Και τούτοι εδώ Απατεώνες ??? Για προσέχτε τους, εσεις τα κορόϊδα που τους τα δίνετε…

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

«H κοροϊδία της Ryanair δεν έχει όριο»

«Όταν ταξιδεύεις συχνά, αναζητάς τις προσφορές. Η εμπειρία ωστόσο έχει δείξει ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις διευκρινίσεις και τα ψιλά γράμματα. Είμαι γραμμένος στο newsletter της Ryanair για να λαμβάνω ενημέρωση για τις προσφορές της και να έχω εικόνα του τι με συμφέρει. Βλέπω λοιπόν να έρχεται στα «εισερχόμενα» μου email θέμα: 75%  cheaper fares than Aegean* και να δίνει πτήσεις για Θεσσαλονίκη με  9,99 € !!!

Super σκέφτηκα θα πάω το Πάσχα να δω τα καρντάσια τους φίλους μου πάνω. Αλλά η χαρά δεν κράτησε παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Τόσα χρόνια ταξιδεύω, έχω μάθει να κοιτάω αστερίσκους και ψιλά γράμματα. Πήγα λοιπόν να δω τι λέει ο συγκεκριμένος αστερίσκος και έπαθα πλάκα… Οι κρατήσεις είναι μέχρι 6/3/2015 (δηλαδή σήμερα για σήμερα!).   Είναι για ταξίδια μεταξύ 15/03/2015 – 30/4/2015 μόνο τις Τρίτες και τις Τετάρτες!!!! (ασχολίαστο).  H  αγορά θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού… Και τέλος, η σύγκριση τιμών βασίζεται στους χαμηλότερους διαθέσιμους ναύλους για τις Τρίτες και τις Τετάρτες 15/03/2015 – 30/4/2015  (δηλαδή πάλι υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης).

Εν ολίγοις, καλό το παραμύθι της Ryanair αλλά δεν είμαστε τόσο χαζοί όσο μας νομίζετε! Αν είναι για να μου δώσεις μια πτήση σε «χώμα τιμή» να πρέπει να έχει συναστρία και ο Δίας να είναι στον κύκλο της Αφροδίτης με ωροσκόπο τον Λέοντα αυτό δεν λέγεται προσφορά, αλλά κοροϊδία.  Τα συμπεράσματα δικά σας…»

Κώστας Παπ.

4 σκέψεις σχετικά με το “Και τούτοι εδώ Απατεώνες ??? Για προσέχτε τους, εσεις τα κορόϊδα που τους τα δίνετε…

 1. Το Κούρεμα και η Μεγάλη Ληστεία των Υποκαταστημάτων των Τραπεζών μας

  Omiros Alexandrou

  Τούς επόμενους λίγους μήνες αρκετοί συμπατριώτες μας θα χάσουν τα σπίτια τους και επειδή θα πουληθούν μισοτιμής σε ξένους ενδεχομένως να χάσουν και μέρος άλλης περιουσίας τους καθ’ ότι η υποθήκη δεν θα αρκεί να καλυφθεί το δάνειο τους. Ένας από τους κυριότερους λόγους που οι τράπεζες θα ξεπουλούν τα σπίτια του κόσμου είναι για να καλύψουν ζημιές που προέκυψαν τον Μάρτη του 2013 από το ξεπούλημα σε εξευτελιστική τιμή των υποκαταστημάτων των τριών μεγάλων τραπεζών στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς.

  Δείτε πιο κάτω μια ενδιαφέρουσα για το θέμα έρευνα του δημοσιογράφου Χάραλντ Σούμαν σε σχέση με τις ευθύνες της Τρόικας, των πολιτικών μας ηγεσιών, καθώς επίσης και της Κεντρικής Τράπεζας, θα σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι.

  <<Το ThePressProject έχει την τιμή να δημοσιεύει κατ’αποκλειστικότητα για το ελληνικό κοινό σήμερα την έρευνα του γερμανού δημοσιογράφου Χάραλντ Σούμαν για την εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel σχετικά με τις ευθύνες της τρόικας στην κατά πολλούς σκανδαλώδη πώληση των κυπριακών υποκαταστημάτων στην τράπεζα Πειραιώς.

  Ληστεία δισεκατομμυρίων με δράστες υπουργούς Οικονομικών;

  Του Harald Schumann

  Ληστεία δισεκατομμυρίων με δράστες υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και υπαλλήλους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Ακούγεται τρελό. Αλλά η κατηγορία βασίζεται σε γεγονότα και ντοκουμέντα που δείχνουν ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη επέβαλαν απολύτως στοχευμένα μια άκρως αμφιλεγόμενη συμφωνία, στα πλαίσια της οποίας οι πελάτες των κυπριακών τραπεζών έχασαν 3 δισεκατομμύρια, τα οποία εισέπραξε ως κέρδη μία ελληνική τράπεζα. Ως τώρα οι βουλευτές και τα δικαστήρια της Ευρώπης δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα, και ένας λόγος γι’ αυτό είναι ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν τολμάει να μιλήσει δημοσίως. Άλλωστε η τελευταία εξαρτάται από την καλή θέληση της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Τώρα όμως, εκατοντάδες Κύπριοι έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κεντρική τράπεζα της Κύπρου σκοπεύει να ξεκινήσει έρευνα.

  Ο δρόμος προς την αμφιλεγόμενη συμφωνία ξεκινάει με την οικονομική κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2012. Ως τότε, η μικρή χώρα των 800.000 κατοίκων ήταν μία από τις πιο πλούσιες στην Ευρώπη. Με χαμηλούς φόρους και ελαστικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, το νησί είχε μετατραπεί σε χρηματοπιστωτικό κέντρο και κέντρο φοροδιαφυγής. Πλούσιοι από όλον τον κόσμο -κυρίως από τη Ρωσία – έκρυβαν στην Κύπρο τα χρήματα που δεν ήθελαν να ανακαλύψει η εφορία της χώρας τους. Αυτό ενίσχυσε τον κυπριακό τραπεζικό κλάδο. Οι ισολογισμοί των τριών τραπεζών: της Λαϊκής, της Ελληνικής και της Τράπεζας Κύπρου, έφθασαν στο οκταπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας. Τα γυαλιστερά τραπεζικά παλάτια και τα εκατοντάδες πολυτελή δικηγορικά γραφεία στη Λευκωσία μαρτυρούν τον εισαγόμενο πλούτο.

  Το πλήγμα ήρθε τον Απρίλιο του 2012. Το κούρεμα του ελληνικού χρέους προξένησε απώλειες 4 δις στις κυπριακές τράπεζες, σχεδόν όσο το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας. Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, υποστήριξε με 1,8 δισ. ευρώ τη Λαϊκή τράπεζα, που είχε υποστεί ιδιαίτερα σφοδρό πλήγμα. Λίγο αργότερα, η ίδια η κυβέρνηση βρέθηκε στη δυσκολία να αναχρηματοδοτήσει το διαρκώς αυξανόμενο χρέος της. Όπως και η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έτσι και η Κύπρος υποχρεώθηκε να υποβάλει αίτημα για δάνειο και να διαπραγματευθεί με τους αξιωματούχους της Τρόικας. Αλλά η Κύπρος δεν είχε κανέναν φίλο στην Ε.Ε.

