«…. Οι Ελληνες μόλις διέτρεξε η φήμη πως έπεσε η Πόλη, άλλοι άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι στα πλοία των Βενετσιάνων και των Γενοβέζων και καθώς ορμούσαν πολλοί πάνω στα πλοία βιαστικά και με ακαταστασία χάνονταν, γιατί βούλιαζαν τα πλοία.
Και έγινε εκείνο που συνήθως γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις. Με θόρυβο, φωνές και χωρίς καμιά τάξη έτρεχαν να σωθεί ο καθένας μέσα σε σύγχυση…
…. Ένα μεγάλο πλήθος άνδρες και γυναίκες, που όλο και μεγάλωνε από τους κυνηγημένους, στράφηκε προς τον πιο μεγάλο ναό της Πόλης, που ονομάζεται Αγια Σοφιά.
Μαζεύτηκαν εδώ άνδρες, γυναίκες και παιδιά…
Σε λίγο όμως πιάστηκαν από τους Τούρκους χωρίς αντίσταση. Πολλοί άνδρες σκοτώθηκαν μέσα στο ναό από τους Τούρκους…

Αλλοι πάλι σ’ άλλα μέρη της Πόλης πήραν τους δρόμους χωρίς να ξέρουν για που.
Σε λίγο άλλοι σκοτώθηκαν, άλλοι πιάστηκαν και πολλοί όμως από τους Ελληνες φάνηκαν γενναίοι° αντιστάθηκαν και σκοτώθηκαν, για να μη δουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους σκλάβους.
Σε όλη την Πόλη τίποτε άλλο δεν έβλεπες παρά αυτούς που σκότωναν και αυτούς που σκοτώνονταν, αυτούς που κυνηγούσαν και κείνους που έφευγαν…”
( Λαόνικος Χαλκοκονδύλης, “Απόδειξις ιστοριών”)
Εάλω η Πόλις…
===============
Η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης άρχισε επίσημα στις 7 Απριλίου του 1453.
Όμως οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει τον Ιανουάριο του ίδιου έτους με την μεταφορά των κανονιών και τον Μάρτιο με την έλευση του Οθωμανικού στρατού κάτω από τα τείχη της Πόλης.
Οι πολιορκητές ανέρχονταν σε 150.000 στρατιώτες και πλαισιώνονταν από τεχνίτες, εργάτες, υπηρέτες, κλπ. και μεγάλο πλήθος ατάκτων.
Ηταν άριστα οργανωμένος και εκπαιδευμένος και φανατισμένος από τους δερβίσηδες (Τούρκους μοναχούς), που κυκλοφορούσαν στο στρατόπεδο και τόνωναν την πολεμική ορμή του πλήθους. Ο πολεμικός στόλος αποτελούμενος από 400 πλοία έφθασε στο Βόσπορο στις 12 Απριλίου.
Ο Μωάμεθ έστησε τη σκηνή του απέναντι από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού.
Για τον αποκλεισμό της πόλης χρησιμοποίησαν τα κάστρα που είχαν χτίσει στις δυο πλευρές του Βοσπόρου, το Ανατολού και το Ρούμελη…
H Κωνσταντινούπολη το 1450
Μέσα από τα τείχη η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική. Η Κωνσταντινούπολη είχε χάσει όλη τη λάμψη του παρελθόντος.
Ηταν μια ερειπωμένη πόλη, που μόνο το Παλάτι, ο Ιππόδρομος, και οι μεγάλες εκκλησίες θύμιζαν το λαμπρό παρελθόν.
Ο πληθυσμός της δεν ξεπερνούσε τα 50.000 άτομα. Οι Βυζαντινοί στρατιώτες ανέρχονταν σε 5.000 και 2.000 οι ξένοι, κυρίως Γενουάτες και Βενετοί. Μάλιστα 700 Γενουάτες είχαν φθάσει με δυο καράβια στις 26 Ιανουαρίου 1453 και αρχηγό τον έμπειρο Ιωάννη Ιουστινιάνη. Τα τείχη είχαν επισκευαστεί βιαστικά, και εκβαθύνθηκε η τάφρος. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, ενώ τα κειμήλια των εκκλησιών δόθηκαν για να κοπούν νομίσματα και να πληρωθούν οι στρατιώτες. Επίσης είχαν σταλεί επιστολές βοήθειας σε όλους τους χριστιανούς ηγεμόνες. Οι Γενουάτες στα τείχη του Γαλατά έμειναν ουδέτεροι και δεν βοήθησαν καθόλου στην άμυνα της πολης.
