Σοκ από την Telegraph: Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει τις τράπεζες!!!

ATM_01112013132414

Για πρώτη φορά κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με άρθρο του  δημοσιογράφου Άμπροους Εβανς Πρίτσαρντ της Telegraph, φέρεται να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κλείσει τις τράπεζες σημειώνοντας πως «Η Ελλάδα χαράσσει δραστικά σχέδια εθνικοποίησης του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος, σε περίπτωση που η Ευρωζώνη δεν λάβει μέτρα που θα εκτονώσουν την κρίση που σιγοβράζει και δεν μαλακώσει τα αιτήματά της».

 

 

«Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και μετά θα εκδώσουμε IOUs αν χρειαστεί και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της ΕΕ» αναφέρει πηγή της Telegraph.

«Θέλουν από εμάς να επιβάλουμε ελέγχο στο κεφάλαιο και να προκαλέσουμε πιστωτική κρίση μέχρι του σημείου η κυβέρνηση να γίνει τόσο αντιδημοφιλής ώστε να πέσει» δήλωσε ένας αξιωματούχος.

«Θέλουν να κάνουν ένα παράδειγμα από εμάς και να δείξουν ότι καμία κυβέρνηση στην ευρωζώνη δεν έχει το δικαίωμα να έχει δική της βούληση. Δεν πιστεύουν ότι θα αποχωρήσουμε ή ότι ο λαός θα μας στηρίξει αλλά κάνουν λάθος και στους δύο υπολογισμούς τους» προσθέτει.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι έχουν πλήρη επίγνωση ότι μια σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές ρισκάρει την πρόκληση μιας αλυσιδωτής αντίδρασης. Επιμένουν, γράφει η βρετανική εφημερίδα, ότι προτιμούν να εξετάσουν το χειρότερο σενάριο από το να εγκαταλείψουν τις εκλογικές δεσμεύσεις.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταβάλει συντάξεις ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει το απροσδόκητο βήμα της απώλειας μιας πληρωμής προς το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Telegraph υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τη δόση των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις στις 14 Απριλίου εκτός και αν η Ευρωζώνη αποφασίσει να καταβάλει έγκαιρα την επόμενη δόση του δανείου.

«Είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση. Αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε πτώχευση προς το ΔΝΤ ή σε πτώχευση προς τον ελληνικό λαό δεν θα προβληματιστούμε» λέει Έλληνας αξιωματούχος. «Μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια σιωπηρή διαδικασία καθυστέρηση της πληρωμής στο ΔΝΤ. Αυτό θα προκαλέσει παραλήρημα στις αγορές και θα σημάνει ότι το ρολόι θα αρχίσει να χτυπά γρηγορότερα» προσθέτει η ίδια πηγή.

Η εικόνα που έχει η Αθήνα είναι ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι το πολιτικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. «Θέλουν να μας περάσουν μέσα από ένα τελετουργικό ταπείνωσης και να μας υποχρεώσουν σε κατασχέσεις.

Προσπαθούν να μας βάλουν σε μια θέση στην οποία είτε θα πρέπει να πτωχεύσουμε απέναντι στον ελληνικό λαό ή να υπογράψουμε μια συμφωνία που είναι πολιτικά τοξική για εμάς. Αν αυτός είναι ο στόχος τους τότε δεν θα πρέπει να υπολογίζουν σε εμάς» δήλωσε η ίδια πηγή.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σοκ από την Telegraph: Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει τις τράπεζες!!!

 1. “Η Ελλάδα χρεοκοπεί μετά το Πάσχα αλλά ετοιμάζει προσλήψεις” το άγριο κράξιμο από τη Bild

  http://i0.wp.com/lykavitos.gr/wp-content/uploads/2015/04/bild.jpg?fit=800%2C9999

  Σε πλήρη αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του προχωρεί η Bild.

  «Η Ελλάδα χρεοκοπεί μετά το Πάσχα;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι, η Αθήνα βρίσκεται υπό πίεση χρόνου. «Για τους Έλληνες ο χρόνος τρέχει και την προσεχή εβδομάδα, το ΔΝΤ περιμένει από την Αθήνα την δόση, ύψους περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ», γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

  «Τώρα και η Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει την δόση στις 9 Απριλίου. Τα χρήματα που βρίσκονται στο ταμείο της Ελλάδας δεν επαρκούν για να πληρωθούν οι συντάξεις, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης στο Ρόιτερς ο οποίος δεν κατονομάζεται.

  Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει αυτή την πληροφορία. Αλλά την Τετάρτη, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, Ν. Βούτσης, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, αλλά και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, τα χρήματα που έχει στο ταμείο της η Αθήνα επαρκούν μέχρι τις αρχές Απριλίου». Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου κι ότι, αν δεν εισρεύσουν έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ». Η «Bild» προσθέτει: «Όταν ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι τα 450 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να μην αποπληρωθούν στην ώρα τους, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης έσπευσε να καθησυχάσει τους Έλληνες σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας ότι “λεφτά υπάρχουν”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων, χτες, στην ελληνική τηλεόραση: “Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι, η Ελλάδα, από τον Αύγουστο του 2014, μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει καμία οικονομική βοήθεια. Ο ίδιος πάντως, παραδέχτηκε, ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην Αθήνα», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

  Σε άλλο άρθρο της, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνει ότι, η ελληνική κυβέρνηση, παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ανακοινώνει προσλήψεις. «Η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα , ανακοίνωσε θέλει να προσλάβει 4.500 γιατρούς», αναφέρει.

  Tέλος, σε άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας με θέμα τον Πειραιά, η Bild απεικονίζει στην ηλεκτρονική της σελίδα πολυτελή σκάφη με το ακόλουθο σχόλιο: «Όλα έχουν πουληθεί». Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κρίση φαίνεται ακόμα και εκεί απ΄ όπου έρχεται κανείς στην Ελλάδα, το λιμάνι του Πειραιά. Όλα τα γιοτ έχουν πουληθεί …».

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.