  Αυτό το διαπίστωσε ο Μιχάλης Σαρρής με σκληρό τρόπο. Ο Σαρρής, που σήμερα είναι 67 ετών, έγινε το 2013 υπουργός Οικονομικών σε συνθήκες επείγουσας ανάγκης. Η αριστερή κυβέρνηση του Χριστόφια είχε χάσει τις εκλογές λόγω της αξιοθρήνητης διαχείρισης της κρίσης. Ο νέος συντηρητικός πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, και ο υπουργός Οικονομικών του κλήθηκαν να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί. Ο Σαρρής, που σε προσωπικό επίπεδο είναι γοητευτικός και κοσμοπολίτης, είναι βετεράνος των τραπεζών. Επί 30 χρόνια ήταν στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο παρελθόν είχε διατελέσει ξανά υπουργός Οικονομικών και είχε και εμπειριά στη διοίκηση τράπεζας εν καιρώ κρίσης. Ωστόσο λέει ότι ποτέ του δεν περίμενε αυτό που αντιμετώπισε στις Βρυξέλλες.

  Στις 3 Μαρτίου 2013, μόλις πέντε μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πήγε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης για να διαπραγματευθεί το επείγον δάνειο. Αλλά από την πρώτη κιόλας συνάντηση με τον Γερμανό εταίρο του, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τους επικεφαλής της Τρόικας συνειδητοποίησε ότι δεν είχε απομείνει τίποτα προς διαπραγμάτευση. «Όλα είχαν αποφασιστεί από καιρό» λέει ο Σαρρής. Ναι, το κυπριακό δημόσιο επρόκειτο να λάβει πίστωση για να εξυπηρετήσει τα χρέη του, αλλά ούτε σεντ από τα χρήματα αυτά δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι τραπεζικές απώλειες. Ο Σαρρής σοκαρίστηκε. Χωρίς κρατική ενίσχυση, οι απώλειες των τραπεζών θα επιβάρυναν τους μετόχους και τους πιστωτές τους καθώς και τους πελάτες τους. Το επόμενο δεκαπενθήμερο ο Σαρρής και ο πρόεδρός του επιχειρηματολογούσαν ότι η απώλεια εμπιστοσύνης θα έπληττε καίρια τις κυπριακές τράπεζες και ότι το «bail-in» συνιστά «οικονομική αυτοκτονία» για την Κύπρο – αλλά η διαμαρτυρία τους απέβη μάταιη.

  Υπό την πίεση της γερμανικής κυβέρνησης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωζώνης ήθελαν να μετατρέψουν την Κύπρο σε παράδειγμα. Η Καγκελάριος Μέρκελ υποσχέθηκε ότι αυτή τη φορά -σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης- «θα αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που προξένησαν το πρόβλημα», δηλαδή αυτοί που εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους στις κακοδιαχειριζόμενες τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση ήταν εύκολο. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος των άλλων κρατών της ευρωζώνης είχε αποσύρει προ πολλού τα χρήματα του, οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι επενδυτές δεν κινδύνευαν.

  Τόσο το χειρότερο για τους πελάτες των κυπριακών τραπεζών. Όποιος είχε πάνω από 100.000 ευρώ στο λογαριασμό του όφειλε να πληρώσει ώστε να καλυφθούν ζημιές ως και 8 δισεκατομμυρίων. Αλλά η τιμωρία της Κύπρου ενείχε ένα υπέρογκο ρίσκο: Περίπου το 1/3 του τζίρου των κυπριακών τραπεζών γινόταν στην Ελλάδα. Συνεπώς χιλιάδες Έλληνες καταθέτες είχαν τα χρήματά τους σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα. Αν όμως υποχρεώνονταν κι αυτοί να πληρώσουν, οι ειδικοί της ΕΚΤ προειδοποίησαν για την πιθανότητα ενός bank run στην Ελλάδα που θα οδηγούσε σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αυτό οι υπουργοί της Ευρωζώνης και η Τρόικα ήθελαν οπωσδήποτε να το αποφύγουν. Είχαν μόλις χορηγήσει στο ελληνικό κράτος 40 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης ESM ώστε να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες που αλλιώς θα πτώχευαν μετά το κούρεμα.

  Έτσι η ΕΚΤ και η Κομισιόν κατάστρωσαν ένα περιπετειώδες σχέδιο. Να υποχρεωθούν οι κυπριακές τράπεζες να πουλήσουν τα υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα ώστε να προφυλαχθούν οι Έλληνες από το κυπριακό σοκ. Η προστασία της περιουσίας, που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα σε όλη την ΕΕ, σε αυτή την περίπτωση δεν ίσχυσε.

  Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, ο Σαρρής δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά, αν και η επιχείρηση σχεδιαζόταν επί μήνες. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2013, πριν τις εκλογές στην Κύπρο, εξετάστηκε στην ΕΚΤ το σενάριο της «ακούσιας» διαίρεσης των κυπριακών τραπεζών. Για το θέμα αυτό συντάχθκε ένα εκτεταμένο υπόμνημα, που διαβαθμίστηκε ως «confidential» (εμπιστευτικό) και «restricted» (περιορισμένης κυκλοφορίας) και κοινοποιήθηκε σε στενό κύκλο. Στην ομάδα βρισκόταν και ένας Έλληνας νομικός ο οποίος είχε στενές σχέσεις με ένα δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε την Τράπεζα Πειραιώς – μια σχέση που στη συνέχεια επρόκειτο να αποδειχθεί αμφιλεγόμενη. Ποιο ήταν το φοβερό συμπέρασμα του υπομνήματος: Αν οι ελληνικές θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών επωλούντο σε μία τιμή που να συνυπολογίζει όλες τις πιθανές μελλοντικές απώλειες, τότε οι μητρικές εταιρείες Λαϊκη και Τράπεζα Κύπρου θα ήταν «τεχνικά πτωχευμένες». Δηλαδή, μια τέτοια υποχρεωτική πώληση θα τσάκιζε τις κυπριακές τράπεζες.

  Σε πρώτη φάση ο Σαρρής δεν έμαθε τίποτα, έλαβε μόνο ένα τελεσίγραφο από το Εurogroup σύμφωνα με το οποίο η Κύπρος δεν θα έπαιρνε τα δάνεια αν δεν πουληθούν τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα. «Έπρεπε να βγούμε από την ελληνική αγορά και μάλιστα αμέσως, παρόλο που συνήθως κάτι τέτοιο χρειάζεται υπό φυσιολογικές συνθήκες πολύμηνη προετοιμασία και υποστήριξη έμπειρων επενδυτικών τραπεζών» είπε ο Σαρρής. Του έδωσαν μόλις 12 ημέρες.

