ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΤΕΟ ΜΟΤΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ – ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟ 2013

 Ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ» υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών που ελέγχθηκαν στα ΚΤΕΟ της χώρας κατά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο του 2013, την απίστευτη ταλαιπωρία με ατελείωτες ουρές, πολύωρη αναμονή και εκνευρισμό, που υπέστησαν οι ίδιοι αλλά και οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας, καθώς όπως διαπιστώθηκε τότε, λόγω άγνοιας του νέου νόμου ΚΤΕΟ-ΜΟΤΟ, δεκάδες χιλιάδες μοτοσικλετιστές ενημερώθηκαν καθυστερημένα και έσπευσαν μαζικά στα ΚΤΕΟ να ελέγξουν τις μοτοσικλέτες τους λίγες μέρες προ της εκπνοής προθεσμιών ώστε να αποφύγουν υψηλά πρόστιμα εκπροθέσμου ελέγχου.

 

 

Πολλά ΚΤΕΟ τότε κλήθηκαν να λειτουργήσουν σε συνθήκες υψηλής έντασης και διευρυμένου ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων, δεδομένα που δεν αναμένεται να επαναληφθούν φέτος καθώς δεν τεκμηριώνεται πλέον και δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου.

Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο τεχνικός έλεγχος ΜΟΤΟ πραγματοποιείται αρχικά με την πάροδο 4 ετών από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τους ως καινούργια και, περιοδικά με την πάροδο δύο ετών από την ημερομηνία προηγούμενου ελέγχου με περιθώριο από τρεις εβδομάδες πριν έως μία μετά. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί δύναται να ελέγξουν τις μοτοσικλέτες τους αρκετά νωρίτερα από την παραπάνω περίοδο των τριών εβδομάδων, με συμπλήρωση στα ΚΤΕΟ μια απλής υπεύθυνης δήλωσης. Συνεπώς, τα ΚΤΕΟ της χώρας καλούνται το 2015 να εξυπηρετήσουν τους επαναληπτικούς ελέγχους της περιόδου 2013 καθώς και τους ελέγχους της τρέχουσας περιόδου, δηλαδή των οχημάτων που κυκλοφόρησαν ως καινούργια το 2011, αλλά και των εκπρόθεσμων ελέγχων προηγούμενων περιόδων, οπότε αν δεν υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα από όλους τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες ΜΟΤΟ  ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου μαζική – ταυτόχρονη προσέλευση τους στα ΚΤΕΟ, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες καταστάσεις απίστευτης ταλαιπωρίας και ενδεχομένως να μην εξυπηρετηθούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών καθώς σε όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας λειτουργεί από 1 γραμμή ελέγχου ΜΟΤΟ.

Σε αυτά τα πλαίσια συστήνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους μοτοσικλετιστές, προκειμένου να αποφευχθούν αναίτιες ταλαιπωρίες και να μην επαναληφθούν σκηνές που δεν τιμούν ούτε το θεσμό αλλά ούτε τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και τους εργαζομένους στα ΚΤΕΟ, να εκμεταλλευτούν τα χρονικά περιθώρια διενέργειας τεχνικού ελέγχου που προβλέπονται στο νόμο και να κλείσουν έγκαιρα το ραντεβού τους με το ΚΤΕΟ που τους εξυπηρετεί, ξεκινώντας από σήμερα να καλούν στα ΚΤΕΟ για να κλείσουν ραντεβού και να είναι συνεπείς στην προσυμφωνημένη ημέρα και ώρα προσέλευσής τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην παρουσίαση του Επιχειρησιακού προγράμματος της ΓΓΔΕ, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του enikos.gr, αναφέρεται ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική διασταύρωση των βάσεων δεδομένων κυκλοφορίας όλων των κυκλοφορούντων οχημάτων και των νομίμως διενεργούμενων ελέγχων στα ΚΤΕΟ με σκοπό, αφενός τον αυτόματο εντοπισμό των παραβατών και αφετέρου τον εντοπισμό και ακύρωση των πλαστών δελτίων ΚΤΕΟ που διακινούνται τα τελευταία χρόνια στην αγορά από αφανή κυκλώματα επιτήδειων.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό ότι ο έγκαιρος και εμπρόθεσμος προγραμματισμός του τεχνικού ελέγχου στα ΚΤΕΟ εξυπηρετεί καλύτερα όλους ενώ εξασφαλίζει παράλληλα στους οδηγούς υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης τους, καλύτερες συνθήκες οδικής ασφάλειας και αποφυγή υψηλών προστίμων.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΤΕΟ ΜΟΤΟ

 1. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;

  ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΝΙΚΟ ΞΥΔΑΚΗ, ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΛΑΣΑΡΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΙΒΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ;

  Με όλη μου την δύναμη βροντοφωνάζω ότι δεν υπάρχει πιο ακατάλληλος για Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ. από τον Αλέξη Γρίβα.

  Έχει πέσει μεγάλη καζούρα και είναι το καθημερινό κους-κους στα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (όπου εργάζομαι).

  Η απορία είναι: Πως μπορεί ο Υπουργός να προτείνει για Διοικητική θέση τον Αλέξη Γρίβα;!;

  Νωπές είναι ακόμη οι συγκρούσεις του με τους υπαλλήλους και τις διοικήσεις, όταν πέρασε από το Φεστιβάλ, αμίμητες οι πράξεις του, η αθυροστομία του και η πλήρης, τολμώ να πω, χυδαιότητά του!!

  Δεν μιλούσε ποτέ σχεδόν με κανέναν, μια συνεχής υστερία.

  Τώρα που είμαστε δίπλα δίπλα τα γραφεία μας με το Ε.Κ.Κ. το σούσουρο και η καζούρα που πέφτει είναι ανομολόγητη. Απειλεί να εκδιώξει τους Διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών και Νομικών του Ε.Κ.Κ.. Απειλεί υπαλλήλους, χτυπάει πόρτες βρίζοντας, έφτασε στο σημείο να έχει κατσικωθεί από το πρωί κάθε μέρα, χωρίς να έχει γίνει επίσημα ο διορισμός του, οργανώνοντας μάλιστα και ειδική κουζίνα για να μαγειρεύει. Το είχε κάνει και στο παρελθόν και τον είχαν σταματήσει.

  ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

  ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ.

  Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ EURIMAGE ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ…

  Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ…

  ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

  Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω

  Αναστασία Καρδαμά

  Υπάλληλος Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  (που σε έξι μήνες θα είναι συνταξιούχος, 180+ μια έμειναν)

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.