Τα δήθεν ανεξάρτητα λ@μόγια της δημοσιοκαφρίλας

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΣΤΟΝ Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

“Οι μπίζνες με το κράτος του “ανεξάρτητου” Νίκου Χατζηνικολάου”

xatzinikolaou_500e
Αναδημοσιεύση

“Ξανά ο “ανένταχτος” Χατζηνικολάου στο επίκεντρο μπίζνας με την πολιτεία; Αν και δεν ακούστηκε παραέξω, καθώς ακόμη και σήμερα τα εκατομμύριασε εργολάβους σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι μας (πλέον τους δίνουν και μία ΔΕΚΟ δώρο), στις μερικές εκατοντάδες ή και δεκάδες χιλιάδες είναι η είδηση. Ακριβώς διότι αυτές οι μικρές συγκριτικά μπίζνες με το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνες που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία του συστήματος με σταθερούς ρυθμούς. Ενώ παράλληλα…δεν τραβάνε την προσοχή της κοινωνίας.

Ξεκίνησα όμως από το τέλος, οπότε πάω κατευθείαν στην ιστορία μας.

Μεταφέρω από το argolika.gr

142.237 ευρώ έδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ιστοσελίδα ellines.com, με την οποία συνδιοργάνωσαν τον περασμένο Οκτώβριο συνέδριο στο ξενοδοχείο Costa Navarino, στην Πύλο.

Και το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα του πολυτελούς ξενοδοχείου…

Στις 31 Δεκεμβρίου πληρώθηκε η πρώτη δόση (54.808,80 €) και πριν από μερικές ημέρες, στις 21 Φεβρουαρίου, τα υπόλοιπα χρήματα (87.748,20 €).

Tα χρήματα δόθηκαν, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», για «Μελέτη διερεύνησης για τη δημιουργία ενδιαφέροντος από ομογενείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επενδυτικές δραστηριότητες κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 » του έργου “Εμπειρογνωμοσύνες /Μελέτες προετοιμασίας νέας προγραμματικής περιόδου 2014- 2020 και σύνδεσης με την υλοποίηση της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου”.

Το συνέδριο είχε γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 με προσκεκλημένους διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού. Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, μεταφέροντας και μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά αλλά και οι Υπουργοί Μιχελάκης, Μαυραγάνης και Ανδριανός.

tat1

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος έκανε ειδικές αναφορές στο παγκόσμιο βεληνεκές των Ελλήνων της διασποράς. Ο ιδρυτής τουellines.com, της “πρώτης διαδικτυακής χώρας στον κόσμο”, Χρήστος Μπάρλας, κλείνοντας το συνέδριο σημείωσε ότι το« ellines.com θα συνεχίσει να ανακαλύπτει τους Έλληνες που ξεχωρίζουν, διακρίνονται και μπορούν».

Γιατί ellines.com; Μα πολύ απλά γιατί το ellines.com είναι παραμάγαζο του Χατζηνικολάου. Αλλά ας δούμε πρώτα τι σημαίνει και το επίσημο μαγαζί Χατζηνικολάου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών:

Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η διαφημιστική δαπάνη της περιφέρειας «μοιράζεται» ως εξής:

Υπό τον τίτλο ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΜΕ αναφέρεται:

Γράφημα Α.Ε. Ταξίδια Καθημερινής 3.444 ευρώ

Τουριστικός Οδηγός της Ελλάδος ΕΠΕ 5.535 ευρώ

TRAVEL TIMES MON ΕΠΕ 1.107 ευρώ

REAL MEDIA Α.Ε.-REAL ESCAPE 12.300 ευρώ

Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. ESPRESSO 6.150 ευρώ

Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Α.Ε. BIG FISH 4.305 ευρώ

Θ. Τσιρόγκας και σία Ο.Ε. who is who 5.166 ευρώ

ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ Α.Ε. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1.722 ευρώ

Σε 22 ραδιοφωνικούς σταθμούς για προβολή προϊόντων:

ΕΛΛΑΔΑ FM 1.494 ευρώ

SKAΪ FM 100,3 10.999 ευρώ

REAL FM A.E. 15.999 ευρώ

ΒΗΜΑ FM AE 7.995 ευρώ

Στο Διαδίκτυο στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΗΣΟΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ELLINES.COM ΜΕΠΕ 12.300 ευρώ και για Προβολή Προϊόντων ΕΝΙΚΟΣ Α.Ε. 12.300 ευρώ.

tat2

Αθροίζοντας τα παραπάνω ποσά προκύπτει ο αριθμός 52.899 ευρώ. Παρεμπιπτόντως η συνολική διαφημιστική δαπάνη της Περιφέρειας ανέρχεται στα 99.324 ευρώ. Άρα, πάνω από τα μισά έχουν πάει σε εταιρείες του ομίλου REAL. Έχουν όμως προηγηθεί, όπως παρέθεσα από τα “Αργολικά“, οι δύο δόσεις του συνολικού ποσού των 142.237 ευρώ για το ellines.com. Άρα το γενικό σύνολο ανέρχεται στα 195.136 ευρώ. Ούτε 200 χιλιάρικα. Ποιος θα ασχοληθεί με τέτοια ευτελή ποσά;

Λογικά θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί στα αθροίσματα μπαίνει και το ellines.com.

