ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ! -«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

25ce259525ce25b925ce25ba25ce25bf25cc258125ce25bd25ce25b1341

«Λάμπει ο ήλιος στα βουνά, λάμπει και στα Λαγκάδια
έτσι λάμπει κι η κλεφτουριά, στο δόλιο Λιμποβίσι
εκεί ‘ν’ οι κλέφτες οι πολλοί, οι Κολοκοτρωναίοι
με τα χρυσά τους τα κουμπιά, τις ασημένιες πάλες
όπου δεν καταδέχουνται της γης για να πατήσουν
καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε
καβάλα πήγαν κι έκατσαν στον Άγιο-Λια στην ράχη
κι αγνάντεψαν τη Τρίπολη κι ακόνισαν τις σπάθες.»

Τραγούδι: παπα-Χρίστος Κυριακόπουλος (Περδικονέρι Γορτυνίας)
Κλαρίνο: Χαράλαμπος Γιαννόπουλος
Βιολί: Ηλίας Σούκας
Λαούτο: Βασίλειος Κατράκος

…Εις μνήμην ψυχών ελεύθερων και αδάμαστων…

6 σκέψεις σχετικά με το “ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ! -«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

 1. ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!ΖΗΤΩ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 2. Ο Γολγοθάς ενός Έθνους – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  Ο Γολγοθάς ενός Έθνους – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  Ημέρες περισυλλογής, ψυχικής συντριβής και πένθους, οι οποίες ολοκληρώνονται με ένα χαρμόσυνο μήνυμα Αναστάσιμο, οι ημέρες της εβδομάδος αυτής, της Μεγάλης Εβδομάδος, οι οποίες καταλήγουν στον θρίαμβο της Αναστάσεως, στην νίκη του Φωτός επί του σκότους, στην Λαμπρή των Ελλήνων. Πριν, όμως, το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» προηγείται η Σταύρωσις, προηγείται ο Ιούδας, το «σταύρωσον Αυτόν», προηγείται ο Γολγοθάς και το Θείον Πάθος.

  Μία Εβδομάδα Μεγάλη ζει και ο Ελληνισμός, ο Εσταυρωμένος Ελληνισμός, ο οποίος ανάμεσα σε Πόντιους Πιλάτους, σε Φαρισαίους, Ιούδες και σταυρωτήδες ημεδαπούς και αλλοδαπούς προσδοκεί την Ανάσταση του Έθνους.

  Με αφορμή τις Άγιες, λοιπόν, Αυτές Ημέρες, θα αναφερθώ στα πάθη τα σημερινά και τα διαχρονικά του πολύπαθου Γένους μας, του Εσταυρωμένου Γένους των Ελλήνων.

  ΑΠΟ ΤΟ «ΩΣΑΝΝΑ» ΣΤΟ «ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ»

  Εισερχόμενος ο Χριστός στα Ιεροσόλυμα έγινε θριαμβευτικά δεκτός με κλάδους βαΐων και το γνωστό «ΩΣΑΝΝΑ». Ο ίδιος αυτός λαός ήταν που μόλις λίγες ημέρες μετά με μίσος σφοδρό, παραπλανημένος από τους αιώνιους Φαρισαίους, κραύγαζε το «ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ». Πόσα «ΩΣΑΝΝΑ», τα οποία έγιναν «ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ» γνώρισε το Έθνος μας στην τόσων χιλιετιών Ιστορία του; Από τον Σωκράτη μέχρι τον Κολοκοτρώνη και από τον Θεμιστοκλή και τον Αριστείδη μέχρι τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον Οδυσσέα Ανδρούτσο ακούστηκε μέσα στους αιώνες το ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ. Αυτός είναι ο ρυθμός της Ιστορίας, αχάριστος, γεμάτος δοκιμασίες και πάθη και εξαίρεση και μόνον εξαίρεση αποτελεί το ένδοξο τέλος των Ενδόξων. Μοναδικές εξαιρέσεις ο Λεωνίδας και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, τους οποίους δεν πρόλαβε να σκυλεύσει ο φθόνος, δεν πρόλαβαν να τους σταυρώσουν οι φαρισαίοι και ο όχλος, και δεν πρόλαβαν γιατί ο Θάνατος τούς πήρε μαχόμενους μετά Δόξης Λαμπρής στο πεδίο της Τιμής. Όμως, ακόμη και αυτούς τους Λαμπρούς και Μεγάλους, τους οποίους σταύρωσε η μισαλλοδοξία των ουτιδανών, τους ανέστησε η Ιστορία των Ελλήνων, στην οποία ανεγράφη με χρυσά γράμματα το όνομά τους και λησμονήθηκε το θλιβερό τέλος τους, άλλοτε με κώνειο, άλλοτε σε εξορίες πικρές και άλλοτε με καταδίκες σε θάνατο προδοτικό.

