Η τρίτη εβδομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία! Θέλετε απολογισμό?

Το χάος του χάους; Ή αλλά λόγια να αγαπιόμαστε; Η τρίτη εβδομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία!

Θα μπορούσα να βάλω σαν τίτλο είμαστε «εθνικά υπερήφανοι αλλά πεινάμε! Τώρα με τι θα γεμίσει η κοιλιά με εθνική υπερηφάνεια;» Ή ένα ακόμα τίτλο «Φουσκώσαμε σαν τα γαλιά αλλά μήπως τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης σφαγής;»Γράφω βιβλία, κάνω μελέτες για οπλικά συστήματα και όπλα γράφω γεωπολιτικές αναλύσεις, θεατρικά έργα και σενάρια και τώρα ασχολούμαι γράφοντας τι θα γίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άσε τα υπόλοιπα μου προβλήματα βιοπορίστηκα, οικογενειακά και μη δεν είμαι μπουρζουάς, λεφτάς δηλαδή αλλά ανήκω στην μέση αστική τάξη. Υπομονή θα μάθετε γιατί τα γράφω αυτά.

 

Πάντως δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα και τρέχω σαν τον Βέγγο, το ένα πιάνω το άλλο αφήνω. Ένα δείγμα από τα θέατρα έργα- σενάρια μου μπορείτε να δείτε αφού μπείτε εδώ: http://www.defencenetforum.gr/index.php?topic=32979.0

Έχω γράψει 2 αναλύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά της εκλογές! Το βλέπω να συνεχίσουμε γιατί θα έχουμε εξελίξεις! Διαβάστε παρακάτω για να μην σας τα γράφω εγώ αλλά ξέχασαν ότι άμα σκάβεις τον λύκο του άλλου μπορεί να πέσεις και εσύ μέσα:

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο Τσίπρας

Όμηρος των δεσμεύσεών του και των υπερφίαλων συμπεριφορών του ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να κάνει τη χώρα… Κούγκι. Το έχει πει και ο Βαρουφάκης άλλωστε. Πώς θα είναι το Κούγκι; Είτε με στάση πληρωμών είτε με νέα προσφυγή σε κάλπες ή δημοψήφισμα.

Επειδή όπως όλοι ξέρουμε η οικονομία είναι αυτή που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ας αναφέρουμε ορισμένα νούμερα προκειμένου να ενημερωθούν αυτοί που αποθεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα. Όλους όσοι θυμήθηκαν τώρα πως είναι μεγάλος ηγέτης ενώ πριν ένα μήνα τον έβριζαν ως πρόεδρο του 15μελούς. Και όλους εκείνους, σε πολιτικά κόμματα (και στη ΝΔ) αλλά και σε μέσα ενημέρωσης που γλείφουν εκεί που έφτυναν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Το δημοσιονομικό κενό των 2.5 δις ευρώ που υπήρχε μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι έχει φτάσει τα 5 δις ευρώ

2. Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει και ήδη τον Ιανουάριο παρατηρείται τρύπα 1 δις ευρώ ως αποτέλεσμα της προτροπής των Συριζαίων να μην πληρώνουν οι Έλληνες. Γιατί άλλη είναι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΝΔ και άλλη με ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ικετεύουν να τρέξουμε στις εφορίες. Τόση ξέφτια.

3. Μόνο το 2015 οι οικονομικές ανάγκες της χώρας φτάνουν τα 24,5 δις ευρώ. Ειδικά το καλοκαίρι οι πληρωμές είναι οι μισές του συνόλου του έτους.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα παγώσει τις ιδιωτικοποιήσεις από τις οποίες ο προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα 1,8 δις ευρώ. Επομένως αυτά δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία.

5. Συνολικά δηλαδή οι οικονομικές ανάγκες από τα παραπάνω ανέρχονται σε πάνω από 30 δις ευρώ.

6. Δεν έχουμε υπολογίσει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο προβλέπει φοροελαφρύνσεις 11 δις ευρώ. Κάποιες από αυτές θα εφαρμοστούν ετεροχρονισμένες κάποιες όμως υπάρχει δέσμευση να ισχύσουν φέτος ως μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Για παράδειγμα στο υπουργείο Εργασίας λένε ότι θα δώσουν σε περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ, την 13η σύνταξη. Με μέσο όρο το 500άρικο, θα χρειαστούν περί τα 600 εκατ. ευρώ.

7. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα φτιάξει bad bank για τα κόκκινα δάνεια. Υπολογίζεται ότι κόκκινα δάνεια ύψους 15 δις ευρώ ανήκουν σε άτομα που βρίσκονται κάτω ή κοντά στα όρια της φτώχειας. Αυτά τα δάνεια θα πρέπει να μπουν στον «δημόσιο φορέα» που υποσχέθηκε ο Γ. Σταθάκης, αλλά με τι χρήματα θα καλυφθούν; Η κυβέρνηση λέει με τα λεφτά του ΤΧΣ αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ή αν γίνει το ποσό θα είναι πολύ μικρότερο.

8. Η κυβέρνηση υπολογίζει τα έσοδα από μια διευκόλυνση των Ευρωπαίων από τη μείωση του στόχου για πλεόνασμα στα 2-3 δις ευρώ το χρόνο. Σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή.

9. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή του λαθρεμπορίου είναι μια υπόσχεση που την ακούμε τα τελευταία 40 χρόνια. Αλλά αν υποθέσουμε ότι οι Συριζαίοι είναι πιο μάγκες, πόσα λεφτά θα εισπράξουν; 3,4,5 δις ευρώ; Και πάλι σταγόνα στον ωκεανό.

10. Να θυμίσουμε ότι ο Βαρουφάκης δεν δέχεται τη δόση των 7 δις που απομένει από το Μνημόνιο ενώ ζητά 1,9 δις από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

11. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συνολικά αποθεματικά του κράτους ήταν στα τέλη Δεκέμβρη γύρω στα 2,5 δις ενώ τώρα λένε πηγές δεν έχουν μείνει πάνω από 1 δις. Φτάνουν δηλαδή για 40 μέρες.

12. Το Μάρτιο, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Γ. Ρωμανιά, η καταβολή των συντάξεων θα είναι «στριμωγμένη». Δηλαδή το ταμείον είναι μείον και θα πρέπει να βρουν από αλλού λεφτά για να μην εξευτελιστούν.

13. Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν φύγει περί τα 20 δις ευρώ και όπως όλοι ξέρουμε αν κλείσει και η στρόφιγγα του ELA τότε θα δούμε.. ουρές α λα Κύπρος.

Αυτά είναι μερικά από τα οικονομικά στοιχεία που στοιχειώνουν την ελληνική κυβέρνηση και σίγουρα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και στις Βρυξέλλες. Με την τρόικα κι όχι με τους… θεσμούς όπως λένε τα παπαγαλάκια της Αριστεράς.

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα για την Ελλάδα και μπορούμε να προσθέσουμε και πολλά άλλα. Όπως τη βουτιά των εξαγωγών, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το κίνημα «Δεν πληρώνω» που φουντώνει λόγω ΣΥΡΙΖΑ, τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν υποσχεθεί αλλά και την αποχώρηση σημαντικών επενδυτών του εξωτερικού που θα έδιναν μια ανάσα στη χώρα.

Το να συζητάμε επί της προτάσεως Καμμένου για λεφτά από Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ είναι σα να αποδεχόμαστε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι σοβαρό κόμμα. Κι επειδή δεν είναι προτείνουμε να έρθουν να μας σώσουν οι Ελοχίμ ή να μπει μπροστά η εκτυπωτική μηχανή της Ραχήλ Μακρή. Όλα τα δραματικά αδιέξοδα της οικονομίας τα ήξερε η κυβέρνηση. Τα είχε μάθει ο Τσίπρας πριν από τις εκλογές. Τον είχαν ενημερώσει με ένα τόμο με στοιχεία για το τι θα περιμένει. Επέλεξε την τακτική Ανδρέα Παπανδρέου με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ακόμη κι αν η συμφωνία είναι θετική για την Ελλάδα σίγουρα δε θα είναι και η καλύτερη. Δεν μπορεί για παράδειγμα οι δανειστές να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους έναν συμβιβασμό που θα έχει μπροστά μια οικονομία υπό διάλυση. Και για όσους σπεύσουν να πουν ότι δεν διέλυσε την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ τους συνιστούμε να δουν τον προϋπολογισμό του 2014, τις προβλέψεις και πώς θα κυλούσε η κατάσταση όλο το 2015. Μπορεί πράγματι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να έκανε ανοησίες που τις πλήρωσε ωστόσο υπήρχε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους και προβλέψεις. Τώρα, με την ευχή όλων μας ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει το καλύτερο. Να τους πείσει ότι πρέπει να δώσουν λεφτά, ότι πρέπει να κουρευτεί το χρέος κι ότι όλα αυτά να γίνουν χωρίς ούτε ένα μέτρο λιτότητας. Να δίνει ταυτόχρονα λεφτά στον κόσμο και να βγάζει τη γλώσσα στους δανειστές.

