Ο κύριος Μαρκογιαννάκης, μία δολοφονία και η συμμορία των 16

Η Ιστορία του Ζ.Λαγουδάκη

Το Δεκέμβριο του 1997, ο Ζ. Λαγουδάκης σκοτώνει το συγχωριανό του Γ. Καρκανάκη και καταδικάζεται για την ενέργειά του αυτή σε ισόβια πρωτόδικα, σε 23 χρόνια στο Εφετείο. Το Μάιο του 2008 ο Λαγουδάκης αποφυλακίζεται, ύστερα από ευνοϊκή έκθεση του αρχιφύλακα των Φυλακών Αλικαρνασσού Μ. Κουγιουμτζάκη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη συμμορία των «16». Στις 16 Μαϊου ο Ζ. Λαγουδάκης σκοτώνει τον φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη.

 

 

Οι αρχές διερευνούν γιατί βρισκόταν εκτός φυλακής ο δράστης και την ένορκη διοικητική εξέταση αναλαμβάνει ένα άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στις περίφημες συνομιλίες του συνδικάτου του εγκλήματος: ο διευθυντής της αγροτικής φυλακής Αγιάς Μ.Κυριακάκης, που απαλλάσσει κατ’ ουσίαν τον Μ. Κουγιουμτζάκη.

Ο συνήγορος της οικογένεια Χορευτάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανδρέας Αναγνωστάκης επισημαίνει: «Στην περίπτωση του εκτελεστή του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη λειτούργησε ένα ολόκληρο σύστημα αποφυλάκισης. Σ’αυτό το σύστημα προοριζόταν να υπαχθεί και ο Βλαστός. Κινώντας τους ίδιους μηχανισμούς με τα ίδια όργανα».

Συνέντευξη του Αντώνη Χορευτάκη στη Free Sunday

Από τη δική σας πλευρά, κ. Χορευτάκη, διαπιστώσατε κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, αυτή του παιδιού σας και εκείνη του συνδικάτου του εγκλήματος;

Βεβαίως, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. Πριν από ένα μήνα είχα απευθύνει επιστολή στον κρητικό Τύπο, στην οποία τα είχα προαναγγείλει όλα. Δεν μπορούν οι Κουγιουμτζάκηδες και τα όποια αποφυλακιστικά κυκλώματα που δρουν στην Κρήτη να βγάζουν από τη φυλακή τους εγκληματίες.

Το Σεπτέμβριο θα γίνει η δίκη για το φόνο του παιδιού σας, τώρα όμως μαθαίνουμε πως αυτή θα διεξαχθεί στην άλλη άκρη της Κρήτης, στο νομό Λασιθίου. Γιατί αυτό;

Πρόκειται για απαράδεκτη παρέμβαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης να μη γίνει η δίκη στα Χανιά ούτε στο Ηράκλειο, γιατί πρέπει να αποσιωπηθούν κάποια πράγματα. Όλα αυτά είναι δουλειά του Μαρκογιαννάκη,  αυτός δεν ήθελε να γίνει η δίκη στα Χανιά.

Πιστεύετε δηλαδή ότι πίσω από την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή βρίσκεται ο κ. Μαρκογιαννάκης;

Ναι. Ο αστυνομικός διευθυντής τοποθετήθηκε στη θέση αυτή προ πενταμήνου και δεν είχε τίποτε εις βάρος μας. Είμαστε μια ήρεμη οικογένεια, μόνο δημόσιο λόγο διατυπώνουμε και όχι απειλές. Η εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή κ. Μπεσίρη αποκλείει τους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και μας στέλνει στη Νεάπολη Λασιθίου, που έχει 2.000 κατοίκους και απέχει από εδώ 250 χιλιόμετρα. Από Χανιά μέχρι Λασίθι έχουν συμβεί πολλά ενδιάμεσα, υπάρχουν τραμπούκοι. Μάρτυρες εκφράζουν το φόβο τους.

