Bόλτα… για ψήφο εμπιστοσύνης!!!

3 σκέψεις σχετικά με το “Bόλτα… για ψήφο εμπιστοσύνης!!!

 1. Πως να διαγράψετε τις κλήσεις σας, με νόμιμο τρόπο, στην ψωροκώσταινα !!!!

  ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΗ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΣΜΑΤΑ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΄Η ΦΙΛΟΙ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

  Υπάρχει νόμιμη οδός και μάλιστα με τη συγκατάθεση και την παρότρυνση του «Συνηγόρου του Πολίτη». Δείτε την απόφαση που θα μετατραπεί σε χρήσιμο εργαλείο στα χέρια σας σε περίπτωση που βρεθείτε σε ανάλογη θέση.

  Όπως θα διαβάσετε και στην απόφαση που ακολουθεί, συχνά, παραλαμβάνετε μια ειδοποίηση για πληρωμή κλήσης η οποία σας είχε καταλογιστεί πριν από πολλά χρόνια. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πλήθος προβλημάτων καθώς βρίσκεστε στη θέση να μην θυμάστε καν αν είχατε επισκεφτεί τον συγκεκριμένο δήμο.

  Ποιο είναι επομένως το μυστικό; Ζητάτε από τον δήμο που σας επέβαλε το πρόστιμο ένα αντίγραφο της κλήσης και ψάχνετε να διαπιστώσετε αν έχουν αναγραφεί όλα τα στοιχεία της παράβασης. Αν λείπει κάτι, μπορείτε να αξιώσετε διαγραφή του προστίμου. Δείτε και το κείμενο του συνηγόρου και θα καταλάβετε με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει. Και μπορεί να γίνει διότι έχουν ήδη συμμορφωθεί μεγάλοι δήμοι μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αθηναίων.

  Πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο, αµφισβητώντας πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης που τους επιβλήθηκαν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αποδείξουν το βάσιµο των ισχυρισµών τους, καθώς η παράβαση φέρεται να είχε πραγµατοποιηθεί πριν από πολλά έτη.

  Ο Συνήγορος του Πολίτη υπέδειξε στους πολίτες να ζητήσουν από τις υπηρεσίες των ∆ήµων αντίγραφα των κλήσεων-πράξεων βεβαίωσης παράβασης οχήµατος- προκειµένου να ελέγξουν το περιεχόµενο αυτών.

  Συγκεκριµένα, τους προέτρεψε να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήµατος ιδιοκτησίας τους, όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, µε τα στοιχεία αυτού όπως αναγράφονται στις κλήσεις. Επίσης, πληροφόρησε τους πρoσφεύγοντες να ελέγξουν το περιεχόµενο της κλήσης και κυρίως εάν ήταν όλα τα πεδία αυτής πλήρως συµπληρωµένα. Από τον έλεγχο στο περιεχόµενο των κλήσεων που διενήργησαν οι πολίτες διαπιστώθηκε ότι:

  (α) είτε ότι οι κλήσεις, βάσει των οποίων τους είχε επιβληθεί το πρόστιµο, δεν περιείχαν σωστά τα στοιχεία του οχήµατός τους (π.χ. αριθµός κυκλοφορίας, µάρκα, χρώµα),

  (β) είτε ότι δεν είχε προσδιοριστεί επακριβώς η θέση του οχήµατος σε σχέση µε τη περιοχή ισχύος της σήµανσης (π.χ. µη αναγραφή του αριθµού της οδού), ή/και

  (γ) ότι οι κλήσεις δεν περιείχαν άλλα στοιχεία της παράβασης (π.χ. ποινή). Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήµανε στις αρµόδιες υπηρεσίες των ∆ήµων ότι µε βάση το ισχύον νοµικό πλαίσιο (υπ΄ αριθµ. 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 & 104 του ΚΟΚ), στην κλήση θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισµό του οχήµατος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε.

  Επιπλέον, διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις εκείνες που το αρµόδιο διοικητικό όργανο, το οποίο έχει την ευθύνη της ορθής αναγραφής στην κλήση όλων των στοιχείων που προβλέπει ο νόµος, αναγράφει εσφαλµένα ή ελλιπή στοιχεία, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα. Συνεπώς, τόνισε ότι, όταν συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, η αρµόδια για την είσπραξη αρχή οφείλει να µην προβαίνει στην είσπραξη του προστίµου, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης γίνεται αυτό αντιληπτό.

  Κατόπιν των ανωτέρω οι οικονοµικές υπηρεσίες των ∆ήµων (Αθηναίων, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγµένης, Σιντικής, Βέροιας) αποδέχθηκαν τις προτάσεις της Αρχής και προέβησαν στη διαγραφή οφειλών από πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο Σαμαράς ονειρεύται να είναι πρωθυπουργός μέχρι το 2020…

  Σε μία ομιλία, που ο Αντώνης Σαμαράς δεν ξέχασε ούτε να προσβάλλει όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, ούτε να θυμίσει πόσο φασίστας είναι εξαπολύοντας ξενοφοβικές κορώνες, η ΝΔ γιόρτασε τα σαράντα της χρόνια, με καλεσμένους επιπέδου, όπως ο Κώστας Καραμανλής, Κώστας Μητσοτάκη και Θοδωρής Ρουσόπουλος!
  «Βγαίνουμε από την κρίση για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που…
  πεινάνε έξι εκατομμύρια Έλληνες!
  Αποκάλεσε υποτιμητικά πάλι όσους ανθρώπους διαδηλώνουν, «ανθρώπου του πεζοδρομίου», και πρόταξε την επιχειρηματικότητα τύπου Start-up ως την ελπίδα των νέων, που πλέον όπως είπε δεν πρέπει να τους απασχολεί πόσο θα είναι ο κατώτατος μισθός……
  Δεν έλειψε να ικανοποιήσει την πολυπληθή πλέον ακροδεξιά μερίδα του κόμματος του, εξαπολύοντας επίθεση στους μετανάστες και σε όσα κόμματα τους υποστηρίζουν, δείχνοντας τους ως υπεύθυνους για την ανεργία των Ελλήνων.
  Πολύ γέλιο προκάλεσε η αποστροφή του, ότι οι ‘τρομοκράτες» επιλέγουν στελέχη της ΝΔ, ως στόχους και σήμερα, αφού πλην των γραφείων της ΝΔ, η τρομοσεναριολογία λέει πως τελευταίοι στόχοι ήταν οι Μαρινάκης, Φέσσας που μάλλον κατά Σαμαρά είναι μέλη της ΝΔ!
  Τέλος παραδέχθηκε ότι έχει βυθίσει τους Έλληνες στην εξαθλίωση, αλλά ζήτησε χρόνο για να αποκαταστήσει τις αδικίες, δίνοντας όραμα ότι στο μέλλον θα πουλάμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλο τον κόσμο. Ενώ εντύπωση προκάλεσε μιλώντας για τα σχέδια του για Συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι πιστεύει ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός έως το 2016, και τότε θα ξανακερδίσει τις εκλογές!
  Τότε, ένα τρανταχτό χαχανητό ακούστηκε από όλη την επικράτεια!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.