” Οι Κούρδοι πολεμούν και για μας. “

https://i0.wp.com/ardin-rixi.gr/wp-content/uploads/2014/10/PKK_Friedensprozess.png-e1412858860276.jpg

Του Γιώργου Καραμπελιά

Όπως έχουμε συχνά επαναλάβει –ίσως καθ’ υπερβολήν– ο μόνος σταθερός σε βάθος χρόνου σύμμαχος του ελληνισμού στην περιοχή είναι το μαχόμενο κουρδικό έθνος. Και αυτό όχι μόνον γιατί έχουμε έναν κοινό αντίπαλο, τον τουρκικό ιμπεριαλισμό, αλλά και γιατί με τους Κούρδους μοιραζόμαστε και κοινές αξίες, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στη Μ. Ανατολή.

 

Οι Κούρδοι, επειδή παλεύουν για την εθνική τους ανεξαρτησία υπερβαίνοντας τις εθνοτικές και θρησκευτικές διαιρέσεις (περιλαμβάνουν σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες και γεζιντί, καθώς και πολλές φυλές από το ιρανικό Κουρδιστάν έως τα παράλια της Μεσογείου), αποτελούν έναν παράγοντα αυθεντικού εκσυγχρονισμού της παράδοσης στη Μ. Ανατολή. Γι’ αυτό και μπορούν να προβάλλουν αξίες όπως η δημοκρατία, η ισότητα ανδρών -γυναικών και η κοινωνική δικαιοσύνη έξω και πέρα απ’ οποιαδήποτε θρησκευτική αναφορά. Από την άλλη, οι Κούρδοι για να αποκτήσουν ένα ενιαίο έθνος κράτος είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της πάλης για τη δημοκρατία σ’ όλη τη Μ. Ανατολή. Στο παρελθόν συγκρούστηκαν με τον Σαντάμ, και είχαν χιλιάδες νεκρούς από τα χημικά και τις βόμβες ναπάλμ, ακόμα παλιότερα, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχαν συμμαχήσει με τις σοβιετικές δυνάμεις εναντίον των ναζί στη Μ. Ανατολή. Για δεκαετίες αντιμετώπισαν, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τους Τούρκους κεμαλιστές και Οθωμανούς, ενώ από τη δεκαετία 1990 γνώρισαν και τις διώξεις του καθεστώτος Άσαντ. Και τώρα, έρχονται σε σύγκρουση και με το υποκινούμενο από τις πετρομοναρχίες και τον Ερντογάν τέρας του ισλαμοφασισμού, που εκπροσωπεί το ισλαμικό κράτος. Επομένως, η εθνική τους ανεξαρτησία δεν μπορεί να θεμελιωθεί παρά μόνο ως δημοκρατική, κοσμικού χαρακτήρα και κοινωνιστική.
Έτσι, ο άνισος αγώνας των Κούρδων του Κομπάνι, που θυμίζει το δικό μας Μεσολόγγι, αποκτά μία τεράστια συμβολική σημασία σε πολλαπλά επίπεδα:
Πρώτον, αναδεικνύει το κουρδικό έθνος ως τη μόνη δύναμη που αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους ισλαμοφασίστες, όπως είχε ήδη γίνει και στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπου οι Κούρδοι με τους μαχητές του ΠΚΚ εξεδίωξαν τους τζιχαντιστές από τις κουρδικές πόλεις που είχαν καταλάβει. Έτσι οι Κούρδοι αποκτούν έναν αυξημένο και αποφασιστικό ρόλο σ’ όλη την περιοχή. Αλλά και στην παγκόσμια σκακιέρα.
Δεύτερον, διότι ο αγώνας τους ενάντια στους τζιχαντιστές βάζει φραγμό στα σχέδια του Ερντογάν, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας. Πράγματι αυτοί, σε συμφωνία και με τη Δύση και το Ισραήλ, ήθελαν να δημιουργήσουν μία ενδιάμεση ζώνη, από τα τουρκικά σύνορα μέχρι τον Κόλπο. Αυτή η ζώνη όχι μόνο θα έκοβε στη μέση το «σιιτικό τόξο», αλλά θα επέτρεπε την απρόσκοπτη ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τον Κόλπο στην Τουρκία, καθιστώντας την Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος κεντρικό παίκτη στη διακίνηση των υδρογονανθράκων, τη στιγμή ιδιαίτερα που εξελίσσεται η σύγκρουση της Δύσης με τη Ρωσία. Επειδή όμως μεταξύ Τουρκίας και Αράβων σουνιτών βρίσκονται οι Κούρδοι, θα έπρεπε να εξοντωθούν και να περιθωριοποιηθούν. Γι’ αυτό εξάλλου η Τουρκία όχι μόνο εξόπλισε και οργάνωσε τους τζιχαντιστές, αλλά και προσπαθεί να εμποδίσει οποιαδήποτε βοήθεια των Κούρδων της Τουρκίας στους μαχητές του Κομπάνι.