Η τουρκική επίθεση άρχισε με βολές πυροβολικού, που άνοιγαν τρύπες στα τείχη, τις οποίες όμως κατάφερναν να κλείσουν οι αμυνόμενοι. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα του Κερατίου κόλπου, αλλά δεν τα κατάφεραν . Μάλιστα στις 20 Απριλίου κατόρθωσαν να περάσουν ένα βυζαντινό και τρία γενουατικά καράβια με αρχηγό τον Φλαντανελλά διαλύοντας την αντίσταση των Τούρκων.
Δυο μέρες αργότερα οι Οθωμανοί κατασκεύασαν διόλκο δώδεκα χλμ. από τον Βόσπορο στον Κεράτιο και πέρασαν με αυτό τον τρόπο 70 πλοία στον Κεράτιο κόλπο.
Στις 21 Μαίου ο Μωάμεθ ζήτησε την παράδοση της πόλης και υπόσχονταν στον Κωνσταντίνο και σε όσους ήθελαν ότι θα μπορούσαν να φύγουν ελεύθεροι από την πόλη.
Ο Κωνσταντίνος πρότεινε να πληρώσει υψηλότερους φόρους υποτέλειας -πλήρωνε 300.000 ασημένια νομίσματα ετησίως-, αλλά να κρατήσει υπό την κατοχή του την Κωνσταντινούπολη:
“Το δε την πόλιν σοι δούναι, ούτ’ εμόν έστιν ούτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών”.
Στις 27 Μαίου άρχισε σφοδρός βομβαρδισμός.
Δυο μέρες αργότερα ξεκίνησε η τελική επίθεση σε πολλά μέρη των τειχών, αλλά με επίκεντρο την Πύλη του Αγίου Ρωμανού, διότι εκεί το τείχος είχε σχεδόν καταπέσει.
Στην τρίτη τουρκική έφοδο, ο Ιουστινιάνης τραυματίστηκε και αποσύρθηκε από τη μάχη. Η αποχώρησή του έφερε σύγχυση στους αμυνόμενους και οι Τούρκοι μπήκαν στην Πόλη. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ’, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, έπεσε στα τείχη σαν απλός στρατιώτης. Η
Πόλις εάλω!
Μετά την άλωση…
Τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την Αλωση οι Τούρκοι στρατιώτες κατέστρεφαν και λεηλατούσαν την Πόλη. Ολοι οι χριστιανοί εξανδραποδίστηκαν.
Μόνον λίγοι Κωνσταντινουπολίτες κατόρθωσαν να διαφύγουν με πλοία από τον Κεράτιο κόλπο, διότι οι ναύτες των οθωμανικών πλοίων μετείχαν στη λεηλασία της πόλης.
Ο Μωάμεθ μπήκε στην Πόλη και προσευχήθηκε στην Αγία Σοφία, τον κύριο χριστιανικό ναό της πόλης, που είχε χτιστεί από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό το έτος 532. Η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί.
Την ίδια ημέρα οι Γενουάτες του Γαλατά δήλωσαν υποταγή στον Μωάμεθ και εκείνος για να τους ανταμείψει τους παραχώρησε προνόμια.
Τις επόμενες ημέρες ο Μωάμεθ διευθέτησε τα σημαντικότερα προβλήματα που είχαν ανακύψει μετά την Αλωση.
Εκτέλεσε όλους τους επιφανείς Βυζαντινούς, ακόμη και τον μέγα δούκα Λουκά Νοταρά, που είχε δηλώσει πριν την Αλωση ότι προτιμούσε τους Οθωμανούς από τους Λατίνους, διόρισε ένα προσωρινό διοικητή (σούμπαση) της πόλης και ηγέτες σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες του κράτους του.
