Η ανθρωπότητα εισέρχεται σε παγκόσμια σύγκρουση…

 Έχει κανείς από τους κυβερνώντες συνειδητοποιήσει οτι από το Χαλιφάτο μας χωρίζει μόνον η Τουρκία;;;

την ώρα που εμείς και οι κυπριοι αδελφοι.. αφοπλιζομαστε..το χαλιφατο συνελληνες εξεθρεψε ..εκπαιδευσε..στελεχωσε η τουρκια… δηλαδη ο ερντογαν… δηλαδη ο αρχηγος της μουσουλμανικής αδελφοτητας

Η ανθρωπότητα εισέρχεται σε παγκόσμια σύγκρουση…  Και το Ελληνικό πολιτικό σύστημα κοιμάται !!!

 

Έχει κανείς από τους κυβερνώντες συνειδητοποιήσει (πραγματικά συνειδητοποιήσει, όχι τηλεοπτικά…) ότι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών και ότι από το Χαλιφάτο μας χωρίζει μόνον η Τουρκία;

Ότι 130.000 Σύροι και Κούρδοι πρόσφυγες προωθούνται τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία και ότι μπορεί σε λίγες εβδομάδες να εμφανισθούν στον Έβρο ή στο Αιγαίο;
Κι όταν η Τουρκία τελικά συρθεί ή διολισθήσει προς την πλευρά των τζιχαντιστών, το Χαλιφάτο θα βρεθεί στο Αιγαίο και στον Έβρο;

Σοβαροί άνθρωποι εκφράζουν την κατάπληξή τους και τη βαθιά ανησυχία τους για την απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης, στρατηγικού σχεδιασμού, λήψης οποιουδήποτε μέτρου από την Ελληνική κυβέρνηση.
Δεν ακούσαμε απολύτως κανένα μέτρο ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας, περιφρούρησης των σημείων διέλευσης λαθρομεταναστών, ηυξημένης επαγρύπνησης των ενόπλων δυνάμεων. Στα ελληνικά αεροδρόμια τα διαβατήρια ελέγχουν αεροσυνοδοί…

Η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης από τους ιθύνοντες στην πραγματικότητα εκφράζει απουσία γεωπολιτικής σκέψης και αναλυτικής ικανότητας. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα διαμορφώθηκε αναξιοκρατικά, διακατέχεται δε από αυτισμό, κομματική και πελατειακή λογική, άγνοια του διεθνούς περιβάλλοντος. Ο ελληνικός στρουθοκαμηλισμός, που συνοδεύεται συχνά από γελοία καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των διαφόρων ιθυνόντων, δεν αναιρεί όμως τη διεθνή πραγματικότητα.

Ο άνθρωπος τείνει να αποφεύγει να σκέπτεται τα δυσάρεστα. Όταν, όμως, αυτά πλησιάσουν, είναι ψυχολογικά απροετοίμαστος. Τα κράτη, που έχουν ως βασική αποστολή την εγγύηση της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών τους, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να προβλέπουν και να αναλύουν τα διάφορα «σενάρια» στη γεωπολιτική ασταθή περίοδο που διανύουμε. Τα σοβαρά κράτη, είτε μικρά όπως η Ελβετία και το Ισραήλ, είτε μεγάλα όπως οι ΗΠΑ ή η Ρωσία, έχουν συγκεκριμένα όργανα για το σχεδιασμό της εξωτερικής και αμυντικής τους πολιτικής.

Εδώ αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν συζητήσεις καφενειακού επιπέδου, πολιτικοί καφενειακού επιπέδου, αντιλήψεις καφενειακού επιπέδου. Αυτοσχεδιασμός, προχειρότητα, εκ των υστέρων αντίδραση, πολιτική Επιμηθέως.

Εδώ τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς ασχολούνται με κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως η διαμάχη Δούρου – Κυριάκου, αν ο Κουβέλης θα δεήσει να μας αποκαλύψει αν θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή οι… θέσεις του «Ποταμιού»!
Το πρόβλημα είναι ότι το καφενείον «Η Ωραία Ελλάς» περιβάλλεται από διεθνείς φλόγες…

 

Μελέτης Μελετόπουλος 

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ανθρωπότητα εισέρχεται σε παγκόσμια σύγκρουση…

 1. ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ

    Αθήνα 1η Οκτωβρίου 2014.
  
  
  
              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  

  Τη χαρά της μητρότητας μπορούν να νιώσουν πλέον και τα εκατομμύρια των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, αρκεί να διαγνώσουν έγκαιρα το πρόβλημα.