  Τη σύνταξη της απαραίτητης νομοθεσίας την ανέλαβε αμέσως η ΕΚΤ. Υπό την καθοδήγηση του τότε μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιεργκ Άσμουσεν, το νομικό τμήμα συνέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να αναλαμβάνει την διαχείριση τραπεζών σε περίπτωση κρίσης και έτσι να τις υποχρεώνει να πωλούν τα υποκαταστήματά τους στο εξωτερικό. Ο νόμος παρουσιάστηκε στη Βουλή από τον Έλληνα νομικό της ΕΚΤ, του οποίου το σενάριο εφαρμόστηκε. Όμως, όπως θυμάται ο βουλευτής Παπαδόπουλος, «δεν είπε λέξη» για την σχεδιαζόμενη υποχρεωτική πώληση των ελληνικών υποκαταστημάτων. Αυτό ήταν επόμενο, αφού θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την καθοριστική ερώτηση: σε τι τίμημα; Στις φυσιολογικές επιχειρηματικές συναλλαγές, αυτό το συμφωνεί ο αγοραστής με τον πωλητή. Σε αυτή την περίπτωση δεν κάθισαν καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επειδή, όπως διαπίστωσε αργότερα μια εξεταστική επιτροπή του κοινοβουλίου, «η Τρόικα διαφωνούσε». Έτσι, αυτοί που πήγαν στις 9 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα για να διαπραγματευθούν, δεν ήταν διοικητές τραπεζών αλλά υπάλληλοι του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου. Στην Αθήνα τα νήματα κρατούσε ο επίσης αμφιλεγόμενος αλλά ισχυρός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γιώργος Προβόπουλος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την τράπεζα Πειραιώς και με τον επικεφαλής της, Μιχάλη Σάλλα, του οποίου παλιότερα ήταν υφιστάμενος. Η σχέση επρόκειτο σύντομα να αποδώσει καρπούς.

  Υπό την αιγίδα του Προβόπουλου, «η ελληνική πλευρά εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη μας» είπε ένας από τους Κύπριους συμμετέχοντες. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, η καθαρή αξία των τραπεζών (net asset value) υπολογίστηκε από την κεντρική τράπεζα της Κύπρου σε σχεδόν 8 δισ. Αλλά οι Έλληνες πρόσφεραν μόνο 500 εκατομμύρια. Ο Σαρρής λέει ότι όταν οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν, το Εurogroup ανέθεσε το ρόλο του μεσολαβητή στον πρώην επίτροπο, Χοακίν Αλμούνια, και στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού.

  Και τότε κάτι περίεργο συνέβη. Οι υποτιθέμενοι μεσολαβητές δεν αναζήτησαν κανέναν συμβιβασμό αλλά πήραν το μέρος της Ελλάδας. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν αργότερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής στελέχη της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου, η πρόταση των μεσολαβητών υποτίμησε συστηματικά την αξία των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα. Σαν να ακολουθούσαν το σενάριο της ΕΚΤ, αναφέρθηκαν στο σενάριο των χειρότερων πιθανών μελλοντικών απωλειών. Έτσι, η αξία των περιουσιακών στοιχείων που πωλήθηκαν υποτιμήθηκε κατά 3 δισ. ευρώ. Επίσης, οι πωλητές, δηλαδή οι κυπριακές τράπεζες, υποχρεώθηκαν να χαρίσουν στον Έλληνα αγοραστή το μισό του απαιτούμενου ιδίου κεφαλαίου.

  Όταν τα πληροφορήθηκαν αυτά οι επικεφαλής των τριών κυπριακών τραπεζών απέρριψαν κατευθείαν την προβληματική πρόταση. «Στην Ελλάδα βρισκόταν η καρδιά των δραστηριοτήτων μας» διηγείται ο Ανδρέας Αρτέμης που τότε ήταν πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. «Γιατί να τα δώσουμε για ένα κλάσμα της αξίας τους;» Ακόμη και ο Σαρρής στην αρχή δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή του.

  Όμως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν νοιάζονταν για την αμφισβητούμενη εκτίμηση του τιμήματος και δεν άφησαν καμία εναλλακτική στον κύπριο υπουργό Οικονομικών και στον πρόεδρο Αναστασιάδη. Όταν την νύχτα της 15ης προς 16η Μαρτίου 2013 ελήφθησαν αποφάσεις στις Βρυξέλλες, η Κύπρος υποχρεώθηκε να αποδεχτεί όχι μόνο το bail-in σε βάρος των καταθετών αλλά και την υποχρεωτική πώληση των ελληνικών υποκαταστημάτων κοψοχρονιά. Στη διάρκεια της συνόδου, ο Άσμουσεν απείλησε επίσης ότι θα σταματήσει η χορήγηση ρευστότητας από την ΕΚΤ, και η Κύπρος θα εκδιωχθεί από την ευρωζώνη. «Αυτό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή» είπε ο Σαρρής. «Για μας αυτό σήμαινε, «είτε θα κολυμπήσουμε είτε θα βουλιάξουμε».

  Χρειάστηκε μία ακόμα εβδομάδα και μια ακόμα σύνοδος του Eurogroup προκειμένου να τσακιστεί η αντίσταση των Κυπρίων. Και τότε οι κυπριακές τράπεζες υποχρεώθηκαν πράγματι να δώσουν τα ελληνικά τους υποκαταστήματα αντί μόλις 524 εκατομμυρίων ευρώ. Αγοραστής ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Σε μια στιγμή η Τράπεζα Κύπρου έχασε πάνω από 2 δις ευρώ, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος της πτώχευσής της, όπως είχε προβλέψει το σενάριο της ΕΚΤ ήδη από τον Ιανουάριο. Η Λαϊκή Τράπεζα έχασε κι αυτή περίπου 1 δισ. και όπως είχε σχεδιαστεί, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έθεσε τις δύο τράπεζες υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης και τις συγχώνευσε, ενώ οι καταθέτες τους υποχρεώθηκαν να ανταλλάξουν περίπου 6 δις ευρώ με τραπεζικές μετοχές, που δεν αντιστοιχούσαν ούτε στο ένα δέκατο της αξίας των καταθέσεων. Τα δύο τρίτα των απωλειών αφορούσαν καταθέτες από το εξωτερικό. Αλλά τα υπόλοιπα 2 δισεκατομμύρια ανήκαν σε συνηθισμένους αποταμιευτές, συνταξιούχους, συνταξιοδοτικά ταμεία, πανεπιστήμια και εταιρείες, ακόμη και αν στον λογαριασμό είχαν την μισθοδοσία του επόμενου μήνα. Εν συνεχεία η κυπριακή οικονομία έπεσε σε βαθιά ύφεση και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους.

  Αντίθετα, στην Αθήνα, ο Μιχάλης Σάλλας, ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, και ο Γιώργος Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Στο επόμενο τρίμηνο η Πειραιώς παρουσίασε κέρδη 3,4 δισ. ευρώ «από την απόκτηση του δικτύου των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα». Η Τρόικα είχε ένα πρόβλημα λιγότερο. Ο Όμιλος Πειραιώς, που ως τότε ήταν κι ο ίδιος πτωχευμένος λόγω του κουρέματος του ελληνικού χρέους, έγινε ξανά φερέγγυος και μετατράπηκε στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα. Η τιμή της μετοχής της ανέβηκε 400%.

