
Δάνειο 86 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με συμμετοχή του ΔΝΤ και αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. Ευρώ, περιλαμβάνει η συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τουςδανειστές. Η Ελλάδα καλείται να περάσει άμεσα από τη Βουλή προαπαιτούμενες ενέργειες μεταξύ των οποίων ΦΠΑ και συνταξιοδοτικό, ενώ σε ότι αφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ. θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα και θα περάσουν σε αυτό περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητείται ακόμη να νομοθετηθεί η πλήρης ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και η λειτουργία συστήματος αυτόματων περικοπών όταν παρατηρούνται δημοσιονομικές αποκλίσεις και να πρέπει να υιοθετηθούν αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για την επίσπευση της απονομής δικαιοσύνης και την μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας για την αναδιάρθρωση των τραπεζών.
Επίσης ζητείται η υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων τόσο για τα λειτουργία τις Κυριακές όσο και για τις περιόδους των εκπτώσεων και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, ενώ θα πρέπει να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και μεταρρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις με αλλαγές στο πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων με βάση τις ευρωπαϊκές πρακτικές με σαφή αναφορά στις ομαδικές απολύσεις.
Σχετικά με το θέμα του χρέους, στο τέλος του κειμένου γίνεται αναφορά ότι με βάση τις δεσμεύσεις του Νοεμβρίου του 2012 το Εurogroup είναι έτοιμο να εξετάσει εάν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση χρέους. Γίνεται ωστόσο αναφορά ξεκάθαρη σε επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων.
Διαβάστε εδώ το κείμενο της συμφωνίας στα ελληνικά (και εδώ το κείμενο στα αγγλικά).
Υποθηκη»πολυτιμων ελληνικων περιουσιακων στοιχειων υψος 50 δις»απαιτουν οι Γερμαναραδες!Τωρα ελπιζω να καταλαβατε ποιο ειναι το ανατριχιαστικο σχεδιο της παγιδευσης της χωρας μας στα μνημονια!Ελληνες ηρθε η ωρα για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
XRYSH AVGH, ANEKSARTHTOI ELLHNES, KKE: GINETE MIA GROTHIA OLOI ESEIS TWN TRIWN TOUTWN GENNAIWN KOMMATWN ETHNIKHS ANTISTASHS 2015, KAI STIS EPOMENES EKLOGES TINAKSTE TOUS STON AERA !!!!!!!!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
αυτο το μνιμονιο το θελω με 1.00000000000000000000000000000000000000 !!!!!!!!!!!!!!!!!
http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/07/blog-post_13.html#more
Μου αρέσει!Μου αρέσει!