Προκηρύξεις για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Σειρά από προσλήψεις προβλέπουν οι προκηρύξεις από φορείς του Δημοσίου που είναι ανοιχτές για αιτήσεις. Οι προκηρύξεις αφορούν προσλήψεις σε δήμους, Πανεπιστήμια αλλά και γενικότερα δημόσιους φορείς. Στο συνοπτικό αρχείο μπορείτε να βρείτε τις θέσεις, link για την προκήρυξη και τα δικαιολογητικά.

Οι φορείς στους οποίους αφορούν οι προκηρύξεις του Δημοσίου:

 

ΔΕΔΔΗΕ : Πρόσληψη 540 ατόμων

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Πρόσληψη 5 ατόμων

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Πρόσληψη 7 ατόμων

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Πρόσληψη 7 ατόμων

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Πρόσληψη 4 ατόμων

10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων: Πρόσληψη 1 ατόμου

ΙΒ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων: Πρόσληψη 1 ατόμου

Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν ) Κύμης: Πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ): Πλήρωση θέσεων Διδακτικού Προσωπικού

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΛΚΕ ΑΠΘ): Πρόσληψη 5 ατόμων

Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ): Σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου

Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ): Σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου

Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης: Σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου ….

Τ.Ε.Ι Ηπείρου: Πρόσληψη 2 ατόμων

T.E.I Δυτικής Ελλάδας: Προκήρυξη Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Προκήρυξη 1 θέσης γιατρού

Δήμος Πειραιά: Πρόσληψη 30 ατόμων

Δήμος Π. Φαλήρου: Πρόσληψη 40 ατόμων

Δήμος Ν. Κυνουρίας: Πρόσληψη 1 ατόμου

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Πρόσληψη 2 ατόμων

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων: Πρόσληψη 1 ατόμου

Δήμος Μυλοποτάμου: Πρόσληψη 2 ατόμων

Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου: Πρόσληψη 4 ατόμων

Δήμος Στυλίδας: Πρόσληψη 1 ατόμου

Δήμος Σοφάδων: Πρόσληψη 1 ατόμου

Δήμος Νάουσας: Πλήρωση 1 θέσης ειδικού συνεργάτη

Δήμος Μαραθώνα: Πρόσληψη 1 ειδικού συνεργάτη

Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Π. Φαλήρου»: Πρόσληψη 17 ατόμων

Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων»: Πρόσληψη 4 ατόμων

Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου ( Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.): Πρόσληψη 10 ατόμων

Δείτε εδώ το αρχείο με τις προκηρύξεις.

Ημέρες καριέρας από τη Ryanair

Στα Χανιά (την 31η Οκτωβρίου), στη Θεσσαλονίκη (στις 29 Οκτωβρίου) και στην Αθήνα (στις 20 Οκτωβρίου) θα βρεθούν τα στελέχη της εταιρείας Crew Link, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με Ελληνες που επιθυμούν να εργαστούν στη Ryanair.

Η ιρλανδική εταιρεία επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναζητήσει προσωπικό, ενάμιση μήνα περίπου μετά την τελευταία Ημέρα Καριέρας που είχε πραγματοποιήσει στις 20 Αυγούστου.

Πληροφορίες στο τηλ. +353 1 895 2065, ή στο e-mail: Recruit@crewlink.ie

Media Markt: Πωλητές στο Διαδίκτυο και στο κατάστημα Περιστερίου

Νέους συνεργάτες θα εντάξει στο δυναμικό της εταιρεία Media Markt. Ειδικότερα, η εταιρεία θα προσλάβει Call Center Executive για το Μαρούσι και πωλητές/πωλήτριες για το κατάστημά της στο Περιστέρι.

