Γέροντας Παΐσιος «Τα εξαμίλια είναι τα 6 ναυτικά μίλια του Αιγαίου» * ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

Ο Γέροντας Παΐσιος πριν κοιμηθεί είχε εξηγήσει πια είναι τα εξαμίλια που είχε γράψει ο Κοσμάς ο Αιτωλός τα οποία θα γίνουν αφορμή ώστε να έρθουμε σε πόλεμο με την τουρκία.Μιλά ο Ιερομόναχος Αρσένιος- Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου (από ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατερινόπουλου).

 

Οι Προφητείες του Γέροντα Παϊσίου προκαλούν ρίγη

Τα λόγια του γέροντα Παϊσίου είναι τώρα πιο επίκαιρα από ποτέ. Προκαλούν δέος, καθώς πολλές φορές είχε αναφερθεί σε θέματα που απασχολούν όλους τους Ελληνες. Τα λόγια του ήταν πάντα στοχευμένα. Είχε απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα. Ειδικά για τα εθνικά θέματα. Ήταν σε θέση να αναλύσει τα γεωπολιτικά παιχνίδια στη παγκόσμια σκακιέρα, να μιλήσει για τις εξελίξεις, για τα συμφέροντα των κρατών. Λόγια που έχουν καταγραφεί και ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο. Για όσους τον γνώριζαν, η επανάσταση των Τούρκων δεν ήταν κάτι που τους προκαλούσε έκπληξη καθώς ο μακαριστός Γέροντας μιλούσε συχνά για την Τουρκία. Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες του Γέροντα εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 — 1994».

– «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»…
– «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» – «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους….. Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν
– Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….»

5 σκέψεις σχετικά με το “Γέροντας Παΐσιος «Τα εξαμίλια είναι τα 6 ναυτικά μίλια του Αιγαίου» * ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

 1. Ο Πατριωτισμός, η μόνη πολιτική διέξοδος

  2014-12-16

  Σε συνθήκες οικονομικής δυσχέρειας, ιδεολογικής κρίσης και πολιτικής αστάθειας η χώρα, κατά τα φαινόμενα, κατέρχεται σε εκλογές, καθώς διαφαίνεται ότι η ψήφιση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα έχει ευοίωνη κατάληξη. Το αποτέλεσμα των εκλογών μοιάζει αναπόφευκτο, ενώ οι ζυμώσεις μετά από αυτές επίσης θεωρούνται αναμενόμενες. Μέσα σ’ όλα αυτά, ξεχωρίζει μια πρωτοφανή αντιπατριωτική συμμαχία. Κόμματα φιλελεύθερα και νεοφιλελεύθερα, κεντροαριστερά και αριστερά προεκλογικά αλληλοσπαράσσονται και αλληλοτρώγονται, μετεκλογικά όμως φαίνεται ότι θα διαμορφώσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στα πατριωτικά και εθνικά πολιτικά κόμματα. Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, ο αριστερός διεθνισμός και ο παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελευθερισμός θα συμπλεύσουν τόσο άμεσα και ανερυθρίαστα. Η συρρίκνωση του πατριωτικού χώρου και η εναλλαγή στην εξουσία μεταξύ των δύο αυτών – όμορων πλέον – πολιτικών μεγεθών αποτελούν βραχυπρόθεσμο στόχο. Είναι, λοιπόν επιτακτική ανάγκη ο πολιτικός και ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός του πατριωτικού χώρου.

