ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ»

__________(2)Του Αθανασόπουλου Περικλή

Με αφορμή τις ανακοινώσεις για κινήσεις που γίνονται ώστε να επέλθει «ντε καλά και σώνει» η πολυπόθητη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όπως το «σύστημα επιτάσσει για την συνέχιση του βίου του και τις δηλώσεις «περί ύπαρξης πολιτικών σκουληκιών», πολικών μας εθνοπατέρων, μου έρχονται στο νου σκέψεις τις οποίες καταθέτω..!!!

 

Για να μπορεί το υπάρχον σύστημα μέσω του δικομματισμού να διατηρείται, ώστε την χώρα να την κυβερνούν συνεχώς οι ίδιοι, είναι απαραίτητη η συμμετοχή κάποιων μεμονωμένων πολιτικών που τους συντηρούν διαχρονικά, για να το στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές…!!!
Για να είναι ποιο αξιόπιστη η στήριξη, δημιουργούν μικρά κόμματα που στόχο έχουν απλά να μπουν στη βουλή.
Σε περίπτωση που διακινδυνεύεται η είσοδος τους στη βουλή «βοηθούνται», από τα δύο μεγάλα κόμματα με κάποιον τρόπο και μπαίνουν.

Αυτά τα μικρά κόμματα με την ύπαρξη 10-12 βουλευτών, πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και μάλιστα χωρίς να έχουν φαινομενικά την ευθύνη των Εθνικών Αποφάσεων.
Χρησιμοποιούνται για να απορροφούν τους κραδασμούς στις κρίσεις, δημιουργώντας μια περιοδική άνοδο και μετά ξαναπέφτουν στα μαλακά επειδή ο λαός στηρίζει πάντα τα κόμματα της εξουσίας.

Αυτό το ρόλο του «ισορροπιστή» τον παίζουν με μεγάλη επιτυχία από την μεταπολίτευση και εντεύθεν τα μικρά κόμματα της αριστεράς όπως σήμερα η ΔΗΜΑΡ.

Τι συνέβη όμως σήμερα που δεν τους βγαίνει και θέλουν να το καταπνίξουν επωμίζοντας του τις ευθύνες για τα όσα «δεινά» συμβαίνουν στον τόπο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Α ΤΣΙΠΡΑ απ ότι δείχνει, αναπτύσσει μια δυναμική σε όλα τα επίπεδα και ίσως για πρώτη φορά απειλεί σοβαρά τον δικομματισμό και γενικά το σύστημα, πράγμα που πρέπει με κάθε τρόπο να ανακοπεί.

Σε πρώτη φάση για να υπάρξει μια σοβαρή ανακοπή της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έφυγε ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ, « πιστός» στο σύστημα, με πολλά ανταλλάγματα, όπως ΔΗΜΟI ΑΘΗΝΑΣ με τον Καμίνη και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τον Μπουτάρη, για την υποψηφιότητα των οποίων υπήρξε επίσημη πρόταση του κ. ΚΟΥΒΕΛΗ.

Σε δεύτερη φάση, ο κ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ δημιουργεί την ΔΗΜΑΡ και θα συγκεντρώσει όσους μπορέσει από τους διαφωνούντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ για να μην διαρρεύσουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τρίτη φάση, εν ονόματι της «Εθνικής Ανάγκης», και προκειμένου να διασφαλιστούν τα κεκτημένα του συστήματος, απροκάλυπτα πλέον συγκυβέρνησε με τα δυο μεγάλα κόμματα ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΝΔ αποδεικνύοντας ότι είναι συνετεράκια.

Σήμερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ απροκάλυπτα δηλώνουν οτι θα ψηφίσουν τον κ. Σ. ΔΗΜΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνοντας στην ουσία στήριξη στο σύστημα αδιαφορώντας για τα δεινά που θέλει να επιβάλει στον Ελληνικό Λαό.

Να θυμηθούμε:

Είναι τυχαία που στην συγκυβέρνηση του 1989 ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ είχε αναλάβει ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για να πρωτοστατήσει στην δίωξη του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
Είναι τυχαία που σήμερα όλα τα συστημικά ΜΜΕ σε κάθε σημαντικό γεγονός τον προβάλλουν περισσότερο από τον πρωθυπουργό της χώρας;
Είναι τυχαίο που στην παρούσα οικονομική κρίση και ενόψει της τότε οικουμενικής κυβέρνησης τον είχαν προτείνει ακόμα και για πρωθυπουργό στη θέση του κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ;

Κάποια στιγμή πρέπει να γράφονται και αυτά για να γίνεται αντιληπτός και ο ρόλος του καθενός.

Και νομίζω ότι με τα παραπάνω προσδιορίζεται καθαρά ο ρόλος του κυρίου Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ και τον δικών του.

Μην ξεχνάμε την κατά καιρούς είσοδο πολλών στελεχών από την αριστερά, πλην ΚΚΕ ( σταθερή αξία στήριξης του συστήματος), στις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-ΜΠΙΣΤΗΣ-κλπ).

Όλα τα παραπάνω ας μας προβληματίσουν για το πού θα βρει ο ΣΑΜΑΡΑΣ τους 180 και ας δοθεί μια απάντηση σε αυτούς που κατηγορούν ως «πολιτικά σκουλήκια» αυτούς που παλεύουν το σύστημα…!!

Ο νοών νοείτο…!!!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ»

 1. Η κρίση ρίχνει τους Έλληνες στον καναπέ και την παχυσαρκία

  Περνούν περισσότερες από 18 ώρες της ημέρας μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και από αυτές πάνω από 2,5 καθηλωμένοι στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση. Η οθόνη τείνει να γίνει ο σύγχρονος καθρέφτης του Έλληνα, αφού, εκτός από την τηλεοπτική, η οθόνη του υπολογιστή ή του laptop και του tablet, απορροφά -σε καθημερινή βάση- 43 λεπτά για τους άνδρες και 25 λεπτά για τις γυναίκες. Μάλιστα ο χρόνος που αφιερώνουν στο ίντερνετ οι νεότερες ηλικίες είναι σαφώς μεγαλύτερος.

  Τα στοιχεία ανήκουν στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι Έλληνες στα χρόνια της κρίσης έχουν κλειστεί στο σπίτι, βουλιάζοντας στην αδράνεια του καναπέ. Την ίδια στιγμή, σε ποσοστό μόλις 28,9% οι άνδρες ηλικίας 20 έως 74 ετών δηλώνουν ότι συμμετέχουν σε αθλήματα και υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ το ποσοστό για τις γυναίκες ηλικίας 20 έως 74 ετών είναι 20%.

  Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά για πολλούς λόγους. Η εξίσωση «επιστροφή στο σπίτι»-καθιστική ζωή και έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο λειτουργεί επιβαρυντικά για την υγεία. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες έρευνες, τα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ελλάδα, την περίοδο της οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί, με την παχυσαρκία να παραμένει μείζον ζήτημα τόσο για την ατομική όσο και για τη δημόσια υγεία.

  Ειδικά, σε ό,τι αφορά στην παιδική παχυσαρκία, η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας σε παιδιά. Έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο “WHO European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI)”, έδειξε ότι το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που τα Ελληνόπουλα έχουν επίσης ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, ιδίως αυτές της Βόρειας Ευρώπης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.