Οι νέοι συνεργάτες θα ενταχθούν στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και θα επικοινωνούν με πελάτες που επιλέγουν την πλατφόρμα e-commerce για να κάνουν τις αγορές τους. Παράλληλα θα αναγνωρίζουν τις αγοραστικές ανάγκες των πελατών και θα προτείνουν εναλλακτικές λύσεις ικανοποίησής τους.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εργαστεί ως πωλητές σε κατάστημα λιανικής ή να έχουν εμπειρία σε call center σε προϊόντα τεχνολογίας όπως υπολογιστές, tablet, smartphones. Ακόμη, θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση Η/Υ, MS office, καλή γνώση Αγγλικών, επικοινωνιακή ικανότητα και προσαρμοστικότητα, ενώ οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Πωλητές/Πωλήτριες

Οι νέοι συνεργάτες θα απασχοληθούν στο Τμήμα Κινητής και Σταθερής Τηλεφωνίας (πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης) στο Κατάστημα του Περιστερίου. Οι προσληφθέντες θα συμβουλεύουν τους πελάτες της εταιρείας σχετικά με τα προϊόντα. Απαραίτητο είναι να διαθέτουν την τεχνογνωσία, επαγγελματισμό και τη διάθεση για εξυπηρέτηση.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ, καλή γνώση Αγγλικών, προϋπηρεσία στο χώρο της τηλεφωνίας, επιθυμητές είναι και οι σπουδές πέραν του Λυκείου (κατά προτίμηση σε οικονομική κατεύθυνση).

Παράλληλα, η εταιρεία θα εντάξει στο δυναμικό του καταστήματος πωλητές και πωλήτριες για τις ανάγκες του Τμήματος Μεγάλων Οικιακών Συσκευών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ και Αγγλικών, ενώ η προϋπηρεσία στο χώρο πώλησης Μεγάλων Οικιακών Συσκευών θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

Αποστολή βιογραφικών

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις στο Media Markt Περιστερίου μπορούν να στέλνουν το βιογραφικό τους στο email hr@mediamarkt.gr

Προσλήψεις προσωπικού στη Dexim

Συνεργάτες για τα καταστήματά της σε Κόρινθο, Αγιο Στέφανο, Καλλιθέα, Χανιά και Αρτα θα προσλάβει η εταιρεία DEXIM, η οποία δραστηριοποιείται στο διεθνές εμπόριο υποδημάτων και αξεσουάρ ένδυσης για περισσότερα από 25 χρόνια.

• Υπεύθυνοι Καταστημάτων

Οι νέοι συνεργάτες θα καλύψουν τις ανάγκες των καταστημάτων της εταιρείας σε Κόρινθο, Χανιά και Αρτα. Ο κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει να είναι απόφοιτος ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ενώ θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη διοίκηση ομάδας, προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση στον χώρο της λιανικής πώλησης, διαπραγματευτικές ικανότητες, δυνατότητα εργασίας σε ωράριο καταστημάτων και γνώση υπολογιστών Η/Υ (MS Οffice, Windows). Αλλα επιθυμητά προσόντα είναι η προϋπηρεσία στον χώρο της υπόδησης και η γνώση της αγοράς υπόδησης

• Πωλητές / Πωλήτριες

Οι νέοι συνεργάτες θα απασχοληθούν στα καταστήματα της εταιρείας σε Κόρινθο, Αγιο Στέφανο, Χανιά, Καλλιθέα και Αρτα. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν άνεση στην επικοινωνία, ομαδικό πνεύμα εργασίας, ευχάριστη προσωπικότητα στον χώρο των πωλήσεων, γνώση Αγγλικών, γνώση υπολογιστών (Η/Υ), ενώ οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Αλλα επιθυμητά προσόντα είναι η εμπειρία στις πωλήσεις γενικότερα, η γνώση της αγοράς υπόδησης, ενώ επιθυμητή είναι και η προϋπηρεσία στον χώρο της υπόδησης.

Αποστολή Βιογραφικών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικό σημείωμα στη διεύθυνση DEXIM A.E.: 22ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Αγιος Στέφανος Αττικής, 145 10, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση cv@dexim.gr.