  ΟΙ ΙΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

  Τις Άγιες Αυτές Ημέρες, ζώντας το Θείον Πάθος δεν μπορούμε παρά να σταθούμε και στο πρόσωπο εκείνο, του οποίου έγινε το όνομα συνώνυμο της προδοσίας μέσα στους αιώνες. Αυτόν, στον οποίον ο Χριστός έδωσε ένα κομμάτι άρτου εμβαπτισμένου σε οίνο για να καταδείξει εκείνον, ο οποίος έμελλε να τον παραδώσει σε αυτούς, οι οποίοι και θα Τον Σταύρωναν. Ο Ιούδας, σύμβολο προδοσίας αιώνιας, σύμβολο του πλέον αποκρουστικού προσώπου της Παγκόσμιας Ιστορίας. Ο Ιούδας, όμως, δεν είναι ένας, είναι πολλοί και εις ό,τι αφορά την Ιστορία του Έθνους μας ποτέ δεν έλειψε στις τραγικές στιγμές του Μεγάλου μας Γένους. Άλλοτε Εφιάλτης και άλλοτε το χέρι που άνοιξε την Κερκόπορτα, άλλοτε Νενέκος και άλλοτε Θερσίτης, παντού και πάντοτε υπάρχει ένας Ιούδας. Ιούδας με κίνητρα διαφορετικά σε κάθε περίσταση. Άλλοτε για το χρήμα, τον διαρκή αντίχριστο κατά Παπαδιαμάντη, άλλοτε από φιλαρχία και από φθόνο, άλλοτε από δειλία και κακομοιριά. Προδότες υπάρχουν πολλοί και για διαφορετικούς λόγους, η προδοσία, όμως, είναι μία και την έχει υποστεί με τρόπο τραγικό το Έθνος μας σε όλη την διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής. Το τέλος του κάθε Ιούδα είναι ένα και μοναδικό, όπως αυτό του Ιούδα της Μεγάλης Εβδομάδος, ο οποίος με ένα φιλί πρόδωσε τον Κύριο και Διδάσκαλό του, με ένα φιλί, το φιλί του Ιούδα, το οποίο πληρώθηκε με τριάκοντα αργύρια. Το τέλος του κάθε Ιούδα, ακόμη και εάν αυτός δεν τιμωρήθηκε στο εφήμερο διάβα του από τον κόσμο αυτόν, είναι ένα και μοναδικό, είναι το ΑΝΑΘΕΜΑ των γενεών, είναι η ατίμωση στις σελίδες της Ιστορίας, οργή και βλασφήμια στην Εθνική Μνήμη. Οι Ιούδες των ημερών μας απολαμβάνουν τα εύγε του ξένου αφέντη, προδίδοντας αυτήν την ίδια την Πατρίδα τους, απολαμβάνουν αγαθά υλικά, έχοντας οδηγήσει αυτό το ίδιο το Αίμα τους, το Έθνος τους, στην εξαθλίωση, την ταπείνωση, την σκλαβιά. Όμως, δεν τους μέλει καθόλου γι’ αυτό, σαν γνήσιοι και αμετανόητοι Ιούδες, Εφιάλτες, Νενέκοι, που είναι.

  ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Μεγάλη Εβδομάδα, ο Ιούδας, η προδοσία, μία άδικη δίκη και ένας Πόντιος Πιλάτος να υποχωρεί άτακτα στις απαιτήσεις ενός όχλου γεμάτου μίσους, η Σταύρωση και τέλος ο Θρίαμβος, η Ανάσταση. Όλα αυτά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ελληνική Ιστορία επί χιλιάδες χρόνια. Από Γολγοθά σε Ανάσταση και από Ανάσταση σε νέο Γολγοθά πορεύεται το Έθνος μας μέσα στους αιώνες. Από την ανάσταση των Μηδικών Πολέμων και από τις Θερμοπύλες και την Σαλαμίνα οδηγηθήκαμε στον Γολγοθά των Πελοποννησιακών Πολέμων, σε μία ανείπωτη αλληλοσφαγή, η οποία κυριολεκτικά σταύρωσε τον Ελληνισμό. Ιούδας στην περίπτωση αυτή η αιώνια κατάρα της φυλής μας, ο διχασμός. Από την σταύρωση του 1453 με την πτώση της Βασιλεύουσας των πόλεων οδηγηθήκαμε στην ανάσταση, στην ΛΑΜΠΡΗ του 1821. Από τον θρίαμβο του 1912-13 και την Μεγάλη Ελλάδα οδηγηθήκαμε στην σταύρωση του 1922, στον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες του. Από την Λαμπρή της 28ης Οκτωβρίου του 1940 οδηγηθήκαμε στις πικρές ημέρες της κατοχής και στην συνέχεια στην τραγωδία της αλληλοσφαγής. Και η σταύρωση του Ελληνισμού συνεχίζεται άλλοτε στην Κύπρο με το προδομένο όνειρο της ΕΝΩΣΗΣ, άλλοτε με τον Αττίλα στα 1974 και σήμερα με το ψευτορωμαίικο της υποταγής. Ο εσταυρωμένος Ελληνισμός περιμένει με καρτερία την Λαμπρή του.

  Γράφοντας τις γραμμές αυτές από ένα κελί, εύχομαι από καρδίας σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όπου και αν ευρίσκονται, σε ψευτοελεύθερο μέρος ή σκλαβωμένο, σε γη Ελληνική ή ξένη, εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και είθε κάποτε να ζήσουμε και την Ανάσταση του σταυρωμένου μας Έθνους.

  Προπαντός μην λυγίζετε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θυμηθείτε τα λόγια του προφήτη του Νέου Ελληνισμού, του Ποιητή της Μεγάλης Ιδέας, Κωστή Παλαμά:

  «… και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
  να κατρακυλήσης πιο βαθιά
  στου Κακού τη σκάλα,
  για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
  θα αιστανθής να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
  Τα φτερά,
  τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!»

  Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

  Μου αρέσει!

 3. ΑΡΘΡΟ
  «Το Ποτάμι είναι «φούσκα»…η Θρησκεία μας όχι!»
  Δεν είναι λίγες οι φορές τον τελευταίο καιρό που στελέχη των πολιτικών κομμάτων στο πλαίσιο ενός δήθεν προοδευτισμού, ψάχνουν διακαώς ευφάνταστους τρόπους και τις περισσότερες φορές άκρως προκλητικούς, ώστε να δημιουργήσουν «θόρυβο» γύρω από το όνομά τους και να στρέψουν τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω τους, συγκρουόμενοι με τις αρχές της ελληνικής κοινωνίας.
  Προφανώς, ακολουθώντας την προαναφερθείσα πεπατημένη οδό για ακόμα μια φορά ο Νίκος Δήμου, συγγραφέας και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του νεοσύστατου «Ποταμιού» προκαλεί την κοινή γνώμη με το άρθρο του, στο οποίο ονειδίζει το Άγιο Φως, αποκαλώντας το «δήθεν Άγιο Φως» και εξομοιώνοντάς το με «ειδωλολατρικό σύμβολο», εν μέσω μάλιστα της Μεγάλης Εβδομάδας και ενώ οδεύουμε προς την κορύφωση του Θείου Δράματος. Ο νεοφιλελεύθερος και δήθεν «αδογμάτιστος» κ. Δήμου μετατρέπεται σε άκρα δογματικό με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, που βάλλει κατά της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και του Κλήρου.
  Το Άγιο Φως αποτελεί σημείο αμφισβήτησης μόνο για όσους θέλουν να κλείνουν τα μάτια τους και να γίνονται μηδενιστές. Οι χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες, που φθάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου στους Αγίους Τόπους διατρανώνουν το θαυματουργικό αυτό βίωμα. Η ιερή και σεβάσμια τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο είναι ιδιαίτερα σπουδαία τόσο για την σημασία της, όσο και για την παλαιότητά της. Το Άγιο Φως είναι το πιο σημαντικό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, που σηματοδοτεί την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου και κατά συνέπεια την λύτρωση των ανθρώπων.
  Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, η υπεράσπιση της Εκκλησίας και των Ελληνορθόδοξων αξιών μας, είναι θέμα ηθικού χρέους. Δεν είναι «μόδα» να είναι κάποιος αβάσιμα και ατεκμηρίωτα αντιρρησίας χωρίς διερεύνηση, αλλά κομπλεξισμός. Δεν αποτελούν νέες ιδέες για μια καλύτερη κοινωνία, η απαξίωση, η λοιδορία και η ισοπέδωση των πιστεύω μας από όσους προσπαθούν να κεντρίσουν με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον.
  Το «Ποτάμι» μπορεί να ξεφουσκώσει, η θρησκεία μας όμως είναι ακλόνητος, θεμέλιος λίθος της ελληνικής κοινωνίας. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, το βαθύ ποτάμι κρότο δεν κάνει, πόσο μάλλον δηλώσεις άνω ποταμών και ο νοών νοείτω…Εμείς ας ευχηθούμε μόνο αυτό…Καλή Φώτιση!