  Συνεργάστηκε λοιπόν η τρόικα με μια ελληνική τράπεζα; Ή μήπως ήταν όλα συμπτώσεις; Η ΕΚΤ και η Κομισιόν θα μπορούσαν εύκολα να απαντήσουν αυτά τα ερωτήματα. Αλλά και οι δύο θεσμοί αρνούνται να δημοσιοποιήσουν την οποιαδήποτε πληροφορία. Παρά τις υποσχέσεις των εκπροσώπων τους, κανείς από τους υπεύθυνους δεν απάντησε στις γραπτές ερωτήσεις του Tagesspiegel. Έτσι, δεν είναι μόνον ο βουλευτής Παπαδόπουλος που δεν πιστεύει στις συμπτώσεις. Ο δικηγόρος Κύπρος Χρυσοστομίδης επίσης θεωρεί ότι όλοι οι χειρισμοί ήταν «παράνομοι». Ο Χρυσοστομίδης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για λογαριασμό 120 πελατών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν «απλοί αποταμιευτές» και ζητά αποζημίωση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

  «Η υπόθεση βρωμάει» λέει ακόμη και ο οικονομολόγος Σταύρος Ζένιος, μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. «Δεν μπορώ να κρίνω αν ήταν διαφθορά ή ανικανότητα», λέει ο Ζένιος. Γι’ αυτό επείγει να ξεκινήσει «μια έρευνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». «Η υπόθεση δεν μπορεί να κρέμεται πάνω από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς χωρίς να διαλευκανθεί».

  • Το άρθρο αυτό του Harald Schumann πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel και δημοσιεύεται εδώ μεταφρασμένο με την άδεια του συντάκτη του.

  • Το άρθρο του Tagesspiegel βασίστηκε στο ντοκιμαντέρ “Τρόικα- Εξουσία εκτός ελέγχου” των Arpad Bondy και Harald Schumann, παραγωγής ARTE και ARD. >>

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!!!

  “ NEW WORLD ORDER”

  Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ , Η “NOMIMΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

  Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

  Τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα τους τελευταίους τρείς μήνες εξελίχθηκαν με τέτοιο τρόπο, που μας έκαναν να “ξεχάσουμε” την επίθεση που δεχόμαστε σαν έθνος από την ΝΠΤ. “NEW WORLD ORDER”.

  Το να πιστεύει κάποιος πως ένα κόμμα που αναρριχήθηκε στην εξουσία, το πέτυχε μόνο του και δεν βρίσκεται δεμένο στο άρμα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, αυτό θα έλεγα δεν είναι μόνο αφέλεια και ουτοπία, αλλά παραλογισμός. Τα πράγματα πλέον θα τα λέμε με το όνομά τους, γιατί από δω και με αυτήν την ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ γίνονται πολύ επικίνδυνα.

  ΤΟΥΣ 14 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΑΛΕΞΗ; Ο ΣΟΡΟΣ;

  Αν σας πέρασε απαρατήρητο να σας πω, πως στην τωρινή συγκυβέρνηση πολλά υπουργεία, ΔΕΝ τα ανέλαβαν βουλευτές των κομμάτων που ψήφισε ο λαός, αλλά εξωκοινοβουλευτικοί που διορίστηκαν από την “ΝEW WORLD ORDER”.

  14 AΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ, έχουν τοποθετηθεί υπουργοί και υφυπουργοί. Γιατί άραγε; Τόσο άσχετοι και ανίκανοι είναι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Τότε γιατί ζητάνε την ψήφο του λαού οι άχρηστοι; Για να βάλλουν άλλους να κυβερνήσουν;

  Αυτοί λέγονται “σφήνες” της “Νέας Τάξης” και αυτό γίνεται, μόνο όταν η “ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ” θέλει συγκεκριμμένη υπηρεσία. Τότε τοποθετεί άτομα, που θα εκτελέσουν αδιαμαρτύρητα τις εντολές που θα λάβουν.

  Έπιασαν λοιπόν το Υπ. Παιδείας με τον Αριστείδη Μπαλτά, γιατί ΄οπως είχε πει ο Κίσινγκερ “ο Έλληνας πρέπει να χτυπηθεί στην παιδεία”.

  Έπιασαν το υπ. Εξωτερικών με τον Νίκο Κοτζιά γιατί πρέπει να ελέγχεται η εξωτερική πολιτική και να μην πιστεύετε τις μπαρούφες περί ανοίγματος στην Ρωσία. Έβαλαν τον Παναγιώτη Νικολούδη, Υπουργό Επικρατείας αρμόδιo για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αν σε αυτή την θέση έμπαινε κάποιος αδιάφθορος, θα μπορούσε να κλείσει μέσα τους πάντες, αφού η Ελλάδα είναι η πρώτη διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη. Έβαλαν δικό τους, για να μην κινδυνεύουν οι διεφθαρμένοι.

  Έπιασαν το υπ. Δικαιοσύνης με τον Νίκο Παρασκευόπουλο, γιατί αν δεν ελέγχεις την Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της κάηκες. Έβαλαν τον Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, για να ελέγχεται από την Νέα Τάξη όλο το έργο της κυβέρνησης.

  Έβαλαν και τον Δημήτρη Μάρδα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών δίπλα στον Βαρουφάκη και αν καταλάβουμε τον ρόλο του Βαρουφάκη και αναγκαστούν να τον “σχολάσουν”, ΠΑΛΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ αναλαμβάνει υπουργός.

  Εδώ είναι έξι από τους δεκατέσσερις. Αυτό για να καταλάβετε πως όλη η Κυβέρνηση ελέγχεται από υπαλλήλους της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και όχι εκλεγμένους Βουλευτές. ΑΥΤΟΙ ΜΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;;;;;;

  Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ούτε ποιοί κυβερνάνε, αλλά τουλάχιστον ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβετε και να τιμωρήσετε αυτούς τους δολοφόνους των Ελλήνων και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

  ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ

  Όπως είδαμε η Νέα συγκυβέρνηση ΕΚΤΕΘΗΚΕ στον Ελληνικό λαό και έριξε τις ΜΑΣΚΕΣ πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο υποψιασμένος. Ήταν δε τόσο κραυγαλέα και απροκάλυπτη η “κολοτούμπα” που έκανε, ώστε έφθασε σε σημείο ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, που είναι η ΣΗΜΑIΑ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να τους πει με…. λίγο πιο ευγενικό τρόπο, “αντε βρέ ξεφτίλες που ήρθα και μαζί σας και σας έκανα κυβέρνηση”.

  Επίσης και ο έντιμος αλλά αφελής Αλέξης Μητρόπουλος, είναι κατηγορηματικός: Δεν καταργήθηκε κανένα μνημόνιο. http://www.triklopodia.gr/den-katargithike-kanena-mnimonio-lei-o-alexis-mitropoulos/

  ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ “ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ”;;;

  Καταρχήν σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωζώνης και παίζονται τρισεκατομμύρια, είναι αστείο να νομίζει κάποιος πως αποφασίζει ο Βαρουφάκης ή ο Τσίπρας, ή ακόμα και ο Σόιμπλε. Οι αποφάσεις παίρνονται στα υψηλότερα επίπεδα της “ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ” και υποχρεώνουν τους “διαπραγματευόμενους” να ακολουθήσουν τις αποφάσεις τους.

  Εδώ πάντως έγινε μία ξαφνική αλλαγή της απόφασης που εξέθεσε την Κυβέρνηση. Από αυτό η κυβέρνηση , ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Και εκτός από την εμπιστοσύνη του κόσμου που ήδη την έχασε, έχει αρχίσει και χάνει και την στήριξη των πραγματικών αντιμνημονιακών πολιτικών στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αισθάνονται πλέον, ότι “κάτι λάθος γίνεται”.

