαδή καθαρά! Γιατί όμως τέτοια ασυδοσία με το ΕΜΠ και καταπάτηση κάθε νομιμότητας; Ποιους ελέγχους νομιμότητας κάνει το Υπουργείο Παιδείας; Γιατί μονίμως με το ΕΜΠ κάνει τα στραβά μάτια;

    Μου αρέσει!

  33. Ο/Η Μια πρώην συνάδελφος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο λέει:

    ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΡΟΒΑ, «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΛΗ,
    Την Αναστασία Ρόβα-Δρακονταειδή -Νατάσα την λέγαμε-, την είχα γνωρίσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όταν γύρω στο 1991 την είχε φέρει με απόσπαση ο τότε Πρόεδρος της Δ.Ε., καθ. κ. Σπύρος Τρωϊάνος στην γραμματεία. Η Νατάσα τότε ήταν υπάλληλος Δ.Ε. και είχε έρθει με ύφος πολλών καρδιναλίων, ήταν προκλητικότατη, μιλούσε όλη την ημέρα στο τηλέφωνο με πλήθος φίλων, γνωστών, παρατρεχάμενων κ.λπ., για εκδρομές, για το ο,τιδήποτε εκτός από δουλειά και έκανε συνεχώς δημόσιες σχέσεις. Δουλειά ουδέποτε έκανε και περιεφέρετο διαφημίζοντας τις «ισχυρές της πλάτες» και υψηλές της γνωριμίες. Ήταν σύζυγος του Φίλιππου Δρακονταειδή και απαιτούσε στα τηλέφωνα κ.λπ., να την προσφωνούν κα Δρακονταειδή. Άτομο μεγαλομανές και εθισμένο στην Εξουσία συνήθιζε να χρησιμοποιεί τις ισχυρές γνωριμίες του συζύγου της για να προσκολλάται δίπλα σε άτομα της Εξουσίας. Δεν ξέρω πόσα επαγγελματικά πόστα -αναρίθμητα κυριολεκτικά- έχει αλλάξει στον επαγγελματικό της βίο μ’αυτή της την τάση για εξουσιομανία! Πάντα αυτό επεδίωκε και το κατόρθωνε, γιατί ήταν άτομο της κομματικής νομενκλατούρας Σε μια διαρκή κίνηση βρισκόταν μια ζωή! Όταν έφυγε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για να πάει σε κάποια άλλη θέση δίπλα σε κάποιον ισχυρό, όλοι μας ανασάναμε με ανακούφιση που απαλλαχτήκαμε από ένα τέτοιο άτομο, αντιπαθές και τόσο άρρωστο, κυριολεκτικά, με την Εξουσία.

    Μου αρέσει!

  34. Ο/Η Μια πρώην συνάδελφος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο λέει:

    ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΡΟΒΑ, «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΛΗ.
    Την Αναστασία Ρόβα-Δρακονταειδή -Νατάσα την λέγαμε-, την είχα γνωρίσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όταν γύρω στο 1991 την είχε φέρει με απόσπαση ο τότε Πρόεδρος της Δ.Ε., καθ. κ. Σπύρος Τρωϊάνος στην γραμματεία. Η Νατάσα τότε ήταν υπάλληλος Δ.Ε. και είχε έρθει με ύφος πολλών καρδιναλίων, ήταν προκλητικότατη, μιλούσε όλη την ημέρα στο τηλέφωνο με πλήθος φίλων, γνωστών, παρατρεχάμενων κ.λπ., για εκδρομές, για το ο,τιδήποτε εκτός από δουλειά και έκανε συνεχώς δημόσιες σχέσεις. Δουλειά ουδέποτε έκανε και περιεφέρετο διαφημίζοντας τις «ισχυρές της πλάτες» και υψηλές της γνωριμίες. Ήταν σύζυγος του Φίλιππου Δρακονταειδή και απαιτούσε στα τηλέφωνα κ.λπ., να την προσφωνούν κα Δρακονταειδή. Άτομο μεγαλομανές και εθισμένο στην Εξουσία συνήθιζε να χρησιμοποιεί τις ισχυρές γνωριμίες του συζύγου της για να προσκολλάται δίπλα σε άτομα της Εξουσίας. Δεν ξέρω πόσα επαγγελματικά πόστα -αναρίθμητα κυριολεκτικά- έχει αλλάξει στον επαγγελματικό της βίο μ’αυτή της την τάση για εξουσιομανία! Πάντα αυτό επεδίωκε και το κατόρθωνε, γιατί ήταν άτομο της κομματικής νομενκλατούρας. Σε μια διαρκή κίνηση βρισκόταν μια ζωή! Όταν έφυγε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για να πάει σε κάποια άλλη θέση δίπλα σε κάποιον ισχυρό, όλοι μας ανασάναμε με ανακούφιση που απαλλαχτήκαμε από ένα τέτοιο άτομο, αντιπαθές και τόσο άρρωστο, κυριολεκτικά, με την Εξουσία.