  Με εκτίμηση,
  Γιώργος Δρακούλης

  Μου αρέσει!

 4. Ανοικτή επιστολή στον …Κυριάκο Βελόπουλο.

  ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΩΝ

     Διαβάζω στις καθημερινές εφημερίδες πως το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της Μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας θα «κοσμούν» ο Κυριάκος Βελόπουλος (ψήφισε ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ το πρώτο Μνημόνιο), ο Γιώργος Κύρτσος (συμμετείχε στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ) και η Νίκη Τζαβέλα (Ευρωβουλευτής, εκλεγείσα με το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ το 2009).
     Θα συνυπολογίσουμε πως ήδη στη ΝΔ κατά το πρόσφατο παρελθόν προσχώρησαν οι πρώην Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, Μάκης Βορίδης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) και Άδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Υγείας της δικομματικής σημερινής συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) καθώς επίσης, οι πρώην Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, Πλεύρης, Μαρκάκης, Ροντούλης, Ανατολάκης.
     Σε αυτές τις πολιτικές μεταλλάξεις χωρίς καμιά ντροπή, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό κοινό σημείο που όλους αυτούς τους ενώνει. Όλοι οι προαναφερόμενοι ήταν και εξακολουθούν να είναι πολιτικοί καιροσκόποι, αμοραλιστές, νεοφιλελεύθεροι και νεοταξίτες. Η πολιτική τους σκέψη δεν διαμορφώνεται από την ανιδιοτελή αγάπη προς την πατρίδα και την προσφορά προς τον Ελληνικό λαό, αλλά διαμορφώνεται από μια υπέρμετρη αλαζονική στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξή τους σε θώκους της εξουσίας από όπου θα αντλούν προβολή και οικονομική ευρωστία.
     Κάποτε, με τους περισσότερους εξ αυτών συμπορευτήκαμε στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Σε ένα κόμμα που στην ιδεολογική του ταυτότητα είχε σε πρωτεύουσα θέση τον πατριωτισμό προς την πατρίδα και το λαό της. Σε ένα κόμμα που ως προμετωπίδα είχε το σύνθημα «ρήξη και ανατροπή στο σάπιο κατεστημένο». Σε ένα κόμμα που πολεμούσε το σαθρό πολιτικό Σύστημα το οποίο ήταν υποταγμένο στους μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Μαζί, κάποτε πολεμούσαμε τους Λαμπράκηδες, τους Μπομπολαίους κ.α. από το ίδιο πολιτικό μετερίζι. Από εκείνο το μετερίζι που μας ένωσε ο όρκος αγώνος που δώσαμε ως σύνορκοι: «Ορκίζομαι να εργάζομαι για το καλό του Έθνους και την ευημερία του λαού μας. Δεσμεύομαι εις την τήρηση των κανόνων της Ορθοδοξίας, της οποίας την πορεία θεωρώ αμετακλήτως κοινή και αδιαίρετη με αυτή της πατρίδος. Να κρατήσω ζωντανές τις προγονικές αξίες και παραδόσεις. Να διαφυλάσσω τις παρακαταθήκες και επιταγές των αγωνιστών της εθνεγερσίας, υποσχόμενος συνέπεια και συνέχεια στο έργο τους. Να υπερασπιστώ την ανεξαρτησία- αυτονομία – αυθυπαρξία της χώρας έναντι της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και κάθε επιβουλής από όπου και αν προέρχεται. Για μια Ελλάδα μεγάλη, ισχυρή, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και δυνατή σε ανατολή, βορά, νότο και δύση. Το έθνος και ο λαός να προτάσσονται και αυτής της ζωής μου. Ο Θεός ας στηρίζει τους αγώνες μας προς Δόξα της πατρίδος και της Πίστεως μας». 
