Η απάντηση του ηρακλειώτη δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη στο νεοδημοκράτη βολευτή: «Μην προσπαθείτε να με τρομάξετε,κ. Αυγενάκη- Αρκετά πια με το φόβο»

Αυγενάκης 1

τελικά, έβγαλε ή δεν έβγαλε 1 εκατομυριάκι έξω ???

ανταπόκριση από  CandiaNews

 «Διάβασα με πραγματικό ενδιαφέρον τόσο την ανακοίνωση του βολευτή της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για τον πολιτικό παράγοντα που σήκωσε από την τράπεζα πάνω από 1 εκατ. ευρώ, όσο και την επιστολή του προς την εισαγγελία και τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου (Δείτε εδώ).  Δεν θα επαναδιατυπώσω τα εύλογα ερωτήματα, γιατί, πχ, παρεμβαίνει στην υπόθεση ο κ. Αυγενάκης, αφού δεν υπάρχει αναφορά στο όνομά του ούτε σε κανένα όνομα. Πώς γνωρίζει ότι το ρεπορτάζ είναι ανακριβές, αφού υποστηρίζει ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση; Δε θα ξαναπώ ούτε ότι δε δικαιολογείται η δική του παρέμβαση από την αναφορά του ονόματός του στα κοινωνικά δίκτυα. Και πολλά άλλα ονόματα αναφέρθηκαν, αλλά ουδείς άλλος έκανε ανακοίνωση.

 

Διάβασα με πραγματικό ενδιαφέρον τόσο την ανακοίνωση του βολευτή της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για τον πολιτικό παράγοντα που σήκωσε από την τράπεζα πάνω από 1 εκατ. ευρώ, όσο και την επιστολή του προς την εισαγγελία και τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου(Δείτε εδώ). Δεν θα επαναδιατυπώσω τα εύλογα ερωτήματα, γιατί, πχ, παρεμβαίνει στην υπόθεση ο κ. Αυγενάκης, αφού δεν υπάρχει αναφορά στο όνομά του ούτε σε κανένα όνομα. Πώς γνωρίζει ότι το ρεπορτάζ είναι ανακριβές, αφού υποστηρίζει ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση; Δε θα ξαναπώ ούτε ότι δε δικαιολογείται η δική του παρέμβαση από την αναφορά του ονόματός του στα κοινωνικά δίκτυα. Και πολλά άλλα ονόματα αναφέρθηκαν, αλλά ουδείς άλλος έκανε ανακοίνωση.

Οφείλω όμως να τον ενημερώσω ότι, πριν εκείνος κινηθεί σε βάρος μου,  ήδη κινήθηκα εγώ και τα στοιχεία είναι γνωστά στα πολιτικά όργανα της συντεταγμένης πολιτείας μας – και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδό τους, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών- που έχουν και την ευθύνη του ελέγχου, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, από την πλευρά τους. Ενώ καλέσαμε από την πρώτη στιγμή τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να ζητήσει τα στοιχεία των τραπεζικών κινήσεων. Καθυστέρησε κάπως, λοιπόν…

Ας μην ανησυχεί για την έρευνα και την αποκάλυψη της υπόθεσης ο κ. Αυγενάκης. Η υπόθεση ήλθε στο φως ακριβώς επειδή υπάρχει και πρέπει η κοινωνία να γνωρίζει και την τελευταία της λειπτομέρεια.

Όσον αφορά ΄την πολιτικάντικη προσπάθειά του να γενικεύσει και να θεωρήσει… «σπίλωση των παραγόντων του ναι» , ανάγοντας την υπόθεση – στην οποία συνεχίζω να έχω την απορία γιατί παρεμβαίνει, εφόσον δηλώνει ότι δεν έχει συμμετοχή…- στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το αυριανό δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα ουσιαστικά την αποκάλυψη «επονείδιστη αλλά και παράνομη πράξη» (!), ζητώντας μάλιστα και την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος, μια μόνη απάντηση:

Αρκετά τρομοκρατήθηκε ένας κόσμος, αρκετά τον φόβισαν κάποιοι με ανύπαρκτα ερωτήματα και απαντήσεις χαοτικού τύπου. Αυτές είναι οι παράνομες και επονείδιστες πράξεις. Και ανήθικες, επίσης. Αρκετά ένα ολόκληρο σύστημα, από το πολιτικό μέχρι το μιντιακό κατεστημένο της διαπλοκής και της καταστροφής προσπάθησε να παίξει με το μυαλό και την ψυχή ενός λαού, ειδικά των πιο ευάλωτων και φοβισμένων τμημάτων. Αρκετά ραπίσατε και πονέσατε με τις πολιτικές σας ένα κόσμο.

