Γιαταγάνα και Μακρή ante portas…

Κυοφορείται η εθνική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Eνώ η κυβέρνηση παραπαίει κάτω από το ασήκωτο βάρος των αμαρτιών και των λαθών της, οι επίδοξοι διάδοχοί της αντί να σοβαρευτούν και να αντιτάξουν ηθική ακεραιότητα και ολοκληρωμένη ρεαλιστική πρόταση πολιτικής διεξόδου, καταφεύγουν στις πιο παλιομοδίτικες τυχοδιωκτικές και κουτοπόνηρες πρακτικές, τόσο στον αντιπολιτευτικό όσο και στον προγραμματικό τους λόγο.   Σαν να μην έφταναν αυτά επιστρατεύουν τον Ευαγγελιστή Βλαδίμηρο Λένιν και του αλλάζουν τα φώτα, για να σηκώσουν ένα νεφέλωμα συνεργασιών που θα περιλαμβάνει και υπερσυντηρητικούς ή ακροδεξιούς. Το τι είδους κυβερνητική προοπτική έχει ένα τέτοιο σχήμα, δεν τους απασχολεί. ‘Να με πούνε υπουργίνα κι ας πεθάνω από την πείνα’.

Μεταξύ των επικρατέστερων βουλευτών που προσπαθεί να δελεάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπαροχή μια θέση στα ψηφοδέλτιά του, είναι και οι κυρίες Γιαταγάνα και Μακρή των απερίγραπτων ΑΝΕΞΕΛ, ενός πολύ δεξιού αντιαισθητικού συνονθυλεύματος ατομικών φιλοδοξιών, παρδαλού ή και ακροδεξιού παρελθόντος, ακραίων απόψεων και επικίνδυνων γραφικοτήτων. Θα ξεσηκώσουν πολλές αντιρρήσεις οι κυρίες Ρεπούση και Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ (θα το δείτε όταν τεθεί το θέμα) ως «μνημονιακές» ή ως ακραιφνείς οπαδοί των ατομικών δικαιωμάτων και της ιστορικής αλήθειας, χωρίς τα ήξεις-αφήξεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τις πρώην ΑΝΕΞΕΛ δεν έχει εκφραστεί η παραμικρή αντίρρηση, παρ’όλο που συνεχή δημοσιεύματα τις φέρουν εδώ και καιρό προ των πυλών.

Για να δείξω την ηθική, πολιτική και πολιτισμική γύμνια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν ικανή να συνεργαστεί και με τον κ.Καπερνάρο (τ.ΑΝΕΞΕΛ, συνήγορος συγκατηγορούμενου της Σκορδέλη, η δίκη έχει αναβληθεί 8 φορές) και τη δειλία της άβουλης κοινοβουλευτικής του ομάδας, θα δώσω το λόγο στις δυο πολυπραγμονούσες κυρίες, με ένα ελάχιστο δείγμα από τα πλούσια τους «Άπαντα»:

Ιδού η κα Γιαταγάνα:
*Ανθρωπισμός:
«Αμετακίνητη στη θέση της για την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περιπτώσεις εσχάτης προδοσίας παραμένει η βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρώην εισαγγελέας κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα: ‘Θέλω να τους δω όλους αυτούς που υπέπεσαν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας να έχουν την ψυχολογία αυτών που περπάτησαν στο πράσινο μίλι’, στην ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάνκς, είπε η πρώην εισαγγελέας..» (BHMATOΔΟΤΗΣ, 23/01/2013). Ξεπερνώντας το εύλογο ερώτημα, τι εννοεί η κυρία Χρυσούλα με τον όρο «εσχάτη προδοσία» (η Χ.Α. που δηλώνει ανοιχτά πως θέλει να ανατρέψει τη Δημοκρατία και έχει απροκάλυπτα ως αναφορά της το χιτλερισμό, δεν υπόκειται προφανώς στον όρο αυτό αφού, όπως θα δούμε παρακάτω- έχει για την κυρία το τεκμήριο της αθωότητας-ή της μακροχρόνιας δικαστικής ασυλίας;), αναρωτιέμαι: Η τ. δικαστίνα και νυν βουλευτίνα, δεν ξέρει ότι η Ε.Ε.  είχε απαιτήσει και το πέτυχε, να καταργηθεί η  θανατική ποινή στην Ελλάδα (και στην Τουρκία), ως πολιτικός όρος εισόδου τους στην Ε.Ε.; Επομένως μόνο με έξοδο από την Ένωση θα μπορούσε να ικανοποιηθεί η σαδιστική φαντασίωση της κας Χρυσούλας, πρόταση που απουσιάζει από το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ. Άρα η κυρία αν δεν είναι ολότελα άσχετη, απλά λοξοκοιτάζει προς τη  ναζιστική δεξιά, η οποία γοητεύεται από βασανιστήρια και εκτελέσεις και μας κοροϊδεύει κατάμουτρα.