Διαβάζουμε από την “ταυτότητα” του site, ότι ιδρυτής του είναι:

H πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για όλους του Έλληνες – από όλον τον κόσμο. Ένας κοινός τόπος συνάντησης για να γνωρίσουμε – και να γνωριστούμε με ανθρώπους που η ρίζα του (μας) είναι ελληνική. Για πρώτη φορά, ένας παγκόσμιος ιστός Ελλήνων που έχουν κατακτήσει την υφήλιο με την προσωπικότητα, την εργατικότητα, την δημιουργικότητα, τις ιδέες τους, την δύναμή τους. Έλληνες που διαπρέπουν σε όλα σημεία του ορίζοντα. Έλληνες που κατήργησαν τα σύνορα. Έλληνες που έχουν δημιουργήσει μια ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ. Μια Ελλάδα που μπορεί να διακρίνεται και να ξεχωρίζει. Οι ellines.com εκμηδενίζουν τις αποστάσεις, καταργούν τα σύνορα και ενώνουν τους Έλληνες. Το ellines.com ανοίγει τα σύνορα μιας καινούργιας «χώρας».

Όλα άρχισαν όταν o Δημοσιογράφος Χρήστος Μπάρλας, προσπαθούσε να ανακαλύψει καθημερινά “καλές ειδήσεις”. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως αναφέρεται και στο site ellines.com: “ανακαλύψαμε πόσοι Έλληνες εκτός συνόρων έχουν «ξεδιπλωθεί» και κατέχουν σημαντικές θέσεις, καθορίζουν τύχες, ανατρέπουν δεδομένα, διαπρέπουν στις επιστήμες, αναδεικνύονται στις τέχνες, καθηλώνουν με τις ιδέες τους, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, αθλητές, εικαστικοί, ζωγράφοι, αστυνομικοί, φωτογράφοι, ηθοποιοί, manager …όλοι αυτοί και ακόμη περισσότεροι που θα ανακαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και που θα προτείνουν και θα αναδείξουν τα ίδια τα μέλη μας – «πολίτες» για πρώτη φoρά θα έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης”

Πόσο το καταφέρνει όλο αυτό το βαρύγδουπο και φιλόδοξο στόχο του; Για την “αποτελεσματικότητά” του αφήνω ασχολίαστα τα στοιχεία που αναφέρονται στο προφίλ του site, στο ίδιο το έγγραφο της απόφασης της Περιφέρειας για τη διαφημιστική δαπάνη των 12.300 ευρώ:

Tο ellines.com είναι η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για όλους τους Έλληνες από όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google analytics ο μέσος όρος επισκεψιμότητας για το

μήνα Φεβρουάριο του ellines.com:

35.954 επισκέψεις

91.017 προβολές σελίδας

Επισκεψιμότητα από 104 χώρες του Κόσμου

Πρόκειται περί αρπαχτής; Όχι δα…

Υποψιάζομαι (για να μην πω είμαι σίγουρος) ότι αρπαχτές δεκάδων χιλιάδων ευρώ σαν την παραπάνω -και σαν την προηγούμενη με τις σχολικές βιβλιοθήκες- θα έχουν γίνει πολλές και θα παραμείνουν στην αφάνεια. Αλλά να μην κοροϊδευόμαστε κι όλας. Μπάστα Νίκο…

ΠΗΓΗ:

«Εθνικισμός”

4 σκέψεις σχετικά με το “Τα δήθεν ανεξάρτητα λ@μόγια της δημοσιοκαφρίλας

  1. Παράθεμα: Τί λέτε ρε αλήτες των ΜΜΕ, τι λές βρε άθλιε Χατζηπαπάρα που χρωστάς τα μαλιοκέφαλά σου και σε καλύπτει το σύστημα που λιβανίζεις ??? | Blog: "Εl

  2. Παράθεμα: Τί λέτε ρε αλήτες των ΜΜΕ, τι λές βρε νικολάκι χατζηπαπάρα που χρωστάς τα μαλιοκέφαλά σου και σε καλύπτει το σύστημα που λιβανίζεις ??? | Blog: &qu

  3. Παράθεμα: Τί λέτε ρε αλήτες των ΜΜΕ, τι λές βρε νικολάκι χατζηπαπάρα που χρωστάς τα μαλιοκέφαλά σου και σε καλύπτει το σύστημα που λιβανίζεις ??? | Blog: &qu

  4. Παράθεμα: Τί λέτε ρε αλήτες των ΜΜΕ, τι λές βρε νικολάκι χατζηπαπάρα που χρωστάς τα μαλιοκέφαλά σου και σε καλύπτει το σύστημα που λιβανίζεις ??? | Blog: &qu

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.