Κοίτα κάτι Ευρωπαίους που μας κουνάνε το δάχτυλο!!!

2015

11667362_927719910604102_3793346445622585600_n

Λίγες ώρες πριν τις Ευρωεκλογές, στις οποίες ο ευρωσκεπτικισμός καλπάζει, το ρεπορτάζ του pressproject για τις παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες ενός εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Ε.Ε., δίνει ένα ακόμη δυνατό παράδειγμα του γιατί η Ευρώπη των λόμπι και της ολιγαρχίας έχει διαλύσει κάθε ψευδαίσθηση για τη «δημοκρατική» λειτουργία της.

 

Ο συγκεκριμένος  κύριος δεν είναι άγνωστος στην ελληνική κοινή γνώμη και  έχει κάνει και δηλώσεις περί ύπαρξης διαφθοράς, για την ανάγκη νέων κανόνων, καλώντας τους ψηφοφόρους να δουν ποιοι είναι εκείνοι που ζητάνε την ψήφο τους.

Ποιος είναι λοιπόν εκείνος που ζητάει την ψήφο των Ευρωπαίων;

Πέραν του ότι είναι μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, κ. Verhofstadt κατέχει έδρα στο διοικητικό συμβούλιο της Sofina (Société de Financière de Transports et d’Entreprises Industrial), μια βελγική εταιρεία συμμετοχών με έδρα τις Βρυξέλλες.

Η Sofina, σύμφωνα με τη Wikipedia, επενδύει σε πολλούς τομείς της οικονομίας: στις τηλεπικοινωνίες (7%), τις εταιρείες χαρτοφυλακίου, στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα (6%), σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (6%), σε εταιρικές υπηρεσίες (18%), καταναλωτικά αγαθά (31%) , ενέργεια (6%), διανομή (8%) και διάφορους άλλους τομείς (10%). Ο κ. Verhofstadt είναι, επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Exmar, ενός ναυτιλιακού ομίλου που εξυπηρετεί τη διεθνή μεταφορά αερίου και πετρελαίου

Ο Guy Verhofstadt , η GDF Suez και η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών υδάτων

Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό. Η Sofina, σύμφωνα με τις δηλώσεις των στοιχείων της, έχει μερίδιο στην ενεργειακή πολυεθνική GDF Suez. Μάλιστα, η συμμετοχή της είναι τόσο σημαντική που διατηρεί μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Suez.

Στο δια ταύτα: H θυγατρική της Suez GDF, Suez Environnement (στην οποία , ως εκ τούτου η Sofina κατέχει μερίδιο ) συμμετέχει σε μία από τις δύο κοινοπραξίες στην Ελλάδα που έχουν περάσει στο τελικό στάδιο της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ .

Στην προσπάθειά της απόκτησης της ελληνικής εταιρείας ύδρευσης , η Suez δεν είναι η μόνη. Συμπληρώνεται από την AKTOR, έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα , με ηγετικό ρόλο στον τομέα των κατασκευών , τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων, την εξόρυξη χρυσού, τη διαχείριση των αποβλήτων και πλέον… και του νερού. Όπως γράφει ο συντάκτης του pressproject, “Η AKTOR ελέγχεται από μια ελληνική οικογένεια με κομβικό ρόλο στο λεγόμενο «τρίγωνο της εξουσίας», ένα πλέγμα μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιχειρήσεων και ελληνικής πολιτικής τάξης”.

Στην Ελλάδα η διαπλοκή έχει γίνει προς τέρψιν πολύ λίγων δευτέρα έξις και το «τρίγωνο της εξουσίας», αποτελεί και το τρίγωνο των Βερμούδων όπου “εξαφανίζονται” αμύθητα ποσά εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η ευρωπαϊκή πολιτική τάξη και τα δικά της ελεγχόμενα μίντια έχουν επανειλημμένως κουνήσει το δάχτυλο προς τους διεφθαρμένους Έλληνες. Πόσο μακριά από τον δικό του ορισμό της διαπλοκής βρίσκεται το παράδειγμα του κ. Verhofstadt, μέλους της πολιτικής ελίτ που συμμετείχε με τη δική του πολιτική ατζέντα στην διαμόρφωση των πολιτικών που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ;

Σημείωση: Άραγε ο δηλών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καμίνης,που ξενάγησε σήμερα τον κ. Verhofstadt γνωρίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες;

kaminis

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κοίτα κάτι Ευρωπαίους που μας κουνάνε το δάχτυλο!!!