     Κατά το παρελθόν πολλές φορές κατάγγειλα στα επίσημα όργανα του κόμματος και στον ίδιο τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργο Καρατζαφέρη, όντας τότε ο υπογράφων υψηλόβαθμο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, όλους όσους παραπάνω αναφέρω.
     Πιο συγκεκριμένα: Με συνεχείς επιστολές μου – οι οποίες πολλάκις έχουν δημοσιευθεί – κατήγγειλα τους όψιμους πατριώτες Γεωργιάδη και Βορίδη πως ως Βουλευτές ενός Πατριωτικού και Λαϊκού κόμματος, έγιναν κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού με ακραίες διατυπώσεις νεοταξισμού και με αυτή τη ρητορική τους προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης. Κατήγγειλα επίσης, στον αρχηγό του κόμματος πως η πολιτική ιστορία διδάσκει ότι τα κόμματα πρέπει για να μην αντιμετωπίσουν αδιέξοδα στο μέλλον και που θα τα οδηγήσουν στην εξαφάνισή τους, θα πρέπει να ακολουθούν με συνέπεια την χαραγμένη ιδεολογική και πολιτική τους γραμμή, η οποία μάλιστα είχε ζυμωθεί και αποφασισθεί από τα ιδεολογικά συνέδρια του κόμματος. Αποτέλεσμα, οι Γεωργιάδης – Βορίδης «πέρασαν» την γραμμή τους, ο Καρατζαφέρης τους υπερασπιζόταν, αγνοώντας τον υπογράφοντα και ο ΛΑ.Ο.Σ διαλύθηκε!!!
       Δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2009 (7 Ιουνίου) ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επέλεξε τη Νίκη Τζαβέλα, προκειμένου να «κοσμήσει» την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Μόλις ανακοινώθηκε αυτή η υποψηφιότητα, διατύπωσα στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, σε συνάντηση που είχα μαζί του, την έντονη διαφωνία μου γι΄ αυτή την προσβλητική προς τα στελέχη μας και τη λαϊκή μας βάση, προσωπική του επιλογή, δλδ της Νίκης Τζαβέλα. Στις οργισμένες δε, αιτιάσεις μου, απάντησε αποφεύγοντας να με κοιτάξει στα μάτια και κοιτώντας προς το ανοικτό παράθυρο, ό,τι: «Η Τζαβέλα είναι το κλειδί που θα μου ανοίξει την πόρτα του συστήματος». Και πως μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν η Νίκη Τζαβέλα υπήρξε π. Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, αντιπρόεδρος της Intracom, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, διευθύντρια της διεθνούς ανάπτυξης του ΑΝΤ1 για τα Βαλκάνια και σύμβουλος του Μ. Κυριακού στον ΑΝΤ1, συνεργάτης της οικογένειας Λάτση, σύμβουλος του επιχειρηματία Ε. Μυτιληναίου. Δηλαδή, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η Νίκη Τζαβέλα ήταν εκείνο το αξιόπιστο πρόσωπο του επιχειρηματικού κεφαλαίου των εργολάβων Δημοσίων έργων και «διαμορφωτών» της κοινής γνώμης της πατρίδος μας.
     Πριν από τις Εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012, όταν αυτοβούλως ο Γιώργος Καρατζαφέρης συμπεριέλαβε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ, τον νεοφιλελεύθερο - άνθρωπο των αγορών - Γιώργο Κύρτσο, του απέστειλα επιστολή η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έτσι, η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού, η ανυπαρξία περιφερειακής και κεντρικής οργάνωσης καθώς επίσης, η πολιτική και ηθική εξόντωση των πιο ικανών στελεχών σου, αποτελούν τις βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης. Με μοναδικούς συνεργάτες σου, τους νεοφιλελεύθερους νεοταξίτες, Νίκη Τζαβέλα και Γιώργο Κύρτσο καθώς επίσης όλες εκείνες τις διαχρονικές καταστροφικές αποκλειστικές φίλες σου, που διαχρονικά διοικούσαν το κόμμα, δεν ήταν ποτέ φυσικά δυνατόν, να παραχθεί αξιόπιστος πολιτικός λόγος, ικανός να συσπειρώσει τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Όμως, ο εθνικοπατριωτικός χώρος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ούτε να ταυτιστεί με τις εγγενείς αδυναμίες τις δικές σου και του στενού σου περίγυρου». Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να «γυρίσει» την πλάτη σε τέτοιες επιλογές και βέβαια ο ΛΑ.Ο.Σ να διαλυθεί!!!