Μην προσπαθείτε να με τρομοκρατήσετε κύριε βουλευτά. Άλλοι εγκληματούν τόσα χρόνια σε βάρος μιας ολόκληρης χώρας και ενός λαού. Κι εσείς σ’ αυτή την εγκληματική προσπάθεια συμμετέχετε απροκάλυπτα και με θράσος.

Σταματήστε λοιπόν την προσπάθεια τρομοκράτησης. Δεν περνάει άλλο.»

Αλέκος Α. Ανδρικάκης  (δημοσιογράφος)

Γνωστής ταυτότητας και διεύθυνσης

16 σκέψεις σχετικά με το “Η απάντηση του ηρακλειώτη δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη στο νεοδημοκράτη βολευτή: «Μην προσπαθείτε να με τρομάξετε,κ. Αυγενάκη- Αρκετά πια με το φόβο»

 1. Δεν καταλαβαίνω πως από την στιγμή που αληθεύει η είδηση για ποιον λόγο μπορεί να κατηγορηθεί ο δημοσιογράφος? στο mega (που είναι και τηλεόραση και οχι απλα ένα site) αυτο το κάνουν χρόνια τωρα και ουτε ενας εχει μπει φυλακή

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Αυγενάκη έχεις γίνει βασιλικότερος του βασιλέως.Πας να ξεπεράσεις και τον Άδωνι.
  Ο λαός λέει ότι όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.
  Αν δεν είναι τρολιά του Ανδρικάκη, γιατί άλλωστε να βάλει έτσι άλογα το κεφάλι του στον ντορβά;
  Αντί εσύ ο ίδιος να σταθείς θεματοφύλακας, της ισονομίας, και της δημοκρατίας, σαν αιρετός, φωνάζεις για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
  Αλλά όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος.Άλλα με καλό, και άλλα με κακό.
  Η βουλευτική σου ασυλία, δεν θα είναι εσαεί.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Aυτή είναι η δημοκρατία των νεκρών που προσπαθούν να αναστηθούν. Έτσι αντιλαμβάνονται την υπεράσπιση στην πατρίδα. Από τη μια δεν τους αρέσει η κριτική του γερμανού ιστορικού για το λαό της Κρήτης και από την άλλη την πωλούν οι ίδιοι στους Γερμανούς,

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Τον Α. Ανδρικάκη αναζητά η αστυνομία, μετά από καταγγελία Αυγενάκη ότι «έθιξε τους παράγοντες του ναι»!

  Το δημοσιογράφο και υπεύθυνο του Candianews αναζητά απόψε η αστυνομία, μετά από βραδινή, αυτοπρόσωπη καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ότι με την αποκάλυψη ότι τοπικός πολιτικός παράγοντας απέσυρε, με κλειστές τράπεζες, 1 εκατ. ευρώ, θίγει τους πολιτικούς παράγοντες του ναι!
  Ήδη η αστυνομία, τα μεσάνυκτα, τον αναζήτησε στο σπίτι των γονιών του.
  Όπως δηλώνει ο δημοσιογράφος, είναι προφανώς στη διάθεση της εισαγγελίας και της αστυνομίας. Ενώ είναι γνωστό ότι ήδη για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί τόσο το γραφείο του πρωθυπουργού, όσο και ο υπουργός Οικονομικών.
  Πριν από λίγο ο Α. Ανδρικάκης έγραψε τα εξής στο facebook
  «Ακριβώς μεσάνυχτα, η αστυνομία – που λέει ότι με αναζητά- πήγε στο σπίτι των ηλικιωμένων γονιών μου να με βρει, με εντολή του εισαγγελέα, μετά την καταγγελία Αυγενάκη, ότι «έθιξα τους πολιτικούς παράγοντες του ναι»! Αυτό που γίνεται στ’ αλήθεια δεν το πιστεύω. Πραγματικά δεν ξέρω σε πόσο δημοκρατική χώρα ζω. Επειδή ο τσαμπουκάς βουλευτής θέλει να δείξει ότι ακόμα έχει δύναμη, πήγε στην εισαγγελία για να ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή μου! Και φαίνεται ότι κινήθηκε!»

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Γιατί άραγε απαντά ο Λ. Αυγενάκης για το 1 εκατ. €;- Ζητά να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Α. Ανδρικάκη!