  Η αμφισβήτηση της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, το πρόβλημα της μετανάστευσης, η απαξίωση εκ μέρους εκπροσώπων του πάλαι ποτέ δικομματισμού πολλών από τους παραδοσιακούς θεσμούς του έθνους, οδήγησαν στον πρωτοφανή κατακερματισμό – πολιτικό και ιδεολογικό – των πατριωτικών δυνάμεων. Η κεντροδεξιά παράταξη οδηγήθηκε πρώτα σε διάσπαση, ύστερα σε ιδεολογική μετάλλαξη ώσπου να καταστεί νεοφιλελεύθερη και να αποδιώξει, σχεδόν οριστικά, κάθε πατριωτικό «σταγονίδιο» που διέθετε. Στις προηγούμενες Ευρωεκλογές πατριωτικά και εθνικά κόμματα ή συνιστώσες κατάφεραν να αλιεύσουν πολλές χιλιάδες ψήφους, δείχνοντας ότι τα κάστρα δεν έχουν ακόμα πέσει στην Ελληνική κοινωνία και ότι το πατριωτικό κίνημα ακόμα φυλάττει Θερμοπύλες. Όμως, ο κατακερματισμός και η διάσπασή του δεν δημιούργησε ως τώρα τις προϋποθέσεις για σοβαρή και σημαντική σε δύναμη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ο ακραίος λόγος της Χ.Α., με τα πολλά προβλήματα και τη σύγχυση που δημιούργησε, δυστυχώς περιθωριοποίησε ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, λειτούργησε δε, εν πολλοίς, ως πολιορκητικός Κριός σε ό, τι σοβαρό έχει να επιδείξει ο πατριωτικός χώρος. Το ίδιο δε κόμμα της Χ.Α. ευρίσκεται υπό απηνή δίωξη, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την τύχη του προεκλογικού αγώνα που θα διεξαχθεί εντός ολίγου.

  Στο ζήτημα της κυριαρχίας του ακραίου πολιτικού λόγου που οδήγησε ακόμα και στη βία στην πολιτική ζωή, για όποιον παρακολουθούσε τα δρώμενα στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια, αυτή η εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη. Όταν απαξιώνεις το μεταναστευτικό πρόβλημα, άλλοτε «στρουθοκαμηλίζοντας», άλλοτε αποκαλώντας τους ανησυχούντες «ρατσιστές», οι πολίτες που βιώνουν την τεράστια σε μέγεθος εγκληματικότητα, κάποια στιγμή θα στραφούν σε ακραίες πρακτικές – ακόμα κι αυτοί που ως τότε δεν υπήρξαν ακραίοι. Όταν τοποθετείς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων μια πολιτικό που, ως Ευρωβουλευτής, ασπαζόταν θεωρίες περί καταργήσεως του Αβάτου του Αγίου Όρους και λατινοποιήσεως της Ελληνικής γλώσσας, ο πολίτης που δεν έχει απεμπολήσει τις παραδοσιακές του αξίες θα στραφεί εκεί όπου, υποτίθεται, διαφυλάσσονται. Όταν επιτρέπεις να απαξιώνεται η ελληνική ιστορία και να αναβαπτίζεται στα σχολικά βιβλία η σφαγή της Σμύρνης «συνωστισμός», ο πολίτης αισθάνεται ξεκομμένος από την πολιτική και εκπαιδευτική ηγεσία, οπότε μοιραία θα στραφεί αλλού. Όταν απαξιώνεται ο εκκλησιαστικός λόγος και η Ορθόδοξη Παράδοση, όταν θεωρείται εξ ορισμού ακραία κάθε αναφορά στην πατρίδα, όταν προπαγανδίζεται κάθε ξένο στοιχείο πολιτισμού και τρόπου ζωής ως το μόνο καλό, δημιουργείς πολίτες οργίλους, έτοιμους να ξεσπάσουν σε κάθε ευκαιρία. Η βία γίνεται μέρος της πολιτικής ζωής, οι δολοφονίες βαπτίζονται… πολιτικές πράξεις και ο αναβρασμός εξυπηρετεί, βέβαια τους ασκούντες την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

  Αναφέραμε ήδη ότι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που τίθεται σήμερα είναι αυτό που αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτικής της χώρας. Στον περίφημο λόγο που εκφώνησε ο Κ. Καραμανλής ο Πρσβύτερος στο Ζάππειο, το 1979, όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΟΚ, ανέφερε ότι οι Έλληνες επιθυμούν να είναι Ευρωπαίοι, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό απώλεια της εθνικής τους ταυτότητας. 35 χρόνια μετά, η διακήρυξη αυτή ξεχάστηκε. Η Εθνική ταυτότητα και η ευρωπαΪκή προοπτική μοιάζουν μεγέθη που συγκρούονται. Γι’ αυτό το λόγο η αντιευρωπαϊκή ρητορεία εισχώρησε και στον πατριωτικό χώρο.