Τρίτον, η σύγκρουση των Κούρδων με τους ισλαμιστές οδηγεί σε ανάφλεξη στο εσωτερικό της Τουρκίας, με πολλαπλές συνέπειες. Θέτει υπό αμφισβήτηση τη διαδικασία ψευδοειρήνευσης που είχε αρχίσει μεταξύ Ερντογάν και Οτσαλάν, οδηγώντας σε εξέγερση των Κούρδων σ’ όλη την τουρκική επικράτεια. Το αποτέλεσμα είναι, μετά τις περσινές κινητοποιήσεις ενάντια στον Ερντογάν με αφετηρία το πάρκο Γκιεζί στην Κωνσταντινούπολη, και την αυξανόμενη αντίθεση των Αλεβιτών με τον Ερντογάν, να προστεθούν και οι Κούρδοι στο στρατόπεδο της ενεργού αντιπολίτευσης εναντίον του, εξασθενίζοντας ακόμα περισσότερο τις εσωτερικές και διεθνείς συμμαχίες του. Έχει ήδη έρθει σε σύγκρουση με τον Γκιουλέν, τον πνευματικό πατέρα του τουρκικού Ισλάμ, βρίσκεται σ’ αντίθεση με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενώ επιδεινώνονται αδιάκοπα οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ. Επομένως, μία πολιτική διεύρυνσης των συμμαχιών του στο εσωτερικό και το εξωτερικό γίνεται ακόμα πιο ανέφικτη και τον οδηγεί αποκλειστικά σε στήριξη στα ισλαμικά στοιχεία. Αν δε, στο τέλος, υποχρεωθεί να επέμβει και κατά των τζιχαντιστών, τότε θα έχει καταφέρει να έρθει σε σύγκρουση με τους πάντες. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι η αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε την Τουρκία, από τα μηδενικά προβλήματα με τους «γείτονες», σχεδόν σε σύγκρουση με όλους. Διότι είναι προφανές ότι αυτές οι εξελίξεις επιδεινώνουν και τις σχέσεις της με το σιιτικό Ιράκ και προφανώς με το Ιράν και την Τεχεράνη.
Τέταρτον, ο ηρωικός αγώνας των Κούρδων, τόσο στο Ιράκ όσο και κυρίως στο Κόμπανι εναντίον των τζιχαντιστών, οδηγεί σε μια καθολική αναβάθμιση της εικόνας και του ρόλου των Κούρδων στη διεθνή κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στη Δύση, όπου εντείνονται οι φοβίες εναντίον του εξτρεμιστικού Ισλάμ, και βεβαίως σε όλα τα προοδευτικά και αντι-παγκοσμιοποιητικά κινήματα. Εξ αντιθέτου, αποκαλύπτει όλο και πιο πολύ το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, που δεκαετίες προπαγάνδας και συμπόρευσης με το εβραϊκό λόμπι στο παρελθόν, είχαν εξωραΐσει σ’ όλη τη Δύση. Τώρα πια η Τουρκία επιστρέφει στην πραγματικότητα της φυλακής των λαών.
Πέμπτον, ο αγώνας των Κούρδων αποτελεί ίσως την απαρχή της αντίστροφης μέτρησης για την αποθρησκειοποίηση και αποϊσλαμοποίηση των κοινωνιών και των κινημάτων της Μ. Ανατολής. Διότι πράγματι ο ισλαμισμός, ως πολιτικό κίνημα αντίστασης στη Δύση, πριν από τριάντα ή σαράντα χρόνια, είχε πολλές και σημαντικές διαστάσεις, μια και συνέδεε τα πολιτικά κινήματα με την εγχώρια παράδοση, με την ισλαμική επανάσταση του Ιράν να συνιστά το απόγειο αυτής της διαδικασίας. Ταυτόχρονα όμως, είχε και ένα έντονα οπισθοδρομικό και αντιδραστικό στοιχείο, δευτερεύον στην πρώτη φάση, κυρίαρχο ήδη σήμερα. Αυτό το στοιχείο οδήγησε σταδιακά σε μια λογική ιερού πολέμου εναντίον κάθε αντιφρονούντα, και ιδιαίτερα σε μια οξύτατη σύγκρουση μεταξύ σουνιτών και σιιτών, οι οποίοι, στην περιοχή της Μ. Ανατολής, φθάνουν ίσως το 30% του μουσουλμανικού πληθυσμού. Και, βέβαια, αυτή την αρνητική εξέλιξη την τροφοδοτούσαν και την ενίσχυαν κατ’ εξοχήν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλίτες. Έτσι, φτάσαμε σήμερα, ο ισλαμισμός να μεταβληθεί από δύναμη απελευθέρωσης σε δύναμη οπισθοδρόμησης και αποσύνθεσης του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου. Είναι προφανές, πως η μόνη διέξοδος για τις χώρες της Μ. Ανατολής είναι η σταδιακή απομάκρυνση από την ταύτιση θρησκευτικής ταυτότητας και πολιτικής η οποία οδηγεί σε έναν γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο και αδυναμία συγχρωτισμού και συμπόρευσης με τα κινήματα όλων των υπόλοιπων λαών του κόσμου. Έτσι, το κουρδικό κίνημα, ως το πρώτο μη θρησκευτικό κίνημα της Ανατολής, ανοίγει τον δρόμο για μια αντίστροφη κίνηση επαναπολιτικοποίησης των κινημάτων και των λαών. Και ήδη κινήματα όπως η Χεσμπολάχ, παρ’ ότι θρησκευτικής έμπνευσης, συνεργάζεται συστηματικά και με χριστιανικές και σουνιτικές οργανώσεις στον Λίβανο, σε μια προσπάθεια διάσωσης της ειρήνης στη χώρα τους.
Όσο για μας στην Ελλάδα και την Κύπρο, είναι προφανές πως έχουμε κάθε συμφέρον στην ενίσχυση και τη νίκη των Κούρδων αδελφών μας όπως προείπαμε, όχι μόνο γιατί απειλούν τους Τούρκους νεοθωμανούς, αλλά ίσως, ακόμα περισσότερο, γιατί αποτελούν τον βασικότερο φορέα δημοκρατικών αξιών στην περιοχή της Μ. Ανατολής και εκείνων που αντιστρατεύονται τη φασιστικοποίηση του ισλαμικού φαινομένου που εκπροσωπούν οι τζιχαντιστές. Η ήττα των τζιχαντιστών και του ισλαμοφασισμού αποτελεί νίκη για το δημοκρατικό κίνημα του ελληνικού λαού. Και, εξ άλλου, όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές τα τελευταία τριάντα χρόνια, οι Κούρδοι πολεμούν για μας και κάποτε ανθ’ ημών.