Νέος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης εκλέχθηκε ο Γεώργιος Σχολάριος (ως Γεννάδιος Β’), ο μέχρι τότε αρχηγός των ανθενωτικών, στον οποίο ο Μωάμεθ έδωσε τόσα προνόμια, ώστε ουσιαστικά τον κατέστησε και πολιτικό ηγέτη των χριστιανών ορθοδόξων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Όταν επέστρεψε στην Αδριανούπολη εκτέλεσε και τον βεζίρη Τσανταρλί Χαλίλ, που είχε αντιταχθεί στην πολιορκία της Πόλης και τον αντικατέστησε με τον Ζαγάνο Μεχμέτ πασά.
Από την Πόλη στην Ισταμπούλ
Μετά την Αλωση ο Μωάμεθ μετέφερε την πρωτεύουσα του Οθωμανικού κράτους από την Αδριανούπολη στην Κωνσταντινούπολη.
Όμως η πόλη ήταν ερειπωμένη και ερημωμένη, αφού τα δυο 24ωρα μετά την Αλωση σφαγιάστηκαν περίπου 30.000 κάτοικοί της. Ετσι μια από τις πρώτες ενέργειες του Μωάμεθ Β’ ήταν να φέρει εποίκους στη νέα πρωτεύουσα από άλλες περιοχές του κράτους.
Πρώτα έφερε Τούρκους κυρίως από την περιοχή της Προύσας και αμέσως μετά Ελληνες από τη Θράκη. Οι Ελληνες συγκεντρώθηκε στις συνοικίες Φανάρι, Πύλη της Αδριανούπολης και Ψαμαθιά.
Όμως εκτός από Ελληνες και Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη εγκαταστάθηκαν με τη βία Αρμένιοι, δόθηκαν κίνητρα στους Εβραίους της Ευρώπης και της Ισπανίας να μετοικίσουν στην Κων/πολη, ενώ οι Γενουάτες παρέμειναν εγκατεστημένοι στη συνοικία του Γαλατά. Ετσι η Κωνσταντινούπολη απέκτησε ένα πολυεθνικό χαρακτήρα.
Το 1477 η απογραφή πληθυσμού έδειξε ότι:
9.486 σπίτια κατοικούνταν από Τούρκους,
3.743 από Ελληνες,
1.647 από Εβραίους,
434 από Αρμένιους,
384 από Πόντιους,
332 από Φράγκους (κυρίως Γενουάτες),
267 από Χριστιανούς της Κριμέας και
31 από τσιγγάνους.
Συνολικά οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης εκείνη την εποχή υπολογίζονταν σε 80.000 άτομα.
Ο Μωάμεθ στόλισε την Κωνσταντινούπολη όπως άρμοζε σε μια πρωτεύουσα.
Στο κέντρο έχτισε το ανάκτορό του (το Εσκί Σαράι, που κατεδαφίστηκε στη δεκαετία 1870-1880 για να χτιστεί το Υπουργείο Πολέμου και που στεγάζει πλέον το Πανεπιστήμιο).
Αργότερα έχτισε άλλο ανάκτορο στη συμβολή του Βοσπόρου με τον Κεράτιο κόλπο (το Γενί σαράι, που αργότερα ονομάστηκε Τοπ Καπί), το τζαμί Φατίχ στη θέση της Εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων (Χτίστηκε το 1463 από τον Μωάμεθ Β’ τον Πορθητή (Φατίχ).
Πρόκειται για κτίσμα χωρίς επιδράσεις από τη βυζαντινή αρχιτεκτονική, αντίθετα ενσωματώνει τα περισσότερα στοιχεία της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Με το Φατίχ τζαμί ήταν συνδεδεμένοι οκτώ μεντρεσέδες, οι καλύτερες θεολογικές σχολές της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Καταστράφηκε από πυρκαιά το 1766) και πολλά δημόσια ιδρύματα.
Ετσι μετά την Αλωση η Κωνσταντινούπολη γνώρισε και πάλι μια εποχή ευημερίας.
Εγινε η πρωτεύουσα μιας λαμπρής αυτοκρατορίας, της οθωμανικής, μόνο που τώρα πια δεν έλαμπε στο χριστιανικό κόσμο, αλλά στον οθωμανικό, ο οποίος άπλωσε την κυριαρχία του σε δυο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία για τέσσερις αιώνες. Η Κωνσταντινούπολη ήταν το φυσικό κέντρο της.