 

4 σκέψεις σχετικά με το “Προκηρύξεις για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

 1. Όλες οι αλλαγές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2015

  Τσουνάμι αλλαγών έρχεται στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Γι αυτό και τη φετινή χρονιά καταγράφηκε καταγράφηκε κύμα φυγής στην σύνταξη και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον λόγος για το κύμα εξόδου από το Δημόσιο είναι και τα νέα κριτήρια που πρόκειται να ισχύσουν από το 2015, στο μισθολόγιο.

  Συγκεκριμένα για το Ασφαλιστικό, από την 1η Ιανουαρίου τα Ταμεία θα καταβάλλουν χαμηλότερες συντάξεις σε σχέση με τα όσα θα καταβάλλουν σε εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη ή θεμελίωσαν δικαίωμα ως τις 31/12/2014. Κατά συνέπεια, γλιτώνουν εκείνοι που είτε έχουν θεμελιώσει είτε θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως το τέλος του χρόνου, αφού δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα τους καταβάλλεται.

  Οι αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα αφορούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν σχέση με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά με την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που καθιερώνει ο νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (Ν. 3863/10). Πρόκειται για το σχέδιο για τη βασική σύνταξη, η οποία εισάγεται στο Ασφαλιστικό για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά και οδηγεί σε μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 25% ανάλογα με τις αποδοχές των εργαζομένων και τις εισφορές στα Ταμεία τους.

  Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα υποστούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, ενώ μικρότερες θα είναι για τους ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και των τραπεζών που αποχωρούν με 35 έτη ασφάλισης.

  Πώς θα υπολογίζεται


  Από την 1 Ιανουρίου του 2015, η σύνταξη θα υπολογίζεται ως εξής:

  -Για το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης μετά το 2011, οι συνταξιούχοι θα εισπράττουν αναλογικό ποσό που θα διαμορφώνεται μεταξύ του 0,8% και 1,5%.

  -Η βασική σύνταξη, που θα ονομαστεί εθνική σύνταξη, θα φτάνει τα 360 ευρώ, και σε αυτά θα προστεθεί το υπόλοιπο ποσό ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης του δικαιούχου και τις εισφορές που έχει καταβάλει -η λεγόμενη αναλογική σύνταξη.

  -Μετά το 2015 θα ισχύσει μια μεταβατική περίοδος που θα αφορά όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το εν λόγω έτος.

  Πιο αναλυτικά, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, θα δουν το τελικό ποσό της σύνταξης να αποτελείται από δύο τμήματα:

  Το πρώτο τμήμα θα αφορά τον χρόνο που έχει διανυθεί μεχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 και προσδιορίζεται με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.
  Το δεύτερο θα αφορά τον χρόνο που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
  Ο υπολογισμός αυτού του τμήματος γίνεται πολλαπλασιάζοντας τις συντάξιμες αποδοχές με συγκεκριμένους συντελεστές αναπλήρωσης.

  Δηλαδή:

  -Συντάξιμος χρόνος μέχρι 15 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,80% για κάθε έτος.

  -Από 15 έτη και 1 ημέρα έως 18 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,86% για κάθε έτος.

  -Από 18 έτη και 1 ημέρα έως 21 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,92% για κάθε έτος.

  -Από 21 έτη και 1 ημέρα έως 24 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,99% για κάθε έτος.

  -Από 24 έτη και 1 ημέρα έως 27 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,06% για κάθε έτος.

  -Από 27 έτη και 1 ημέρα έως 30 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,14% για κάθε έτος.

  -Από 30 έτη και 1 ημέρα έως 33 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,22% για κάθε έτος.

  -Από 33 έτη και 1 ημέρα έως 36 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,31% για κάθε έτος.