  Ξεκινώντας απ’ αυτό, θεωρώ ότι πρέπει να ξαναθυμίσουμε πως η Ευρώπη ανήκει στην Ελληνική πολιτισμική σφαίρα. Πολιτισμικά, οι Ευρωπαίοι είναι απόγονοί μας. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν – και είναι πολλά, κανείς δεν αντιλέγει – δεν είναι δυνατό να οδηγήσουν, σ’ αυτή μάλιστα τη συγκυρία, σ’ ένα πολιτικό και πολιτισμικό διαζύγιο. Απ’ την άλλη, όμως η απόλυτη προσήλωση στις πολιτικές επιταγές των Ευρωπαίων συνιστά έλλειψη εθνικής βούλησης. Δεν είναι ανάγκη να υποδουλωθούμε πολιτικά ή οικονομικά, για να διατηρήσουμε την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Πρέπει να θυμηθούμε ότι πρώτα απ’ όλα είμαστε Έλληνες, όχι Ευρωπαίοι. Ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί παρά μια πολιτική πρόταση. Αν αυτή δεν μας ταιριάζει ή αν τα πράγματα οδηγηθούν όχι σε μια Ευρώπη που αποτελείται από ελεύθερα έθνη, αλλά σε μια Ευρώπη υπόδουλη των Αγορών και εντός της οποίας ασκείται πολιτική ηγεμονισμού από τα ισχυρότερη κράτη που την αποτελούν, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει θέση σ’ αυτήν.

  Το μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει πλέον να τεθεί επί τάπητος. Όχι όμως στη βάση μιας αόριστης ρητορείας. Κανένα πολιτισμένο κράτος στον κόσμο δεν υποβιβάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών του για να μη… πειράξει τους παράνομους μετανάστες που ζουν σ’ αυτό. Οργάνωση χρειάζεται, πολιτική βούληση σοβαρή και μετρημένη. Ο ανθρωπισμός και το φιλότιμο είναι δεδομένα κι αυτονόητα στον Έλληνα κι όσοι ανόητοι μας κατηγορούν τόσο εύκολα για ρατσιστές, ας πάει να ζήσει για λίγο σε άλλα κράτη, για να καταλάβει τι σημαίνει να βιώνεις τον πραγματικό ρατσισμό. Ο πραγματικός πατριωτισμός εξάλλου δεν στρέφεται ενάντια στον άνθρωπο, αλλά στις πολιτικές του κράτους, τις αναίσχυντες, ανοργάνωτες και ξενοκίνητες. Κι αν μιλάμε για εθνικισμό, ο Δραγούμης ήταν αυτός που έλεγε ότι το να αγαπάς και να σέβεσαι το Έθνος σου, σημαίνει ότι πρωτίστως σέβεσαι όλα τα υπόλοιπα έθνη.

  Η παιδεία είναι προνόμιο του λαού. Είναι ταυτόχρονα υπόθεση και ευθύνη εθνική. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ, ως εκπαιδευτικός, ότι πρώτιστη βούληση της ηγεσίας αυτής της χώρας είναι να απαλείψει το εθνικό της περιεχόμενο. Κι ένα τελευταίο: θεωρώ υποκριτικό το να μιλάμε για «δικαιώματα στην εκπαίδευση» όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων και να μην αντιλαμβανόμαστε ότι, από την ώρα που διαθέτουμε οργανωμένο κράτος και μάλιστα με συγκεκριμένη εθνική ταυτότητα, τα δικαιώματα που οφείλουμε να διαφυλάσσουμε, πρώτα απ’ όλα, είναι αυτά των νομίμων πολιτών – όχι των μεταναστών, όχι των εγκληματιών ή επίδοξων τρομοκρατών!