Επειδή, όμως, η οικονομία είναι αμείλικτη κι επειδή τα αδιέξοδα είναι μπροστά μας μην εκπλαγείτε όταν ούτε η συμφωνία θα είναι καλή, ούτε οι πολιτικές εξελίξεις ομαλές. Τη Δευτέρα μάλλον δεν θα υπάρχει συμφωνία, την Τετάρτη έρχεται η απόφαση για τον ELA, την Παρασκευή πιθανότατα ένα έκτακτο Eurogroup. Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν δεν έρθει με μια συμφωνία που θα μπορεί να μαγειρέψει και να εμφανίσει στο λαό; Όμηρος των δεσμεύσεών του και των υπερφίαλων συμπεριφορών του ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να κάνει τη χώρα… Κούγκι. Το έχει πει και ο Βαρουφάκης άλλωστε. Πώς θα είναι το Κούγκι; Είτε με στάση πληρωμών είτε με νέα προσφυγή σε κάλπες ή δημοψήφισμα. Άλλωστε, το επικοινωνιακό μπαράζ έχει πιάσει τόπο και ο Τσίπρας χαίρει μεγάλης δημοφιλίας. Για να δούμε, όμως, πώς θα πάει η χώρα σε εκλογές με κόσμο στα άδεια ΑΤΜ και με αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. antinews

Καλά εσείς τι περιμένατε; Μα να μας δώσουν μερικά κόκαλα παραπάνω στο σκυλί που γαυγίζει, όπου σκυλί βλέπε Ελλάδα για να είναι ευχαριστημένο και να το βουλώσει!

Μόνο που υπάρχουν πολλά σκυλιά από κάτω που περιμένανε να φάνε μπον φιλέ, όπου μπον φιλέ βλέπε κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ !

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν τα πολλά σκυλιά τα από κάτω; Μην ξεσηκωθούν και γίνει χαμός και κάνουν σαν λυσσασμένα;

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ αν πάει με την Ρωσία μια φορά δεν θα τον πειράξουν την δεύτερη όμως φορά που θα κλείσει της συμφωνίες θα του κόψουν το κεφάλι Σύριζα για να βάλει μυαλό!

Όσο για λεφτά δεν υπάρχει σάλιο και τα σκυλιά από κάτω δηλαδή ο κόσμος έχει σταματήσει να πληρώνει φόρους και περιμένει να πάρει και όχι να δώσει!

Λυπάμαι αλλά δεν τους βλέπω να μένουν στην εξουσία για πολύ και γιατί θα του κόψουν το κεφάλι, ο Μπάρμπας Σαμ δηλαδή γιατί θα αναγκαστεί να πάει στην κόκκινη αρκούδα για βοήθεια!
Αυτό δηλαδή που έκανε ο πρόεδρος της Αιγύπτου που μετά της πρώτες συμφωνίες με την Ρωσία. Πήγε στην Γαλλία και έκλεισε εκεί στρατιωτικές συμφωνίες και το έκανε ότι γιατί είχε ανάγκη μόνο το στρατιωτικό υλικό που αγόρασε αλλά και την λεγεώνα των ξένων, για να φτάσει στην Αίγυπτο και να τον βοηθήσει αν ξεσηκωθούν οι μουσουλμάνοι για να σώσει το κεφάλι του, αλλιώς θα κινδύνευε από τον μπάρμπα Σαμ!

