«Γη και Ύδωρ» θέλουν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ – Αξίζει;

«Γη και ύδωρ» είναι διαθέσιμη να δώσει η κυβέρνηση στους δανειστές προκειμένου να μείνει η  χώρα στο ευρώ, παραδίδοντάς τους όλον τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και οτιδήποτε άλλο αξίζει.

Συν τοις άλλοις, συζητάται και το «κούρεμα» των καταθέσεων, χωρίς να έχει αποφασισθεί από ποιο όριο και πάνω θα γίνει αυτό. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε  εγγυηθεί τις καταθέσεις. Πώς θα μπορέσει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, και γιατί ο ελληνικός λαός να το δεχθεί αυτό;

 

 

 

 

 

4 σκέψεις σχετικά με το “«Γη και Ύδωρ» θέλουν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ – Αξίζει;

 1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ: ΕΠΙΣΗΜΟΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ… ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΣΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ… ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΕΣΗΕΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ;;;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΔΕΙΤΕ ΤΑ… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ….!!!

  Αυξήσεις στον ΦΠΑ – Έκτακτη εισφορά – Φόροι στις επιχειρήσεις στο πρώτο «κύμα» μέτρων που πάει στη Βουλή – Στόχος να κλείσει η 5η αξιολόγηση του Μνημονίου ΙΙ και να μπουν οι βάσεις για το Μνημόνιο ΙΙΙ

  Να κάνει «εδώ και τώρα» όσα δεν έκανε σε έξι μήνες για να κλείσει η 5η αξιολόγηση του Μνημονίου ΙΙ και να μπουν οι βάσεις για το Μνημόνιο ΙΙΙ, σπεύδει πλέον η κυβέρνηση.

  Σαν πρώτο δείγμα γραφής και χωρίς να συνυπολογιστούν τα πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινώσει άμεσα πως λαμβάνει η κυβέρνηση –αφού η πρόταση που κατέθεσε θεωρείται ανεπαρκής για να καλύψει το τριετές δάνειο που ζητάει- καταφτάνει στη Βουλή το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να ψηφιστεί έως την Τετάρτη ή Πέμπτη το αργότερο.

  Το πρώτο κύμα μέτρων θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες:

  1. Τις αυξήσεις στον ΦΠΑ:

  • Ο φόρος στα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα θα αυξηθεί κατά 8,8% , αφού από το 13% θα φτάσει στο 23%. Στο 13% θα διατηρηθούν τα φρέσκα και νωπά προϊόντα, μαζί ίσως με κάποιες εξαιρέσεις (πχ γάλα, ψωμί κλπ).
  • Στο 23% από 13% θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ στην εστίαση.

  • Οι αστικές συγκοινωνίες και μεταφορές πάνε και αυτές στο 23%.

  • Ακριβότερες γίνονται οι υπηρεσίες Υγείας στις ιδιωτικές κλινικές που αυξάνονται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες,

  • Με 23% ΦΠΑ θα επιβαρύνονται πλέον τα ασφαλιστήρια, οι κηδείες και τα μνημόσυνα.

  Οι αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά (από 16% σε 23%) και στα ξενοδοχεία (από 6,5% σε 23%) μάλλον θα ψηφιστούν στα τέλη του καλοκαιριού για να ισχύσουν από το φθινόπωρο, μετά την τουριστική σαιζόν.

  2. Έκτακτη εισφορά

  Προβλέπεται να ισχύσει άμεσα και αναδρομικά από 1.1.2015 η αύξηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα πάνω από 30.00 ευρώ. Δεν αποκλείεται όμως να επιβληθεί και στα χαμηλότερα εισοδήματα.

  Επί του παρόντος, η έκτακτη εισφορά όχι μόνον δεν καταργείται αλλά αυξάνεται –πλην απροόπτου- ως εξής:

  I) από 30.001- 50.000 ευρώ ο συντελεστής πάει από το 1,4% στο 2%,
  II) από 50.001- 100.000 ευρώ πάει από το 2,1% στο 4%,
  III) από 100.001- 500.000 ευρώ ανεβαίνει από το 2,8% στο 6%, ενώ
  IV) για 500.001 ευρώ και πάνω επιβάλλεται συντελεστής 8%.

  Μετά την ψήφιση του νόμου, οι εργαζόμενοι μισθωτοί θα δουν αυξημένες κρατήσεις (και άρα λιγότερα λεφτά στην τσέπη) ενδεχομένως και μαζεμένες αναδρομικά (αλλιώς θα τα πληρώσουν μαζεμένα όταν προκύψει η νέα εκκαθάριση φόρου το 2016).

  Σε κάθε περίπτωση, εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 2.300 ευρώ καθαρά (προ φόρων αλλά μετά τις κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές ), η εισφορά αυξάνεται στα 644 ευρώ από τα 451 ευρώ, δηλαδή 193 ευρώ παραπάνω το χρόνο.

  Αντίστοιχα, ένας πολύτεκνος με αποδοχές 3.000 ευρώ θα δει την εισφορά να εκτινάσσεται στα 840 ευρώ από τα 588 ευρώ, δηλαδή 252 ευρώ παραπάνω.

  3. Άλλοι φόροι και απαλλαγές

  Ι) καταργούνται απαλλαγές και εξαιρέσεις για αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, που είχαν ψηφιστεί πριν από δύο μήνες,

  Πρακτικά ο φόρος στους αγρότες διπλασιάζεται, από 13% σε 26%. Για παράδειγμα:

  • Για εισόδημα 12.000 ευρώ ο φόρος αυξάνεται στις 3.120 ευρώ από 1.560 ευρώ.
  • Για εισόδημα 20.000 ευρώ εκτινάσσεται στις 5.200 ευρώ αντί 2.600 ευρώ!

  ΙΙ) αυξάνεται από φέτος κιόλας ο φόρος πολυτελείας από το 10% στο 13% για Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.ε., σκάφη αναψυχής, πισίνες. Θα εισπραχθεί μαζί με τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος που θα αρχίσουν να καταφτάνουν μέσα στον Αύγουστο.

  4. Φόροι στις επιχειρήσεις

  • Φόρος 28% αντί 26%: Για κέρδη 120.000 ευρώ, ο φόρος αυξάνεται στις 33.600 ευρώ από 31.200 ευρώ

  • Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 100%, από 80% που ισχύει. Ανάλογη πρόβλεψη θα ισχύσει και για ατομικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες και μπλοκάκια, αλλά από έναν χρόνο αργότερα.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ, ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΛΙΝΤΖΑΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

  Πάνω από 3500 πολίτες έχουν αφήσει το δικό τους σχόλιο με αφορμή τις σημερινές διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

  Δεν έχουν προηγούμενο τα σχόλια του κόσμου σε φωτογραφία που ανάρτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την άφιξή του νωρίτερα την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

  Μέσα σε λίγες ώρες από την δημοσίευσή της εν λόγω φωτογραφίας στο Facebook, πάνω από 3.500 πολίτες έχουν στείλει… μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις σημερινές τους επαφές στις Βρυξέλλες και με βάση όσες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει στον Τύπο από το πρωί της Κυριακής.

  Άλλοι του ζητούν να σταματήσει εδώ και τώρα τις διαβουλεύσεις και να εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζητώντας του να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή που το έδωσε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

  Κάποιοι άλλοι του επισημαίνουν πως… είναι μαζί του και του εύχονται καλή δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρας όπου κυριολεκτικά κρατάει στα χέρια του το μέλλον της χώρας.

  Ωστόσο δεν είναι και λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για προδοσία τους αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.