  Αυτό τονίζουν οι γυναικολόγοι, που θεωρούν το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών ως μία από τις κύριες αιτίες της γυναικείας υπογονιμότητας.

  Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το σύνδρομο πλήττει το 5-10% των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας (18-45 ετών).

  «Σήμερα υπάρχει λύση, αρκεί το σύνδρομο να διαγνωστεί έγκαιρα και να μη ταλαιπωρηθεί η γυναίκα σε ατέρμονες εξετάσεις και θεραπείες που δεν έχουν σχέση με τις πολυκυστικές ωοθήκες»τονίζειο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς και συμπληρώνει

  «Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου βοηθά τις περισσότερες γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, κατά 90%, να μείνουν έγκυες, εκτός εάν υπάρχουν άλλοι πιο σοβαροί παράγοντες που συμβάλουν στην υπογονιμότητα» .

      ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ -ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
  

  Η έγκαιρη διάγνωση του συνδρόμου, μπορεί να γίνει αρκεί η γυναίκα να παρατηρήσει αν έχει κάποια από τα βασικά συμπτώματα. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα δεν είναι πάντα ιδιαίτερα εμφανή και συχνά μπορεί να είναι παραπλανητικά.

  Σύμφωνα με τους γυναικολόγους τα βασικά συμπτώματα του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών είναι:

  Κύκλοι άνω των 30 ημερών και ελαφρά ακανόνιστοι
  Αυξημένη τριχοφυΐα
  Ακμή
  Λιπαρό δέρμα
  Αύξηση του σωματικού βάρους, κυρίως στην κοιλιακή χώρα
  Προβλήματα ωορρηξίας
  Αποβολές
  Τριχόπτωση
  Προβλήματα υπογονιμότητας
  

  «Οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορούν να διαγνωστούν με υπερηχογράφημα και με ορμονικό προσδιορισμό συγκεκριμένων ορμονών μέσω μίας εξέτασης αίματος στην αρχή του κύκλου»αναφέρει ο Δρ.Χανδακάς και προσθέτει

  « Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα οι γυναίκες που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , είναι ότι οι περισσότεροι γιατροί στους οποίους απευθύνονται προσπαθούν να θεραπεύσουν ένα σύμπτωμα, π.χ. την ακμή η το λιπαρό δέρμα και όχι την αιτία της πάθησης» .

   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  

  Σήμερα, υπάρχει τρόπος θεραπείας για τις πολυκυστικές ωοθήκες, με φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Η ενδεδειγμένη θεραπεία θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τον γυναικολόγο και μετά από την διεξαγωγή εργαστηριακών και αιματολογικών εξετάσεων.
  «Για τις γυναίκες που δεν επιθυμούν να μείνουν έγκυες, οι ακανόνιστες περίοδοι, η ακμή και η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ελαφρύ αντισυλληπτικό χάπι» εξηγεί ο Δρ Χανδακάς και καταλήγει

  « Αντίθετα οι γυναίκες που προσπαθούν να επιτύχουν μία εγκυμοσύνη, θα πρέπει να υποβληθούν σε συγκεκριμένη φαρμακευτική θεραπεία την οποία θα αποφασίσουν με το γιατρός τους».

  Σύμφωνα με τους γυναικολόγους οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες που προσπαθούν να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

   Οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι η πιο κοινή αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες που δεν κάνουν ωορρηξία
  Πρέπει να συζητήσουν με το γιατρό τους, πριν επιχειρήσουν μία εγκυμοσύνη
  Να διατηρούν ένα ιδανικό σωματικό βάρος
  Ο κίνδυνος αποβολής είναι υψηλότερος σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες,
   Η πρόκληση ωορρηξίας σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ενέχει κινδύνους
   Οι περισσότερες γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, κατά 90%, θα μείνουν έγκυες.
  

  http://www.drchandakas.gr τηλ 210 6436258

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

                           Αθήνα 1η Οκτωβρίου 2014.
  

              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  

  Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους καθώς χτυπά, αν και σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, και τους άνδρες!

  Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) Καθηγήτρια Χειρουργός Μαστολόγος Ογκολόγος κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του 4ουκύκλου της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου.

  «Και οι άνδρες πλήττονται από τον καρκίνο του μαστού, σε μικρό ν ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά δυστυχώς δεν τον προσέχουν και προσέρχονται στον Μαστολόγο σε προχωρημένο στάδιο» ανέφερε η κ Μουζάκα και πρόσθεσε.

