Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα, η κεραία παρεμβολής στην Πάρνηθα, και το ελικοπτεράκι (Droνe) στο πεντάγωνο!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ….ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!!

Κεραία, μέσω της οποίας γίνονταν παρεμβολές στο ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην περιοχή Καραβόλα της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να τυφλώνονται τα Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στο Αιγαίο, εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ). Η κεραία που έκανε τις παρεμβολές είχε τοποθετηθεί μέσα στο δάσος και μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα από τις εγκαταστάσεις που στεγάζουν το προσωπικό και τα ραντάρ του…

2ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής της Πάρνηθας, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο τοποθετήθηκε εκεί, αλλά ούτε και την ταυτότητα αυτού που την τοποθέτησε. Ο εντοπισμός της έγινε έπειτα από παράπονα που διατύπωναν χειριστές αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχαναν το σήμα του ραντάρ, κάτι που έκανε τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ να αντιληφθούν ότι κάτι περίεργο και ύποπτο συνέβαινε. Για το θέμα υπήρξε άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ειδοποιήθηκε και κλιμάκιο της ΕΥΠ το οποίο μετέβη στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει στις σχετικές έρευνες, δεδομένου ότι το θέμα ήταν κάτι που απτόταν άμεσα της εθνικής μας ασφάλειας. Η κεραία ήταν τοποθετημένη με τέτοιον τρόπο που έδειχνε ότι η δουλειά είχε γίνει από επαγγελματίες, ενώ προκειμένου να λειτουργεί για όσο χρονικό διάστημα γινόταν περισσότερο, ακριβώς δίπλα της βρέθηκε και μια μικρή κατασκευή φωτοβολταϊκών κατόπτρων μέσω της οποίας τραβούσε ενέργεια. Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεδομένου ότι παρά το γεγονός πως έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον εντοπισμό της εν λόγω κεραίας, οι δράστες που την τοποθέτησαν παραμένουν άγνωστοι, ενώ μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν ως προς την ταυτότητά τους και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν.

Να σημειώσουμε πάντως πως, σύμφωνα με κύκλους της Αεροπορίας, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι εξαιρετικά σοβαρό, δεδομένου ότι σχετίζεται άμεσα και με το θέμα των αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Και αυτό γιατί τα μαχητικά μας κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αναχαίτισης εχθρικών αεροσκαφών βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με το ραντάρ, το οποίο και τα καθοδηγεί ως προς τα πού κινείται ή βρίσκεται το «εχθρικό ίχνος» προκειμένου να το αντιμετωπίσουν. Επίσης, στο ενδεχόμενο που νεκρώσει έστω και για λίγο το ραντάρ, τότε, θεωρητικά, δίνεται η δυνατότητα σε εχθρικά αεροσκάφη να μπουν ανενόχλητα στον εθνικό μας εναέριο χώρο χωρίς κανείς να τα εντοπίσει. Στην πραγματικότητα πάντως το παραπάνω είναι κάτι αδύνατον να γίνει, δεδομένου ότι οι περιοχές ευθύνης των ραντάρ της χώρας αλληλοκαλύπτονται. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το ραντάρ της Πάρνηθας αποτελεί έναν από τους τρεις άγρυπνους φρουρούς (οι άλλοι δύο είναι τα ραντάρ στον Χορτιάτη και το Πήλιο) που παρακολουθούν και ελέγχουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε εθνικές αλλά και νατοϊκές ασκήσεις. Δεν υπάρχει άλλωστε πιλότος της Πολεμικής αλλά και της Πολιτικής Αεροπορίας που να μη γνωρίζει τον κωδικό «Mambo», αφού οι χειριστές τού εν λόγω ραντάρ είναι σε θέση να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι πετάει και πού εντός της περιοχής ευθύνης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η λειτουργίας μιας κεραίας παρεμβολών σε ένα από τα πλέον σημαντικά ραντάρ αεράμυνας της χώρας είναι πολλά και πολυεπίπεδα. Όπως σημειώνουν αρμόδιοι κύκλοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε συνθήκες ξαφνικής κακοκαιρίας, αεροπορικού ατυχήματος ή έρευνας και διάσωσης σε ξηρά και θάλασσα, θα μπορούσαν να χαθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. «Φανταστείτε να είχαμε την εκδήλωση μιας επιχείρησης τύπου “Renegade”, όπου κάποιο πολιτικό αεροσκάφος θα ήταν υπό τον έλεγχο τρομοκρατών ή αεροπειρατών και τα μαχητικά αεροσκάφη που το συνόδευαν να έχαναν την επαφή τους με το ραντάρ ή να μην είχαν ξεκάθαρη εικόνα. Θα ήταν κάτι που θα είχε σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στην επιχείρηση, αλλά και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

protothema.gr

ΣΧΟΛΙΟ «ΙΣΧΥΣ»:;
1) ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ( ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΥΡΩ-ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Η ΔΟΚΙΜΗ ΚΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ.)
2) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ  Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΟΛΜΟΥ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΜΙΣΤΩΝ) ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ» ΜΑΣ; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ;
3) ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΟΤΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ  ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΣΤΟΝ «ΣΠΑΡΤΑΚΟ»; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ;
5) ΕΛΛΗΝ (ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ) ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ  (ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, (ή/και ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ) ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ;
6) ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ-1: ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΧΟΥΛΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΡΕΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΑΣΑΡΙΚΕΣ ΠΙΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ-2: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ  ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΛΕΣ; ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Ο ΠΟΕ; ΠΟΥ; ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΝΟΣΟΥΝ ΗΔΗ; ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. (ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΕ ΕΞΑΛΛΟΥ). ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ή ΕΞΟΠΛΙΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ; ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ; ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

kerberos-hellas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.