    Μου αρέσει!

  35. Ο «ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΡΟΒΑ, «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ κ. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΛΗ.
    Από την μέχρι τώρα διαδρομή της, φαίνεται ότι κονόμησε πολλά…… Αλήθεια, θα ελεγχθεί το «πόθεν έσχες της»; Το «μαϊμού» πτυχίο της (ΠΕ); Ο κ. Δρακονταειδής, τι λέει για όλα αυτά; Ποια είναι η σχέση μεταξύ της εταιρείας που είχε ο σύζυγός της, κ. Δρακονταειδής (Cantor) με την μετακίνησή της στο Υπουργείο Οικονομικών επί των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων; Μήπως, είναι συγκοινωνούντα δοχεία και υποκρίπτεται σκάνδαλο;
    Πάντως η περίπτωσή της είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης!

    Μου αρέσει!

  36. ΠΕΡΙ ΤΟΥ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ……………
    Οι διαθέσιμοι υπάλληλοι του ΕΜΠ είχαν δικηγόρο τους για την διαθεσιμότητα τον κ. Κατρούγκαλο. Δηλ., αυτούς τους υπαλλήλους, που θέλει να επιστρέψει ο κ. Κατρούγκαλος, ή που δεν θέλει να τους διώξει ενώ ήταν σε διαθεσιμότητα, ήταν ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ (!!!), έχει εισπράξει απ’αυτούς πολλά χρήματα (ίσως και μαύρα!) και σήμερα ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιστρέφει τους πελάτες του! Δηλαδή, κάνει χρήση της υπουργικής του καρέκλας για να κονομήσει! Αν δεν είναι αυτό κακούργημα, τότε ποιο είναι; Με το «καλημέρα σας», το δάχτυλο στο μέλι! Να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας και οι αρμόδιες αρχές να μην υποτάσσονται στην όποια διεφθαρμένη εξουσία!

    Μου αρέσει!

    • ΠΟΣΟ ΤΙΜΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ;
      Κάνετε μια έρευνα για τους εκατοντάδες διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους κάποιων ΑΕΙ (π.χ. ΕΜΠ, ΕΚΠΑ κ.λπ.), των οποίων ο κ. Κατρούγκαλος ήταν νομικός εκπρόσωπός τους. Τον θυμάμαι το φθινόπωρο του 2013 να παρίσταται σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων στο ΕΜΠ και ενόψει απογραφής των υπαλλήλων για την διαθεσιμότητα να προτρέπει τους υπαλλήλους να μην απογραφούν! Τα συμπεράσματα δικά σας και νοών νοείτω!

      Μου αρέσει!