  Δεν είναι όλα τα στελέχη της συγκυβέρνησης συνειδητά πουλημένοι στην Νέα Τάξη ούτε ηλίθιοι. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΦΕΛΗΣ και ακολουθούν την γραμμή του κόμματος που την ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. Όταν όμως διαφωνούν με την ηγεσία, τους παραμυθιάζουν εκπαιδευμένοι “παπαγάλοι” της “Νέας Τάξης”, πως αυτήν την διαφωνία, δεν πρέπει να την δείχνουν προς τα έξω, για το καλό της “ενότητας” της κυβέρνησης, διαφορετικά θα πέσει η κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν, κάνουν συνεχώς “γαργάρα” τις διαφωνίες τους και ακολουθούν τις αποφάσεις της “Νέας Τάξης”. Έως πότε όμως;

  Τώρα θα πούμε τι συνέβει και γιατί υποχρεώθηκαν, να κάνουν αυτήν την “κολοτούμπα” KAI ΝΑ EΚΤΕΘΟΥΝ.

  ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

  Ο πολυσυνασπισπός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Αλέξης Τσίπρας και ο τοποθετημένος υπ.Οικονομικών και “εκλεκτός” του ΣΟΡΟΣ Γιάννης Βαρουφάκης, δεν ήρθαν ως κυβέρνηση, για να κυβερνήσουν ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ και με τους όρους της Ευρωζώνης. Ούτε περίμεναν πως θα τους πουν τελευταία στιγμή να κάνουν “κολοτούμπα”. Ήρθαν ως ο Αμερικάνικος “δάκτυλος”, – που τον έδειχνε ο κ. Βαρουφάκης από το 2012 – για να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και να διαλύσουν το ευρώ και την Ευρωζώνη.

  Γιάννης Βαρουφάκης: “fuck you Germany”. “Χρεοκοπία μέσα στο ευρώ”.

  Γιάννης Βαρουφάκης: “Όχι έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ, αλλά χρεοκοπία μέσα στην €zone”.

  Αυτά τα έλεγε ο κ. Βαρουφάκης, χρόνια πριν τον κάνουν υπ. Οικονομικών και χωρίς να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός βέβαια ήξερε ότι θα γίνει υπουργός οικονομικών και η αλήθεια είναι πως πήγαινε στο “Eurogroop” με εντολές να χρεοκοπήσει την Ελλάδα και να διαλύσει την Ευρωζώνη, αφού αυτός είναι και ο σχεδιασμός του Σόρος και της “ΝEW WORLD ORDER”.

  Σιγά μην πιστεύει κανείς, πως θα μπορούσε ο “Γιαννάκης”, να παίζει τον “μάγκα” με την τύχη της Ελλάδος και την πορεία ολόκληρης της Ευρώπης, αν δεν εκτελούσε εντολές της “NEWWORLD ORDER”.

  Γι’ αυτό και το έπαιζε “άνετος” και “μάγκας”, και μιλούσε για “Αρμαγεδώνα” εννοώντας την καταστροφή της Ελλάδος και της Ευρωζώνης. Μία ολοκληρωτική διάλυση δηλαδή της χώρας και του ευρώ, με επιστροφή στο δολλάριο. Γι΄αυτό και το δολλάριο ανεβαίνει συνεχώς σε σχέση με το το ευρώ. Γιατί ο Σόρος και αυτοί που γνωρίζουν το παρασκήνιο, παίζουν πάνω στο δολλάριο.

  Δεν ήρθαν λοιπόν με προοπτική να κυβερνήσουν, αλλά να πτωχεύσουν την χώρα μέσα στο ευρώ, για να συμπαρασύρει και την Ευρωζώνη.

  Θα έλεγα πως οι περισσότεροι, Έλληνίδες και Έλληνες, έπεσαν μέσα στην καλοστημένη παγίδα της εικονικής “αντίστασης” και ζητωκραύγαζαν στις πλατείες, ζητώντας ουσιαστικά την χρεοκοπία και τον θάνατο της Ελλάδος, αφού κανένας δεν καταλάβαινε τι σημαίνει χρεοκοπία της Ελλάδος, χωρίς να έχει γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, για να ξέρουμε αν χρωστάμε και τι χρωστάμε και με το χρέος να έχει υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο.

  Ο Βαρουβάκης όμως, ο Τσίπρας, ο Σόρος και αυτοί που το επεδίωκαν ήξεραν τι σημαίνει αυτό. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. AYTO το παρακάτω βίντεο αποθανατίζει με έναν εξοργιστικό τρόπο τις αθλιότητες και τις προδοσίες της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Σε κάποιο σημείο ο Συνταγματολόγος καθηγητής κ. Κασσιμάτης αναφέρει πως κάποιοι σκληροί καταχρηστικοί όροι, δεν έχουν ξαναμπεί σε δανειακές συμβάσεις πουθενά στον κόσμο και αυτά δεν τα υπογράφεις, ούτε με το μπιστόλι στον κρόταφο.Δυστυχώς τα έχουν ψηφίσει οι προηγούμενοι “Έλληνες” προδότες, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατί ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.

  Γιατί τα σχέδια της “NEW WORLD ORDER” δεν αλλάζουν. Οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι αλλάζουν. Αλλά και αυτούς όταν δεν τους έχουν μέσα στη Βουλή, τους διορίζουν αυτοί, και ας μην τους έχει ψηφίσει ο λαός. ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ “ΤΥΦΛΟΙ”

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ «EUROGROUP»

  Αυτό που έγινε καταρχήν στο “Eurogroup”, είναι πως η Aμερικάνικη πλευρά και ο Σόρος, συμφώνησαν την τελευταία στιγμή, στην τετράμηνη αναβολή της Ελληνικής χρεοκοπίας. Δώθηκε λοιπόν στην κυβέρνηση εντολή “κολοτούμπας” και να συνεχίσουν την ίδια κυβερνητική πορεία, σύμφωνα ΠΑΛΙ με τις επιταγές των ΓΕΡΜΑΝΩΝ. Μπορεί όμως να αποφάσισαν ΞΑΦΝΙΚΑ να αναβάλλουν την χρεοκοπία, αλλά οι στόχοι δεν άλλαξαν. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΟΙ. Η άμεση ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή, η σταδιακά κλιμακούμενη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, είναι το ΙΔΙΟ ΜΕΣΟΝ, για να επιτευχθούν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ.

  Δηλαδή κατά τον Σόρος και τους Αμερικανούς με την ΑΜΕΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ θα επιτευχθούν καλύτερα οι ΣΤΟΧΟΙ, ενώ κατά τον Σόιμπλε και τον Γερμανικό πυρήνα, οι στόχοι θα επιτευχθούν καλύτερα και πιο ακίνδυνα, με τον «νόμο» και την σταδιακά κλιμακούμενη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ;

  ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ της “NEW WORLD ORDER” που ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ και ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ τώρα την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τις ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ με τον Γερμανικό τρόπο, είναι οι εξής και παρακαλώ να δώσουμε προσοχή, διότι είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθούν όλες και αναλυτικά.

