ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!!!

ekloges

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποιεί ότι εκλογικό δικαίωμα των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.  Όσοι ετεροδημότες υπέβαλλαν αιτήσεις μετά την 31η Οκτωβρίου, δεν θα καταχωρούνται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Κανονικά βεβαίως, εφόσον οι εκλογές είναι πρόωρες, θα έπρεπε όχι μόνο αυτοί να….. καταχωρηθούν, αλλά και να δοθεί χρόνος να δηλώσουν και τώρα όσοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.  Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι για τους Έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, αλλά και για όσους την ημέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν προβλέπεται δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το σημείο που θα βρίσκονται (η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που αρνείται πεισματικά να δώσει δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς…).

Με τον τρόπο αυτό γίνονται τεράστια τα ποσοστά της αποχής, πράγμα το οποίο ευνοεί το σύστημα, που με τον τρόπο του (ΜΜΕ κ.λπ.) σπρώχνει παραδοσιακά όσους το σιχαίνονται στην απόχη της αποχής!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.