  Τα εθνικά θέματα πρέπει επιτέλους να μπουν στην καθημερινή ατζέντα των πολιτικών. Είτε δε μιλάμε πια γι’ αυτά, είτε τα θεωρούμε υποδεέστερα. Ακόμη χειρότερα, τα σπρώχνουμε προς μια… δήθεν διεθνιστική λογική. Όχι πολύ παλιά, έμεινα εμβρόντητος ακούγοντας από δημοσιογράφο μεγάλου ιδιωτικού καναλιού να αστειεύεται με γνωστό ηθοποιό από την Κρήτη για την περίπτωση η Μεγαλόνησος να ανεξαρτητοποιηθεί! Από την άλλη, η πρόσφατη ηγεσία αναφέρεται στο εθνικό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με ευτελιστικούς όρους, αποδεχόμενη μάλιστα προτάσεις για την ονομασία, τις οποίες προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρνηθεί να αποδεχθεί! Για ποια συνέχεια του κράτους μιλάμε, λοιπόν; Μας ενδιαφέρει η συνέχεια του κράτους μονάχα όταν έχουμε να κάνουμε με τα… Μνημόνια; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει ξένος δάκτυλος ή συμφέροντα πίσω από αυτή την απαξίωση των εθνικών μας θεμάτων. Αυτά πάντα θα υπάρχουν. Εμείς τι κάνουμε, είναι το θέμα.

  Η απεμπόληση εθνικών συμφερόντων, η άκρατη και άκριτη μιμητική αποδοχή και υιοθέτηση ξένων προτύπων πολιτικής συμπεριφοράς, ο αποχρωματισμός του ελληνικού κράτους από συγκεκριμένες ιστορικές και εθνικές αντιλήψεις, δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οπωσδήποτε, είναι ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα της πολιτικής συμπεριφοράς από πλευράς των πολιτικών ηγετών. Είναι, μάλιστα δεδομένο πως εκείνοι οι ταγοί που θα το αντιληφθούν αυτό, θα διαμορφώσουν νέα πολιτικά δεδομένα στη χώρα μας. Είναι πραγματική παρακμή του πολιτικού μας συστήματος να επιτρέπουμε τόσο εύκολα να επιπλέουν ως φελλοί στην πολιτική ζωή άτομα με ξενόδουλες συμπεριφορές και με εντελώς αντεθνική στάση.

  Ας πάμε τώρα σε ένα πολύ σημαντικό θέμα: στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται αμείωτη. Δεν εκπλήσσει κανέναν που ανήκει στον πατριωτικό χώρο, το γεγονός ότι τα δήθεν… εξαιρετικά, μεγαλεπήβολα και απαραίτητα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, είτε δεν πραγματοποιήθηκαν, είτε αστόχησαν, είτε οδήγησαν σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Όταν επιτρέπεις να επιβάλλονται πολιτικές απ’ έξω, όταν ως πολιτικός λειτουργείς μονάχα ως manager Πολυεθνικής εταιρείας κι όχι ως πολιτικός που διαφυλάσσει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του και των πολιτών της, είναι ευνόητο ότι κάθε μέτρο που θα ληφθεί αποσκοπεί μονάχα στην εξυπηρέτηση της λογικής «φέρε λεφτά κι άντε να πεθάνεις». Πού ήσαν οι πολιτικοί που ασκούν εξουσία τα 4 αυτά χρόνια της κρίσης, όταν οι πολίτες εξαθλιώνονται καθημερινά όλο και περισσότερο; Πότε ύψωσαν το ανάστημά τους – όπως έκαναν πολιτικοί σε άλλες χώρες – για να αρνηθούν την επαχθή οικονομική δουλεία που μας έχει επιβληθεί; Πού χάθηκε η… δημοκρατική τους ευαισθησία, όταν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δυνάμεων της οικονομικής κατοχής, κουρέλιαζαν το Σύνταγμα; Πού εξαφανίστηκε η… λαϊκή τους αγωνιστικότητα, όταν αποφάσιζαν, εν μια νυχτί, να περικόψουν την υγειονομική περίθαλψη των Ελλήνων για να εμφανίσουν ένα πρωτογενές πλεόνασμα της ντροπής; Είναι, λοιπόν προφανές ότι μονάχα μια πατριωτική ηγεσία θα μπορούσε να αντιτάξει τις απαραίτητες εκείνες άμυνες απέναντι στον ολετήρα των Αγορών και στην οικονομική κατοχή. Όλοι οι υπόλοιποι – νεοφιλελεύθεροι και αριστερόστροφοι διεθνιστές – είναι εξ ορισμού (ή θα γίνουν) όργανα αυτής της ξενόδουλης πολιτικής.