  -Από 36 έτη και 1 ημέρα έως 39 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,40% για κάθε έτος.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Οι 7 κατηγορίες ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 60

  Πλήρη σύνταξη πριν από τα 60 μπορούν να κατοχυρώσουν 7 κατηγορίες ασφαλισμένων από το ΙΚΑ, αξιοποιώντας τις ευνοϊκές προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Οι γυναίκες μπορούν να κλειδώσουν την έξοδο και από τα 55. Ευκαιρίες κρύβει ο συνυπολογισμός της ανεργίας στα 100 ένσημα για μειωμένη σύνταξη καθώς και οι προϋποθέσεις κατοχύρωσης με ασφάλιση σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ σε ηλικία κάτω των 60 ετών.

  Άνδρες και γυναίκες που συμπληρώνουν, είτε με όλο το χρόνο ΙΚΑ είτε και με άλλα Ταμεία, τις 10.500 ημέρες ασφάλισης ως το 2010. Έτσι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από τα 58. Αν οι 10.500 συμπληρώνονται το 2011 και το 2012, τότε βγαίνουν στη σύνταξη στα 58 και στα 59 αλλά με επιπλέον 300 και 600 ημέρες ασφάλισης που μπορούν να τις συμπληρώσουν και με πλασματικά.

  Παράθυρο εξόδου πριν από τα 60 όταν έχουν ΙΚΑ και ΟΑΕΕ:

  Οσοι είναι σήμερα στον ΟΑΕΕ, ενώ είχαν τα περισσότερα χρόνια τους στο ΙΚΑ, μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο για το διάστημα της ασφάλισής τους στο ΙΚΑ, ώστε να συμπληρώσουν εκεί τις 10.500 ημέρες (ως το 2012) ώστε να συνταξιοδοτηθούν με τα όρια ηλικίας του ΙΚΑ, ανεξάρτητα από το αν σήμερα είναι στον ΟΑΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση βγαίνουν στα 58 ή στα 59 με σύνταξη.

  Παράθυρο μείωσης κόστους πλασματικών ετών με ΙΚΑ-ΟΑΕΕ:

  Οσοι είναι στον ΟΑΕΕ και είχαν διάστημα ασφάλισης στο ΙΚΑ συμφέρει να αναγνωρίσουν τη στρατιωτική τους θητεία στο ΙΚΑ καθώς θα πληρώσουν λιγότερα. Στον ΟΑΕΕ η στρατιωτική θητεία κοστίζει όσο και οι εισφορές (από 200 ευρώ κάθε μήνας αναγνώρισης) ενώ στο ΙΚΑ το ελάχιστο κόστος είναι 167,8 ευρώ το μήνα. Ακόμη πιο συμφέρουσα είναι π αναγνώριση στρατιωτικής θητείας και κάθε άλλου χρόνου στο Δημόσιο αν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση πρώτα σε ΙΚΑ και μετά στο Δημόσιο, ή πρώτα σε ΔΕΚΟ και μετά Δημόσιο. Και αυτό γιατί οι χρόνοι που αναγνωρίζονται στο Δημόσιο γίνονται με εισφορά 6,67% επί του μισθού.

  2 Ανδρες που συμπληρώνουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης ως το 2012 καθώς βγαίνουν με σύνταξη στα 60.

  3 Γυναίκες με 3.600 ημέρες στα βαρέα και με συνολικό χρόνο 4.500 ημέρες ασφάλισης ως το 2012 που βγαίνουν στη σύνταξη στα 55,56 και 57 ανάλογα με το αν οι 4.500 και οι 3.600 στα βαρέα συμπληρώνονται τα έτη 2010,2011 και 2012.

  Μητέρες που συμπλήρωσαν 5.500 ημέρες ασφάλισης ως το 2012 έχοντας και ανήλικο παιδί, οπότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και από τα 50 (μειωμένη) αν είχαν τις δύο προϋποθέσεις (ανήλικο και 5.500) ως το 2010.