Ποιοι δεν θέλουν να πάρει δημοσιότητα η δίκη;

Θέλουν να αποσιωπηθεί η υπόθεση για τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία έχω κατονομάσει προ πολλού και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών. Αυτά είναι ο Κουγιουμτζάκης, ο Κυριακάκης, ο Ριζωτάκης (σ.σ. έτερος σωφρονιστικός υπάλληλος) και ο υπουργός Μαρκογιαννάκης. Έφτασαν στο σημείο να εξευτελίσουν τον αστυνομική διευθυντή. Τα δύο από τα τέσσερα ονόματα εμπλέκονται στην υπόθεση Παναγόπουλου: ο Κυριακάκης και ο Κουγιουμτζάκης. Ο τελευταίος εμπλέκεται απροκάλυπτα στην απελευθέρωση του δολοφόνου του παιδιού μου, καθώς με συστατικές επιστολές του προς το Συμβούλιο Εφετών ουσιαστικά βγήκε έξω ο Λαγουδάκης και σκότωσε αμέσως μετά το παιδί. Και ο Κυριακάκης, για να δείτε τα συγκοινωνούντα δοχεία, καλύπτει τον Κουγιουμτζάκη, τον ρίχνει στα μαλακά, λέγοντας ότι παραπλανήθηκε από τον Λαγουδάκη. Στην ιστορία εμπλέκεται και ένας άλλος φύλακας, ονόματι Ριζωτάκης. Πιστεύω ότι είναι στο ίδιο κύκλωμα. Οι δύο αυτοί, Κουγιουμτζάκης και Ριζωτάκης,είναι μαζί στη ΔΑΚΕ, εκεί στις φυλακές.

Για το ρόλο του τέταρτου προσώπου,του κ. Μαρκογιαννάκη, τι έχετε να πείτε;

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει αναλάβει το ρόλο της προστασίας, όχι μόνο της υπεράσπισης. Αν δείτε τη διαδρομή του κ. Μαρκογιαννάκη, ήταν εισαγγελέας, έγινε δικηγόρος, που σημαίνει ότι είχε μεγάλες επαφές με τον δικαστικό κλάδο,ήταν και «κολλητός», ας πούμε, του κ. Σανιδά. Και στη συνέχεια γίνεται κορυφαίος πολιτικός στην Κρήτη. Αυτός είναι κουμπάρος του Λαγουδάκη. Επισήμως, τον υπερασπίστηκε πρωτόδικα και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 1993. Και μετά από όλα αυτά του βαφτίζει το παιδί, και αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο. Μέχρι το 1999 είναι ο δικηγόρος του, μετά τον εγκατέλειψε, όπως λέει, στην πραγματικότητα όμως λόγω του βουλευτικού ασυμβίβαστου. Μετά ανέλαβε την υπεράσπισή του ο αδελφός του, ο Μανόλης Μαρκογιαννάκης, η κόρη του Ειρήνη και ένας κουμπάρος του που εργάζεται στο πολιτικό του γραφείο, ο Γιώργος Περράκης. Δεν είναι σύμπτωση. Εμένα πιο πολύ με πείραξε ότι 10 ημέρες αφότου σκοτώθηκε το παιδί, ο Μαρκογιαννάκης μού γράφει μια επιστολή με ένα σωρό ψέματα.

Άλλες επαφές είχατε μαζί του;

Έλαβα τις ανάλογες απειλές από τους ανθρώπους του εδώ. «Τι πας να κάνεις;» έλεγαν.

Σας απειλούν δηλαδή;

Όταν με βλέπει ο άλλος στο δρόμο και μου λέει «τι τα βάζεις με τον υπουργό, θες να μπλέξεις εσύ και η οικογένειά σου, θέλετε να ανατιναχτείτε όλοι μαζί;». Είναι προειδοποιήσεις…

Ποιοι είναι αυτοί;

Είναι άνθρωποι του κ. Μαρκογιαννάκη. Δεν νομίζω ότι τους βάζει ο ίδιος. Έχει ένα κύκλωμα εδώ, που είναι παλιάνθρωποι. Είναι άνθρωποι χαμηλού επιπέδου, που νομίζουν ότι τα έβαλα άδικα μαζί του, για να τον κάψω, για πολιτικούς λόγους και τέτοιες βλακείες. Η γυναίκα μου τρομοκρατήθηκε. Μας έστειλαν και ανώνυμη επιστολή.