Οι Πρωταγωνιστές
=====================
Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος
Τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, στο πρόσωπο του οποίου η λαική παράδοση έπλασε το μύθο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, που θα ξαναζωντανέψει, όταν η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγυρίσει στην κατοχή των Ελλήνων.
Γεννήθηκε το 1405. Ηταν ο τέταρτος γιος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου και της Ελένης Δραγάση, πριγκίπισσας της Σερβίας. Όταν ήταν ακόμη νεαρός, ο πατέρας του Μανουήλ του είχε αναθέσει τη διοίκηση πόλεων του Ευξείνου Πόντου. Ξαναγύρισε στην Ελλάδα το 1427 όπου ανέλαβε με επιτυχία της δεσποτεία της Βοστίτσας. Η δεσποτεία του ήταν ένας διαρκής αγώνας κατά των Φράγκων και των Τούρκων.
Στο διάστημα 1435-1441 μετέβη στην Ιταλία, όπου μετείχε στις επιτροπές των Βυζαντινών, που προσπαθούσαν να πετύχουν την ένωση των Εκκλησιών (Ορθοδόξων-Καθολικών).
Τον Οκτώβριο του 1443 ανέλαβε δεσπότης του Μιστρά. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα ισχυρό κράτος με κέντρο την Πελοπόννησο και πρωτεύουσα τον Μιστρά. Οικοδόμησε τα τείχη του Εξαμιλίου στον Ισθμό της Πελοποννήσου, και επέκτεινε το δεσποτάτο του κατακτώντας τη Βοιωτία και τη Φωκίδα.
Όμως ο Μουράτ Β’ οργάνωσε μια μεγάλη εκστρατεία εναντίον του. Κατέστρεψε το φρούριο στο Εξαμίλιο, την Κόρινθο και την Πάτρα. Ο Κωνσταντίνος αναγκάστηκε να ζητήσει ειρήνη και να γίνει φόρου υποτελής στον Τούρκο σουλτάνο.
Τον Οκτώβριο του 1448 ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιωάννης Η’ πέθανε και ο λαός και η εκκλησία εξέλεξαν νέο αυτοκράτορα τον Κωνσταντίνο. Το βυζαντινό κράτος που παρέλαβε αποτελούνταν ουσιαστικά από την ίδια την Πόλη, κάποιες πόλεις στον Εύξεινο Πόντο και κάποια νησιά του Αιγαίου.
Ο Κωνσταντίνος κατανοώντας ότι ο νέος Οθωμανός σουλτάνος, Μωάμεθ, επιζητούσε την κατάληψη της Πόλης, περίμενε βοήθεια από τη Δύση υπενθυμίζοντας την ένωση των Εκκλησιών. Όμως σημαντική βοήθεια δεν έφτασε ποτέ.
Επισκεύασε βιαστικά τα τείχη της Πόλης, από τα οποία περίμενε ότι θα αποκρούσουν και αυτή τη φορά την επίθεση των εισβολέων. Όμως το βαρύ πυροβολικό του Μωάμεθ προξένησε μεγάλα ρήγματα στα τείχη.
Η Πόλη έπεσε στις 29 Μαίου 1453 και ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ προτίμησε να πέσει ως απλός στρατιώτης στο πεδίο της μάχης, παρά να διαφύγει.
Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής (1432-1481)
Σουλτάνος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έμεινε στην ιστορία ως ο Πορθητής της Κωνσταντινούπολης και της κατάλυσης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Διαδέχθηκε τον πατέρα του Μουράτ Β’ σε ηλικία 12 ετών το 1444. Όμως τα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης, η Ουγγαρία, η Βλαχία, η Βενετία, βλέποντας την παρουσία ενός άπειρου σουλτάνου επικεφαλής των Οθωμανών δημιούργησαν στρατιωτικό συνασπισμό και ξεκίνησαν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του.
Ο Μεγάλος Βεζύρης Τσανταρλί Χαλίλ επεδίωξε και πέτυχε την επάνοδο του πατέρα του Μουράτ Β’, ο οποίος και νίκησε το χριστιανικό στρατό. Όταν ο Μουράτ πέθανε το 1451, ανέβηκε και πάλι στο θρόνο ο Μωάμεθ.
