Ποιοι εργαζόμενοι δεν θα πληγούν από τη συρρίκνωση του Δημοσίου και ποιες υπηρεσίες θα ενισχυθούν

Η συρρίκνωση των δομών του δημοσίου έχει αγγίξει ένα ποσοστό ύψους περίπου 40% συνολικά, ενώ, υπενθυμίζεται ότι έως τα τέλη του 2014, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα ανέλθουν στις 15.000, αριθμός ο οποίος αποτελεί μέρος των «μνημονιακών δεσμεύσεων» της κυβέρνησης.

Πλήθος υπηρεσιών και ειδικοτήτων εργαζομένων έχει πληγεί από τις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, ωστόσο, συγκεκριμένες δομές, όχι μόνο δεν έχουν υποστεί το λεγόμενο downsizing και δεν έχουν αποτελέσει μέρος σχετικών σεναρίων που αφορούν το μέλλον, αλλά επιπλέον έχουν ενισχυθεί ως προς τις αρμοδιότητές τους. Πρόκειται για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για την στελέχωση των οποίων έχει εκτιμηθεί πως θα καταγράψει… αυξητικές τάσεις.

Άλλωστε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένως εξάρει τους υπαλλήλους των ΚΕΠ για «το αίσθημα εξυπηρέτησης του πολίτη η οποία τους διακρίνει, κάτι που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες», όπως έχει πει χαρακτηριστικά.

Στις προτεραιότητες του αρμόδιου υπουργείου κατέχει υψηλή θέση η αναβάθμιση των ΚΕΠ με την παροχή υπηρεσιών on-line, με στόχο την ακόμη καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ στο σχεδιασμό της ουσιαστικής αναβάθμισης της ηλεκτρονικής πύλης ΕΡΜΗΣ, εντάσσεται η παροχή του συνόλου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες μέσω των ΚΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, μετά την 27η Μαΐου, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των ΚΕΠ για τα ακόλουθα:
• Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ.
• Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές (η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014):
α) Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β) Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ) Πρόγραμμα εκδρομών
δ) Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε) Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

Νωρίτερα στα ΚΕΠ είχαν δοθεί αρμοδιότητες για: :
• Πιστοποιητικά δημοτολογίου
• Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
• Βεβαίωση γέννησης
• Βεβαίωση ιθαγένειας
• Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ
• Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ
• Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ποιοι εργαζόμενοι δεν θα πληγούν από τη συρρίκνωση του Δημοσίου και ποιες υπηρεσίες θα ενισχυθούν

 1. ΑΝΑΔΙΟΡΓΝΑΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΣΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΧΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΛΗΘΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ Η ΤΡΙΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΛΗ.
  ΑΡΑ 250.000 ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ. Η 300.000 ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ…ΚΑΙ …ΚΑΙ..ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΜΕ ΤΡΥΠΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΛΛΑ.

  ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΣΑΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ….ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΟΦΙΟ ΓΑΤΙ….

  ΔΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΛΑΔΕΣ…
  ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ…ΤΟ ΞΕΡΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΑΤΙ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.