  Το ελληνικό κράτος διαθέτει ισχυρό εθνολογικό προσανατολισμό που εδράζεται τόσο στη μακραίωνη ιστορική του παρουσία και τη σπουδαία πολιτισμική του πορεία, όσο και στους αγώνες που έδωσε ο λαός του για να παραμείνει ανεξάρτητο. Η γλώσσα του, εθνική κι όχι από συγκυρίες κυριαρχούσα, η θρησκεία του, αμιγώς χριστιανική, η πολιτιστική του ταυτότητα και η εθνική του κουλτούρα, αποτελούν βασικά στοιχεία της ύπαρξής του. Κάθε μορφή κρίσης – οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική – οφείλει να αντιμετωπίζεται με γνώμονα αυτήν ακριβώς την εθνική ταυτότητα και ιδιαιτερότητα. Διαφορετικά, είναι πολύ εύκολο να καταντήσουμε, από κράτος με πολιτισμό – πρότυπο και με ιδανικό την ελευθερία, κράτος – πειραματόζωο σε μια οικονομική φυλακή, από την οποία η έξοδος πλέον θα είναι αδύνατη!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Colpo grosso Σαμαρά ή «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»;

  Η επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ανακάτεψε ουσιαστικά ξανά την τράπουλα στην πολιτική σκηνή και έφερε νέα δεδομένα και νέα σενάρια.

  Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει να έχει μικρές πιθανότητες με τις έως τώρα εκφρασμένες διαθέσεις. Οι μέρες που υπολείπονται μέχρι την τρίτη καθοριστική ψηφοφορία στις 29/12 είναι πολλές όμως… Σίγουρα θα ασκηθούν τεράστιες πιέσεις εκατέρωθεν.

  Υπάρχει βέβαια το σενάριο στην Τρίτη ψηφοφορία να υποδειχθεί νέο πρόσωπο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή/και να πάμε σε λύση Παπαδήμου ώστε να παραμείνει η υπάρχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση και να ψηφίσει όλα τα επαχθή μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

  Εάν εκλεγεί Πρόεδρος ο κος Δήμας, τότε θα μιλάμε για colpo grosso του Πρωθυπουργού ο οποίος πλέον αδιαμφισβήτητα θα έχει την απόλυτη κυριαρχία. Μετά θα έχει την άνεση να περάσει από τη Βουλή ανερυθρίαστα όλα τα αποτρόπαια και εχθρικά μέτρα που απαιτούν και επιβάλλουν οι εντολείς της τρόικα.
  Η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς καμία συνεννόηση με τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς παρά μόνον με τον κο Σόιμπλε και την τρόικα δείχνει ότι ο κος Σαμαράς επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης και της όξυνσης στο εσωτερικό αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

  Σε πρώτη φάση κατάφερε να γκρεμιστούν οι μετοχές στο χρηματιστήριο, να αυξηθούν τα spreads , να παγώσει όλη η αγορά και η οικονομική δραστηριότητα εν μέσω Χριστουγέννων, και να αρχίσει πάλι το γαϊτανάκι της άτακτης χρεοκοπίας έργο που το είδαμε τόσο στις αρχές του 2010, όσο και με το Δημοψήφισμα στις Κάννες αλλά και με τις διπλές εκλογές του 2012.