Ονειρο του νεαρού σουλτάνου ήταν η δημιουργία μιας αυτοκρατορίας παρόμοιας με εκείνη των Ρωμαίων. Αλλωστε το Οθωμανικό κράτος χρειαζόταν μια πρωτεύουσα αντάξια της έκτασης και της δύναμής της. Επίσης στην πόλη αυτή είχαν βρει καταφύγιο πολλοί διεκδικητές του οθωμανικού θρόνου. Ετσι έθεσε στόχο του την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Εκλεισε συνθήκη με την Ουγγαρία και τη Βενετία και έχτισε οχυρό για τον έλεγχο του Βοσπόρου, το Ρούμελι Χισσάρ, ενώ έφερε στόλο και κανόνια. Η πολιορκία ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1453. Ο μεγάλος βεζύρης Τσανταρλί Χαλίλ ήταν αντίθετος στην άλωση της Πόλης.
Η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών στις 29 Μαίου 1453 ύστερα από γενική επίθεση και λεηλατήθηκε σκληρά. Ο σουλτάνος εισήλθε στην Πόλη την επόμενη ημέρα, πήρε τον τίτλο του Πορθητή (Fatih) και μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.
Προσπάθησε να ξαναδώσει στην Κωνσταντινούπολη (την οποία μετονόμασε σε Ισταμπούλ, από το ελληνικό “Εις την Πόλιν”) την χαμένη της αίγλη κατασκευάζοντας παλάτια, τζαμιά, αγορές και εποικίζοντάς της με πληθυσμό από τις άλλες πόλεις που καταλάμβανε.
Πρόσθεσε στους τίτλους του αυτόν του Ρωμαίου Καίσαρα. τα επόμενα χρόνια έκανε πολλούς πολέμους, κατέλαβε και τα τελευταία υπολείμματα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και πολλά εδάφη από τα γειτονικά κράτη.
Αναδιοργάνωσε τη διοίκηση του κράτους τοποθετώντας δικούς του ανθρώπους σε όλες τις θέσεις κλειδιά. Ετσι όρισε Μεγάλο Βεζύρη τον Ζαγάνο Μεχμέτ πασά, υποστήριξε ως Οικουμενικό Πατριάρχη τον ανθενωτικό Γεώργιο Σχολάριο -Γεννάδιο Β’-, εγκατέστησε Εβραίο μεγάλο ραβίνο και Αρμένιο πατριάρχη.
Δεν διακρινόταν για την ευσέβειά του στην ισλαμική πίστη, αντίθετα θαύμαζε την τέχνη της δυτικής Ευρώπης και συγκέντρωσε στην αυλή του πλήθος Ευρωπαίων καλλιτεχνών.
Δήμευσε πολλά εκκλησιαστικά κτήματα και τα έδωσε σε αξιωματικούς -τους σπαχήδες-. Επέβαλλε σειρά νέων φόρων στο εξωτερικό εμπόριο με αποτέλεσμα να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του στα χέρια των Οθωμανών.
Πέθανε το 1481 σε ηλικία 49 ετών και τον διαδέχθηκε ο γιος του Βαγιαζήτ Β’.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΙ.
ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΟΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΙΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΣΑΤΑΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ.
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΘΕΙ….ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ.
ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑ ΒΕΝΕΤΙΣΑΝΟΙ…ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΤΟΤΕ…
Αυτό φώναζαν τότε οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης από το 1204 που οι ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΕΤΙΑ ΜΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥΣ.
Αυτά και άλλα πολλά τα έγραψαν δυο έμποροι από την Ρωσία και πρόβλεψαν ότι θα γίνουν τα ίδια και στην Ρωσία, κάτι που έκαναν οι ΠΟΛΩΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΙΕΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ, αλλά δεν γύρισε πίσω κανείς παρά έμεινε μόνο το μίσος μεταξύ των δυο λαών Ρώσοι και Πολωνέζοι.
ΟΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟ 1204….ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΑΤΣΙΑΝΟ ΙΠΠΟΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΝΑΝ ΟΡΓΙΑ…ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ….
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑ ΒΕΝΕΤΙΣΑΝΟΙ.
ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Από την Ιταλία ΒΕΝΕΤΙΑ ξεκίνησε η μασονία, κάτι που περιγράφω στο βιβλίο, ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ,,, το οποίο ίσως να κυκλοφορήσει και μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΣΕ ΣΤΥΛ….ebook…ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΠΑΘΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666…ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑ…ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΩΝ…
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ.
ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ.
Η ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ.
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΘΗΡΙΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΦΩΣ.
ΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΝΤΑΣΜΑΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΧΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Δείτε αν μπορείτε να θεμελιώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2015
Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέσα στο 2015 με αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να κλειδώσουν οι ασφαλισμένοι σε Δημόσιο και Ταμεία ΔΕΚΟ- τραπεζών ώστε να αποφύγουν τις ανατροπές στα όρια ηλικίας.
Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης αλλά τους λείπουν τα έτη ασφάλισης να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη και να θεμελιώσουν δικαίωμα, δηλαδή να αποχωρήσουν με σύνταξη με τα όρια ηλικίας που ισχύουν ως το 2012.
Προσοχή όμως γιατί στο Δημόσιο οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την 25ετία ως το 2010 δεν μπορούν να αναγνωρίσουν συντάξιμο χρόνο, καθώς η 25ετία είναι θεμελιωτική για σύνταξη είτε με 25 είτε με 35 έτη ασφάλισης είτε με 37 έτη χωρίς όριο ηλικίας. Αν όμως η ομάδα αυτή συμπεριληφθεί στις αλλαγές του ασφαλιστικού, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι θα αναγκαστούν να παρατείνουν την παραμονή τους στην εργασία λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για να συμπληρώσουν, για παράδειγμα την 35ετία και να βγουν στα 58.
Αντίθετα, οι υπάλληλοι που έχουν 25ετία μέσα στο 2011 και το 2012 μπορούν να αναγνωρίσουν και πλασματικά έτη για να συμπληρώσουν 35, 36 ή 37 έτη και να συνταξιοδοτηθούν στα 58 ή στα 59.
Πλασματικούς χρόνους που μπορούν να εξαγοράσουν όλοι οι ασφαλισμένοι σε Ταμεία μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν 12 χρόνια πραγματικής ασφάλισης το 2011. Κάθε έτος αναγνωρίζουν συγκεκριμένο αριθμό πλασματικών ετών που είναι:
5 πλασματικά χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν με τις προυποθέσεις του 2012
6 πλασματικά χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν με τις προυποθέσεις του 2013
7 πλασματικά έτη από το 2014 και εφεξής
Για τους δημοσίους υπαλλήλους, επιτρέπεται και η επιπλέον αναγνώριση πλασματικών ετών λόγω τέκνων. – See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=15872#sthash.XvgaamWz.dpuf
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Στην Πύλη του Ρωμανού – Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου
Δρόμους διαβαίνοντας παλιούς, πλακόστρωτους, μιας χώρας όμορφης, πανώριας. Περνώντας μέσα από ποτάμια, πέλαγα, κοιλάδες, κορφοβούνια. Παντού, σ’ αραχνιασμένους πύργους και στοιχειωμένα κάστρα, ανάμεσα απ’ ασφοδέλους και ματωμένα λούλουδα. Παντού όπου κι αν πήγα το ίδιο παραμύθι, θρήνος αψύς και γοερός, παντού ο ίδιος: «Ήτανε κάποτε παλιά ένας Βασιλιάς, Μεγάλος, Δυνατός, Δίκαιος, Ωραίος…».
Λόγια ψιθυριστά που ο ασπρομάλλης γέρος στον εγγονό του θε’ να πει και αυτός στον εδικό του κι έτσι πέρασαν από τότε μίζερα χρόνια μαύρα πεντακόσια εξήντα:
«Ήτανε κάποτε παλιά ένας Βασιλιάς…». Το ψιθυρίζουνε με γλώσσα ιερή τα κύματα στα γαλανά ακρογιάλια, στα κορφοβούνια αετοί και κεραυνοί, στους κάμπους οι ανυπόταχτοι απελάτες της Πατρίδας. Και το τραγούδι δε σιγά. Το παραμύθι πέρα από το χρόνο, από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά καθαροαίματη κρατιέται.