 1. Γιατί ο λαός ψήφισε ΟΧΙ, όταν ο Τσίπρας και Πολιτικοί Αρχηγοί ομονοούν στο ΝΑΙ;

  Το έχω ξαναπεί. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας δεν κατοικοεδρεύει σε τούτη τη χώρα. Γιατί αν κατοικούσε θα έπρεπε να είχε ακούσει το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν το είχε ακούσει θα ήταν αδύνατο να προχωρήσει σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΝΑΙ για να συμφωνήσουν τι;

  Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας». Μα, αν ο Τσίπρας και οι δικοί του συμφωνούν στο κομβικό αυτό σημείο με τους αρχηγούς του ΝΑΙ, τότε γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Γιατί υπήρχε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Γιατί τέτοια άγρια επίθεση από τα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος εναντίον του ελληνικού λαού προκειμένου να μην ψηφίσει ΟΧΙ;

  Και το κυριότερο. Αν συμφωνεί ο Τσίπρας με τα κόμματα που θέλησαν να υποτάξουν το λαό στη θέληση των δανειστών, τότε ποιά είναι η διαφορά της κυβέρνησής του από τις προηγούμενες; Άλλωστε στο κοινό ανακοινωθέν οι αρχηγοί του ΝΑΙ συμφώνησαν με τον Τσίπρα τα εξής:

  «Προς αυτή την κατεύθυνση (της υποταγής στους δανειστές) η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

  Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

  Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

  Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

  Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

  Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

  Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ».

  Που ακριβώς βρίσκεται η διαφορά με τη γλώσσα, τη λογική και την πραγματικότητα των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλονται τα τελευταία 5 χρόνια στην πατρίδα μας; Τι μας υπόσχονταν από το πρώτο μνημόνιο; Τα ίδια. Όσο πιο σκληρό γινόταν το μνημόνιο, τόσο μας υπόσχονταν βελτιώσεις που ποτέ δεν είδαμε και είναι αδύνατον να δούμε.

  Τι ζητάνε ο Τσίπρας και οι Πολιτικοί Αρχηγοί του ΝΑΙ; Να εξαρτηθεί ακόμη περισσότερο η Ελλάδααπό τους δανειστές για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Φορτώνοντας το λαό και την πατρίδα με μεγαλύτερη χρέη των τραπεζών, που εύκολα ύστερα μετακυλίονται στα γνωστά υποζύγια. Με αντάλλαγμα τις γνωστές πολιτικές άγριας λιτότητας και διάλυσης που πάντα εμφανίζονταν ως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ως ανατπυξιακός μονόδρομος.

  Όσο για το χρέος, ο Τσίπρας και οι Πολιτικοί Αρχηγοί του ΝΑΙ αρκούνται στο εξής: «Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.» Ούτε διαγραφή, ούτε απομείωση, ούτε τίποτε. Αρκεί η «έναρξη ουσιαστικής συζήτησης». Πιάσε το αυγό και κούρευτο.

  Τα πράγματα είναι καθαρά για όποιον δεν ξεπουλάει την αξιοπρέπεια και την ψήφο του. Ο Τσίπρας και οι δικοί του πρότειναν ένα δημοψήφισμα για να ψηφίσει ο λαός ΝΑΙ. Έκαναν τα πάντα για να περάσει ο εκβιασμός. Έκλεισαν τις τράπεζες, ενώ θα μπορούσαν να τις κρατήσουν ανοιχτές, έστησαν τους συνταξιούχους στις ουρές για 120 ευρώ έναντι, επέτρεψαν μια οργιώδη προπαγάνδα τρομοκράτησης του λαού από τα ΜΜΕ, επέτρεψαν το χτύπημα του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

  Ο μόνος λόγος που ο Τσίπρας πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ, είναι για να του δοθεί η δυνατότητα της ηρωικής εξόδου από την κυβέρνηση. Κι όμως ο λαός, προς μεγάλη έκπληξη του Τσίπρα, ψήφισε ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ δεν μπορούσε ο Τσίπρας και οι δικοί του. Και τι έκαναν; Συμπεριφέρονται λες και ο λαός ψήφισε ΝΑΙ.

  «Τρελοί είμαστε να θέλουμε τη ρήξη,» δήλωσε ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας Π.Λαφαζάνης χθες στον Ευαγγελάτο. Τα παιδεία παίζει. Νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ψήφο και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.

  Δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί είναι που θα την πληρώσουν για όλους και για όλα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χειρότερη μοίρα προορίζεται πάντα για τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής, που νομίζουν ότι μπορούν να πουλάνε ατιμώρητα φρούδες ελπίδες στον λαό. Έρχονται κρεμάλες στοΣύνταγμα και να δούμε ποιος θα είναι ο πρώτος που θα γευθεί αυτό που στην ιστορία ονομάζεται «νόμος της κοινωνικής ανταπόδοσης».

  Ο Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος, ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.