  5 Γυναίκες που συμπληρώνουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης ως το 2012, καθώς βγαίνουν με πλήρη σύνταξη από 57 ως 58,5 ετών και μειωμένη από 55 ως 56,5. Αν οι 10.000 συμπληρώνονται το 2011 και το 2012, απαιτούνται επιπλέον 400 και 800 μέρες για τη συνταξιοδότηση. Αν οι 10.000 συμπληρώνονται αηό το 2013 ως το 2016, απαιτούνται 2.000 επιπλέον μέρες για σύνταξη, με όριο ηλικίας 60-61,5 ετών για μειωμένη και 62 για πλήρη σύνταξη.

  6 Ανδρες και γυναίκες με 10.500 εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα καθώς βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 60 εφόσον συμπληρώνουν το χρόνο ασφάλισης ως το 2015.

  7 Γυναίκες που αποχωρούν με μειωμένη από τα 55. Οσες έκλεισαν τα 55 ως το 2010 και είχαν 4.500 ημέρες, εκ των οποίων 100 ανά έτος την τελευταία 5ετία, κατοχύρωσαν έξοδο για μειωμένη άμεσα ενώ φεύγουν και με πλήρη σύνταξη μόλις κλείσουν τα 60. Προσοχή: το 2011 και το 2012, οι προϋποθέσεις διαχωρίζονται (όπως ισχύει για τις γυναίκες με 25ετία σε ΔΕΚΟ-τράπεζες) και όσες έκλεισαν τα 55 τους τα έτη αυτά (2011 και 2012) παίρνουν μόνο μειωμένη στα 56 ή στα 57 εφόσον έχουν κατά την υποβολή της αίτησης τους 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 100 κάθε έτος στην πενταετία που προηγείται του 56ου ή του 57ου έτους.

  Το διάστημα ανεργίας μπορεί να καλύψει όσες δεν συμπληρώνουν τις 100 μέρες ανά έτος την τελευταία 5ετία για τη μειωμένη σύνταξη. Μάλιστα όσες έχουν 2 έτη με διακεκομμένη εργασία και διαστήματα ανεργίας ευνοούνται καθώς μπορούν να καλύψουν και τις δύο χρονιές τα 100 ένσημα μέσω ανεργίας. Παράδειγμα: Ασφαλισμένη που είχε εργασία μέχρι το 2013 και διακεκομμένη απασχόληση με ανεργία το 2014 – 2015 μπορεί να καλύψει τις μισές μέρες από εργασία και τις μισές από ανεργία για να έχει 100 συνολικά μέσα στο 2014 και 100 μέσα στο 2015.

  Παράθυρο για σύνταξη από τα επικουρικά ταμεία με χρόνο αναπηρίας για τις 4.500 ημέρες της θεμελίωσης
  Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαλε πρόσφατα μια πολύ σημαντική απόφαση με την οποία στο εξής τα επικουρικά ταμεία θα συνυπολογίζουν το χρόνο συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας στις προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος. Ετσι ενώ μέχρι σήμερα όσοι είχαν σύνταξη λόγω αναπηρίας μπορούσαν να συνυπολογίσουν το διάστημα αυτό για να συμπληρώσουν τις 4.500 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ για να μετατρέψουν τη σύνταξη από αναπηρίας σε γήρατος, τώρα με την απόφαση του ΣτΕ το διάστημα με σύνταξη αναπηρίας θα συνυπολογίζεται και για να συμπληρωθούν οι 4.500 ημέρες για επικουρική σύνταξη λόγω γήρατος.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. IKA: Yποχρεωτικές οι 300 ημέρες εργασίας για την προσαύξηση της σύνταξης

  Yποχρεωτική ημερήσια εργασία πρέπει να έχουν οι απασχολούμενοι, μετά τη συνταξιοδότησή τους, συνταξιούχοι προκειμένου να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό της ασφάλισης για την προσαύξηση της σύνταξης που δικαιούνται.