  Ο πρώτος στόχος, είναι η υποχρεωτική παραλαβή από τους Έλληνες, της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, που είναι ο “πρόδρομος” του τελικού ανθρώπινου σφραγίσματος. Είναι αυτή η κάρτα, που όπως μας λέει ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη, κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει τίποτα, αν δεν την έχει. Ο δεύτερος στόχος, είναι η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του Ελληνικού χρέους, αφού Η Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. ξέρουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ από μας, πως ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ και κατά το Ελληνικό Σύνταγμα, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. Ψάχνουν τρόπους λοιπόν για να το νομιμοποιήσουν και να ΔΕΣΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΙΜΑ, ή να το ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ με ένα ΑΛΛΟ αλλά ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΕΟΣ.

  Ο Τρίτος στόχος, είναι Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της Ελλάδος. Με ειδικά διατυπωμένα άρθρα, που θα ΑΝΟΙΓΟΥΝ τον δρόμο για την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του Ανύπαρκτου χρέους, αλλά και θα αφήνουν παράθυρα, για ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ του κράτους και από άλλες πηγές,εκτός των Διεθνών μηχανισμών στήριξης. Δηλαδή να μπορεί το κράτος να συνάπτει δανειακές συμβάσεις, ακόμα και με ΙΔΙΩΤΕΣ.

  Ο Σόρος και τα Αμερικανικά αρπαχτικά, θεωρούν πως με την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την διάλυση του κράτους που θα φέρει αυτή, από τις λεηλασίες που θα επιδοθούν τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ θα ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ.

  Θεωρούν πως οι Έλληνες, μετά από την διάλυση της Ελλάδος, θα πάρουν εύκολα την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά, και θα δεχθούν εύκολα πάλι, ένα ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΝΕΙΟ για την ανασυγκρότηση της χώρας, που εκείνη την στιγμή που θα είναι διαλυμένη η χώρα, δεν θα εξετάζουν και πολύ τους όρους του δανείου, αλλά που θα είναι τέτοιοι, ώστε να μην μπορεί ΑΥΤΌ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, να αποπληρωθεί ΠΟΤΕ.

  Ο Σόιμπλε και τα Γερμανικά “αρπαχτικά” από την άλλη, θεωρούν πως είναι επικίνδυνο να επιτεθούν στους Έλληνες με αυτόν τον τρόπο, γιατί οι Έλληνες στον κίνδυνο γίνονται απρόβλεπτοι. Γι’ αυτό επιμένουν στην σταδιακή και κλιμακούμενη χρεοκοπία και αφού ελέγχουν την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη, σε συνδυασμό ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ που μας χτυπάνε για να μας κοιμίζουν, θεωρούν πως θα πετύχουν τους στόχους τους, ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και τα ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της ΒΟΥΛΗΣ. Έτσι όπως έχουν κάνει δηλαδή ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Δηλαδή πιστεύουν πως θα φέρουν την Ηλεκτρονική κάρτα ελέγχου και θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ το Ελληνικό χρέος, με τον “νόμο” και όχι με την χρεοκοπία.

  Να γνωρίζετε πως δεν υπάρχει διαφορετικός ρόλος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Οι Έλληνες είμαστε εντελώς προδομένοι και αν έρθουν ΑΥΤΑ στην Βουλή, θα υποστηριχθούν και από την Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΠΟΤΑΜΙ, που θέλει να απαλειφθεί και ο όρος “ΕΘΝΟΣ” από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  Το ανέφερα με πίκρα πιο πάνω και θα το ξαναπώ τώρα: Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Και φυσικά ούτε φαντάζεστε τι έρχεται. Πρέπει όμως αυτή την χρονική στιγμή να ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ και να κλείσετε τα αυτιά και τα μάτια, σε οτιδήποτε μας κοιμίζει και μας αποπροσανατολίζει, για να μην βλέπουμε την ΕΠΙΘΕΣΗ που μας κάνει η “ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ”.

  ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. Γιατί αν τα πετύχει αυτά, τότε κέρδισε την Ελλάδα και έκανε τους Έλληνες σκλάβους.

  Το νου σας λοιπόν και τα μάτια στραμμένα στην Βουλή, γιατί αν κοιμηθούμε, ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. Είναι όλοι συνεννοημένοι και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. Ότι έκαναν οι προηγούμενοι, τα ίδια θα κάνουν και αυτοί. Θα προσπαθήσουν να τα φέρουν ΜΕ ΤΟΝ “ΝΟΜΟ”.

  Η μέθοδος είναι ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ και την είχε εφαρμόσει ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ, που ψηφίζοντας νόμους διέλυσε την Γερμανία, ψηφίζοντας νόμους έθεσε ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ την αντιπολίτευση, ψηφίζοντας νόμο διέλυσε την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Βουλή και έγινε Δικτάκτορας ΜΕ ΤΟΝ “ΝΟΜΟ”.

  TO NOY ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ και να μην πέσετε στις παγίδες που θα σκορπίσουν για να θολώσουν πάλι τα νερά. Θα εξαγγείλουν πάλι καμία από τις γνωστές “εξεταστικές” για να ασχολείται ο κόσμος. Μπορεί αυτοί να βρούν τον Μέγα Αλέξανδρο για κάνα μήνα, μέχρι να καταλάβουν πως δεν ήταν αυτός. Μπορεί να μοιράζουν με τα λόγια λεφτά και να εξαγγέλουν μέτρα “ανακούφισης”, αλλά η φτώχια θα παραμένει, ο κόσμος θα εξακολουθεί να είναι άστεγος και να αυτοκτονεί.

  Μπορεί μετά να βρουν “εξωγήινους”, να “πατάξουν” όπως ο ΓΑΠ την φοροδιαφυγή, να εμφανιστεί καμία καινούργια λίστα “Λαγκάρντ” ή με άλλο πιο “τραβηχτικό” όνομα, να έρθουμε σε πορεία σύγκρουσης με κομήτη, ή να μας κάνουν κάθε μέρα επίθεση και απόβαση οι Τούρκοι.

  Και αυτό το παραμύθι “πουλάει”, αφού οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν, πως αυτές οι προκλήσεις είναι άνευ ουσίας και γίνονται μόνο για να δίνουν στον κόσμο φόβο και τροφή για συζητήσεις, και στις ΗΠΑ χρήμα για ανταλλακτικά, αφού όσο και οι δύο χώρες βρίσκονται στο ΝΑΤΟ και με έδρα στον ΟΗΕ, δεν μπορεί να επιτεθεί βάση καταστατικών η μία στην άλλη. Μπορεί να υπάρξει μόνο θερμό επεισόδιο, με διάρκεια μέχρι 6 ώρες. Το ζητούμενο είναι να μην έχουμε προδότες υπουργούς και αρχηγούς όπως είχαμε στα Ίμια, ώστε η λήξη του θερμού επεισοδίου να μας βρεί νικητές.

  Αν αποφασίσει η “Νέα Παγκόσμια Τάξη”, να μας επιτεθεί στρατιωτικά η Τουρκία, τότε θα πρέπει μία από τις δύο χώρες, να έχει παράνομη κυβέρνηση που δεν την αναγνωρίζει ο ΟΗΕ. Αλλά επειδή και πάλι υπάρχει εμπόδιο στο καταστατικό του ΝΑΤΟ, θα πρέπει πάλι η μία χώρα να έχει αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

  Όταν δούμε να γίνονται αυτά στην πράξη, τότε θα υπάρχει πράγματι κίνδυνος.

  ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Γιατί τώρα , ΜΟΝΟ τρία πράγματα ΚΑΙΓΕΤΑΙ να κάνει στην Ελλάδα η “ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ”. Είναι αυτά που είπαμε και θα τα ξαναπούμε γιατί πρέπει να τα “χωνέψουμε”. Πρώτον: ΝΑ υποχρεώσουν τους Έλληνες να παραλάβουν την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, διότι εκτός του ηλεκτρονικού φακελώματος των προσωπικών δεδομένων, είναι και ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ.

  Δεύτερον: Να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ με οποιοδήποτε τρόπο το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ Ελληνικό χρέος για να ΔΕΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ την χώρα και Τρίτον: να γίνει Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της Ελλάδος , για να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του Ανύπαρκτου χρέους ακόμα και μεταχρονολογημένα. Αλλά και να ανοίξει “παράθυρα” για νέες μορφές ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

  Προσέξτε. Γιατί ενώ το χρέος της Ελλάδος είναι ΕΙΚΟΝΙΚΟ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ, αντί να θέλουν να το διαγράψουν, προσπαθούν να το ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. Προσέξτε.

  ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

  Θα καταλάβουμε πολύ σύντομα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, με τι ΦΙΔΙΑ και τι ΛΥΚΟΥΣ έχουμε μπλέξει.

  Αυτή είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα βάλει τους δυσβάσταχτους φόρους χωρίς να προλάβει να εισπράξει.

  Αυτή είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα βάλει φόρους στα “κοτέτσια” και στα “παράθυρα”. Ο φόρος στα “παράθυρα”, ή θα είναι φόρος στα σπίτια που δεν έχουν “ενεργειακά” παράθυρα, ή θα είναι κάποιος φόρος στα προγράμματα “windows

  Αυτή είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα προσπαθήσει να μας φέρει το πρώτο ηλεκτρονικό χάραγμα του Αντίχριστου. Δεν θα το καταφέρει με τον τρόπο των Γερμανών και γι’ αυτό τον Ιούνιο θα μας χρεοκοπήσουν. Η ΕΠΟΜΕΝΗ κυβέρνηση, που θα αναλάβει μετά την χρεοκοπία θα το ξαναπροσπαθήσει, γιατί τότε αναγκαστικά, μόνο με την ηλεκτρονική κάρτα θα έχεις πρόσβαση σε φαγητό.

  Αυτή τότε θα είναι μία μικρή περίοδος δοκιμασίας για τους Χριστιανούς, αλλά θα είναι μικρή, γιατί θα μεσολαβήσουν τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης και όλα θα αλλάξουν.

  Όσοι λάβουν το χάραγμα του Αντίχριστου, δεν θα επιζήσουν για να δούν την ΘΕΪΚΗ ΛΙΑΚΑΔΑ. Όχι βέβαια από τιμωρία του Θεού, αλλά επειδή θα αποκτήσει δικαιώματα επάνω στην ζωή τους, ο μισάνθρωπος Αντίχριστος που θα τον επιλέξουν για Θεό.

  Αυτό που μπορούμε με την ελευθερία μας να κάνουμε στην ζωή μας, είναι να ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ. Και ανάλογα με την επιλογή μας, απολαμβάνουμε στη ζωή μας, τα αισθήματα που τρέφει για μας ο Θεός μας. Αυτή η μικρή και λιτή παράγραφος νομίζω αποτυπώνει καθαρά, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, σήμερα στον κόσμο.

  ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

  Το μεγάλο ΑΓΧΟΣ που έχει αυτή τη στιγμή η “NEW WORLD ORDER” είναι ΕΝΑ. Να μπορέσει να ΔΕΣΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ με ένα ΝΟΜΙΜΟ ΔΑΝΕΙΟ για τα επόμενα 100 χρόνια και να ΔΩΣΕΙ με οποιοδήποτε τρόπο στους Έλληνες, το πρώτο ηλεκτρονικό ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ και ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ.

  Και τώρα σε πρώτη φάση, θα το προσπαθήσει με τον ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Δηλαδή ΝΟΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ Η ΒΟΥΛΗ και ρίχνοντας παράλληλα τα απαραίτητα “καπνογόνα”, που θα δημιουργούν πάλι ένα “παραπέτασμα”, για να μην διακρίνεται από τον λαό η απάτη και η επιχειρούμενη νέα προδοσία. Το άρθρο να το διαδώσετε γιατί αυτή είναι η δύναμή μας και η αντίστασή μας. Και να θυμάστε πως Κυβερνάει μία ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ και ΑΓΝΩΣΤΗ ομάδα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και όχι αυτοί που ψηφίσαμε. Τα μάτια μας και η προσοχή μας στραμμένα ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Από τη Βουλή θα προσπαθήσουν ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ όπως έκαναν και οι προηγούμενοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ που συμφωνήθηκε στο “Eurogroup” και αυτήν ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να δοκιμάσει σε πρώτη φάση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα το προσπαθούν αυτό μέχρι τον ΙΟΥΝΙΟ και αφού δεν θα το καταφέρουν, θα δοκιμάσουν μετά με την Αμερικάνικη μέθοδο της χρεοκοπίας. Οπλιστείτε με πίστη στον Θεό μας και μην φοβάστε τίποτα. Ο Αντίχριστος και η “ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ” είναι σαν ένα “φτερό στον άνεμο” μπροστά στην δύναμη του Θεού. Και οι Έλληνες κρατάμε την δύναμη του Θεού στα χέρια μας. Γι’ αυτό μας τρέμουν.

  Όσο και να αγωνίζονται, όσο και να προσπαθούν, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Γι’ αυτό και από τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα ΝΙΚΗΘΕΙ ο Αντίχριστος και οι δυνάμεις του. Το έχουν είπε οι άγιοι του Θεού και όταν μιλούν οι άγιοι βάζει ο Θεός την υπογραφή Του. “Και ο Θεός την υπογραφή Του ωρέ Έλληνες, δεν την παίρνει πίσω” (Θ. Κολοκοτρώνης)

  Ιωάννης Λαμπρόπουλος συγγραφέας-ερευνητής giannis_lampropoulos@yahoo.com

  ΥΓ.Νέμεσις: Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποστιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο διάβα των αιώνων για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

  «Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον..». Σωκράτης
  ΠΗΓΗ
  – See more at: http://www.katohika.gr/2015/03/o-ellinikos-laos-tha-mini-o-monos-asfragistos.html#sthash.hcWQoSxg.dpuf

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Πόλεμος της Γερμανίας κατά της Ελλάδος

  Κάθε άνθρωπος οφείλει να υπερασπίζεται την Ιστορία. Όμως με την εξέλιξη των κοινωνιών εις την σύγχρονη εποχή κανείς άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το απόφθεγμα του Μαρξ, ότι οι άνθρωποι δημιουργούν μεν τη δική τους ιστορία, όχι όμως κάτω από τις συνθήκες της δικής τους επιλογής.

  Ως γνωστόν, η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από πολεμικές συγκρούσεις. Από την ευρωπαϊκή ήπειρο ξεκίνησε η μάστιγα της Αποικιοκρατίας με την οικονομική αφαίμαξη και καταστροφή δεκάδων εθνών και πολιτισμών, αλλά και οι 2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι οι οποίοι αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα. Η ήττα της Γερμανίας και η έναρξη του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των 2 Υπερδυνάμεων, αλλά και η απειλή των πυρηνικών όπλων έφερε εις την Ευρώπη, εξ ανάγκης, μία περίοδο ειρήνης. Η μακροβιότερη εις την ιστορία της Ευρώπης.

