Λαός που δεν μαθαίνει απ’ τα λάθη του, είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει: Εμείς είμαστε αυτός ο άθλιος λαός!!!

Οι πρόσφυγες που βλέπετε είναι απελπισμένοι Έλληνες, που ζήτησαν καταφύγιο στο Χαλέπι της Συρίας. Το 1923 η πόλη γέμισε ασφυκτικά, τα τρόφιμα τελείωσαν και οι μεγάλες δυνάμεις τους εγκατέλειψαν… 

35604v1

ΦΩΤΟ:  Χαλέπι, Συρία 1923. Έλληνες πρόσφυγες περιμένουν στη σειρά για το συσσίτιο στο Χαλέπι της Συρίας. Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες στην Αθήνα κάνουν απεργία πείνας, ελπίζοντας ότι θα εισακουστούν τα αιτήματά τους. Άλλοι απελπισμένοι για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, πνίγονται στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη….

 

Απο την πρόσφατη Ιστορία μας:

Η ανταλλαγή πληθυσμών του 1923.

Στις 30 Ιανουαρίου του 1923 υπογράφηκε η «Σύμβαση Περί Ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών Πληθυσμών» στη Λοζάνη της Ελβετίας. Οι Έλληνες Χριστιανοί της Ασίας θα έπρεπε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, ενώ οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας έπρεπε να επιστρέψουν σε περιοχές της Τουρκίας. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες είχαν φτάσει στην Ελλάδα, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του ’22. Η σύμβαση απλώς επισημοποιούσε τη μεγαλύτερη υποχρεωτική μετακίνηση των πληθυσμών στη σύγχρονη ιστορία.

Οι Έλληνες πρόσφυγες στη Συρία.

Τα σχολικά βιβλία της ιστορίας μπορεί να περιγράφουν εκτενώς τις πολιτικές ενέργειες και τις πληθυσμιακές μετακινήσεις, αλλά δεν δίνουν σαφή εικόνα για το το δράμα των προσφύγων.Η φωτογραφία είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της αφάνταστης ταλαιπωρίας που υπέστησαν χιλιάδες άμαχοι, που ξεριζώθηκαν βίαια.

Syria_Greeks

Το καλοκαίρι του 1923 βρίσκονταν ακόμη σε αναμονή: 23.000 πρόσφυγες στην Κωνσταντινούπολη, 20.000 στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, 4.000 στη Μερσίνη και 17.000 σε διάφορες πόλεις της Συρίας. Συνολικά, περίπου 64.000 πρόσφυγες περίμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες σε διάφορα λιμάνια και σε παραθαλάσσιες πόλεις για να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Ακόμα και αν έφευγαν όλοι όμως, υπήρχαν άλλοι 150.000 πρόσφυγες που περίμεναν τη σειρά τους, στα βάθη της Ανατολίας. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά οδυνηρή. Το πλήθος ήταν τεράστιο και τα τρόφιμα είχαν εξαφανιστεί. Στις 31 Μαΐου του 1923, ο πρόεδρος των Ελλήνων στο Χαλέπι, έστειλε τηλεγράφημα στον Υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα, ζητώντας να μην έρθουν άλλοι στην πόλη, γιατί δεν μπορούσαν να τους συντηρήσουν. Στις 11 Ιουλίου, η γαλλική κυβέρνηση, υπό τον έλεγχο της οποίας βρισκόταν η Συρία και ο Λίβανος, απαίτησε από την Ελλάδα να μεταφέρει με δικά της έξοδα και επιμελητεία, τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες στη Βηρυτό. Ο αμερικάνικος Ερυθρός Σταυρός, που αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας ότι «σίτισε 12.000 Έλληνες», διέκοψε την παροχή βοήθειας την 1η Αυγούστου του 1923! Συνολικά είχε παραχωρήσει περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση και τη περίθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων…. 

 

«η Μηχανή του Χρόνου»

6 σκέψεις σχετικά με το “Λαός που δεν μαθαίνει απ’ τα λάθη του, είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει: Εμείς είμαστε αυτός ο άθλιος λαός!!!

 1. Ναι ρε παιδια να ερθουν οσοι εχουν ελληνικο αιμα, αλλα μεσα σ αυτους ποσοι ισλαμιστες εγκληματιες θα μπουν για να ερθουνστη χωρα και να την λεηλατησουν? αυτους ποιος θα τους ελεγξει? μηπως ο Τσίπρας ? μπουααχαχαχαααααα!!!!!!!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.

  Αυτό πληρώνει η χώρα μας εδώ και χρόνια και θα πληρώνει ακόμα αν δεν γίνει μα πραγματική αλλαγή των πολιτών….ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΣΛΕΜΕΝ ΡΑΟΥΣ ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
  ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΧΝΑ …ΘΑ ΖΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ.
  ΤΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
  ΒΡΟΜΙΣ ΕΗ ΕΥΡΩΠΣΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ….ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ…ΓΥΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΗΕ ΝΕΑ ΤΞΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΧΑΣΙΣΩΜΕΝΗ ΠΟΥΤΑΝΑ…ΠΟΡΝΗ…
  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.

  Μου αρέσει!

 3. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
  ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
  ΨΗΦΙΣΤΕ – ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ – ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ.
  ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
  ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ
  ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ 1.000.000 ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ:
  https://secure.avaaz.org/el/petition/SYRIZA_GRAFEIO_PROThYPOYRGOY_ANAIRESI_ANAKLISI_KTIVVSIMO_TENENOYS_VOTANIKOS/?eaPTQib

  Μου αρέσει!

 4. ΕΣΤΑΛΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
  υπουργός κος Παναγιώτης Λαφαζάνης
  Tετάρτη 13/5/2015 6:20μμ
  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=234&language=el-GR
  Επικοινωνία με το Υπουργείο
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Το μήνυμά σας έχει σταλεί επιτυχώς. Ευχαριστούμε!

  ΘΕΜΑΤΑ:

  1ον) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΕΜΕΝΟΣ, είναι καί λέγεται ΤΖΑΜΙ‏
  2ον) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

  http://stavretta.blogspot.gr/2015/05/1-2.html
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ.
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
  stavretta

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.