     Ωστόσο, παρ΄ ότι στην πολυετή πολιτική διαδρομή μου, έχω δει και έχω διαπιστώσει αφάνταστες και απίστευτες μεταλλάξεις ανθρώπων, εν τούτοις δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όμως, παρ΄ ότι ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές με το κόμμα της ΝΔ, γιατί δέχτηκε αντιδράσεις από τον λαό που τον στηρίζει επί 20ετία, εν τούτοις για μένα είναι ήδη κατακριτέος από τη στιγμή που το σκέφτηκε και μόνο. Γιατί, θα του θυμίσω πως το «δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Και το ιστορικό αυτό ατόπημα το έχει διαπράξει και κατά το παρελθόν. Τότε, τον Μάιο το 2012 πριν από τις Εθνικές εκλογές, που ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, σήμανε πανστρατιά των δεξιών δυνάμεων και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, μετά τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Θάνο Πλεύρη και Γιώργο Ανατολάκη, και ο Κυριάκος Βελόπουλος, όπως και ο Παύλος Μαρκάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού. Βέβαια, προηγήθηκαν διαδικαστικές συναντήσεις στο σπίτι του Θανάση Μπούρα, Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στην Κηφισιά.
     Θα πρέπει όμως, να γνωρίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος πως είναι ένοχος από τη στιγμή που ως σκέψη και μόνο πέρασε από το μυαλό του η προσχώρηση στη Μνημονιακή ΝΔ, του κόμματος δηλαδή, των διεθνών αγορών, του κόμματος που συνεταιρίζεται με τους τοκογλύφους-δανειστές μας, του κόμματος που έχει εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό, του κόμματος που έχει απεμπολήσει και έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, του κόμματος που συνειδητά έχει δημιουργήσει Γενοκτονία του Έθνους μας. 
     Γιατί, γνωρίζει πολύ καλά ο Κυριάκος Βελόπουλος, πως «άπαξ προδότης, πάντα προδότης», όπως εκείνος είπε, στον φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη σε ζωντανή εκπομπή της Έλλης Στάη, στις 23 Απριλίου 2012, προ των εκλογών! Τότε που υπεραμυνόταν των θέσεων του ΛΑ.Ο.Σ και του Καρατζαφέρη με την ελπίδα πως θα είναι και πάλι Βουλευτής. Τότε που θεωρούσε, πως δεν μπορεί να συνομιλεί με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ξεπουλήσουν και να αποκρατικοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
  

  https://www.youtube.com/watch?v=G8HBUCq3fTc (5:50)

     Συνεπώς, Κυριάκο μου, με αυτούς τους πολιτικούς δολοφόνους επανειλημμένως συνομίλησες και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα το πράξεις εκ νέου στο μέλλον. Δυστυχώς, με λύπη μου σου λέω, πως έχεις απολέσει οριστικά την «έξωθεν καλή μαρτυρία».
  
  
  
  Παναγιώτης Αποστόλου
  

  Υ.Γ.

  Εμείς επειδή δεν είμαστε τόσο ευγενικοί θα πούμε ότι πρόκειται περί ενός πολιτικού αληταρά.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.