  Σύμφωνα με εγκύκλιο του IKA που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν. 3863/10 (ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης του χρόνου ασφάλισης μετά τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων), «ο χρόνος μπορεί να υπολογιστεί μόνο για κάθε 300 ημέρες εργασίας κατ’ έτος», ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης σε όσους απασχολούμενους συνταξιούχους προβλέπουν τη σχετική «ποινή» οι διατάξεις. Tον χρόνο ασφάλισης μετά τη συνταξιοδότηση θα προσδιορίζουν οι διευθυντές των υπηρεσιών ανακεφαλαίωσης εφόσον οι συνταξιούχοι υποβάλουν σχετική αίτηση για προσμέτρηση των ημερών ασφάλισης.

  Mε βάση το άρθρο 16 του ν. 3863/10 (που τροποποίησε τον ν. 2676/1999 σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς στην απασχόληση των συνταξιούχων, εξαιρώντας ειδικές κατηγορίες όπως τους επιζώντες των συζύγων, τους συνταξιούχους του OΓA κ.α.) για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αναστέλλεται η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων, ενώ μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας το ποσό των συντάξεων που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%.

  Για συνταξιούχους που αναλαμβάνουν εργασία ή αυτοαπασχολούνται κατά το διάστημα της αναστολής ή περικοπής της σύνταξης, ο υπολογισμός της προσαύξησης γίνεται με ποσοστό 1,714% επί των συντάξιμων αποδοχών (με όριο, ωστόσο, το 25πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη) ή επί των ασφαλιστικών κατηγοριών για κάθε έτος συντάξιμης υπηρεσίας.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Πώς θα πάρετε σύνταξη από το ΙΚΑ με 10.000 ή 10.500 ημέρες ασφάλισης

  Έξοδο στη σύνταξη με μείωση του ορίου ηλικίας ως και 5 χρόνια μπορούν να πετύχουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ συμπληρώνοντας το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται να έχουν ως το 2012 με αναγνωρίσεις πλασματικών ετών.

  Το κρυφό δώρο που έρχεται μέσα από τα πλασματικά έτη είναι ότι ανάλογα με το χρόνο που αναγνωρίζουν οι ασφαλισμένοι, μπορούν να «μεταφερθούν» και σε άλλη κατηγορία με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και κυρίως με χαμηλότερο όριο ηλικίας.
  Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

  Τέσσερα χρόνια νωρίτερα

  Για παράδειγμα, οι άνδρες που έχουν 10.000 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ ως το 2012, κατοχυρώνουν μεν τη μειωμένη σύνταξη στο 60ο έτος ενώ αποχωρούν στο 62ο – 63ο έτος και 6 μήνες με πλήρη.

  Το μυστικό που κρύβει η διάταξη αυτή είναι ότι ένας ασφαλισμένος μπορεί να αναγνωρίσει άλλες 500 μέρες και να φτάσει στις 10.500. Αυτομάτως μεταφέρεται σε άλλη κατηγορία και κατοχυρώνει σύνταξη στα 58 ή στα 59! Κερδίζει δηλαδή την έξοδο κατά 4 χρόνια νωρίτερα!

  Τα πλασματικά έτη που μπορεί να αξιοποιηθούν σε αυτή την περίπτωση είναι από στρατιωτική θητεία, ανεργία και ασθένεια και χρόνο λόγω τέκνων, σπουδών, απεργίας, κενών ασφάλισης για να συμπληρωθούν οι 10.500 ημέρες μέσα στο 2011, ή το 2012.

  Αναδρομική αναγνώριση

  Οι αναγνωρίσεις μπορούν να γίνουν αναδρομικά, δηλαδή να ζητήσουν οι ασφαλισμένοι μέσα στο 2014, την αναγνώριση πλασματικού χρόνου και να τα προσθέσουν στα έτη ασφάλισης του 2011, ή του 2012.