  Όμως η συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι της Ελλάδος και άλλων χωρών του Νότου, η οποία οφείλεται εις την απόλυτη κυριαρχία της επί των Ευρωπαϊκών Θεσμών, μας επιτρέπει μία αναθεώρηση της επικρατούσης αντίληψης περί της ήττας της Γερμανίας, και την σημασία για το Βερολίνο της έννοιας της «ευρωπαϊκής ειρήνης». Διότι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι ονομάζουν ειρήνη, δεν είναι παρά ένα όνομα, αφού εις την πραγματικότητα υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος που διεξάγεται κατά μία φυσική αναγκαιότητα.

  Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, η Γερμανία λόγω της δικής της φιλοσοφίας, ουδέποτε αποδέχθηκε την ήττα της. Διότι η γερμανική πολιτική κυριαρχείται από την δοξασία της επικράτησης του ισχυρού και του υγιούς επί του ασθενικού και αδυνάτου (Friedrich Nietzsche). Ως εκ τούτου η συνθηκολόγηση του 1945 εις την πραγματικότητα σήμαινε για την Γερμανία μία ανακωχή και μόνον και τίποτε περισσότερο.

  Ο Ψυχρός Πόλεμος και η χρησιμοποίηση της Γερμανίας από τις Δυτικές Δυνάμεις ως «ανάχωμα για την υπεράσπιση της Ευρώπης», έδωσε το έναυσμα εις την Γερμανία, όμως κατά περίεργη προτροπή των πρώην αντιπάλων της, για να ενταχθεί εις το ΝΑΤΟ, αλλά και παράλληλα να συμμετάσχει σε όλες τις προσπάθειες και Ευρωπαϊκούς Θεσμούς ενοποίησης της Ευρώπης.

  Οι Ευρωπαίοι Λαοί, μετά τα δεινά που υπέστησαν από τους 2 συνεχείς Παγκοσμίους Πολέμους, προσέβλεπαν εις το νέο δημιούργημα της Ε.Ο.Κ./π.χ. Ε.Ε και Ευρωζώνη, όχι μόνον την εμπέδωση της ειρήνης, αλλά παράλληλα και τον σεβασμό των Αρχών και Αξιών της ισότητας, της αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης των λαών. Όνειρο των Ευρωπαίων ήταν και είναι λοιπόν μία οργανωμένη κοινωνία αρμονίας με ένα σύστημα δικαίου, τάξης και ειρήνης χωρίς συγκρούσεις συμφερόντων και διεκδικήσεων. Εκ του λόγου αυτού από την δεκαετία του 60 άρχισε να επικρατεί η αντίληψη ότι η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά, ως μοχλός και ατμομηχανή, εις την δημιουργία μίας ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής οντότητας. Η οποία θα εξασφάλιζε όχι μόνον την προστασία και την ευμάρεια των λαών της Ευρώπης, βάσει των Αρχών του σεβασμού της ισότητας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, αλλά παράλληλα και μίας ευρωπαϊκής δύναμης για τη συμβολή αυτής εις την παγκόσμια ειρήνη.

  Δυστυχώς όμως η Γερμανία χρησιμοποίησε τον δυναμισμό της Οικονομίας της όχι μόνον για την εξάντληση και καταστροφή των οικονομιών των «Εταίρων» της, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά παράλληλα ως όπλο για την απόλυτη κυριαρχία της σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, οι οποίοι κατέστησαν υποτελή φερέφωνα όργανα της, για να αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης. Μίας Ευρώπης, οι ηγέτες των χωρών της οποίας τώρα είναι άβουλοι και λιπόθυμοι, υπάκουοι εις τις εντολές και τα κελεύσματα του παντοδύναμου Βερολίνου. Το οποίο χρησιμοποίησε την Οικονομία της και το Ευρώ ως ισχυρότατο όπλο, αλλά και ως Δούρειο Ίππο, για να μετατρέψει την ευρωπαϊκή Ήπειρο σε Γερμανική Ευρώπη. Με την δημιουργία μίας «ομάδας η οποία δρα σε κλειστό σύνολο», η οποία ακολουθεί εις τα πλαίσια των βίαιων οικονομικών απειλών και εκβιασμών ορισμένους τύπους συμπεριφοράς. Η βία επί ευρωπαϊκού επιπέδου εξοπλίζεται τώρα με τις ανακαλύψεις νέων κανόνων εξαναγκασμού του «εχθρού» σε υποταγή ή υπαγωγή εις την θέληση και εξουσία της Γερμανίας. Οι περιορισμοί που αναπτύσσονται εις το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για τα δικαιώματα των αδυνάτων υπάγονται σε τελική ανάλυση και αυτά εις το δίκαιο του ισχυρού ή του ισχυρότερου. Αυτός είναι τώρα ο άμεσος στρατηγικός στόχος της επιθετικότητας της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδος.

  Αυτή την στιγμή η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως «εξωτερικός κίνδυνος» π.χ. ως «εχθρός», ο οποίος απειλεί τα συμφέροντα της Γερμανικής Ευρώπης. Πρόκειται για μία πάλη αντιθέσεων η οποία ξεπερνάει την φιλοσοφική δράση και αντίδραση των αντιθέτων ουσιών και προσλαμβάνει μορφές προκλητικής αγριότητας, βαρβαρότητας και υποβάθμισης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Με αδιαφανείς σκοπούς, αλλά και ανεξέλεγκτες επιπτώσεις για το μέλλον όμως των Ευρωπαϊκών Λαών. Ως γνωστόν, ένας πόλεμος διενεργείται εναντίον εξωτερικών αντιπάλων που χαρακτηρίζονται με την ιδιότητα «εχθρός». Είναι η κατάσταση σύγκρουσης μεταξύ δύο οντοτήτων που χαρακτηρίζεται από την χρήση βίας π.χ. την πρόκληση φόβου εις τον αντίπαλο, του οικονομικού εκβιασμού, πειθαναγκασμού και την υποχρέωση σε ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδος.

  Διότι οι κυρίαρχοι της Γερμανικής Ευρώπης εις το Βερολίνο διαβλέπουν ένα τεράστιο κίνδυνο εις τις αντιδράσεις της Ελλάδος, οι οποίες ως επιδημικές συνέπειες και ντόμινο δύνανται να αφυπνίσουν λαούς και ηγέτες πολλών χωρών, οι οποίοι ανέχονται τώρα με σιωπή, την οικονομική εξάντληση, εξαθλίωση και την εθνική τους ταπείνωση από την αλαζονική Γερμανία. Η οποία με την Οικονομία της, ως ισχυρότατο όπλο, κατόρθωσε αυτό το οποίο δεν κατόρθωσε με την πολεμική της ισχύ το 1939. Την υποταγή της Ευρώπης.

  Είναι όμως η μοίρα της Ελλάδος, με την Ιστορία και τον Οικουμενισμό της, να βγει μπροστά και να χαράξει και πάλιν το μέλλον και την τύχη των Λαών της Ευρώπης.

  Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Απασχολήθηκε επί 5 χρόνια εις την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.