ΕΝΦΙΑ: Έρχεται κι εδώ το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Είναι ο μόνος αναίμακτος τρόπος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη φορολογική λεηλασία της κυβερνητικής χούντας.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στον ΦΟΒΟ και στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ που μας επιβάλουν!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Θέλουν να μας εξαθλιώσουν τα βρωμερά σκουλίκια της κυβερνητικής συμμορίας και οι δημοσιογραφικές πουτάνες τους!


Α Ν Τ Ι Σ Τ Ε Κ Ο Μ Α Σ Τ Ε!

Α Κ Κ Ο Μ Μ Α Τ Ι Σ Τ Α!

 

Υ.Γ. Και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! 

30 ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝ;;;;;;;;

Η αγανάκτηση σε συνδυασμό με την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στη νέα »πολιτική» της Κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει οργανώσεις και διάφορους νομικούς και φοροτεχνικούς με σκοπό να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο κίνημα κατά του ΕΝΦΙΑ, αντίστοιχο του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

«Η ουσία είναι ότι συγκροτείται πάλι ένα πολύ μεγάλο όσο και πλατύ μέτωπο για να ξανασυσταθεί ένα κίνημα αντίστοιχο με αυτό της προηγούμενης περιόδου» λέει ο Κώστας Μαρματάκης από τους «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια».

Η ιστορία με τον ΕΝΦΙΑ δεν φαίνεται να έχει καλό τέλος για την κυβέρνηση. Ήδη απ’ άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Ελλάδα συγκροτείται ένα νέο κίνημα ενάντια στον φόρο ακινήτων που θα πάρει σάρκα και οστά με τη μορφή προσφυγών.

Ο ΕΝΦΙΑ αποδεικνύεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, ενεργοποιώντας ένα κινηματικό κύμα. 

Με αφορμή το νέο… χαράτσι ο κόσμος εκφράζει την δυσφορία του για την συνολική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στον φορολογικό τομέα. Μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά αφού η κυβέρνηση ζητά χρήματα που δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην πληρώνει και τα ταμεία να μένουν άδεια.

Τα πρώτα δείγματα συμμετοχής είναι άκρως εντυπωσιακά. Συνολικά 45 συλλογικότητες (δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά.) έδωσαν το «παρών» στην πετυχημένη παναττική συνάντηση συντονισμού που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας το Σάββατο. 

«Η ουσία είναι ότι συγκροτείται πάλι ένα πολύ μεγάλο όσο και πλατύ μέτωπο για να ξανασυσταθεί ένα κίνημα αντίστοιχο με αυτό της περιόδου με τα χαράτσια» λέει ο Κώστας Μαρματάκης από τους «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια».

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε ο άδικος, αντισυνταγματικός και ταξικά μεροληπτικός χαρακτήρας του ΕΝΦΙΑ.

Νομικοί, φοροτεχνικοί και οικονομολόγοι τεκμηρίωσαν με την ανάλυσή τους ότι το νέο αυτό χαράτσι αποτελεί μέρος της γενικότερης επίθεσης ενάντια στο εισόδημα των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων στρωμάτων, του πληθυσμού της υπαίθρου. 

Κύριο, όμως, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο συντονισμός της δράσης των συλλογικοτήτων για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κινηματικό κύμα που θα «σαρώσει» όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές. Άλλωστε το κυρίαρχο σύνθημα είναι σαφές: «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Δίκαιη φορολόγηση – Να πληρώσουν οι πλούσιοι».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο κίνημα συμπληρώνεται και από την απαραίτητη νομική τεχνογνωσία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του (dsa.gr) έναν σαφή οδηγό για την άσκηση προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. 

Οι οδηγίες απευθύνονται αποκλειστικά σε πρόσωπα που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν δύνανται να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν στις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς, αφενός την «ενδικοφανή προσφυγή» κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφετέρου να ζητήσουν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας. 

«Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες σε όλη την προσπάθεια που ξεκινάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», τονίζει στην εφημερίδα μας η Κατερίνα Κνήτου από τους «Δικηγόρους ενάντια στα Χαράτσια – Κατοικία SOS», ενημερώνοντας ότι θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο νέες οδηγίες ενδικοφανούς προσφυγής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρματάκη, η τεράστια εμπειρία του κινήματος ενάντια στο «χαράτσι της ΔΕΗ» αποτελεί τη βασικότερη παρακαταθήκη και οδηγό για τις επικείμενες δράσεις: Πολυμορφία πρωτοβουλιών, Αυτονομία-Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη αλλά και Συντονισμός επεξεργασιών και δράσεων.

Πρόγραμμα παρεμβάσεων

Αμεση διοργάνωση εκδηλώσεων-συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Κάλεσμα σε Παναττική Μέρα Παρέμβασης (συλλαλητήρια, συμβολικές καταλήψεις ή διανομή έντυπου υλικού) στις ΔΟΥ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις τράπεζες το διήμερο Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).

Συγκρότηση επιστημονικής ομάδας (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.