Μήπως οι βασανιστές του Βαγγέλη ήταν και χασικλήδες ή έπαιρναν ναρκωτικά? Δεν σας πέρασε απ’ το μυαλό? Στη Κρήτη θεωρείται μαγκιά αυτό…

Όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στον θάνατο, δεν είναι δολοφόνοι;

 «Έγκλημα ή αυτοκτονία; Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στον θάνατο, δεν είναι δολοφόνοι; Μα από την κόλαση μου, σου φωνάζω: Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω. (Γαλάτεια Καζαντζάκη). Βαγγέλη μου, την γαλήνη που έψαχνες, έπρεπε να την βρεις στην… ζωή. Όχι στον θάνατο, αγόρι μου… Όχι έτσι, ψυχή μου…»

 Με αυτή την ανάρτηση στο facebook η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα η οποία είχε αποκαλύψει ότι στην υπόθεση της Γαλακτοκομικής Σχολής εμπλέκονταν και πολιτικά πρόσωπα από την Κρήτη, «αποχαιρέτισε» τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος δυστυχώς εντοπίστηκε κοντά στη σχολή του νεκρός.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΝΑ ΔΕΙ ΔΕΙ ΔΗΛΑΔΗ  ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΑΣΙΣΙ, ΚΟΚΑ, ΕΠΙΝΑΝ, Η ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ…  ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ   >>>   Ε  Δ  Ω 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΗ ΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΝΙΣΙΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ.
ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ  ΚΙ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ, ΣΚΕΤΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ …
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 8-10 ΧΡΟΝΩΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΤΗΝ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΜΑΓΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΝΤΡΙΣΜΟ…………..
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 10-11 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΝΥΚΤΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ… ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!   ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΚΕΤΗ.   ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΟΤΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.   ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.   ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ….

2 σκέψεις σχετικά με το “Μήπως οι βασανιστές του Βαγγέλη ήταν και χασικλήδες ή έπαιρναν ναρκωτικά? Δεν σας πέρασε απ’ το μυαλό? Στη Κρήτη θεωρείται μαγκιά αυτό…

 1. Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

  Ένα αντίο και μια υπόσχεση στο συμφοιτητή μας Βαγγέλη Γιακουμάκη

  Δεν θα σιωπήσουμε ποτέ!