Θα θέλατε κάτι άλλο να προσθέσετε στη συζήτησή μας;

Συζήτησα την Πέμπτη με τον κ. Ρακιντζή, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος μου είπε ότι η έφεση του Κουγιουμτζάκη και του άλλου φύλακα κατά της πειθαρχικής ποινής που τους επιβλήθηκε θα εξεταζόταν από επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι δυνατόν; Θα κρινόταν από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αν είναι αυτός βέβαια, γιατί είναι και ο Παυλόπουλος και δεν ξέρω ποιος κυβερνά το υπουργείο αυτό πια. Έχουμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα ήταν αντικειμενική η έρευνα, παρ’ ότι έχουμε εμπιστοσύνη στον Παυλόπουλο, που είναι ακέραιο άτομο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ήλεγχε την επιτροπή αυτή…

Πληροφορηθήκαμε πως στείλατε και επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης…

Ναι, και ζητάμε η δίκη να γίνει στα Χανιά, και αυτό θα είναι καθαρή απόδειξη των προθέσεών του να αναμορφώσει το σύστημα και να σπάσει τα αποστήματα. Αν δεν το πράξει, σημαίνει ότι η συγκάλυψη παραμένει. Αν και ο Δένδιας δεν σταθεί αντάξιος των περιστάσεων,τότε είναι μια περίπτωση που πρέπει να μελαγχολήσει όλη η Ελλάδα και όχι εγώ μόνο. Δεν είναι προσωπικό το θέμα πια.

 

 

Πηγή: Free Sunday

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο κύριος Μαρκογιαννάκης, μία δολοφονία και η συμμορία των 16

 1. Το Bullying και οι…Μπόμπολες! Ιδού οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί για την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη!

  Ο βάλτος, μέσα στον οποίον βρέθηκε το κορμάκι του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι δυστυχώς ο βάλτος της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας! Ακόμη δεν βρέθηκε καλά καλά το πτώμα του κι έσπευσαν οι φυλλάδες του Μπόμπολα να καπηλευθούν την τραγική αυτοκτονία ενός παιδιού, μετατρέποντάς την σε θυρεό, όπου ομνύουν στο όνομα της…διαφορετικότητας! Διαρρηγνύουν ιμάτια εναντίον του…ρατσισμού, του φασισμού και της ομοφοβίας (προσωπικά δεν γνωρίζω καμία τέτοια λέξη) και ξεχνούν, ότι αυτοί, (οι μεγαλονταβατζήδες εργολάβοι και οι δημοσιογραφίσκοι-παπαγαλάκια τους) αποδεικνύονται εκ των πραγμάτων, ως οι πιο επικίνδυνοι και στυγνοί φασίστες και ρατσιστές, εναντίον του Ελληνικού λαού, κατέχοντας στα βρώμικα χέρια τους το 70% και πλέον του πλούτου του!

  Τον άτυχο Βαγγέλη τον σκότωσε η αδιαφορία, (για την οποίαν φέρουμε ευθύνη όλοι μας) η οποία όμως είναι απότοκος της έλλειψης Παιδείας, που μαστίζει την εποχή μας! Το πρώτο ζωντανό κύτταρο, το οποίο διαπλάθει ανθρώπινες ψυχές, πέραν των γενετικών καταβολών, είναι η οικογένεια αλλά όταν το παιδί βγαίνει από το σπίτι του σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία, έχει να αντιμετωπίσει το δίχως άλλο εκεί έξω μια ζούγκλα! Το εκπαιδευτικό μας σύστημα αποβαίνει…εθνοκτόνο, ασκώντας ενσυνείδητη αντεθνική προπαγάνδα, γι’ αυτό άλλωστε οι νέες γενιές τείνουν να μετατραπούν σε γενιτσάρους! Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα όχι μόνο δεν διέπονται από πατριωτικά ιδεώδη αλλά αντιθέτως έχουν απεμπολήσει οτιδήποτε το Ελληνικό, διώκοντας τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού, ο οποίος αποτελεί τον εξανθρωπισμό όλων των φυλών του κόσμου και την εξύψωση της συνείδησης της ανθρωπότητας!