Tο Άρδην προγραμματίζει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου να κάνει μια μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης για το Κουρδικό και τον αγώνα που δινουν σε Συρία, Ιράκ και Τουρκία.

3 σκέψεις σχετικά με το “” Οι Κούρδοι πολεμούν και για μας. “

 1. Συμβ. Στρατηγικής Συνεργασίας με την Τουρκία και τώρα;

  Δραματικές διαστάσει για την Τουρκία αλλά και για τον ίδιο προσωπικά φαίνεται να λαμβάνει το πολύ-σκάνδαλο αφού το Νεοθωμανικό «βαθύ κράτος» που έστησε, σε αντικατάσταση του κεμαλικού φαίνεται να μπάζει από παντού και όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικό αλλά και σε πολιτικό καθώς και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, και εσωτερικής και εξωτερικής ασφαλείας.

  Έτσι, λοιπόν, η Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται έτοιμος να θερίσει ότι ακριβώς έσπειρε τα τελευταία δέκα δώδεκα έτη, αφού από την μία η οικονομική παράμετρος φαίνεται να ξεχειλώνει σαν πουλόβερ και ο χορός των δισεκατομμυρίων να έρχεται στην επιφάνεια, αλλά σιγά-σιγά έχουν αρχίσει μέσω «τυχαίων» (σε εισαγωγικά ή μη) γεγονότων να έρχονται στην επιφάνεια και ιστορίες πολύ πιο σοβαρές για εμάς του εξωτερικούς παρατηρητές των τεκταινομένων από το πόσα λεφτά κατάφερε να καταχραστεί το σύστημα-ΑΚΡ έτσι όπως διαμορφώθηκε στα χρόνια της παντοδυναμίας του.