  «Γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι άνδρες πάνω σ’ αυτό το θέμα. Οι λόγοι της καθυστερημένης προσέλευσης συνδέονται με την άγνοια των ανδρών ότι καρκίνος του μαστού μπορεί να χτυπήσει και αυτούς».

        ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΝΡΙΚΟ ΣΤΗΘΟΣ
  

  Σύμφωνα με τους Mαστολόγους τα συμπτώματα που προκαλεί ο καρκίνος στο ανδρικό στήθος είναι:

  Ανώδυνο ψηλαφητό ογκίδιο συνήθως κάτω από την περιοχή της θηλής και της θηλαίας άλω 
  Αλλαγή μεγέθους και σχήματος 
  Εξέλκωση του δέρματος 
  Έκκριμα από τη θηλή 
  Εισολκή της θηλής 
  Εξάνθημα
  Ψηλαφητοί μασχαλιαίοι λεμφαδένες μπορεί να αποτελούν την μοναδική κλινική εκδήλωση ενός καρκίνου του μαστού
  

  Δυστυχώς λόγω του μικρού μεγέθους η νόσος επεκτείνεται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα οι άνδρες να έχουν χειρότερη πρόγνωση από τις γυναίκες.

  Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, η ολοκλήρωση των οποίων- σύμφωνα με τον διευθυντής της κ. Βασίλη Γεωργούντζο στέφθηκε με επιτυχία, ο γενικός ιατρός κ Ευάγγελος Φραγκούλης, τόνισε σε σχέση με τις γνωστές εξαγγελίες του ΕΟΠΥΥ για το θέμα των ιατρικών εξετάσεων, ότι «σε περιόδους ύφεσης πρέπει να γίνεται ιεράρχηση στην κατανομή των πόρων, διότι η πρόληψη κοστίζει πολύ λιγότερο της θεραπείας».

  Ο κ. Γεώργιος Μπέλλος, Συντονιστής Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, αναφέρθηκε στη σημασία του οικογενειακού ιατρού στο μείζον πρόβλημα δημόσιας αλλά και ατομικής υγείας που είναι ο καρκίνος του μαστού.

  «Ο οικογενειακός ιατρός ανέφερε, έχει μια κομβικής σημασίας θέση στον καρκίνο του μαστού λόγω της εμπιστοσύνης των ασθενών του στο πρόσωπό του, τη δεξιότητα του να διαχειρίζεται χρόνια νοσήματα, αλλά και την ολιστική προσέγγιση που έχει στην υγεία και τη νόσο».

  Πρόσθεσε δε « ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει καινοτόμος προσέγγιση της νόσου δια μέσου μοριακής αιτιολόγησης. Αυτού του είδους η προσέγγιση (της προσωποποιημένης ή εξατομικευμένης ιατρικής) έχει επιφέρει και θα επιφέρει τεκτονικού μεγέθους αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των καρκινοπαθών. Η περίπτωση της Αντζελίνας Τζολή συμπλήρωσε, και οι επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, με σκοπό την αποφυγή της νόσου. Το γεγονός αυτό επηρέασε την παγκόσμια κοινότητα στην εγρήγορση της στα ζητήματα της γονιδιακής και επιγονιδιακής δομής και γνώσης».

  Από την πλευρά του ο κ. Ξενοφών Βακάλης, Στρατιωτικός ιατρός, τ. Δ/ντης του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του 401 ΓΣΝΑ και Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αναφέρθηκε στη μερική ακτινοβόληση του μαστού μετά από συντηρητική χειρουργική επέμβαση.

  «Η μέθοδος αυτή, όπως εξήγησε ο κ Βακάλης, που είναι ελπιδοφόρα αφού θα επιτρέπει στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ολοκληρώνουν την ακτινοθεραπεία τους μόνο μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ η κλασσική μέθοδος ακτινοθεραπείας απαιτεί έξι εβδομάδες».

  Οι εργαζόμενες ασθενείς, αλλά και οι γυναίκες που μένουν σε μεγάλη απόσταση από τα Ακτινοθεραπευτικά Κέντρα θα διευκολύνονται με αυτή τη μέθοδο πάρα πολύ. Οι έρευνες που μελέτησαν την αποτελεσματικότητα και την τοξικότητα της μερικής ακτινοβόλησης του μαστού, έχουν δώσει ισάξια αποτελέσματα με την κλασσική μέθοδο. Απομένει λοιπόν να περιμένουμε λίγο χρόνο ακόμα, για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών και να αρχίσει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

  Τέλος ο κ. Λίνο Τάραντο, επίσης Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος από το Νοσοκομείο Υγεία αναφέρθηκε και επέμεινε στην εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

  http://www.mastologia.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.