Γιατί άραγε απαντά ο Λ. Αυγενάκης για το 1 εκατ. €;- Ζητά να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Α. Ανδρικάκη!

antapokrisi:   Candianews

Το Candianews αποκάλυψε την υπόθεση με τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου που σήκωσε 1 εκατ. ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ ήταν κλειστές οι τράπεζες, προκειμένου να τα μεταφέρει στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρει ποιος είναι (Δείτε εδώ). Όμως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να δηλώσει ότι όσα αναφέρονται είναι ανακριβή, αλλά παράλληλα ζήτησε με επιστολή του που δημοσίευσε σε άλλα μέσα, να κινηθούν διαδικασίες αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, υπεύθυνου του Candianews!

Και έσπευσε να μιλήσει για «ανεύθυνη διάδοση φημών», που «σπιλώνουν ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις»! Ζήτησε μάλιστα «υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια από όλους»!

Βεβαίως, αν και απαντά σε δημοσίευμα του Candianews, ο κ. Αυγενάκης, όπως το συνηθίζει, δεν μας έστειλε ούτε την ανακοίνωση ούτε την επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το ουσιαστικό είναι τούτο: πώς γνωρίζει ο βουλευτής της ΝΔ ότι τα δημοσιεύματα είναι «ανακριβή»; Αφού δεν τον αφορά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση; Γιατί απαντά εκείνος, μια μέρα μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις; Γνωρίζει κάτι για την υπόθεση;

Προφανώς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι απαντά επειδή το όνομά του αναφέρθηκε σε διάφορους σχολιασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί δεν ήταν το μοναδικό. Και άλλων παραγόντων της ΝΔ ή άλλων κομμάτων τα ονόματα αναφέρθηκαν, όμως δεν εξέδωσαν ανακοινώσεις. Αναφέρθηκαν και ονόματα επιχειρηματιών.

Ξαναρωτάμε: πώς γνωρίζει ότι είναι ανακριβή τα δημοσιεύματα; Γιατί απαντά ο ίδιος, αφού δεν γίνεται αναφορά στο όνομά του; Ξέρει κάτι περισσότερο;

Προχωρεί όμως και παραπέρα, σε επιστολή που όπως μαθαίνουμε έστειλε στον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα: ζητά να κινηθούν διαδικασίες σε βάρος του δημοσιογράφου και υπεύθυνου του Candianews, Αλέκου Ανδρικάκη, με διαδικασία αυτοφώρου και το νόμο περί τύπου!

Διαβάστε την επιστολή του:

«Παρακαλώ άμεσα για την κλήση και διερεύνηση των καταγγελλόμενων από τον υπεύθυνο κατά νόμο εκδότη και δημοσιογράφο κ.  Α. Ανδρικάκη.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα και η κοινωνία δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση ως προς τη διερεύνηση της καταγγελίας του δημοσιογράφου η οποία θίγει συγκεκριμένη μερίδα πολιτικών που υπερασπίζονται τη θέση ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα. Η αδιάκριτη σπίλωση της υπόληψης των εν ενεργεία πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου που έχουν ταχθεί υπέρ θέσης ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα αποτελεί επονείδιστη αλλά και παράνομη πράξη.

Αιτούμαι την άμεση και αποτελεσματική τήρηση των δικονομικών διατάξεων του νόμου για τα αδικήματα περί τύπου και την έγκαιρη και ουσιαστική προστασία μου ώστε μέσα στα πλαίσια του νόμου να προσδιορισθεί η αλήθεια ή το ψεύδος της καταγγελίας και σε περίπτωση αλήθειας να αποδοθεί ο ποινικός, πολιτικός και κοινωνικός ψόγος στο υπεύθυνο πρόσωπο.»

Η ανακοίνωση

Ιδού και η ανακοίνωση από τη σελίδα του στο facebook με την οποία καλεί τον «αρθρογράφο» (ναι, έτσι σε εισαγωγικά βάζει τον όρο!) να παραδώσει στις αρμόδιες αρχές και τη δημοσιότητα τα στοιχεία. Τα στοιχεία βεβαίως, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι ήδη σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών (Δείτε εδώ).

 

Αυγενάκης

10 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί άραγε απαντά ο Λ. Αυγενάκης για το 1 εκατ. €;- Ζητά να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Α. Ανδρικάκη!

  1. Παράθεμα: Το πολιτικό μορμολύκειο, ο τεχνητός από σωλήνα γόνος της ντόρας, το πολιτικό τίποτα έβγαλε γλώσσα σ’ έναν πεντακάθαρο και τίμιο πολιτικό

  2. Παράθεμα: Το πολιτικό μορμολύκειο, ο τεχνητός από σωλήνα γόνος της ντόρας, το πολιτικό τίποτα έβγαλε γλώσσα σ’ έναν πεντακάθαρο και τίμιο πολιτικό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.