  Αυτό δε, συνέβη γιατί υπάρχει ορατή η πιθανότητα των εκλογών και αλλαγή των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα τεράστιο πλέγμα πολιτικών Ελλήνων και ξένων, ΜΜΕ και επιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων συμφερόντων, προσπαθούν με τις δηλώσεις τους και τις πράξεις τους να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές (αλλά και το λαό) ώστε να υπερψηφίσουν τον κο Δήμα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχουν στην αγορά και την κοινωνία αυτές οι δηλώσεις. Στόχος τους να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο η σημερινή πλειοψηφία.

  Η ευθύνη αυτή βαρύνει κυρίως την κυβέρνηση και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό που επέλεξε ως τακτική την ένταση και τα εκβιαστικά-φοβικά-τρομοκρατικά διλλήματα. Φθάσαμε, το ύψιστο Δημοκρατικό και Συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών να φαντάζει και να εμφανίζεται στην κοινή γνώμη ως μπαμπούλας και κάτι επικίνδυνο για άλλη μια φορά.

  Ακόμη και η επιλογή του κου Δήμα, ενός κομματικού στελέχους που παραμένει έως και σήμερα Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού της κυβέρνησης Παπαδήμου, δε δείχνει διάθεση για συναίνεση αλλά ακριβώς το αντίθετο.

  «Θέλουν, άραγε, πράγματι να εκλέξουν Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας και να συνεχίσουν την κυβερνητική τους θητεία οι κ.κ. Αντ. Σαµαράς και Ευ. Βενιζέλος ή µήπως απλώς αποφάσισαν να παραδώσουν τη σκυτάλη της εξουσίας και την «καυτή πατάτα» της διαπραγµάτευσης µε τους δανειστές στα χέρια του πολιτικού τους αντιπάλου κ. Αλ. Τσίπρα;» αναρωτιέται ο κος Χατζηνικολάου στην τελευταία Realnews.

  Εάν αυτός είναι ο στόχος τότε ουσιαστικά προσπαθούν να παραδώσουν καμένη γη στον επόμενο, δημιουργώντας κλίμα απειλών και τρομοκρατίας επί ένα δίμηνο, αδιαφορώντας για λαό και Πατρίδα.

  Στις 29 Δεκέμβρη θα φανεί εάν ο κος Σαμαράς έκανε colpo grosso ή η ιστορία θα γράψει ότι λειτούργησε με τη λογική του: «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Προς αστυνομικούς που υπηρετούν στις εισόδους της χώρας ( αεροδρόμια , λιμάνια , τελωνεία κλπ ) :

  Προσοχή ! Εάν δείτε να προσπαθούν να εισέλθουν 10 μικρά ανθρωπάκια ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ! ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ !

  Διαβάστε τί έκαναν σε μια μακρυνή χώρα :

  Μπήκαν και είπαν στους στρατιωτικούς «ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ» . Οι στρατιωτικοί προς στιγμήν σκέφθηκαν «Μα αν τους αφήσουμε να μπαίνουν ελεύθερα θα μας φάνε όλους . Εμάς , τις γυναίκες μας , τα παιδιά μας , τους φίλους …»
  Επειδή όμως ( στην πλειοψηφία τους ) δεν ήταν άνδρες με cojones είπαν τελικά «Δε βαριέσαι , θα αργήσει να συμβεί . Που να κάθεσαι τώρα να καυγαδίζεις με τα 10 μικρά ανθρωπάκια !» . Και τους άφησαν όλους να μπούν .

  Μετά , τα 10 μικρά ανθρωπάκια είπαν στους δικαστικούς «Θα κάνετε τα στραβά μάτια όταν θα παρανομούμε και θα παραδίδουμε την χώρα στις ξένες τράπεζες » . Οι δικαστικοί προς στιγμήν σκέφθηκαν » Μα αν αφήσουμε τις τράπεζες να αλωνίζουν , θα μας πάρουν τα σπίτια ολονών . Θα αφήσουν άστεγους εμάς , τις γυναίκες μας , τα παιδιά μας , τους φίλους …» . Επειδή όμως ( στην πλειοψηφία τους ) δεν ήταν άνδρες με cojones είπαν τελικά «Δε βαριέσαι , θα αργήσει να συμβεί . Που να κάθεσαι τώρα να καυγαδίζεις με τα 10 μικρά ανθρωπάκια !» . Και έκαναν τα στραβά μάτια .
  Η μακρυνή χώρα καταστράφηκε και τώρα τα 10 ανθρωπάκια τριγυρνάνε και κάνουν το ίδιο και σε άλλες χώρες !