Τώρα αν νομίζουν πως μπορεί να ηρεμήσει ο κόσμος άμα έχει ξεσηκωθεί κάνουν μεγάλο λάθος! Σκυλιά που γαυγίζουν και δαγκώνουν και να δω τι θα γίνει και με ποιά αστυνομική δύναμη θα στείλουν εναντίων τους; Αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης στιγμής θα τα πούμε και μετά, πάντως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Όλοι έχουν ξετρελαθεί με τον Βρουφάκη με ποιον; Μα τον Βρουφάκη τον προλεταριάτο; Το παιδί του λαού; Ή τον μπουρζουά το μεγάλο λεφτά που δεν ξέρει τι έχει; Ναι, ναι βασικός μέτοχος είναι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ! Ναι πεινάει ο άνθρωπος άρε κορόιδα! Για αυτό σας μίλησα για μένα αλλά θα σας πω και άλλα κρυμμένα μυστικά. Έτσι τον προώθησαν και αυτόν οι γονείς του γιατί τα είχαν χοντρά, αν ήταν ένα φτωχό παιδί του λαού θα έφτανε τόσο ψηλά; Δηλαδή όπως το δικό σου και το δικό μου; Μα καλά και ποιος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι φτωχό παιδί του λαού; Όλοι τα έχουν χοντρά και είναι καλά κονομημένοι! Για τους υπουργούς αναφέραμε για να μην παρεξηγηθώ και όχι για τους βουλευτές που έγιναν τυχαία βουλευτές και δεν το περίμεναν, όπως έγιναν και επί ΠΑΣΟΚ το 1981.

Τώρα αναρωτιέστε πόσο καιρό θα μείνει επάνω στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα μέχρι τον Μάιο το πολύ εκεί στα μέσα Μαΐου. Γιατί εκεί θα έχει κορυφωθεί η κρίση δεν θα υπάρχουν χρήματα και θα αναγκαστεί να πέσει όπως έπεσε ο Καραμανλής το 2009 δηλαδή θα τον ρίξουν.

Αλλά πως έπεσε ο Καραμανλής το 2009; Έχουν ακουστεί πολλά και οι δυνάμεις των ισχυρών είναι τόσο μεγάλες που μπορούν εύκολα να αναγκάσουν τους μικρούς να υποκύψουν. Λένε πως απαγάγανε την Νατάσα την γυναικά του και τα παιδιά του κλπ. Η αλήθεια είναι πως της μετέδωσαν το ιό του καρκίνου και του είπαν πως αν δεν θέλει να πεθάνει πρέπει να κάνει ότι του πουν και αν το έκανε θα της έδιναν το αντίδοτο! Θεωρίες συνομωσίας; Όχι αλλά υπάρχει το φάρμακο αλλά δεν σημαίνει πως αν το πάρεις καθάρισες αλλά για μερικά χρόνια και πρέπει μετά να πάρεις την επομένη δόση για να μην πεθάνεις, έτσι σε έχουν στο χέρι και για μετά! Ναι σωστά καταλάβατε για να σε ξανά χρησιμοποιήσουν όταν αυτοί θέλουν! Τι αναφέραμε της προηγούμενες μέρες; Πως περιμένει ο Καραμανλής να αναλάβει σαν σωτήρας μετά την πτώση ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξέρει πως για 2-3 μήνες θα κάτσει επάνω για αυτό και δεν θέλει να τον βάλουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας! Πως είπαμε πως φροντίζουν για εμάς πριν από εμάς για να μας έχουν μαντρωμένους και ελεγχόμενους! Πως το ξέρει ο Καραμανλής ότι θα γίνει αυτό και από πού;

Θα πούμε τι θα ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μα εκλογές για να πάρει μεγάλη αυτοδυναμία με 45% που έχει τσιμπήσει ο κουτός λαός θα μπορούσε να βγάλει 185 βουλευτές. Ναι δεν θα ήθελε να βγει πρόεδρος Δημοκρατίας, θα ήθελε να πάμε σε εκλογές. Μα δεν θα του βγει το σενάριο αν και το παλεύει να το πετύχει αλλά οι απέξω του τράβηξαν το τσουλούφι, αν και είπαν και άλλα διάφορα που δεν είναι της στιγμής να τα αναφέρουμε. Αλλά ας σταθούμε στον πρόεδρο της δημοκρατίας, ακούστηκε η φωνή του Γλέζου πώς να μην βάλουμε άλλον υποψήφιο αλλά κεντροαριστερό κλπ. Λέτε να μην έχει καταλάβει ο Τσίπρας τι παίζετε δεν είναι και τόσο κουτός; Τι παίζετε; Μα κανένα κόμμα από τα υπόλοιπα δεν θέλει πάλι εκλογές γιατί όλα έχουν τρομερή πτώση και κάποια δεν βγαίνουν στην βουλή αν ξανά γίνουν εκλογές! Ξέρουν δηλαδή πως δεν τους συμφέρει να γίνουν εκλογές άμεσα και θα ψηφίσουν όποιον υποψήφιο βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το κάνουν γιατί οι ποιο πολλοί βουλευτές δεν θα ξανά βγουν, έτσι το σενάριο πάλι εκλογές δεν του βγήκε και δεν παίζει. Και αυτό είναι καλό όπως καταλάβατε έτσι δεν μπορούν να μας ελέγξουν και να τραβήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για πολύ καιρό στη εξουσία!

