Πόσα χρήματα έχεις βγάλει έξω παράνομα, ρε καραγκιόζη που μιλάς κιόλας ???

Αρναούτογλου :  «Να μην τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πειράξει τα κανάλια» !!!

αφού το ΣΔΟΕ δεν τούχει κόψει το …κώλο, έχει γλώσσα και μιλάει το τηλεοπτικό σκουπίδι …

«Mάθαμε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι…»

Αφού ζητήσουμε συγνώμη από τους τσιγγάνους για την παραπάνω λαϊκή σοφία θα αναφερθούμε στον κούφιο τηλεαστέρα  του νεοπλουτισμού της μεταπολίτευσης Γρ. Αρναούτογλου της κατηγορίας Ρέμος-ρούχλα-μούχλα-λαϊκή μαγκιά και καψουροσουξέ.

Ο Αρναούτογλου λοιπόν ήταν το Σάββατο καλεσμένος της Σπυροπούλου στον ΑLPHA και από την εκπομπή της, ο τηλεοπτικός  χλε-χλές εκτόξευσε την παρακάτω απειλή στον ΣΥΡΙΖΑ:

 

 

– «Να μην τολμήσουν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ να πειράξουν την τηλεόραση, γιατί ακούω διάφορα. Η τηλεόραση είναι αυτή που μέσα στην κρίση επενδύει σε νέες σειρές κλπ…»   Τί λες ρε τενεκέ ξεγάνωτε  ???

Προφανώς ο Αρναούτογλου, ο οποίος από ένας καλαμπουρτζής καφενείου χάρη στον ανταγωνισμό των θαλασσοδανεισμένων καναλαρχών,  έγινε εκατομμυριούχος– με ακίνητη περιουσία και μπόλικη χαρτούρα – τώρα έρχεται να υπερασπισθεί τους καναλάρχες που του τα χώνανε – την στιγμή που επιστήμονες οι οποίοι έχουν αφιερώσει την ζωή τους στη  έρευνα κατά θανατηφόρων ασθενειών δεν βλέπουν ούτε στον ύπνο τους τις αμοιβές του τραχανοπλαγιά  Αρναούτογλου.

Και μην μας πει κανείς ότι λαϊκίζουμε, γιατί δύσκολα μπορούμε να παραβγούμε σε «λαϊκά παιδιά» όπως ο Αρναούτογλου, ο Ρέμος, ο Πλούταρχος, η Μενεγάκη, η Κορομηλά, ο Σεφερλής, οι οποίοι πάνω στο καυλάντισμα των καναλαρχών να πηδήξουν καμιά ξανθιά, επένδυσαν σε κανάλια δίνοντας την ευκαιρία σε τηλεαστέρες  τύπου Αρναούτογλου κι όχι μόνον, να γίνουν πάμπλουτοι πουλώντας τηλεοπτικό λαϊκισμό και ψυχαγωγία αντίστοιχη του επιπέδου του ελληνάρα, ο οποίος προσκυνά της παντόφλες του γέροντα Παίσιου.

Το ίδιο συνέβη και με τους παρουσιαστές ενημερωτικών πρωινάδικων,  οι οποίοι τσαλαβουτάνε στον λαϊκισμό κι απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό. Μήπως είναι ψέμμα ,  ρε τραχανά  αρναούτογλου??? τουρκόσπορος είσαι, ρε ??? …γιατί το  -ογλου εκεί παραπέμπει …

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είπε ότι θα κάνει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Είπε πολλά γενικότερα και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν διάθεση να υποστηρίξουμε μια κυβέρνηση στην οποία πετάγεται κάθε παπάρας και λέει την δική του άποψη.

Αλλά, και το να ακούς τον Αρναούτογλου να την πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ από την εκπομπή της Σπυροπούλου μπορεί να σε κάνει καταθλιψία επιπέδου airbus.