«Ήτανε κάποτε ένας Βασιλιάς…». Βογκά το Αίμα αδίκιωτο στις στοιχειωμένες πολιτείες του Μυστρά, του Γερακιού, στης Θεσσαλονίκης το κάστρο και στον Βόσπορο, το αίμα όλων αυτών, που κράτησαν ψηλά το Λάβαρο μιας Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας μας.
«Μια φορά και έναν καιρό ήτανε ένας Βασιλιάς που είχε στην εξουσία του κάστρα πολλά, το πιο όμορφο και δυνατό απ’ όλα ήταν χτισμένο σε ένα όμορφο μέρος δίπλα στη θάλασσα που ήταν σπουδαίο σταυροδρόμι σε Ανατολή και Δύση, σε Νότο και Βορρά.
Το κάστρο αυτό που κάποτε έλεγαν Βυζάντιο και ύστερα Κωνσταντίνου Πόλη είχε γνωρίσει Δόξες πολλές. Για χρόνια χίλια κρατούσε τη Δύναμη του Κόσμου στα σιδερένια χέρια του και ήταν η ελπίδα των ανθρώπων απέναντι στα στίφη των ανθρώπων της Ανατολής.
Πόσοι και πόσοι εχθροί δεν είχανε κινήσει να πάρουνε το κάστρο του Βασιλιά του παραμυθιού μας. Για χίλια ολόκληρα χρόνια όμως αυτό έμενε ασάλευτο στη θέση του και κρατούσε τη Δύναμη του.
Πολλές φορές είχαν κινήσει εχθροί να πάρουνε το κάστρο και άλλες τόσες είχαν γυρίσει ντροπιασμένοι στις μακρινές τους χώρες. Μα μια φορά δεν ήταν σαν τις άλλες. Ο εχθρός ήταν δυνατός, μυριάδες ο στρατός του και ο Βασιλιάς μας με λίγους γενναίους είχε απομείνει. Εξήντα μερόνυχτα ολάκερα ο πόλεμος κρατούσε και η Πόλη άπαρτη έμενε και ολόρθη. Ώσπου μια μέρα θλιβερή, μέρα φαρμακωμένη, η Πόλη έπεσε και οι βάρβαροι μολέψανε τα ιερά της, πήραν τα πλούτη της, σφάξανε νέους, παιδιά και γέρους. Είπαν ακόμη πως σκοτώσανε το Βασιλιά του κάστρου Κωνσταντίνο, μα αυτό είναι ψέμα… Ήμουν εκεί στην Πύλη που την λεν του Ρωμανού και είδα, είδα το Βασιλιά να σφάζει τους εχθρούς με το σπαθί του και έλαμπε και ήταν όλος μια φωτιά που γύρω-γύρω του φεγγοβολούσε λες ο τόπος. Τα χέρια του έσταζαν αίμα. Στα στήθη του Χρυσός Δικέφαλος Αετός Στέμμα γεμάτος από κόκκινες αιμάτινες κουκίδες και λαμπερά πετράδια.
Το μέτωπο του ήταν καθάριο και ήρεμος σαν που αρμόζει σε Θεό όπου μοιράζει Δίκιο μου’ μοιάζε. Τα πόδια του πατάγανε βαριά τη γη, πέτρινοι πύργοι όμοια, σαν να ‘τανε σαραντάπηχος Ακρίτας.
Ξάφνου τον ζώσανε εχθροί πολλοί κι όλοι πιστέψαμε ότι το τέλος είχε πια σιμώσει. Και εκεί όπου ο καθένας μας πάσχιζε στο Βασιλιά κοντά για να βρεθεί, άνοιξαν ξάφνου οι ουρανοί και ο Βασιλιάς από τα μάτια μας εχάθη.
Είπαν οι βάρβαροι πως σκότωσαν το Βασιλιά του Κάστρου Κωνσταντίνο, μα αυτό είναι ψέμα. Το ξέρω, το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Κάτω από τη Χρυσόπορτα της Πόλης του κοιμάται και προσμένει… Και κάθε που ο Ήλιος γέρνει προς τη Δύση ξυπνά και το σπαθί τροχίζει, τροχίζει το σπαθί του και λέει κάθε νυχτιά το ίδιο τραγούδι:
«Ακολουθείστε με αλαφροΐσκιωτοι.