Υπάρχουν και άλλα πράγματα να αναφέρουμε έτσι για να καταλάβει ο κουτός λαός πως τον ελέγχουν και δεν το πιστεύει πως μπορούν να το κάνουν! Λάθος κάνω νομίζετε; Για διαβάστε παρακάτω για να ξυπνήσετε λιγουλάκι!

Έπεσε η τιμή του πετρελαίου και τώρα ανεβαίνει και θα ανέβει και άλλο. Πότε ανέβηκε; Πότε άρχισε να αναβαίνει; Δεν θυμάστε ε; Όχι δεν ανέβηκε τυχαία και δεν έπεσε τυχαία. Μας είπαν πως το έκαναν για να χτυπήσουν τον Πούτιν και την Ρωσία, πως το έκαναν για να χτυπήσουν και να χτυπήσουν και της εταιρείες πετρελαίου στην Αμερική που ασχολούνται με τη παραγωγή πετρελαίου, με την νέα μέθοδο από σχιστολιθικά πετρώματα με υψηλό κόστος όμως. Αυτά μας είπαν άλλα το θέμα είναι αυτά που δεν μας είπαν; Άλλα γιατί ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου; Μήπως τα βρήκαν με την Ρωσία, με τον Πούτιν; Ναι τα βρήκαν εν μέρη όχι ολοκληρωτικά αλλά δεν είπαμε ακόμα γιατί ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου; Μα τι έγινε και ανέβηκε; Είπαμε πως έπεσε γιατί στα 50 δολάρια και κάτω δεν συμφέρει της εταιρείες να αρχίσουν προσπάθειες εξόρυξης και να στήσουν θαλάσσιες εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου. Δηλαδή με απλά λόγια; Με απλά λόγια πως δεν συνέφερε της εταιρείες να ενδιαφερθούν για εξόρυξη στον ελληνικό χώρο!

Ναι για την Ελλάδα το έκαναν! Ναι και ας μην με πιστεύετε. Άλλα αν δεν με πιστεύετε τότε γιατί άρχισε να ανεβαίνει το πετρέλαιο αμέσως, ναι αμέσως μόλις έληξε ο χρόνος για τα κοιτάσματα της Ελλάδος και καμία μα καμία εταιρεία πετρελαίου δεν ενδιαφέρθηκε! Ναι μόλις έληξε ο χρόνος τότε και μόνο τότε άρχισε να ανεβαίνει το πετρέλαιο! Ναι για θεωρίες συνωμοσίας σας γράφω και μπούρδες λέω, μα η πικρή αλήθεια είναι αυτή που σας γράφω. Ναι δεν ήθελαν να βγάλουμε εμείς το πετρέλαιο για αυτό και το έκαναν γιατί αν μας έδιναν προσφορές θα μας έδιναν και χρήματα. Ναι και χρήματα θα έπρεπε να μας δώσουν και το έκαναν για να μας έχουν στριμωγμένους στην γωνία, γιατί; Γιατί έχουν το σχέδιο τους αυτοί οι από πάνω θέλουν και να δώσουν ένα χτύπημα στην ΕΕ και ειδικά στην γερμάνια και θα την χτυπήσουν αλύπητα, αν νομίζει η Γερμανία πως θα την γλυτώσει κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της!

Μικρός Ήρωας
Δικαίος Γεώργιος.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η τρίτη εβδομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία! Θέλετε απολογισμό?

 1. Αυτό είναι το «ανακοινωθέν» που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης (αν δεν είχε αποσυρθεί)

  Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που παρουσίασε ο Πιέρ Μοσκοβισί στον Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο στη συνέχεια «εξαφανίστηκε» και αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό, αποκαλύπτει μέσω Twitter ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον.