Στο μεταξύ, αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών κάνει η «Εφημερίδα των Συντακτών»,  καλώντας την να καταθέσει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο καθώς σε διαφορετική περίπτωση – όπως λέει – «θα έχει ουσιαστικά αρχίσει να «χορεύει» με την διαπλοκή».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο τις προεκλογικές  όσο και τις μετεκλογικές εξαγγελίες των αρμόδιων υπουργών, για να υποστηρίξει πως ενάμιση μήνα μετά για «την περιβόητη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν φαίνεται να κινείται φύλλο».
Καταγράφει τις υποχρεώσεις των σταθμών εθνικής εμβέλειας ύψους 710 εκατ. ευρώ ενώ μιλά για «πιέσεις» που ασκούνται το τελευταίο διάστημα απο μιντιακά συγκροτήματα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Την «προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας», καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που «επι 25 χρόνια οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές ετήσιες άδειες, περίπου φαντάζομαι όπως και κάποιες καφετέριες…» είχε προτάξει στα 11 μέτρα – τομές της κυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις (10/2) ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Απο την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ είχε αναφερθεί στην επανίδρυση της ΕΡΤ. Λίγες ημέρες μετά (24/2) μαθαίναμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός Οικονομικών, είχε εντάξει στην λίστα που είχε στείλει στους… θεσμούς το χτύπημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, των θαλασσοδανείων και της φοροαποφυγής, εστιάζοντας στο να μπει τάξη στο επι μια 25ετία θολό και άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τους υπερχρεωμένους μιντιακούς ομίλους της χώρας…

Από τότε μέχρι σήμερα, ενάμιση μήνα μετά τις προγραμματικές και πάνω από δύο απο την εκλογή της κυβέρνησης, το μόνο που έχουμε δει είναι ένα νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα προωθηθεί στην Βουλή. Για την περιβόητη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν φαίνεται να κινείται… φύλλο.

Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τις οφειλές αλλά και τα ποσά που έχουν καταβάλει τα κανάλια τα τελευταία 15 χρόνια για την χρήση των αναλογικών συχνοτήτων, αφού για τις ψηφιακές θα περιμένουμε προφανώς να καθοριστούν κατά την αδειοδότηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει ούτε καν η αλλαγή μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τη θητεία ορισμένων εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τα 12 χρόνια συνολικά, ενώ δεν επιτρέπεται να κάνουν πάνω από δύο τετραετείς θητείες, συνολικά δηλαδή οκτώ χρόνια!

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας καταγράφουν υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 710 εκατ. ευρώ (!) με το παθητικό στο σύνολο του κλάδου να φθάνει τα 780 εκατ. ευρώκαι να είναι μάλιστα και αισθητά μειωμένο απο το 1,3 δις ευρώ που ήταν το 2012, καθώς πλέον δεν υπολογίζονται τα χρέη του ALTER.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας ( MEGA, ANT1, ALPHA, STAR και ΣΚΑΪ ) καταγράφουν συνολικές υποχρεώσεις πάνω από 710 εκατ. ευρώ με τις βραχυπρόθεσμες να ξεπερνούν τα 226 εκατ. ευρώ με βάση βέβαια στοιχεία όχι μόνο του 2014, αλλά και του 2013 ή και του 2012 για ορισμένους, καθώς δεν υπάρχουν νεότερα.

Πρόκειται βέβαια για τραπεζικό δανεισμό κατά κύριο λόγο και είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η νέα κυβέρνηση ότι θέλει να σταματήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία κίνηση. Και σε μιντιακούς ομίλους όμως, όπως είναι ο Πήγασος (συμφερόντων Μπόμπολα) τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς με βάση στοιχεία εννεαμήνου του 2014 οι υποχρεώσεις του έφταναν τα 190,97 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 143,1 εκατ. ευρω είναι βραχυπρόθεσμες.

