Προσλήψεις εξπρές για 1.057 θέσεις στο Δημόσιο * 1.251 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Σε προσλήψεις – εξπρές εποχικού προσωπικού έχουν επιδοθεί οι δημόσιες υπηρεσίες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα της τουριστικής περιόδου.

 

Σε 1.057 φθάνουν οι θέσεις για συμβασιούχους που εγκρίνει το ΑΣΕΠ και προκηρύσσουν οι φορείς του Δημοσίου αυτή την εβδομάδα. Στις Εφορείες Αρχαιοτήτων και στα μουσεία «τρέχουν» οι προθεσμίες για 321 θέσεις φυλάκων και καθαριστριών, ενώ άμεσα εγκρίνονται άλλες 300.

Τα ΕΛΤΑ προσλαμβάνουν στην Κρήτη, τη Χαλκιδική, τη Στερεά και τη Λάρισα. Οι δήμοι πήραν έγκριση για πρόσληψη 184 γυμναστών. Τα πανεπιστήμια ζητούν έκτακτο επιστημονικό προσωπικό, ενώ στη ΔΕΗ συνεχίζεται η κάλυψη αναγκών με συμβασιούχους τεχνίτες.

104 επικουρικοί γιατροί και 79 στις εντατικές

Έως τις 16 Μαρτίου υποβάλλονται αιτήσεις από ειδικευμένους γιατρούς για την κάλυψη 79 θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Νοσηλείας Νεογνών 33 νοσοκομείων.

Παράλληλα και έως τις 20 Μαρτίου «τρέχει» η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 104 θέσεων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες από επικουρικούς γιατρούς 24 ειδικοτήτων, οι οποίοι θα εργαστούν με σύμβαση διαρκείας έως και τριών χρόνων. Οι δύο διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Υγείας.
 

1.251 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στην έκδοση των προκηρύξεών τους για την κάλυψη συνολικά 1.251 θέσεων εποχικού προσωπικού προχωρούν σταδιακά 30 εφορείες αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού για τη στελέχωση 50 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως επτά μηνών, προκειμένου να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένοι χώροι κατά τη θερινή περίοδο, ηοποία ξεκινά από την 1η Απριλίου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Τις θέσεις θα καταλάβουν άτομα από οκτώ ειδικότητες Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι πολυπληθέστερες είναι οι εξής:
• ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, 999 θέσεις,
• ΥΕ Καθαριστών, 124 θέσεις, και
• ΔΕ Νυκτοφυλάκων, 110 θέσεις.

Επίσης, θα προσληφθούν δέκα Εργατοτεχνίτες κατηγορίας ΔΕ και πέντε Ειδικευμένοι Εργάτες ΥΕ, ενώ από μία θέση αντιστοιχεί στις ειδικότητες ΤΕ Μηχανολόγου Μηχανικού, ΔΕ Ηλεκτρολόγου και ΔΕ Ψυκτικού.

Αναφορικά με τους χώρους, όπου θα απασχοληθεί ο μεγαλύτερος αριθμός επιτυχόντων, περιλαμβάνονται η Ακρόπολη, το Θέατρο Διονύσου και η Αρχαία Αγορά με 204 θέσεις, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με 112, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με 77 και η Αρχαία Ολυμπία και το μουσείο της με 68 θέσεις.

Οι πρώτες προκηρύξεις
Οσο για τις πρώτες προκηρύξεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας και θα προχωρήσουν αμέσως στην επιλογή του ζητούμενου προσωπικού, αφορούν το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αλλά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Οι διαγωνισμοί έχουν ως εξής:

• Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Προκηρύχθηκαν 112 θέσεις σε τρεις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας και της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 100 Φύλακες Ημέρας, οκτώ Νυχτοφύλακες κατηγορίας ΔΕ και τέσσερις Καθαριστές κατηγορίας ΥΕ. Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2015. Αιτήσεις υποβάλλονται έως 9 Μαρτίου. Πληροφορίες: 213 2144890.

• Βυζαντινό Μουσείο
Θα καλυφθούν 45 θέσεις, εκ των οποίων 40 για Φύλακες Ημέρας κατηγορίας ΔΕ, τέσσερις για Καθαριστές ΥΕ και μία για Ψυκτικό κατηγορίας ΔΕ. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, ενώ οι επιτυχόντες θα συνάψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2015. Πληροφορίες: 213 2139561.

• Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών
Στις 246 ανέρχονται οι θέσεις που θα καλύψει ο φορέας για τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, του Θεάτρου Διονύσου και της Αρχαίας Αγοράς (204 θέσεις) και το Ολυμπιείο, τον Κεραμεικό και το Λύκειο (42 θέσεις). Τις θέσεις θα καταλάβουν 191 Ημερήσιοι Φύλακες ΔΕ, 30 Νυχτοφύλακες ΔΕ και 25 Καθαριστές ΥΕ. Αιτήσεις έως τις 9 Μαρτίου. Πληροφορίες: 210 9225114.

Στο μεταξύ, το ΑΣΕΠ ενέκρινε από 45 θέσεις εποχικών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Αργολίδα και την Κορινθία, 68 στην Ηλεία, 59 στις Κυκλάδες, 17 στη Λακωνία και 47 θέσεις στη Φωκίδα, για τις οποίες αναμένεται ο καθορισμός των προθεσμιών για αιτήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.