  Στο κείμενο που παρουσιάζει ο Μέισον δεν υπάρχει αναφορά σε επέκταση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για επέκταση της δανειακής σύμβασης, «η οποία θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός [τετράμηνου] ενδιάμεσου προγράμματος, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο συμβόλαιο για ανάπτυξη στην Ελλάδα, που θα μελετηθεί και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

  Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται πως «όταν κρίνεται χρήσιμο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρέχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να ενισχύσει και να επιταχύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά στο σημείο αυτό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που μαζί με την Κομισιόν συγκροτούσαν την «τρόικα».

  Στο ίδιο κείμενο καλούνται τα τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών να συνεχίσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων για να εντοπίσουν τις ενδιάμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, το πώς θα καλυφθούν και ποιοι θα είναι οι απαραίτητοι όροι που θα τεθούν, και να συντάξουν αναφορά προς το Eurogroup μέχρι το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου.

  Σημαντική είναι και η αναφορά στη λήψη μέτρων για «τον περιορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης», μία αναφορά που δεν υπάρχει στο τελικό κείμενο που παρουσίασε στον υπουργό Οικονομικών ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.koutipandoras

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Αγοράζω παλιά… Παλιατζή πάρτα όλα!!! Έχοντας μόλις δραπετεύσει από τη φυλακή, πηγαίνεις να βρεις καταφύγιο στο σπίτι του δεσμοφύλακα…


  Χριστοδουλάκης (Τράπεζα Πειραιώς), Παναρίτη, (σύμβουλος Βαρουφάκη), Κατσέλη (Εθνική Τράπεζα), Ρουμελιώτης (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), Kαραμούζης (Eurobank) και η λίστα δεν έχει τέλος.
  Ποιοί άραγε είναι οι λόγοι που μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά καταφεύγει στην «αξιοποίηση» στελεχών από το «παλαιό σύστημα»; Και μάλιστα στελεχών που έχουν ουκ ολίγες αμαρτίες στο ποινολόγιο;
  Πιθανά έχει μικρή σημασία το παρελθόν. Ας πούμε το ότι ο Χριστοδουλάκης ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ είχε τη «ρετσινιά» του νεοφιλελεύθερου… ΄Η το ότι η Παναρίτη, κόρη εκλεκτή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, συμμετείχε ενεργητικά στο «θαύμα του Περού», στο πλευρό του Φουτζιμόρι (καταδικάστηκε για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά), με ειδίκευση «στις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης», ή το ότι ο Ρουμελιώτης εκτός από υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ. Σε ορθόδοξη χώρα ζούμε και η μεταμέλεια και η συγχώρεση είναι αρετές.
  Ίσως, καλοπροαίρετα, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην αριστερά (ή στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ή έστω στον καθαρά τεχνοκρατικό (!)–εάν υπάρχει τέτοιος – χώρο ) δεν υπάρχουν στελέχη που να μπορούν να εκπληρώσουν αντίστοιχα καθήκοντα. Εξάλλου έχει ξανασυμβεί στο… παρελθόν. Να χρησιμοποιούνται στελέχη του προηγούμενου «καθεστώτος» από την αριστερά.

  Όμως μια τέτοια σύγκριση θα ήταν, τουλάχιστον, λανθασμένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για κάποιους τεχνοκράτες που αξιοποιούνται, κάτω από αυστηρή πολιτική εποπτεία, σαν μια μεταβατική λύση ανάγκης.

  Και δεν χρειάζεται να σταθούμε στις ηθικές και συμβολικές διαστάσεις όσο στις πολιτικές, οικονομικές πλευρές του προβλήματος.

  Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των τραπεζών, πρόσωπα που θα κληθούν να διαδραματίσουν κρίσιμο και σημαντικό ρόλο τη περίοδο που έρχεται, αλλά και άλλες ευαίσθητες θέσεις, οικονομικές και πολιτικές (ΕΥΠ πχ) δεν μπορεί να προέρχονται από το μηχανισμό διαχείρισης, πόσο μάλλον να έχουν συμμετάσχει πρωταγωνιστικά στο νεοφιλελεύθερο πυρήνα και πλαίσιο πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στην άβυσσο, ούτε να έχουν την υπόγεια στήριξη συγκεκριμένων κέντρων του εξωτερικού και του εσωτερικού.

  Αλλιώς, έχοντας μόλις δραπετεύσει από τη φυλακή, πηγαίνεις να βρεις καταφύγιο στο σπίτι του δεσμοφύλακα.

  Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.