Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τάϊζε πουτάνες για να μην βλέπεις τις κομματιασμένες μανάδες της Σερβίας…

klikΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Τον Μάιο του 1999 η υφήλιος ζούσε έναν ακόμη πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν παραδομένο στους βομβαρδισμούς. Άμαχοι σκοτώνονταν από πυραύλους για να τιμωρηθεί ο κακός Μιλόσεβιτς. Αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβλεπε αυτό το έγκλημα, όπως σήμερα δεν είδε το άλλο στο Φαρμακονήσι. Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ έβλεπε το νέο πρόσωπο της Αμερικής.
Σε όλο τον κόσμο έκαιγαν αμερικανικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για τους βομβαρδισμούς (όχι επειδή όλοι αυτοί ήταν με τον Μιλόσεβιτς), αλλά ο Σταύρος στο περιοδικό που διηύθυνε με τον έτερο Καπαδόκη του σημερινού freepressικού νεοφιλελευθερισμού επέλεξε να κάνει πρωτοσέλιδο την αμερικανική σημαία με τον τίτλο «1999 το νέο πρόσωπο της Αμερικής». Μπροστά από τη σημαία η Πάμελα Άντερσον έβγαινε γυμνή από ένα αυγό, σηματοδοτώντας τηγέννηση της νέας Pax Americana, Life style, αναισθησία, βγάλσιμο της γλώσσας σε όσους δεν αποδέχονταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των βομβαρδισμών. Κάτι ανάλογο άλλωστε γίνεται από τους ίδιους μιντιάρχες για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ευεργεσία των μνημονίων. Μόνο που τη θέση της γυμνής Πάμελα έχουν πάρει τα διαφημιστικά για την ανάπτυξη.

Ο Θεοδωράκης σε εκείνο το τεύχος είχε γράψει ένα άρθρο, κατηγορώντας τους συναδέλφους του «που έκαναν ρεπορτάζ πίσω από τα φιμέ τζάμια των κρατικών Μερσεντές» του Μιλόσεβιτς. Αφού διευκρινίζει πως «ως δημοσιογράφος δεν έχω ταχθεί a priori εναντίον κάθε είδους βομβαρδισμών (σ.σ. εδώ δεν ισχύει το κατά της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται), όπως την εγγραφή μου στην ΕΣΗΕΑ δεν την έχει προσυπογράψει -καλώς ή κακώς- καμία κίνηση ειρήνης και καμιά αντιαμερικανική ένωση παλιών κομμουνιστών ή απόστρατων αξιωματικών», προχωρά σε κριτική για τους απεσταλμένους των Μέσων Ενημέρωσης.

kosovo slaughtered pregnantΦωτό: Η επιτομή της γενοκτονίας. Τα κτήνη του Θεοδωράκη και του Παπανδρέου, εισβάλλουν σε αγροικία οικογένειας Σέρβων. Δολοφονούν τον Παπού τινάζοντας του τα μυαλά στον αέρα (αριστερά). Ήταν ο πιο τυχερός. Κόβουν με τσεκούρι τα πόδια του συζύγου από το γόνατο και κάτω μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του. Τον υποχρεώνουν να παρακολουθεί τον ομαδικό βιασμό και βασανισμό της εγκύου συζύγου του από τα κτήνη του UCK. Στο τέλος ξεριζώνουν από την κοιλιά της μάνας το έμβρυο. Η γενοκτονία έχει ολοκληρωθεί, ο Θεοδωράκης σερβίρει πουτάνες, ο Σημίτης γκλαμουριά, ο Κωστόπουλος σεμινάρια κόκας και ο Παπανδρέου ζεϊμπέκικα.

Σε κάποια από όσα αναφέρεται ο Θεοδωράκης πιθανόν να έχει δίκιο. Αναφέρεται σε φαινόμενα στήριξης του καθεστώτος από δημοσιογράφους που λειτουργούν επικοινωνιακά και όχι δημοσιογραφικά στο Βελιγράδι. Εδώ όμως θα μπορούσε να πει, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Θεοδωράκης καθισμένος οτο γραφείο του με πούρα και γυμνές αφίσες της Πάμελα κρίνει τους πάντες. Αν και δημοσιογράφος ο ίδιος, δεν κάνει τον κόπο να πάρει το άγνωστο τότε σακίδιο του και να πεταχτεί ως το Βελιγράδι για να δει τι εστί βερίκοκο, αλλά κάνει τον θεματοφύλακα της δημοσιογραφίας που στην ουσία δεν έκανε ποτέ. Γράφει χαρακτηριστικά ο υπερδημοσιογράφος του ΚΛΙΚ: «Όταν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ στα δελτία της Κυριακής του Πάσχα δείχνουν μόνο τους ορθόδοξους σέρβους να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και δεν λένε λέξη για το δράμα των προσφύγων παίρνουν αυτομάτως θέση». Αν μία ημέρα ήταν δικαιολογημένα τα ελληνικά ΜΜΕ να δείξουν τους Σέρβους, προφανώς και αυτή ήταν η μέρα του Πάσχα που το θρησκευτικό συναίσθημα επιστρατευόταν απέναντι στον πόλεμο. Αλλά αν αυτό ήταν θέση, η επιμονή του Σταύρου Θεοδωράκη να μην παίρνει θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς τι ήταν;

Τον πειράζουν ακόμα και οι απανωτές ζωντανές συνδέσεις με Βελιγράδι, αφού γράφει: «Μέχρι και σερβικά τραγούδια έμαθαν πολλοί αυτές τις μέρες με τις απανωτές ζωντανές συνδέσεις με την πλατεία στο Βελιγράδι». Στο άρθρο του χρησιμοποιεί την τακτική των ίσων αποστάσεων, δίνοντας κακά παραδείγματα από τις δύο πλευρές του μετώπου, για να σταθεί στο συμπέρασμα όμως της πονηρής ουδετερότητας απέναντι στο έγκλημα των βομβαρδισμών.
Είναι η εποχή που ο Θεοδωράκης είναι ακόμη στον προθάλαμο των εκδοτικών γραφείων και ίσως ανιχνεύει τον τρόπο που μπορεί να μπει. Γράφει λοιπόν μάλλον προφητικά: «Οι δημοσιογράφοι που υπερηφανεύονται για τους φίλους τους από την πλευρά της (κάθε) εξουσίας πληθαίνουν και οι δημοσιογράφοι που είναι αποφασισμένοι να γίνουν δυσάρεστοι και να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά λιγοστεύουν. Όλο πιο συχνά, όλο και πιο πολλοί σε αυτό το επάγγελμα δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό που κάνουν, αλλά ενδιαφέρονται γι’ αυτό που είναι (έλληνες, ορθόδοξοι, κόκκινοι, πράσινοι)».
Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος σήμερα, σε ποια κατηγορία ανήκει ο φίλος του Κώστα και της Δάφνης Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τόσων άλλων, που λέγεται Σταύρος Θεοδωράκης.

ΗοtDoc

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τάϊζε πουτάνες για να μην βλέπεις τις κομματιασμένες μανάδες της Σερβίας…

 1. ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ( Όργανο του θανάτου).

  Το 1999 εγώ εργαζόμουνα σαν φύλακας στο Μόναχο και ειδικά φύλαγα το ταχυδρομείο του Μονάχου και το ΤΕΛΕΚΟΜ, στο οποίο τα βράδια μας είχανε δώσει εντολή να κλείνουν αυτόματα τις κεντρικές εξωτερικές πόρτες και να μην περνάει κανένας μέσα, ειδικά μέσα στο δικό μας γραφείο, ήταν η πόρτα τελείως κλειστή και τα φώτα και παρακολουθούσαμε μέσω κομποιούτερ τα πάντα, παρά μόνο αν κανένας τεχνικός είχε κλιεδί και να περνάει από την πίσω πόρτα την μακρυνή γύρω στα 500 μέτρα…και αν και…λόγω των επισοδείων των βαρβάρων επιδρομών στην τότε Γιουγκοσλαβία.
  Τότε εκεί τα βράδια στα σκοτεινά μου μπήκε η ιδέα για να γράψω αυτό το βιβλίο με τον ειδικό τίτλο…ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ και το έγραφα κάθε βράδυ καθώς μόνος μου μέσα στο σκοτάδι παρακολούθαγα τα γεγονότα….και ακούγωντας τκο ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ να παίζει μουσικές συμφωνίες και εκεί άκουσα στα ξαφνικά του Σούμπερτ την συμφωνία, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ, κάτι που με επιρέασε ψυχικά.
  Το βιβλίο αυτό το έστειλα σε πολλούς μεγάλους και τρανούς και πολιτικούς και άλλους και όσοι το βλέπανε το αγοράζανε μόνο και μόνο από τον τίτλο…ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666…
  Από τότε ζητάω να διαλυθεί το ΝΑΤΟ ο μεγαλύτερος δολοφονικός οργανισμός της ανθρωπότητας…εγώ ένα θυμα των ΛΥΚΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ και συμπαθής πολίτης της μέχρι τότε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ…όπως ζητούσα να διαλυθεί και η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…Μια διεθνή πουτάνα χωρίς όνομα χασισωμένη, ναρκωμένη και διευθαρμένη στα χέρια των διεθνών νταβατζήδων και λύκων της μασονίας….ΑΝΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ και ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ και με ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ και με ΒΑΡΙΑ ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ.
  ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΒΑ ΚΑΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ.
  Η ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ.
  Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.
  ΟΧΛΟΣ…ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ….ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΝΑΤΟ….ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ….
  Από ποιον κινδυνεύουνε οι ευρωπαικές χώρες και χρειάζονται σήμερα να έχουν έναν ΒΑΡΒΑΡΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΤΟ;
  ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΒΡΙΟΑΜΕΡΙΚΑΜΟΜΑΦΙΑΣ.
  ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ…ΗΘΙΚΟΣ…ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ…
  Διαβάστε τον Γερμανό ΦΡΙΔΕΡΙΚΟ ΝΙΤΣΕ..ΤΟΝ .ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ και ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.