  Πέραν λοιπόν των οικονομικών υποθέσεων, το τελευταίο διάστημα έρχονται στην επιφάνεια και υποθέσεις οι οποίες εμπλέκουν άμεσα το πρωθυπουργικό γραφείο και την ΜΙΤ με την σουνιτική εξτρεμιστική τρομοκρατίας και την ίδια την Αλ Κάιντα. Για να πούμε και «του στραβού το δίκιο» όχι ότι όλα αυτά δεν έχουν αναλυθεί εδώ και μήνες, για να μην πούμε χρόνια, με αφορμή κυρίως τα τεκταινόμενα τα τελευταία δύο έτη στην Συρία, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει ότι είναι η πρώτη φορά που οι υποθέσεις, οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις επιβεβαιώνονται με τον πλέον πανηγυρικό από γεγονότα, ονόματα και διευθύνσεις.

  Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο ο καλός φίλος και συγγραφέας Κώστας Πικραμένος σε ανοιχτή επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θέτει κάποια από τα απτά στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και στην ουσία ξεσκεπάζουν το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνώντων με τους οποίους συνδιαλεγόμαστε και ζητάει από την Αθήνα να αναθεωρήσει την στάση της τουλάχιστον στο ζήτημα του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας που έχει συσταθεί μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου το 2010.

  Το «defence-point.gr» δημοσιεύει την επιστολή του Κ. Πικραμένου όχι φυσικά διότι αναμένει από την κυβέρνηση να αλλάξει την στάση της απέναντι στην κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά για να επισημάνει ότι η Ελλάδα ως μία ευρωπαϊκή, πολιτισμένη και γενικά καλοπροαίρετη (σε βαθμό παρεξηγήσεως…) σε θέματα εξωτερικής πολιτικής χώρα, καλό θα ήταν να γνωρίζει ακριβώς με τον ποιο συνομιλεί, και φυσικά τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένει από αυτόν. Για να μην πούμε ότι το να συνεργάζεσαι τόσο στενά με χώρα που συγκεκαλυμμένα γίνεται αντιληπτή ως παρίας, ελέω Ερντογάν…

  Με άξονα πάντα το απόφθεγμα του Θεόδωρου Ρούσβελτ προέδρου των ΗΠΑ (1901-1909) του ανθρώπου έβγαλε από το απομονωτισμό του Δόγματος Μονρόε την χώρα του και την τοποθέτησε με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη, που έλεγε «speak softly and curry a big stick» (μίλα με ευγένεια αλλά κράτα ένα μεγάλο ραβδί), προτρέπουμε του κυβερνώντες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα παρακάτω για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως στο άμεσο μέλλον…

  Ανοικτή Επιστολή προς
  τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

  του Κώστα Πικραμένου

  ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

  Παρουσιάζουμε ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ το πρώτο δημόσιο ενυπόγραφο έγγραφο που πιστοποιεί ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι η Κυβέρνηση Ερντογάν – και οι συν αυτώ -ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΥΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ στη Συρία. Την ίδια Αλ Κάιντα που πραγματοποιεί επιθέσεις αυτοκτονίας στο Λίβανο και έχει καταλάβει την πόλη της Φαλούτζα στο Ιράκ. Την ίδια Αλ Κάιντα που έχει αποκεφαλίσει δεκάδες στρατιώτες του Συριακού στρατού. Την ίδια Αλ Κάιντα που επιτίθεται στους Κούρδους της Συρίας. Την ιδια Αλ Κάιντα που απαγάγει Ελληνο-ορθοδοξους Άραβες.

  κ. Σαμαρά
  Τα γεγονότα και οι αποδείξεις δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

  Συγκεκριμένα:

  Τον Ιούνιο 2013, οι καταζητούμενοι από Ιnterpol/ΗΠΑ/ΕΕ (ως χρηματοδότες της Αλ Κάιντα) Σαουδάραβες Γιασίν Αλ Κάντι και Ουσάμα Κουτμπ τραυματίζονται σε τροχαίο ατύχημα στην Κων/πολη. Η παράνομη διαμονή και δραστηριότητα τους στην Τουρκία είναι εν γνώση της Κυβέρνησης Ερντογάν η οποία και τους καλύπτει. Ειδικότερα στο αυτοκίνητο τους επιβαίνει και ο επικεφαλής της ασφάλειας του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ιμπραχίμ Γκιλντίζ.