  37. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Mobbing και Bullying ΣΤΟ ΕΜΠ.
    Είμαι υπάλληλος στο ΕΜΠ και θα ήθελα να καταγγείλω, όπως έχει υποπέσει στην αντίληψή μου, ότι στο ΕΜΠ έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις συστηματικού mobbing και bullying σε υπαλλήλους από ανώτατα στελέχη της Διοίκησης (Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις, Δ/ντές κ.λπ.) και μάλιστα υπάρχουν 1-2 κραυγαλέες περιπτώσεις. Κάποια (-ες) από αυτές έχει (-ουν), καταγγελθεί επωνύμως στη Δικαιοσύνη, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στο Υπουργείο Παιδείας (αρμόδιο Υπουργείο), στην Επιθεώρηση Εργασίας, στη Βουλή κ.λπ. και όμως, παρ’ όλα αυτά, ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ σκανδαλωδώς. Φαίνεται, ότι οι mobbers-bullies έχουν πολύ υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις (διακομματικές) και με άνωθεν παρεμβάσεις όλα ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ και το mobbing-bullying, φυσικά συνεχίζεται και καλά κρατεί. Αλήθεια, ο υπουργός Παιδείας και μαρξιστής -κατά δήλωσή του-, κ. Αρ. Μπαλτάς, που προέρχεται μάλιστα και από το ΕΜΠ, τι έχει να πει για όλα αυτά; Για τις αθλιότητες που λαμβάνουν χώρα σ’ αυτό το «εμβληματικό» Ίδρυμα; Και, τι προτίθεται εν πάση περιπτώσει, να πράξει επ’ αυτού και των τόσων καταγγελιών, που έχουν γίνει; Η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές, έως πότε θα σιωπούν και πότε επιτέλους θα πράξουν το αυτονόητο;

    Μου αρέσει!

    • «Ο σιωπών δοκεί συναινείν».
      Στο ΕΜΠ έχουν γίνει και γίνονται εγκλήματα κυριολεκτικά πάνω σε θέματα εργασιακής παρενόχλησης (Mobbing & Bullying) και μάλιστα πολλές φορές ακραίας κυρίως από υψηλά ιστάμενα στελέχη της διοίκησης προς υπαλλήλους για πολύ συγκεκριμένους λόγους και σκοπιμότητες. Για την υλοποίηση αυτών των ενεργειών τους οι θύτες χρησιμοποιούν τον πάντα «πρόθυμο» στρατό των μελών της οικογενειοκρατίας, ο οποίος είναι πολυάριθμος στο ΕΜΠ. Από εκεί λοιπόν προέρχονται και τελειώνουν όλα!

      Μου αρέσει!

      • MOBBING-BULLYING και έλλειψη Νομοθεσίας.
        Για να μην υπάρχουν «κενά» στην νομοθεσία για το Mobbing-Bullying θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, όπως το ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση και ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες. Αλλά ως τριτοκοσμική χώρα που είμαστε, δεν ψηφίζουμε τον σχετικό νόμο για την προστασία των θυμάτων του Mobbing-Bullying και κατόπιν εορτής πλέον αρκούμαστε σε ανώδυνα ευχολόγια περί τύψεων των θυτών-δραστών κ.λπ. κ.λπ.

        Μου αρέσει!

      • Σταματήστε το Mobbing/ Bullying στο ΕΜΠ ΤΩΡΑ!!!
        Ξυπνήστε, ξεσηκωθείτε, μιλήστε.

        Μου αρέσει!

    • ΠΟΣΟ ΤΙΜΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ;
      Κάνετε μια έρευνα για τους εκατοντάδες διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους κάποιων ΑΕΙ (π.χ. ΕΜΠ, ΕΚΠΑ κ.λπ.), των οποίων ο κ. Κατρούγκαλος ήταν νομικός εκπρόσωπός τους. Τον θυμάμαι το φθινόπωρο του 2013 να παρίσταται σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων στο ΕΜΠ και ενόψει απογραφής των υπαλλήλων για την διαθεσιμότητα να προτρέπει τους υπαλλήλους να μην απογραφούν! Τα συμπεράσματα δικά σας και νοών νοείτω!

      Μου αρέσει!

  38. ΠΟΣΟ ΤΙΜΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ;
    Κάνετε μια έρευνα για τους εκατοντάδες διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους κάποιων ΑΕΙ (π.χ. ΕΜΠ, ΕΚΠΑ κ.λπ.), των οποίων ο κ. Κατρούγκαλος ήταν νομικός εκπρόσωπός τους. Τον θυμάμαι το φθινόπωρο του 2013 να παρίσταται σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων στο ΕΜΠ και ενόψει απογραφής των υπαλλήλων για την διαθεσιμότητα να προτρέπει τους υπαλλήλους να μην απογραφούν! Τα συμπεράσματα δικά σας και νοών νοείτω!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.