  Και βεβαίως, μέσα σε αυτό το χάλι έρχεται και…δένει η προπαγάνδα των ΜΜΕ και του κοινωνικού ελέγχου που αυτά ασκούν, ενός ελέγχου, ο οποίος γίνεται έρμαιο των ιδιωτικών, βουλιμικών συμφερόντων των οικονομικών μας ολιγαρχών! Δηλαδή, στον βωμό του κέρδους θυσιάζεται η έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και εκβαρβαρίζεται η Ελληνική κοινωνία! Κατά συνέπεια, όπως το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι, κατ’ ανάλογο τρόπο ο εκμαυλισμός της κοινωνίας μας είναι έργο…με ονοματεπώνυμο! Λιθάρι το λιθάρι, έκτισαν το τείχος του αίσχους, το οποίο αλλοτριώνει, απομονώνει και αποξενώνει τον άνθρωπο από τον ίδιο του τον εαυτό! Λιθάρι το λιθάρι, (ως άλλοι Δευκαλίωνες) ρίχνοντας…μαύρες πέτρες πίσω τους, «κατασκεύασαν» καινούργιους Έλληνες, αποφλοιωμένους και αποριζομένους από κάθε ίχνος φυλετικής μνήμης, εσωτερικής συνείδησης, ενδοσκόπησης και ανθρωπιάς, σε συνθήκες…απαιδείας, έχοντας υποστεί…πνευματικό ευνουχισμό, πειθήνια όργανα στα σχέδιά τους!

  Είναι οι καινούριοι στρατοί ενεργής…παθογένειας, οι οποίοι εκτονώνουν την (όποια) οργή τους στον αδύναμο πλησίον τους, στον αδελφό και συνοδοιπόρο τους αλλά ουδέποτε σε αυτούς, οι οποίοι πραγματικά ευθύνονται για το ναυάγιο και του δικού τους καταντήματος, ουδέποτε σε αυτούς, οι οποίοι αποτελούν την μήτρα και των δικών τους βασάνων που ενδεχομένως να περνούν, ουδέποτε σε αυτούς, οι οποίοι έχουν υποθηκεύσει και το δικό τους μέλλον! Και αυτό επειδή πολύ απλά, τους έχουν μεταβάλλει σε αγέλη μαζανθρώπων δίχως κριτική (και…Κρητική) σκέψη, δίχως σκέψη καν!

  Ξέρετε, αυτό μου θυμίζει τον πολιτικό όρο του force de blockage. Η ποιοτική ερμηνεία του είναι απλή και…σατανικά ευφυής! Το ποτάμι (νάτος πάλι ο…Μπόμπολας) της λαϊκής αντίδρασης και της αγανάκτησης εναντίον ενός άκρως καταπισεστικού πολιτικοοικονομικού συστήματος, διοχετεύεται εντέχνως από τους τυράννους σε λάθος κατεύθυνση, τουτέστιν, σε λάθος ανθρώπους την λάθος χρονική στιγμή, ούτως ώστε να αποτραπεί μια συντονισμένη δράση (προοίμιο επανάστασης) εναντίον της αφεντιάς των…αφεντάδων! Κάτι ανάλογο με το «διαίρει και βάσιλευε» δηλαδή…

  Συνεπώς, αυτοί οι νεόκοποι, μεταλλαγμένοι, (κλωνο) ποιηθέντες Έλληνες, (;) με την συμπεριφορά τους έχουν απωλέσει την εθνική τους κληρονομιά και έχουν θέσει εαυτούς εκτός του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής φυλής, όσο και αν ο…μπάρμπα Ηρόδοτος προσδιορίζει το όμαιμον, ως το πρώτιστο χαρακτηριστικό για τον ορισμό του Έλληνα! Και αυτό πρώτον διότι το bullying (εκ του…μπουλουκηδόν εναντίον ενός αδυνάμου) αντίκειται στην Ελληνική αξία της ανδρείας και δεύτερον διότι το στερεό και λαμπρό οικοδόμημα του Ελληνικού πολιτισμού έχει βασιστεί επάνω στην νόηση και την λογική, έννοιες, για τις οποίες αυτοί οι…χάρτινοι Έλληνες αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή τους! Ας όψονται οι…Μπόμπολες του Ελληνισμού!

  Ιδού λοιπόν, οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι όπλισαν το χέρι του άτυχου Βαγγέλη. Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2015, αυτοί οι οικονομικοί και πνευματικοί δολοφόνοι, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το Ελληνικό κράτος κι εκτελούν τις…εργολαβίες της εξόντωσης του Ελληνικού Έθνους! Ίσως γι’ αυτό στις μέρες μας, οι μισοί Έλληνες είναι…μισέλληνες!

  Καλό ταξίδι Βαγγέλη Γιακουμάκη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.