Οι νέοι λαμπτήρες οικονομίας: ένας ύπουλος δολοφόνος μέσα στα σπίτια μας!!!

TOΞΙΚΟ ΦΩΣ: Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΛΑΠΤΗΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

TOΞΙΚΟ ΦΩΣ:Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΛΑΠΤΗΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα αποφασίζατε ποτέ να εκθέσετε τον εαυτό σας στον κίνδυνο του υδραργύρου, ενός ιδιαίτερα τοξικού δηλητηρίου; Σίγουρα όχι.

Και όμως εδώ και 15 χρόνια κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει για μας, πάντα για το καλό μας, ότι θα πρέπει να καταργήσουμε τους αποδεδειγμένα ασφαλείς λαμπτήρες πυρακτώσεως και να χρησιμοποιούμε τους δήθεν λαμπτήρες «οικονομίας» CFL.

 

 

Χωρίς να ρωτηθούμε και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση για τους κινδύνους, οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες της ΕΕ μας επέβαλαν τον τεράστιο κίνδυνο του υδράργυρου σε κάθε σπίτι και εργασιακό χώρο. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι το 2020 που υποτίθεται ότι θα απαγορευτεί η χρήση υδραργύρου θα υφιστάμεθα μια τοξική πολιορκία με ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για την υγεία μας.

Ουσιαστικά μας επιβάλλεται να ζούμε εν αγνοία μας μέσα σε ένα νέφος υδραργύρου αφού στους χώρους που επισκεπτόμαστε (σπίτια, καταστήματα, δημόσιοι χώροι, κλπ) δεν γνωρίζουμε το ιστορικό του χώρου και αν έχει προηγηθεί μόλυνση από σπασμένη λάμπα φθορισμού CFL.

Όμως το απόλυτα εγκληματικό είναι ότι σε χώρους ανακύκλωσης αυτών των λαμπτήρων που πολλές φορές είναι σχολεία οι λάμπες πετιούνται σε ένα ανοιχτό κάδο και πολλές σπάνε απελευθερώνοντας υδράργυρο και είναι εκτεθειμένες ώστε να αγγίζονται από τους μαθητές. (Στην Αγγλία οι εργάτες καθαριότητας αρνούνται να παραλάβουν τις λάμπες CFL.)

Το ντοκιμαντέρ «Τοξικό φως – η σκοτεινή πλευρά των λαμπτήρων οικονομίας» μας δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι οι νέοι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και τι να κάνουμε σε περίπτωση που σπάσουν.

Επίσης περιγράφει όλο το σκηνικό της διαπλοκής που προηγήθηκε ώστε οι λάμπες CFL να βγουν στην αγορά από τα λόμπι των εταιρειών και τις διαπλεκόμενες ΜΚΟ αναπαράγοντας τα γνωστά ψέματα περί δήθεν παγκόσμιας θέρμανσης (και κατόπιν κλιματικής αλλαγής) και με πρόσχημα δήθεν την οικονομία και την φιλικότητα στο περιβάλλον.

Όμως όταν όλα τα παραπάνω ψέματα καταρρέουν, το ερώτημα είναι γιατί μας επιβλήθηκαν οι λάμπες CFL αλλά γενικότερα γιατί μας επιβάλλεται κάθε επικίνδυνη και κακόβουλη τεχνολογία; Που αποσκοπεί η συνεχής και αυξανόμενη έκθεση μας σε γνωστά δηλητήρια σε κάθε πτυχή της ζωής μας; Αλλά και γιατί δηλητηριάζεται σκόπιμα και συνεχώς το περιβάλλον, ο αέρας και τα νερά και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό για την επιβίωσή μας;

Γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ψευδο-οικονομική κρίση του δήθεν χρέους που δικαιολογημένα εστιάζουμε αλλά και η γενικευμένη τοξική πολιορκία που υφιστάμεθα με διάφορους τρόπους.

Και η σημαντική παρατήρηση είναι ότι τόσο το ψευδο-χρέος όσο και η τοξική πολιορκία αλλά και κάθε άλλη αρνητική οδηγία και ντιρεκτίβα που αποσκοπεί στην στέρηση των δικαιωμάτων μας και των ελευθεριών μας πηγάζει τελικά από το ίδιο αμαρτωλό, ανώμαλο και ολοκληρωτικό άντρο, αυτό της ΕΕ, και ότι είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε μια και καλή μαζί του.

…………………………………………………….………

– Αμέσως μετά τη έκχυση του υδραργύρου, κρατήστε όλους τους ανθρώπους και τα κατοικίδια μακριά από την περιοχή έκχυσης. Για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα του υδραργύρου που εξατμίζεται, κλείστε κάθε θερμαντικό και ανοίξτε κάθε κλιματιστικό. Αερίστε την περιοχή ανοίγοντας παράθυρα και, αν είναι δυνατό, αφήστε την ανοιχτή για τουλάχιστον δυο μέρες.

– Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε υδράργυρο που έχει χυθεί. Διότι όχι μόνο θα την ρυπάνει, αλλά η θερμότητα της σκούπας θα εξατμίσει μέρος του υδραργύρου με αποτέλεσμα την ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου. Παρομοίως, μην χρησιμοποιείτε ποτέ την κλασσική σκούπα (σάρωθρο) για να καθαρίσετε υδράργυρο. Θα διασκορπίσει τον υδράργυρο σε μικρότερα σταγονίδια και θα ρυπάνει τη σκούπα.

– Συγκεντρώστε τα απαραίτητα αντικείμενα πριν επιχειρήσετε το καθάρισμα. Αυτά είναι γάντια με ανθεκτικά σε υγρά, σταγονόμετρο, δυο σκληρά χαρτόνια, δυο πλαστικές σακούλες, ένα μεγάλο κουτί, μια κολλητική ταινία, φακό, προστασία για τα μάτια και ένα φαρδιά μάσκα.

– Θυμηθείτε ότι κάθε εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό πρέπει να θεωρείται ότι έχει ρυπανθεί από τον υδράργυρο και να αποτίθεται κατάλληλα.

– Μην αγγίζετε τον υδράργυρο. Απομακρύνετε κάθε κόσμημα και ρολόι από τα χέρια σας γιατί ο υδράργυρος ενώνεται με τα μέταλλα. Φορέστε γάντια, ελαστικά κατά προτίμηση για να μειωθεί η επαφή με τον υδράργυρο. Χρησιμοποιείστε το φακό για να εντοπίσετε τον υδράργυρο. Το φως θα αντανακλάσει τα σταγονίδια του υδραργύρου και θα είναι ευκολότερο να τα εντοπίσουμε.

– Ζητήστε ιατρική βοήθεια σε κάθε περίπτωση που παρουσιάσετε συμπτώματα που πιστεύετε ότι σχετίζονται με την έκθεση σε υδράργυρο.

s o u r c e

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.