  Kαι οι τρεις επιβαίνοντες επιστρέφουν από μυστική συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα με το Διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η 6η στη σειρά. Προηγούμενες τακτικές συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί τόσο στην Αγκυρα όσο και στην Κων/πολη κατά τη διάρκεια του 2012 . Στις εν λόγω επαφές Κάντι-Φιντάν συμμετείχε και ο σύμβουλος του Ερντογάν για θέματα Μέσης Ανατολής Σεφέρ Τουράν ενώ ο Κάντι συνοδευόταν πάντα από σωματοφύλακες του Ερντογάν.

  Ο πρώτος που επισκέφτηκε τον καταζητούμενο Γιασίν Αλ Καντί στο νοσοκομείο αμέσως μετά το ατύχημα ήταν ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κατηγορείται μαζί με τον Αλ Κάντι στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει την Κυβέρνηση Ερντογάν. Λόγω της μη συμμόρφωσης στην εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης από την Τουρκική Αστυνομία, οι Αλ Κάντι και Κουτμπ μπόρεσαν και διέφυγαν από την Τουρκία με άνωθεν εντολή!!!

  Στις συναντήσεις του Αλ Καντί με τον Φιντάν Χακάν συζητήθηκε η λογιστική υποστήριξη της Αλ Κάιντα στη Συρία. Ο Σαουδάραβας χρηματοδότης της Αλ Κάιντα κατάφερε να εισέλθει χωρίς κανένα έλεγχο εγγράφων στη περιφερειακή διεύθυνση της ΜΙΤ στην Κων/πολη, τη στιγμή που καταζητείται από Ιnterpol/HΠΑ/ΕΕ. Ο Αλ Κάντι σε αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Κυβέρνηση Ερντογάν/ΜΙΤ προκειμένου να απολαμβάνει ασυλία και επιχειρηματική «ευελιξία». Ο Μπιλάλ Ερντογάν κάνει businessμε τον Αλ Κάντι και οι δύο διαφεύγουν ενταλμάτων σύλληψης για διαφθορά.

  Το επισυναπτόμενο έγγραφο φέρει την υπογραφή του Νομάρχη της Περιφέρειας Χατάι Τζελαλετίν Λεκεσίζο οποίος απαγόρευσε στις δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής (JANDARMA) να κατασχέσουν στρατιωτικό φορτίο με προορισμό Συριακή συνοριακή περιοχή που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα. Στο κείμενο που υπογράφει ο ίδιος ο Νομάρχης ενημερώνει ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ότι το φορτηγό, ο οδηγός και το φορτίο, ανήκει στη ΜΙΤ και κάθε έλεγχος αυτού πρέπει να έχει την άδεια του Γραφείου του Τούρκου Πρωθυπουργού.

  κ. Πρωθυπουργέ

  Επειδή ακόμη και Τούρκοι αναλυτές εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την αφέλεια του Τούρκου Νομάρχη να συντάξει το ως άνω κείμενο

  Επειδή ακόμη και Τούρκοι αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι το εν λόγω έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη σε Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον της Τουρκίας

  Επειδή αποτελεί τραγελαφικό γεγονός η σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με χώρα που μας έχει κηρύξει casus belli

  Οφείλετε άμεσα να καταγγείλετε τη σύσταση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με ένα ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ για λόγους ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  ΘΑ το τολμήσετε άραγε;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙ.

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΛΕΩ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ. Η ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ.
  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ…ΤΟΥΡΚ ΠΑΣΙΑΜ ΚΑΙ ΤΣΙΟΓΛΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ..ΒΑΡΒΑΡΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΑΓΑ.
  Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
  ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ.

  Μου αρέσει!

 3. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

  Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ.
  Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ.

  Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΧΘΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

  ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΥΝΟΡΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΟΠΡΙΤΕΣ.

  ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ….ΑΓΓΛΙΑΣ….ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ…

  ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΞΑΝΘΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΡΕΛΗ ΘΕΑ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΗ.

  ΕΞΩ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

  ΡΩΣΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.