**Πάθος για Δικαιοσύνη:

«Στο φύλλο της 15ης Ιανουαρίου 2014 η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» έδινε δώρο κι ένα CD από τις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης, ομιλίες, μήνυμα του αρχηγού αλλά και την τοποθέτηση της Βουλευτίνας των ΑΝ.ΕΛ Χρυσούλας Γιαταγάνα για την παράνομη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ. Α. Η Βουλευτίνα θεωρεί (σ.σ πρώην δικαστίνα) ότι η διάταξη που υπερψηφίστηκε από σχεδόν όλες τις πτέρυγες είναι παράνομη» (zougla.gr, 15 Ιανουαρίου 2014, 14:20). Eίναι αξιοσημείωτο πως η «πρώην δικαστίνα» δεν έδειξε ποτέ την ίδια ευαισθησία για την παρατεταμένη κι ολοκληρωτική για ένα διάστημα δικαστική ασυλία της Χ.Α., για τις συνεχείς αναβολές δικών των στελεχών της, για τη μη εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου 927 του 1979, ακόμη και σε καθαρά ρατσιστικά εγκλήματα, ούτε για πρόσφατες απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις υπέρ στελεχών της.

Ιδού και η κα Μακρή
*Αισθητική, ήθος (και Ορθογραφία):
Για δυο γυναίκες στελέχη του τότε κόμματος της: «Την αποκατέστησε την κρητικοπούλα. Αυτό το σπουδαίο στέλεχοσ για τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε στον αγώνα λασπολογίας μαζί με τους υπάνθρωπους. Για να δούμε τι θα γράψετε απόψε στην ομάδα προβληματισμού σας με αρχηγό την βουλευτάρα. Πάντως θα γελάσουμε γιατί τώρα δεν μπορώ λόγω χειρουργείου. Να τις δω και τις δυο έξω από την Αμφίπολη μαζί με τον τρελό του Αιγίου, τον ξάδελφο γυμνοσάλιαγκα, την ομάδα της Χαλκιδικής, την όρκα, την ερωμένη αεροσυνοδό και τι στον κόσμο. Δεν θα κάνουν τις καρυάτιδες πάντως».

**Εκλεκτές συνεργασίες:
“Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν  για τη Χ. Α. όπως η βουλευτής των ΑΝΕΛ κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παρακάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χ.Α. μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της» (ΤΟ ΒΗΜΑ-26/09/2013).

ΣΧΕΤΙΚΟ:
«Τα τερατώδη προξενιά του ΣΥΡΙΖΑ-Από τη σαθρή διαχωριστική γραμμή του μνημονίου στη σαθρότερη της ψήφου της προεδρικής εκλογής» https://roides.wordpress.com/2014/10/21/21oct14/

Υ.Γ.
Τι θέλει η κα Γιαταγάνα για τους Εθνοπροδότες: «Θέλω να τους δω όλους αυτούς που υπέπεσαν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας να έχουν την ψυχολογία αυτών που περπάτησαν στο πράσινο μίλι» https://www.youtube.com/watch?v=W-8i-bp7Pjs

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιαταγάνα και Μακρή ante portas…

  1. ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΡΑΤΙΚΗ…..ΠΑΡΑ ΠΟΥΛΥ…ΔΛΙΑ ΝΤΙΠ….ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΚΙ….ΚΙ Μ…Ν…Ν…

    ΒΑΛΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ
    ΑΣ ΕΙΝΕΙ ΚΙ ΜΑΚΡΗ ΠΟΥΛΙ
    ΒΑΛΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΒΡΕ ΚΟΥΝΤΗ
    ΝΑ ΦΥΓ Η ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΤΝ ΨΥΧΗ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.