  Προσοχή λοιπόν ! Μην υποτιμάτε τα 10 μικρά ανθρωπάκια ! Μπορούν ( τόσο εύκολα ) να ξεθεμελιώσουν μια χώρα ! Είναι καταπληκτικό το πόσο λίγοι χρειάζονται για να σπείρουν την δυστυχία σε τόσους πολλούς . Και εγώ δεν θα το πίστευα αν δεν το είχα δεί να συμβαίνει .

  Εσχάτως , όπως πληροφορήθηκα , όλοι αυτοί οι λέοντες άνευ cojones (που δεν έσωσαν την χώρα τους όταν μπορούσαν ) απεφάσισαν να την σώσουν εκ των υστέρων ιδρύοντες ( μέσα απο το καφενείο όπου συχνάζουν ως συνταξιούχοι ) ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΜΜΑ με σκοπό την σωτηρία του Ορθόδοξου Γένους ( δεν διευκρίνησαν ΠΟΙΟ ορθόδοξο Γένος : Ρωσικό , Βουλγαρικό , Ρουμάνικο κλπ ) . Ασφαλώς πρόκειται περί σατανικού σχεδίου : σκοπεύουν να προκαλέσουν ακατάσχετο γέλωτα στα 10 μικρά ανθρωπάκια και είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο οτι ο ακατάσχετος γέλως μπορεί να αποβεί μοιραίος για το καρδιαγγειακό σύστημα !

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 22,5 δισ. σε ΕΕ – ΔΝΤ το 2015

  Πού θα βρει η όποια ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία… 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό το «κολασμένο» από πλευράς δανειακών υποχρεώσεων καλοκαίρι του 2015, μέσα σε τρεις όλους κι όλους μήνες, για να πληρώσει τους δανειστές; Δεν αστειευόμαστε. Τον Ιούνιο του 2015 η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 2,62 δισεκατομμύρια ευρώ. Τον εφιαλτικό Ιούλιο πρέπει να πληρώσει τα… διπλά – για την ακρίβεια 5,12 δισεκατομμύρια και τον Αύγουστο πρέπει να βρει άλλα 3,69 δισ. ευρώ!

  Σύνολο 11,43 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίμηνο Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος του 2015. Αντί για τα «μπάνια του λαού», που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μάλλον θα έχουμε… πνίξιμο της κυβέρνησης από «πατητές» των δανειστών! Αν μάλιστα γίνουν βουλευτικές εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου και γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, με το «καλημέρα σας» θα πρέπει να σκάσει 2,1 δισεκατομμύρια στο ΔΝΤ και άλλα 1,9 δισ. ευρώ για τόκους μόνο στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου! Σύνολο 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Οσο για το καλοκαίρι, τη γερή μπάζα θα την κάνουν οι Ευρωπαίοι – η ΕΚΤ, ο μηχανισμός στήριξης και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες. Θα εισπράξουν τα 6,68 δισεκατομμύρια ευρώ από τα προαναφερθέντα 11,5 δισεκατομμύρια που πρέπει να δώσει η Ελλάδα στους δανειστές της. Το καλοκαίρι το ΔΝΤ θα αρκεστεί σε 1,83 δισ. ευρώ, ενώ οι τόκοι θα φτάσουν τα 1,9 δισ. ευρώ και κάποιες άλλες υποχρεώσεις του κράτους θα φάνε άλλα 900 εκατομμύρια – δηλαδή 0,9 δισ. ευρώ.

