Άι σιχτίρ, ρε Μπαρουφάκη!!!

Δεν χρειάστηκε, τελικά, να περάσει και πολύς χρόνος για να χάσω εκείνο το πλατύ χαμόγελό που μου είχε καρφωθεί στο πρόσωπο από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και μετά -και που με έκανε να μοιάζω λίγο και με ηλίθιο.

Ο λόγος είναι, ποιος άλλος,  ο φοβερός κ. Βαρουφάκης κι ο Θεός να με βοηθήσει τώρα από τις βαρουφίτσες κι από το μένος τους, αλλά σφίγγω τα δόντια και πορεύομαι χωρίς φόβο… Μόνο με πάθος…

 

Να σου πω το κρίμα μου, τον είχα άχτι από την εποχή των αγανακτισμένων, τον κ. Βαρουφάκη, από τότε που καλούσε τον φίλο του τον Γιωργάκη και τον άλλο ανεκδιήγητο, τον  Αντωνάκη, αλήστου μνήμης και τα δύο αυτά πολιτικά σκύβαλα, να πιαστούν χέρι-χέρι και να κατέβουν στις πλατείες για να σμίξουν με τους αγανακτισμένους της εποχής. Τόσα είχε καταλάβει, τόσα έλεγε…

Αλλά το μεγαλύτερο μένος -και τότε ήταν που για πρώτη φορά τον αναβάπτισα Μπαρουφάκη- μου το είχε προκαλέσει όταν εξηγούσε γιατί δεν είχε συνυπογράψει  το πάνδημο αίτημα για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Αυτά όμως σβήστηκαν από το μυαλό μου δια μαγείας κι ομολογώ  ότι κι εγώ γοητεύτηκα από τη στάση του δίπλα στον ξινό Ολλανδό, μόνο τώρα που το ξανασκέφτομαι περισσότερο αποστασιοποιημένος, το αίσθημα ευφορίας το οποίο με διακατείχε τις προάλλες, οφειλόταν περισσότερο στη μιζέρια που αποπνέει ο Ολλανδός και η προτεσταντική του βλακεία, παρά στις ενδυματολογικές επιλογές και στα wow-επιφωνήματα του κ. Βαρουφάκη, μπροστά στις κάμερες της τηλεδημοκρατίας μας.

Θα μου πεις, τι σε έπιασε τώρα? Μύγα σε τσίμπησε κι από εκεί που έσταζε μέλι ο στόμας σου, μου τα γυρνάς τώρα στις μπαρούφες?

Να σου εξηγήσω αμέσως: Είμαι πολύ εκνευρισμένος από τη συνέντευξή του κ. Βαρουφάκη στον Robert Peston, έναν δημοσιογράφο του BBC

Τι είπε ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη αυτή? Είπε ότι «Αν ο Συ.Ριζ.Α, μείνει στην εξουσία για έναν χρόνο, θα εγκλωβιστεί κι αυτός στην κλεπτοκρατία». Μάλιστα, αυτό ακριβώς είπε επί λέξει -και μάλιστα σε συνάντηση οργανωμένη από την Deutsche Bank!

Το πρώτο πάγωμα στο αρειμάνιο κι ευτυχισμένο χαμόγελο των περασμένων ημερών, μου το είχε προκαλέσει ο κ. Βαρουφάκης πρωί-πρωί, όταν διάβαζα τις ρηξικέλευθες προτάσεις του περί ακούρευτων ομολόγων στο διηνεκές, αλλά είπα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να δώσω τόπο στην οργή, περιμένοντας να ακούσω  περισσότερες λεπτομέρειες, πριν αξιολογήσω αυτήν την πρόταση, αλλά ετούτο εδώ το βραδινό, είναι από τα άγραφα! Σαν να μη μας έφτανε ο άλλος, ο κουφιοκέφαλος, που γύρναγε δεξιά κι αριστερά κι έλεγε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα!

Πάλι τα ίδια θα έχομε? 

Η ειρωνεία είναι μεγάλη -και γίνεται μεγαλύτερη, καθόσον αφορά στους οικοδεσπότες αυτής της συνάντησης, γιατί οι αετονύχηδες της Deutsche Bank, την ξέρουν καλύτερα από όλους μας την εξέλιξη των πραγμάτων, αφού πριν πέντε χρόνια την έζησαν εκ του σύνεγγυς και από τα μέσα, όλη αυτήν την απάτη! Ένα ριφιφί που οργάνωσαν εκείνοι που τώρα μας λένε, με χαριτωμένο τρόπο, ότι τα χρέη που κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας και υπονομεύουν το μέλλον μας, είναι χρεωμένα στους λαούς της Ευρώπης κι ότι επομένως, πρέπει εμείς, οι πτωχοί πλην τίμιοι, να τα ξεπληρώσουμε. 

Πράγματι, είναι άδικο να χρεωθούν οι υπόλοιποι λαοί αυτά τα χρέη που, όντως, τα συνομολόγησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να καλύπτουν και να συντηρούν τη διαπλοκή και το σαθρό πελατειακό μοντέλο ανάπτυξης (sic) που τους εξέθρεφε και τους αναπαρήγαγε έως προχθές. 

Όμως τα δάνεια αυτά δεν τα χορήγησαν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί. Τα επαχθή αυτά δάνεια, τα χορήγησαν ξένες τράπεζες, με πρώτη και καλύτερη την Deutsche Bank, σε εποχές παχέων αγελάδων ρευστότητας. 

Προφανώς έχουν τις ευθύνες τους και οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και ο ελληνικός λαός που αναδείκνυε τέτοιες άθλιες κυβερνήσεις, αλλά υπάρχουν και οι αντίστοιχες ευθύνες των τραπεζιτών που με αντάλλαγμα τα παχιά τους προσωπικά ωφελήματα, ανέλαβαν το ρίσκο να δανείζουν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις μας, χωρίς να είναι αμελητέες και οι ευθύνες των εποπτικών αρχών.