  Για παράδειγμα:
  • Ασφαλισμένος με 9.800 μέρες το 2011 στο ΙΚΑ, μπορεί να συμπληρώσει τις 10.500 αναγνωρίζοντας 700 μέρες, δηλαδή 28 μήνες. Το κόστος εξαγοράς βγαίνει στα 4.700 ευρώ και μπορεί να πληρωθεί σε 28 δόσεις, τόσες δηλαδή όσοι και οι μήνες που αναγνωρίζονται. Η κάθε δόση είναι 168 ευρώ. Το κέρδος που έχει όμως ο ασφαλισμένος είναι ότι αν αναγνώριζε 200 μέρες για να φτάσει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης θα έβγαινε στη σύνταξη στα 63, ενώ πληρώνοντας κάτι παραπάνω για να συμπληρώσει 10.500 το 2011, κλειδώνει σύνταξη στα 58. Πρέπει να τονιστεί ότι η διάταξη για σύνταξη με 10.500 ημέρες προϋποθέτει ότι ο ασφαλισμένος κλειδώνει μεν τα 58 ή τα 59 έχοντας 10.500 ημέρες ασφάλισης το 2011 ή το 2012, αλλά όταν φτάσει στην ηλικία συνταξιοδότησης, ο νόμος του ζητά να έχει επιπλέον 300 και 600 μέρες αντίστοιχα. Το όριο ηλικίας δηλαδή κλειδώνει με τα 10.500, αλλά η συνταξιοδότηση γίνεται με 10.800, ή με 11.100 ημέρες ασφάλισης που πρέπει να τις έχει ο ασφαλισμένος όταν θα πάει να υποβάλλει την αίτηση στο ΙΚΑ.
  • Ανδρας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ που έχει μεν 10.000 ημέρες αλλά δεν έχει τις προϋποθέσεις για μειωμένη, δηλαδή τις 100 ημέρες ανά έτος την τελευταία προ του έτους συνταξιοδότησης, πενταετία. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστεί να συνταξιοδοτηθεί στα 62 με πλήρη αν οι 10.000 ημέρες συμπληρώνονται το 2010, στα 63 αν συμπληρώνονται το 2011 και στα 63 και έξι μήνες αν οι 10.000 ημέρες συμπληρώνονται το 2012. Μπορεί όμως να βγεί στη σύνταξη στα 58, ή στα 59 καθώς στις 10.000 ημέρες θα προσθέσει άλλες 500 και έτσι θα κατοχυρώσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις
  • Γυναίκα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ που είναι 59 ετών και έχει συμπληρώσει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης το 2013 αλλά της λείπουν οι προϋποθέσεις για μειωμένη, δηλαδή δεν έχει τις 100 ημέρες ανά έτος την τελευταία πενταετία για να συνταξιοδοτηθεί. Η εν λόγω ασφαλισμένη για να συνταξιοδοτηθεί με τις προϋποθέσεις των 10.000 ημερών ασφάλισης θα πρέπει μετά το 2013 να συγκεντρώνει συνολικό χρόνο ασφάλισης 12.000 ημερών με όριο ηλικίας τα 62 για πλήρη και τα 60 για μειωμένη. Η εναλλακτική λύση λοιπόν είναι να αναγνωρίσει αναδρομικά χρόνο παιδιών, σπουδών, ανεργίας, κενών ασφάλισης γονικής άδειας, κ.λπ ώστε να συμπληρώσει το 2012 τις 11.100 ημέρες και έτσι θα μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί άμεσα στην ηλικία των 59 ετών που είναι σήμερα, χωρίς να χρειάζεται να αναζητηθούν οι 100 ημέρες για μειωμένη και κυρίως χωρίς να περιμένει για σύνταξη στα 62 με 12.000 ημέρες ασφάλισης! Αν όμως δεν έχει πλασματικούς χρόνους για να χρησιμοποιήσει τότε θα παγιδευτεί για μειωμένη σύνταξη στα 62 και για πλήρη στα 67 εκτός και συμπληρώσει τις 12.000 ημέρες ασφάλισης νωρίτερα.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.