  Το Candianews αποκάλυψε την υπόθεση με τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου που σήκωσε 1 εκατ. ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ ήταν κλειστές οι τράπεζες, προκειμένου να τα μεταφέρει στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρει ποιος είναι (Δείτε εδώ). Όμως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να δηλώσει ότι όσα αναφέρονται είναι ανακριβή, αλλά παράλληλα ζήτησε με επιστολή του που δημοσίευσε σε άλλα μέσα, να κινηθούν διαδικασίες αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, υπεύθυνου του Candianews!
  Και έσπευσε να μιλήσει για «ανεύθυνη διάδοση φημών», που «σπιλώνουν ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις»! Ζήτησε μάλιστα «υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια από όλους»!
  Βεβαίως, αν και απαντά σε δημοσίευμα του Candianews, ο κ. Αυγενάκης, όπως το συνηθίζει, δεν μας έστειλε ούτε την ανακοίνωση ούτε την επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το ουσιαστικό είναι τούτο: πώς γνωρίζει ο βουλευτής της ΝΔ ότι τα δημοσιεύματα είναι «ανακριβή»; Αφού δεν τον αφορά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση; Γιατί απαντά εκείνος, μια μέρα μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις; Γνωρίζει κάτι για την υπόθεση;
  Προφανώς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι απαντά επειδή το όνομά του αναφέρθηκε σε διάφορους σχολιασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί δεν ήταν το μοναδικό. Και άλλων παραγόντων της ΝΔ ή άλλων κομμάτων τα ονόματα αναφέρθηκαν, όμως δεν εξέδωσαν ανακοινώσεις. Αναφέρθηκαν και ονόματα επιχειρηματιών.
  Ξαναρωτάμε: πώς γνωρίζει ότι είναι ανακριβή τα δημοσιεύματα; Γιατί απαντά ο ίδιος, αφού δεν γίνεται αναφορά στο όνομά του; Ξέρει κάτι περισσότερο;
  Προχωρεί όμως και παραπέρα, σε επιστολή που όπως μαθαίνουμε έστειλε στον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα: ζητά να κινηθούν διαδικασίες σε βάρος του δημοσιογράφου και υπεύθυνου του Candianews, Αλέκου Ανδρικάκη, με διαδικασία αυτοφώρου και το νόμο περί τύπου!
  Διαβάστε την επιστολή του:
  «Παρακαλώ άμεσα για την κλήση και διερεύνηση των καταγγελλόμενων από τον υπεύθυνο κατά νόμο εκδότη και δημοσιογράφο κ. Α. Ανδρικάκη.
  Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα και η κοινωνία δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση ως προς τη διερεύνηση της καταγγελίας του δημοσιογράφου η οποία θίγει συγκεκριμένη μερίδα πολιτικών που υπερασπίζονται τη θέση ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα. Η αδιάκριτη σπίλωση της υπόληψης των εν ενεργεία πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου που έχουν ταχθεί υπέρ θέσης ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα αποτελεί επονείδιστη αλλά και παράνομη πράξη.
  Αιτούμαι την άμεση και αποτελεσματική τήρηση των δικονομικών διατάξεων του νόμου για τα αδικήματα περί τύπου και την έγκαιρη και ουσιαστική προστασία μου ώστε μέσα στα πλαίσια του νόμου να προσδιορισθεί η αλήθεια ή το ψεύδος της καταγγελίας και σε περίπτωση αλήθειας να αποδοθεί ο ποινικός, πολιτικός και κοινωνικός ψόγος στο υπεύθυνο πρόσωπο.»
  Η ανακοίνωση
  Ιδού και η ανακοίνωση από τη σελίδα του στο facebook με την οποία καλεί τον «αρθρογράφο» (ναι, έτσι σε εισαγωγικά βάζει τον όρο!) να παραδώσει στις αρμόδιες αρχές και τη δημοσιότητα τα στοιχεία. Τα στοιχεία βεβαίως, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι ήδη σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών

  (Δείτε εδώ). > http://www.candianews.gr/2015/07/04/enimerothikan-tsipras-varoufakis-erevna-gia-ton-politiko-tou-irakliou-pou-apesire-1-ekat-e-me-klistes-tis-trapezes/

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Λάσπη στον ανεμιστήρα. Ζητάει υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κάτι που προφανώς λείπουν από τον ίδιο,τον βολευτή- καλά τον λέτε- …..
  Μια από τα ίδια δλδ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Δηλαδή, για να καταλάβω, ο Λευτέρης Αυγενάκης παραδέχεται ότι ο παράνομος ανώνυμος εξαγωγέας συναλλάγματος που αναφέρεται στην ανάρτηση είναι αυτός ο ίδιος ή κάποιος κολλητός του και ζητάει και ρέστα από πάνω; ΑΙΣΧΟΣ το παλιομαλακα …..

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. προστετευόμενος του μητσοτακέΪκου και προσωπικά της Ντόρας είναι ο τύπος, τι περιμένετε απο δάυτον;;;;; μιζες, αρπακχτες και φουλ διαπλοκή είναι ο ορισμός της οικογενειας του αρχιαποστατη δρακουλιάρη μητσοτακη….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. Παράθεμα: Το πολιτικό μορμολύκειο, ο τεχνητός από σωλήνα γόνος της ντόρας, το πολιτικό τίποτα έβγαλε γλώσσα σ’ έναν πεντακάθαρο και τίμιο πολιτικό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.