Ο όμιλος της «Καθημερινής» μόλις προ ημερών ανακοίνωσε νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ από τέσσερις τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank) για να αναχρηματοδοτήσει τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό της που φθάνει τα 103 εκατ. ευρώ και ένα μέρος (4,1 εκατ. ευρω) να χρησιμοποιηθεί γι άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

Για τον ΔΟΛ (συμφερόντων Ψυχάρη) πάλι, ο οποίος έχει βγει πλέον (από πέρσι) από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα τελευταία καταγεγραμμένα στοιχεία (Νοέμβριο 2013) έδειχναν τις συνολικές του υποχρεώσεις να φτάνουν τα 216 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος βέβαια να αφορά τραπεζικό δανεισμό.

Και πρόκειται βέβαια για επιχειρήσεις που την τελευταία πενταετία έχουν προχωρήσει (και συνεχίζουν) σε σειρά απολύσεων και περικοπών αμοιβών αλλά και παραγωγών. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες φαίνεται να εξαπολύουν και σχετικές απειλές προς την κυβέρνηση για νέο κύμα απολύσεων καθώς… στριμώχνονται οι μεγαλομέτοχοί τους να βάλουν το χέρι επιτέλους βαθιά στις τσέπες τους και να αναχρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ασκούνται και πάλι πιέσεις, καθώς άρχισε ξανά η συζήτηση για την συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου που όμως θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των μέσων που διαθέτουν και βέβαια του υπάρχοντος προσωπικού. Δηλαδή σε νέο κύμα απολύσεων στον χώρο των ΜΜΕ, ο οποίο δεινοπαθεί την τελευταία πενταετία.

Από την άλλη, μεγαλομέτοχοι ΜΜΕ φοβούνται ότι θα χάσουν ουσιαστικά το μάνατζμεντ των υπερχρεωμένων (στις τράπεζες) ομίλων τους, αλλά παράλληλα δεν θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίες τους, τις οποίες όμως «έχτισαν»… στηριζόμενοι πάνω σε αυτούς.

Η κυβέρνηση πάντως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. πρέπει επιτέλους – και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα – να πάρει τις αποφάσεις και να προχωρήσει σε πράξεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξει και αυτή όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα έχει ουσιαστικά αρχίσει να «χορεύει» με τη διαπλοκή».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πόσα χρήματα έχεις βγάλει έξω παράνομα, ρε καραγκιόζη που μιλάς κιόλας ???

 1. ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

  Το έγραψα πριν χρόνια πολλά και σήμερα δικαιώθηκα. Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΛΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ….ΑΛΛΗΛΟΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ
  ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ….ΟΥΚ ΕΚ ΣΑΡΚΙΚΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΚ ΣΤΕΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΥ…
  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΓΥΦΤΙΚΟΣ ΧΑΛΕΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΙΔΗΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΤΝΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΑΜΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΑΝΤΕ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΙΧΑΚΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟΤΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΚΟΜΑ.
  Την τραβούσε με το ζόρι
  και της άλλαζε τα φώτα
  την αλλαγή, την αλλαγή
  ως που βρήκε την Μικρή.

  Και μεις τον ετυρούσαμε
  με μάτια βουρκωμένα
  κι όλοι μαζί φωνάζαμε
  τράβα την, τράβα την
  βρε Μ.Λ.ΚΑ….Ανδρέα.

  Μα την έφερε ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ
  ΡΙΚΟΣ , ΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΤΡΙΚΟΣ
  ΚΑΙ ΜΟΥΤΙΣΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΜΙΓΚΟΣ
  ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ.

  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ….ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΕΙΔΙΚΑ…ΜΙΣΟ.. ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ….ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ….
  ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥ ΕΦΕΝΤΗΜ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΤΕ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΝ ΠΑΣΙΑ.. ΩΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥ ΕΦΕΤΗΜ… ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΩΣΩΡΗΣΕΣ ΕΦΕΝΤΗΜ….ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΣΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ….ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΑΜ ΑΛΕΚΟΥΜ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΥΝ ΚΑΙ ΥΜΗΝ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΤΕ… ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙΡΟ.
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ…ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ.
  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΒΡΙΟ…..ΜΙΣΟ….ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ….ΤΟΥΡΚΟ….ΣΛΑΒΟ….ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.