  Μέχρι και οι… «γύπες», οι αδίστακτοι κερδοσκόποι, θα τσιμπήσουν κι αυτοί 110 εκατομμύρια ευρώ (0,11 δισ.) από ομόλογα που δεν συμπεριελήφθησαν στο «κούρεμα» του PSI, όπου, ως γνωστόν, «κουρεύτηκαν» κυρίως Ελληνες – από μικροομολογιούχους και ασφαλιστικά ταμεία μέχρι νοσοκομεία και ΑΕΙ και ΤΕΙ κ.λπ. έως και τράπεζες! Το 2015, πάντως, για να έχουμε συνολική εικόνα, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της περίπου 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν θέλουμε να μάθουμε αναλυτικότερα ποιος θα μας τα πάρει, οι «θεσμοί» της ΕΕ και της Ευρώπης θα μας πάρουν 6,68 δισεκατομμύρια ευρώ – αυτοί κάνουν μια γερή «αρπαχτή» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που οι Ελληνες θα είναι αποχαυνωμένοι από τον καυτό ήλιο του κατακαλόκαιρου και τους υπόλοιπους δέκα μήνες παριστάνουν τις… Παναγίες!

  Το ΔΝΤ θα κάνει μια καλή είσπραξη 8,71 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, ενώ η χώρα μας θα πληρώσει και το εξωφρενικό ποσό των 5,35 δισεκατομμυρίων ευρώ για τόκους δανείων! Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 1,4 δισ. ευρώ για άλλες υποχρεώσεις της, ενώ και οι «γύπες» θα εισπράξουν από την καταρρακωμένη Ελλάδα 363 εκατομμύρια ευρώ για να μη χάνουμε τη σειρά μας! Πού θα βρεθούν τα λεφτά αυτά; Από το φορολογικό «γδάρσιμο» των Ελλήνων, πάντως, δύσκολο να μαζευτούν αυτά τα λεφτά. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η καλπάζουσα αύξηση των οφειλών -των ληξιπρόθεσμων οφειλών, πρέπει να τονίσουμε- των πολιτών προς την Εφορία. Πριν από δύο χρόνια, στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, οι πολίτες χρωστούσαν στις ΔΟΥ 55,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, το ποσό αυτό είχε σκαρφαλώσει στα 62,4 δισεκατομμύρια. Φέτος, την 1η Νοεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία είχαν σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία απογειωθεί στα… 73,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Σίγουρα το ποσό αυτό θα μειωθεί λίγο, αφού μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου πολλοί οφειλέτες του Δημοσίου ρυθμίζουν τα χρέη τους δίνοντας κάτι έναντι του συνολικού ποσού που χρωστούν, αλλά εκτιμάται ως βέβαιο ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2014 το ποσό που θα οφείλουν στο Δημόσιο από τη λαίλαπα φόρων οι πολίτες θα υπερβαίνει τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ – πόσο ακριβώς θα το δούμε…

  Με την ανεργία, πάντως, να «υποχωρεί» στο… 25,7% και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να πανηγυρίζει γι’ αυτό, όταν πριν από την κρίση η ανεργία ανερχόταν στο 7% με 8%, αποκλείεται τη λύση να τη δώσει η απασχόληση, με τα δομικά προβλήματα της οποίας θα ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά. Σήμερα απλώς να πούμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα ήταν 3,59 εκατομμύρια άτομα, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Βάσει των ίδιων στοιχείων οι άνεργοι ανέρχονταν σε 1,24 εκατ., ενώ τα οικονομικά μη ενεργά άτομα ήταν σχεδόν όσοι και οι εργαζόμενοι – 3,29 εκατομμύρια άτομα! Μόνο «ανάπτυξη» φυσικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η κατάσταση, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει για το αντίθετο…

  Μου αρέσει!

 5. ΟΥΤΕ ΑΓΙΟΙ ΣΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ…ΟΤΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΙ.

  ΠΟΥ ΧΟΡΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΟΙ…ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….

  ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΕΧΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  Ο ΑΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ…ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΝΑ….ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΤΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ.

  ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΑΨΩΣΟΥΝ.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ.

  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.