  Ένας συμφοιτητής μας είναι νεκρός. Για οποιον αξιώνει να λέγεται άνθρωπος η δολοφονία αυτή δεν μπορεί να είναι μία ακόμα στατιστική, και ας είναι αυτοί οι νεκροί πολλοί. Καθένας απο αυτούς με την μοναδικότητα του και όλοι μαζί είναι εδώ παρόν σαν υπενθύμιση της σήψης και της ανελευθερίας αυτής της κοινωνίας . Δεν αρκεί η οργή πόσω μάλλον μια συγκαταβατική θλίψη , είναι χρέος μας προς τον Bαγγέλη να σταματήσουμε να σωπαίνουμε, ειναι χρέος προς τον εαυτό μας να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο. Να διαλέξουμε την…
  ζωή και όχι την επιβίωση της άλλης μιας μέρας φορτωμένοι με σιωπή ,αφήνοντας πίσω μας οτιδήποτε ανθρώπινο !
  Παράλληλα με την κοινωνική εξαθλίωση των μνημονίων και της ανελευθερίας, του ακήρυχτου πολέμου των λίγων πάνω στους πολλούς ανθεί ο επιβιωτισμός και η περιθωριοποίηση σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο . Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που εξοντώνει βιολογικά (αυτοκτονίες , δολοφονίες κτλ ) και ψυχολογικά η κυρίαρχη στάση λέει «κοίτα την δουλειά σου, εσένα τι σε νοιάζει; » αλλά και » εσύ μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να γίνεις καλύτερος και ανταγωνιστικότερος απο τους άλλους « .Απαραίτητη προϋπόθεση η κοινωνική αποδοχή και η εναρμόνιση με τα κυρίαρχα πρότυπα συμπεριφοράς .Καμία διαφορετικότητα δεν είναι αποδεκτή έξω απο τα στενά αυτά όρια .Έχεις να κάνεις έτσι μια επιλογή ή να προσποιηθείς οτι ζεις μια ζωή που δεν διάλεξες να σιωπήσεις καταπιέζοντας τον εαυτό σου ή να τιμωρηθείς -περιθωριοποιηθείς φτάνοντας όπως φαίνεται μέχρι και στην βιολογική σου εξόντωση. Αυτην την επιλογή αντιμετώπιζε ο Βαγγέλης κάθε μέρα , αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.
  O Βαγγέλης με καταγωγή απο ένα χωριό της Κρήτης φοιτούσε τα τελευταία 2 χρόνια στην Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων. Η ζωή του εκεί όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ήταν μια καθημερινή κόλαση. Μια ομάδα τραμπούκων με φυσική και ψυχολογική βία καθημερινά απαιτούσε ο Βαγγέλης να εναρμονιστεί με τα πρότυπα του νταή «άντρα» που όπως έλεγαν «ταιριάζει στην Κρήτη». Ο Βαγγέλης αρνούμενος να απορρίψει την διαφορετικότητα του το πλήρωσε με την ίδια του την ζωή. Οι δολοφόνοι του μπορούν πια να είναι περήφανοι για το έργο τους και μαζί τους όλοι εκείνοι που ήξεραν και σιώπησαν υπακούοντας στα κάθε είδους «κοίτα την δουλειά σου » . Αλλα η ιστορία δεν σταματά εδώ .Ενω η εξαφάνιση του δηλώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου πολύ νωρίτερα είχαν ακουστεί διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά αυτή των υπανθρώπων. Καταγγελίες που ο βουλευτής της ΝΔ Μαρκογιαννάκης φρόντιζε μέσω της θέσης του να μείνουν στην αφάνεια υπηρετώντας όπως φαίνεται επάξια κάθε φάσμα της κοινωνικής σήψης απο την εξαθλίωση των μνημονίων μέχρι το σκοτάδι του ρατσισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού. O επίλογος της ιστορίας αυτής ανήκει στην οικογένεια του θύματος . Κάλυψη μέσω του διαδικτύου στους τραμπούκους του Βαγγέλη με το «αφήστε ήσυχα τα παιδιά» , αρνούμενοι μέχρι τέλους να καταθέσουν στον ανακριτή για την εξαφάνιση του παιδιού τους. Προφανώς η διαφορετικότητα του Βαγγέλη ήταν για τους ίδιους μια ντροπή που έπρεπε να μείνει μυστική , μια ντροπή που εκ του αποτελέσματος ήταν πάνω και απο την αξία της ίδιας του της ζωής . Έτσι φτάσαμε στην είδηση που μένει στην απλότητα της να θυμίζει τις βαριές ευθύνες όλων μας » Ο εικοσάχρονος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης, που είχε εξαφανιστεί από τις 6/2/2015, βρέθηκε νεκρός σε περιοχή πέριξ της πανεπιστημιακής σχολής στην οποία φοιτούσε στα Ιωάννινα. Έφερε τραύμα στο δεξί του χέρι, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι «
  Είτε πρόκειται για αυτοκτονία είτε για δολοφονία, είμαστε οργισμένοι για τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη ο Βαγγέλης από συμφοιτητές του στη φοιτητική εστία όπου διέμενε και τα οποία βγήκαν στη δημοσιότητα από συγκάτοικο του παιδιού. Για τη ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη ένας άνθρωπος, επειδή, ανεξάρτητα από το αν ήταν ομοφυλόφιλος ή όχι, δεν ταίριαζε στα κυρίαρχα κανονιστικά πρότυπα συμπεριφοράς που προάγει μία κοινωνία που δεν ανέχεται οτιδήποτε το «διαφορετικό». Για την κάλυψη που φαίνεται ότι έχουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη που εξευτέλισαν την αξιοπρέπεια ενός νέου ανθρώπου από βουλευτή της ΝΔ, όμοια με την κάλυψη που απολάμβαναν τόσα χρόνια από κράτος και παρακράτος ναζιστικές -φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές στις κυβερνητικές θέσεις και τις κρατικές υπηρεσίες. Για τη σιωπή που βασίλευε τόσο καιρό στη φοιτητική εστία από ιθύνοντες και διαμένοντες. Κυρίως για την συνεχιζόμενη αναπαραγωγή από την ελληνική οικογένεια και όλη την κοινωνία της ομοφοβίας, του σεξισμού, της ξενοφοβίας και κάθε άλλης ρατσιστικής και φασιστικής νοοτροπίας που πνίγει τη διαφορετικότητα και την ελευθερία.Εν τέλει για το ίδιο το σύστημα τον καπιταλισμό που βολικά αναπαράγει κάθε είδους διακρίσεις και κοινωνικούς αυτοματισμούς!
  Η κάθε μία, ο κάθε ένας μας και όλοι μαζί έχουμε ευθύνη να μην κάνουμε βήμα πίσω απέναντι σε κρούσματα βίας ενάντια σε ομοφυλόφιλους, διεμφυλικούς, γυναίκες και μετανάστες, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και «ψυχικά νοσούντες». Έχουμε καθήκον να κόψουμε από τη ρίζα το φασισμό και το ρατσισμό. Επιμένουμε να απλώνουμε το χέρι της συλλογικότητας ,να συζητάμε και να αντιστεκόμαστε σε κάθε αδικία οποιασδήποτε μορφής ! Γι αυτό οφείλουμε μια συγγνώμη στον Βαγγέλη και στον εαυτό μας που δεν καταργήσαμε τις σιωπές ,που δεν έχουμε αλλάξει ακόμα αυτόν τον κόσμο ώστε να ήταν και αυτός μέρος του . Αλλά και μια υπόσχεση :

  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

  Πρωτοβουλία Αριστερών Φοιτητών – Π.Α.Φ. ΕΑΑΚ (σχήμα της εαακ στην Ιατρική)

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Πορείες για την καταδίκη των δολοφόνων του Βαγγέλη:

  ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ:

  [ΓΙΑΝΝΕΝΑ] https://www.fb.com/events/821397417941473/
  [Αθήνα] https://www.fb.com/events/1597743263777489/
  [Θεσσαλονίκη] https://www.fb.com/events/918558698189325/
  [Λάρισα] https://www.fb.com/events/1576264465990674/
  [Ηράκλειο] https://www.fb.com/events/410599459118163/
  [Τρίπολη] https://www.fb.com/events/1540143846250988/
  [Πάτρα] https://www.fb.com/events/1602116643366510/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.