Αυτό που έχει σημασία να καταλάβουν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, που σήμερα μας οικτίρουν, είναι ότι τα ρίσκα αυτά των αφρόνων τραπεζιτών, με ευθύνη και των κυβερνήσεων τους, βρέθηκαν κρεμασμένα στους δικούς τους λαιμούς μέσω των δύο προγραμμάτων «διάσωσης» της Ελλάδας. 

Αυτό που έχει σημασία να καταλάβουν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, είναι ότι με τα δάνεια που φορτώθηκαν, διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, κι όχι ο ελληνικός λαός.

Αυτό που έχει σημασία να καταλάβουν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, είναι ότι όλο το κόστος της διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, αντί να αναληφθεί από τους μετόχους αυτών των ιδιωτικών τραπεζών, επιρρίφθηκε στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό λαό, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. 

Τούτων λεχθέντων, και λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις τις προάλλες διαλέξαμε μια νέα κυβέρνηση για να αναδείξει αυτά τα ζητήματα, δεν έχει δικαίωμα ο κ. Βαρουφάκης και ο κάθε Μπαρουφάκης, να γυρνάει και να λέει στα άπταιστα αγγλικά του ότι  «If Syriza is in power for a year, it too will become captured by the kleptocracy»!

Τι να σου πω, ξεχειλίζει η αγανάκτηση μέσα μου, γιατί συνειδητοποιώ  ότι πάλι δεν έχει καταλάβει τίποτα από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτής της κοινωνίας κι έτσι, όπως παλιά, πάλι λέει μπαρούφες, ο κ. Βαρουφάκης!

Δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τίποτα, ο κ. Βαρουφάκης,  ούτε για τα κλεμμένα μας όνειρα ούτε για τις ρημαγμένες μας ζωές ούτε για τις ελπίδες που γέμισε στο υγιέστερο κομμάτι αυτής της κοινωνίας, η πρόσφατη αλλαγή στα πολιτικά μας πράγματα.

«Οι Γερμανοί ψηφοφόροι μπορεί να νιώθουν ότι έχουν επιδείξει αρκετή αλληλεγγύη προς τους Έλληνες. Αλλά στην πραγματικότητα έχουν δείξει αλληλεγγύη προς τα δικά τους τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία θα ήταν μεταξύ των μεγάλων χαμένων αν η Ελλάδα δεν λάμβανε πακέτο διάσωσης, και αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.» Δεν το λέω εγώ, αυτό, το λέει ο διεθνούς φήμης καθηγητής Μαρκ Μαζάουερ, στο κάτω-κάτω της γραφής, που το έχει καταλάβει πολύ καλά! 

Καιρός είναι να το καταλάβει και ο καθηγητής Μπαρουφάκης…

by

3 σκέψεις σχετικά με το “Άι σιχτίρ, ρε Μπαρουφάκη!!!

 1. ΕΔΩ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΔΙΩΝ.

  ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΕΜΕΝΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΙΚΑ…αλλά σε συνεργασία με Έλληνες εντός της Ελλάδας και πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.
  ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΓΑΡΟΥΦΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ.ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ.
  ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ το ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…ΣΤΗΝ Ε.Ε. και ΕΥΡΩΠΗ.
  Καιρός είναι οι λαοί της Ευρώπης να ξυπνήσουν και να δώσουν τα χέρια, αφού καθίσουν στα ίδια τα τραπέζια.
  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
  ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΒΡΕ ΧΟΧΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΞΗ ΒΑΛΕΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΓΙΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΛΥΝΩ Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ..ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
  Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΤΑΙ.
  ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ…ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΜΑΡΙΑ.
  ΕΧΕΙΣ ανθρώπους πολλούς στο κόμμα σου από την Γερμανία και σου φέρνω ένα παράδειγμα τον οδοντίατρο από το Μόναχο, μην πω όνομα, που ήρθε να σε ψηφίσει αλλά και πολλούς άλλους επιστήμονες και μεγάλους, τους οποίους πρέπει να βάλεις μπροστά στην αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους.
  ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ…ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ.
  ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.
  ΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΠΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΕΣΤΑ ΜΕ ΤΟ 70% ΚΑΙ ΤΟ 30% Η ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΙΟΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΦΑΓΙ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΠΟΠΥ ΒΓΕΙ.
  Τέλος πάντων εγώ τα γράφω και αν θέλεις άκουστα αλλά μετά από κάμποσο καιρό να μην λες λαζογερμανό και ταγματασφαλίτη γιατί και εσύ σαν τον ΣΑΜΑΡΟΜΠ[ΕΝΙΖΕΛ θα κλείσεις της ΕΛΛΑΔΑΣ το σπίτι.
  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΩΝ ΘΗΡΙΩΝ….ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.
  ΓΕΙΑ σου ΑΛΕΞΑΚΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΓΑΡΟΥΦΑΚΗ…Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

  Μου αρέσει!

 2. ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΣΑΚΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΙΑ ΣΥΝ ΤΡΙΑ ΙΣΟΝ ΔΕΚΑΤΡΙΑ….ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΣΑΚΩ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΡΥΔΙΑ….ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΟ ΧΑΛΕΒΑ ΝΑ ΠΩ…ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΒΡΕ ΤΑ ΚΑΛΑ Α……….Ρ……….Χ……………Ι………….Δ………….Ι………………Α………..
  ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΝΚΟΥΠΑΝΙΣΟΥ
  ΜΗ ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΣΟΥ ΜΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ…Η ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΥΛΙΑ….
  ΑΝΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.