Πυκνώστε τις φάλαγγες μου εσείς οι ονειροπαρμένοι.
Είμαι το πνεύμα μιας Αυτοκρατορίας όπου ποτέ της δεν εχάθη. Σαλπίσατε Βιγλάτορες τον ερχομό μου τα Λάβαρα ψηλά αποκρισάριοι έρχομαι εκδικητής και τιμωρός».
Και το τραγούδι ακούγεται αχός σε όλη τη χώρα, όλες τις νύχτες, της μεγάλης νύχτας της πατρίδας. Σαλεύουνε στα ξεχασμένα κάστρα οι σκιές, βογκά το αίμα στις στοιχειωμένες πολιτείες, στο Μυστρά, , στον Βόσπορο, στου Ρωμανού την Πύλη, και το τραγούδι δε σιγά, το ψιθυρίζουν κύματα στα γαλανά ακρογιάλια, Αετοί και κεραυνοί στα κορφοβούνια, στις νερομάνες και στους ποταμούς Νεράιδες.
«Ακολουθείστε με αλαφροΐσκιωτοι έρχομαι εκδικητής και τιμωρός».
Ν.Γ.Μ. – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΪΟΣ 1986
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Σαν σήμερα ο ψευτοεθνάρχης υπέγραψε την υποταγή της Ελλάδος στους Ευρωπαίους τοκογλύφους
Αμίμητη και αξέχαστη έχει μείνει η ατάκα εκπροσώπου της ψοφοδεξιάς προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής ότι την 29η Μαΐου πέραν της Αλώσεως της Πόλης, ο Ελληνισμός έχει να θυμάται και την είσοδο στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Πρεσβύτερο.
Πράγματι σε αυτή την ημέρα πένθους για σύσσωμο τον Ελληνισμό έγινε και η μετά τυμπανοκρουσιών ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση, εντός της οποίας βρισκόμαστε μέχρι σήμερα. Προφανώς και αποτελεί ύψιστη ύβρι το να γίνεται οιαδήποτε σύγκριση μεταξύ της Αλώσεως της Πόλης με την είσοδο στην ΕΟΚ, όπως αντίστοιχα ύβρις ήταν η σύγκριση (από τον «ποταμάρχη» Θεοδωράκη) της εξόδου ή όχι της Ελλάδος από το ευρώ με την Μικρασιατική Καταστροφή.
29 Μαΐου 1979 υπογράφεται η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεκινάει η όλη πορεία της διαλύσεως της Ελληνικής Οικονομίας. Η υπογραφή επιμέρους συνθηκών, όπως η GATT, αλλά και η γενικότερη αποδοχή του ευρωπαϊκού φιλελεύθερου δόγματος της παραγωγής ειδών που επιτυγχάνεται το χαμηλότερο κόστος, διασφάλισε την απόκλιση από την αυτάρκεια και τον μετέπειτα όλεθρο που βιώνουμε σήμερα.
Η είσοδος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ διασφάλισε την προσχώρηση της χώρας με συνθήκες, που ουδόλως την συνέφεραν. Η καταστροφή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Κώστα Σημίτη και την είσοδο της Ελλάδος στην ζώνη του Ευρώ. Για άλλη μία φορά το πλήγμα εναντίον της Ελλάδος φέρει τις υπογραφές τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Την 29 Μαΐου του 1979, όπως αντίστοιχα και με την είσοδο στην ζώνη του ευρώ, η Ελλάδα εκχώρησε οικειοθελώς εθνική κυριαρχία. Ανάλογη, αν και πολύ μεγαλύτερης βαρύτητας, ήταν η προδοσία του ίδιου ανθρώπου και των συνεργατών του στο «Η Κύπρος κείται μακράν».
Παρόλα αυτά και την πλήρη απουσία οποιουδήποτε άλλου έργου ονομάζεται «Εθνάρχης» από το σύνολο του αντισυνταγματικού τόξου, γεγονός που φανερώνει έκδηλα το μίσος τους για τον Ελληνισμό, καθώς και την υποτέλειά τους στον ξένο παράγοντα, που προστάζει μία μικρότερη, φτωχότερη και ταπεινωμένη Ελλάδα.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο