Ακόμα μια «τεράστια νίκη» της «μάχης» των Σαμαροβενιζέλων: Ένας στους τρεις εργαζόμενους αμοίβεται με 300 ευρώ…

Ακόμα μια «τεράστια νίκη» της «μάχης» των Σαμαροβενιζέλων: Ένας στους τρεις εργαζόμενους αμοίβεται με 300 ευρώ…

Μα πόση «επιτυχία» να αντέξει κανείς από αυτή την κυβέρνηση… Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μας… βομβαρδίζουν καθημερινά μέσω των αγαπημένων τους ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών για τις «μάχες» που δίνουν για την οικονομική σωτηρία της χώρας… Και πως πλέον κέρδισαν και πανηγυρίζουν τις «νίκες» τους… Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους «θριαμβευτές» Σαμαροβενιζέλους

 

Ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με 300 ευρώ καθαρά (έως 440 μεικτά) αφού απασχολείται με ευέλικτες μορφές εργασίας (μειωμένο ωράριο, μερική απασχόληση, ενοικίαση, εκ περιτροπής εργασία), σύμφωνα με τα στοιχεία – σοκ μελέτης του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εργατικός μισθός έχει συρρικνωθεί σημαντικά, μέσω των ευέλικτων και φθηνών εργασιακών σχέσεων που επέβαλαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις των μνημονίων.

Όπως παρατηρεί ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης «η υψηλή ανεργία αναγκάζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να προσφεύγουν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, κατάσταση που αφορά περίπου 500.000 άτομα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά εργαζομένων, αυτή των 300 ευρώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ετήσιες αποδοχές στην Ελλάδα το 2014 ήταν μικρότερες από αυτές της Σλοβενίας (24.472 ευρώ) και της Κύπρου (22.740 ευρώ). Ειδικότερα, ανέρχονται σε 21.930 ευρώ, έναντι περίπου 34.584 ευρώ στην Ισπανία, 38.964 ευρώ στη Γερμανία, 44.377 στην Ιρλανδία και 49.256 στη Γαλλία.

Αυτές είναι οι «μάχες» που κερδίζουν οι πολιτικάντηδες της δεκάρας… Για τα κομματικό στρατό όμως στο Δημόσιο τρέχουν οι υποκριτές… Έτσι απλά…

 

source

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.